Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2011
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Χρήσιμες ερωτήσεις/απαντήσεις για Ενεργειακούς Επιθεωρητές Bookmark Detail 
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ & ΜΗΤΡΩΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ Bookmark Detail 
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ & ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Bookmark Detail 
Μητρώο Προσωρινών Ενεργειακών Επιθεωρητών & Bookmark Detail 
Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας "ΠΕΡΙΒΟΣ" Bookmark Detail 
Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας Bookmark Detail 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ Bookmark Detail 
Εν Δυνάμει Bookmark Detail 
Στις 27 Αυγούστου η έβδομη εκστρατεία καθαρισμού! PDF E-mail
Νέα - Αρθογραφία από το Internet
21.08.11
Image

Πηγή:  www.skai.gr

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Alpha Bank και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, διοργανώνουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Εκτός από τα προγραμματισμένα σημεία καθαρισμού της εκστρατείας του ΣΚΑΪ, προτρέπουμε τους ακροατές να οργανωθούν σε ομάδες για τον καθαρισμό της περιοχής τους.

Οικογένειες, συγγενείς, φίλοι, γείτονες μπορούν να οργανώσουν μικρούς τοπικούς καθαρισμούς.Επικοινωνούν με το kathariellada.skai.gr, ή το τηλέφωνο 210-4800095, και δηλώνουν την περιοχή που θα καθαρίσουν. Ο ΣΚΑΪ θα προβάλλει και θα γνωστοποιήσει τη δράση τους.

 

 

 

 

Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο δήμαρχος Καμίνης και η ΕΥΔΑΠ έκοψαν το νερό στο Πάρκο Κύπρου & Πατησίων - Τα δέντρα πεθαίνουν! PDF E-mail
Νέα - Διαμαρτυρίες
25.08.11

Image

Το Πάρκο της Κύπρου και Πατησίων καταστράφηκε από τον πρώην δήμαρχο Aθηναίων Ν. Κακλαμάνη ο οποίος το πρωί της 26ης Ιανουαρίου 2009 έστειλε συνεργεία του Δήμου με την προστασία της αστυνομίας και έκοψαν 45 δέντρα (12 αιωνόβια πεύκα) προκειμένου να δώσει το χώρο προς εκμετάλλευση σε ιδωτική εταιρεία πάρκινγκ. Τα συνεργεία του Δήμου εκτός από την κοπή των δέντρων προχώρησαν και στην καταστροφή κάθε υποδομής στο χώρο, ξηλώνοντας την παιδική χαρά του πάρκου, τα παγκάκια, τις σωλήνες της υδροδότησης κλπ. Κάτοικοι και αλληλέγγυοι που αντιστάθηκαν στην καταστροφή φύτεψαν στο χώρο 150 νέα δέντρα και θάμνους, ξανάφτιαξαν με δικά τους έξοδα την παιδική χαρά, τοποθέτησαν παγκάκια, εγκατέστησαν νέο δίκτυο υδροδότησης για το πότισμα και την καθαριότητα του μικρού πάρκου. Σήμερα, και μετά από 2,5 χρόνια αγώνα και αδιάλειπτης φροντίδας του κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, το Πάρκο της Κύπρου και Πατησίων αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά το φάσμα της καταστροφής.

Ο νέος δήμαρχος Καμίνης, ακολουθώντας τα βήματα του προκατόχου του δενδροφάγου Κακλαμάνη, και η ΕΥΔΑΠ έκοψαν το πρωί της 17ης Αυγούστου 2011, την παροχή νερού στο Πάρκο επιβάλλοντας μέσα στο κατακαλόκαιρο συνθήκη απόλυτης ξηρασίας και το θάνατο των νέων δέντρων.

Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ! PDF E-mail
Νέα - Ανακοινώσεις
05.08.11

pazari1Πηγή: ΠρασινίΖΩ 


Από τις 4-9 Αυγούστου 2011, ένα υπαίθριο παζάρι με παλαιά αντικείμενα και αντίκες μας περιμένει στην γραφική Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας με ώρες λειτουργίας από τις 10 το πρωί ως τα μεσάνυχτα!

Το παζάρι, που διοργανώνεται για έβδομη χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι από το Δήμο Κυπαρισσίας και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας», φέρνει στο νου μνήμες από το Σταυροπάζαρο που υπήρχε εκεί για εκατοντάδες χρόνια καθώς είναι και το μοναδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη κυρίως στην Γαλλία και στην Ιταλία. Το 2010 περισσότεροι από 10.000 άτομα επισκέφθηκαν το παζάρι και τους πάγκους των παλαιοπωλών.

Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δύο μεγάλα πλήγματα για το περιβάλλον και την έρευνα PDF E-mail
Νέα - Διαμαρτυρίες
05.08.11
perivallonqΠηγή: Οικο.Πολις

Αντί να έχουμε περισσότερα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ερευνητικά Κέντρα στη χώρα μας :
- "Αναστέλλουν τη λειτουργία τους" 10 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «λόγω οργανωτικών αδυναμιών». Τα ΚΠΕ είνα: Βιστωνίδας Ξάνθης, Ποροϊων Σερρών, Βάμου Χανίων, Πεταλουδών Ρόδου, Σικυωνιών Κορινθίας, Βαθέως Σάμου, Ιθάκης Κεφαλληνίας, Σφακιωτών Λευκάδος, Φιλιατών Θεσπρωτίας, Φιλιπιάδος Πρεβέζης ενώ Το ΚΠΕ Κορθίου Άνδρου παύει να είναι Συντονιστικό και συμμετέχει στην Συμβουλευτική Επιτροπή ΚΠΕ Αττικής.
- Συγχωνεύεται το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) με φορείς γεωργικών ελέγχων και εκπαίδευσης και καταργείται του Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ). Διαβάστε ΕΔΩ τη κοινή ανακοίνωση του WWF και της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ)που χαρακτηρίζουν την απόφαση ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ και Περιβαλλοντικά ολέθρια εξέλιξη.

Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
"ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΠΑΡΤΥ" & ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΕΙ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ! PDF E-mail
Νέα - Ανακοινώσεις
05.08.11

trampolino_partyΠηγή: ΠρασινίΖΩ

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 από τις 18.30 συμμετέχουμε στο «Τραμπολίνο Πάρτυ» στο «Τραμπολίνο» Λούνα Παρκ, στην Σκάλα Ωρωπού, θέση Καρβουνόσκαλα, για ένα καλοκαιρινό γρήγορο σεμινάριο στα βασικά της αεικαλλιέργειας!
Πρόγραμμα Αει-Πάρτυ:

Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ, ΜΕΣΟΧΩΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 10 - 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 PDF E-mail
Νέα - Ανακοινώσεις
04.08.11
ImageΠήραμε τους δρόμους και τις πλατείες... να πάρουμε και τα βουνά και τα ποτάμια!

ΑΥΤΟΝΟMΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ, ΜΕΣΟΧΩΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 10-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Κατασκήνωση στις όχθες του Αχελώου, ανοιχτές συνελεύσεις και παρεμβάσεις, προβολή βίντεο και έκθεση υλικού από αγώνες για τη φύση, περιηγήσεις στον ποταμό, στη Μεσοχώρα και τη Μεσούντα, και πεζοπορία στις κορφές της Πίνδου…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ” ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ, Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
18η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας Και Χειροτεχνίας PDF E-mail
Νέα - Ανακοινώσεις
02.08.11

18η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας Και Χειροτεχνίας

oikogiorti_thessaloniki-72
Πηγή: http://www.biozo.gr/node/526

 

http://oikogiorti2011.gr/

Στη Θεσσαλονίκη από 30 Σεπτ. μέχρι 2 Οκτ. 2011

Η 18η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας διοργανώνεται για να αναδείχτεί ένας άλλος τρόπος ζωής, απέναντι στον βουλιμικό υπερκαταναλωτισμό, που να βασίζεται στις αξίες της αυτάρκειας, της αλληλεγγύης, του μοιράσματος, του κοινοτισμού, του σεβασμού προς την φύση!

Παράλληλα η Οικογιορτή είναι αυτοοργανωμένη και αυτοδιαχειριζόμενη. Δηλαδή χρειάζεται τη βοήθεια του καθενός και της καθεμιάς μας για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του εγχειρήματος. Έτσι θα είμαστε όλοι οργανικά μέρη ενός συνόλου που έχει ένα σκοπό. Να αναδείξει το δικό της πολιτισμό. Και ο τρόπος που οργανώνουμε τις γιορτές μας σίγουρα είναι μέρος και δείγμα του πολιτισμού μας.

Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
11η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας από 22 έως 25 Σεπτέμβρη 2011 PDF E-mail
Νέα - Ανακοινώσεις
02.08.11
karditsa_2010-7211η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας από 22 έως 25 Σεπτέμβρη 2011

Πηγή: http://www.biozo.gr/node/533

Στις μέρες μας που η ανθρωπιά τείνει να γίνει είδος προς εξαφάνιση, επόμενο είναι και η προσπάθεια για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση να σέρνεται με βήματα χελώνας. Από την άλλη όμως με λύπη διαπιστώνουμε να φουντώνουν όλο και περισσότερο η αισχροκέρδεια, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η ανθρώπινη απληστία και άλλα παρόμοια,  που ανάμεσα στα άλλα συμβάλλουν και στην όξυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Έτσι μπροστά  στα δυσεπίλυτα αυτά προβλήματα ενώ θα περίμενε κανείς η περιβαλλοντική ευαισθησία να περισσεύει, δυστυχώς διαπιστώνει μεγάλο έλλειμμα. Για την  Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού αποτελεί στόχο προτεραιότητας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καρδίτσας, η ΑΝΚΑ. ΑΕ, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Καρδίτσας, ο Γεωπονικός Σύλλογος Καρδίτσας και ο Σύλλογος Φυσικής Διαβίωσης και Υγιεινής Διατροφής Καρδίτσας, το τετραήμερο 22, 23, 24 και 25 Σεπτέμβρη 2011 πραγματοποιούν στην Καρδίτσα, την 11η Οικολογική Γιορτή η οποία περιλαμβάνει:

Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τραγουδώντας στις πηγές του Μόρνου PDF E-mail
Νέα - Ανακοινώσεις
02.08.11
Τραγουδώντας στις πηγές του Μόρνου
 stromh-mornosΣτις 13 Αυγούστου 2011

Πηγή: http://www.biozo.gr/node/531

Στην ολόδροση Στρώμη Φωκίδας του Δήμου Δελφών, στις πηγές του ποταμού Μόρνου στην Γκιώνα και στις όχθες του ποταμού, που το νερό του φτάνει στην Αθήνα και επιτρέπει σε πέντε εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής... κάτι όμορφο θα συμβεί στις 13 Αυγούστου.


Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέα γενιά Γυπαετών στην Κρήτη στη σκιά μιας επερχόμενης καταστροφής PDF E-mail
Νέα - Χλωρίδα - Πανίδα - Οικοσυστήματα
02.08.11

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2011

gypaetos_Δελτίο Τύπου
Νέα γενιά Γυπαετών στην Κρήτη στη σκιά μιας επερχόμενης καταστροφής

Φωτογραφίες από το Φωτογραφικό Αρχείο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας


Νεοσσός Γυπαετού γεννήθηκε στην περιοχή των Αστερουσίων Ορέων στην Κρήτη για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια. Η χαρμόσυνη αυτή είδηση είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιων προσπαθειών προστασίας του είδους, τόσο από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, όσο και από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Γυπαετός είναι Κρισίμως Κινδυνεύον είδος σύμφωνα με το Ελληνικό Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων, με έξι μόνο ζευγάρια στην ελληνική Επικράτεια, όλα στην Κρήτη, που αποτελούν και τα μοναδικά στην νοτιοανατολική Ευρώπη.


Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέο είδος πουλιού για την Ελλάδα ανακαλύφθηκε στα Αντικύθηρα! PDF E-mail
Νέα - Χλωρίδα - Πανίδα - Οικοσυστήματα
02.08.11

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2011

hippolais_opaca________________________________2Δελτίο Τύπου

Νέο είδος πουλιού για την Ελλάδα ανακαλύφθηκε στα Αντικύθηρα!

Φωτογραφία από το Αρχείο Ορνιθολογικής Εταιρείας


Εθελοντές και εργαζόμενοι της Ορνιθολογικής με έκπληξη διαπίστωσαν την καταγραφή ενός νέου είδους πουλιού για την Ελλάδα στα Αντικύθηρα. Το είδος είναι η Καστανοτριτσίδα και ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων πουλιών στην Ελλάδα αυξάνει πια στα 445, και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα από τον εντοπισμό του Νανοφυλλοσκόπου που παρατηρήθηκε στην Καισαριανή στις αρχές Απριλίου! Η καταγραφή αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η Καστανοστριτσίδα σπάνια παρατηρείται εκτός των περιοχών εξάπλωσης και αναπαραγωγής της (Ισπανία και δυτική Βόρεια Αφρική).

Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
«Απαγορευτικό» το κόστος ανέλκυσης του Sea Diamond PDF E-mail
Νέα - Υδάτινοι Ποροι - Ρύπανση - Διαχείρηση
24.05.11

Image

www.naftemporiki.gr 

Απαγορευτικό χαρακτήρισε ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, το κόστος ανέλκυσης του ναυαγίου του Sea Diamond από το βυθό της Σαντορίνης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, ο κ. Διαμαντίδης ανέφερε ότι το κόστος ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου ανέρχεται στο ποσό των 150 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να το αναλάβει το υπουργείο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το ζήτημα της ανέλκυσης του Sea Diamond βαρύνει την ιδιοκτήτρια εταιρεία καθώς και την ασφαλιστική.

Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα βαρέα μέταλλα και η Αρχή της Προφύλαξης PDF E-mail
Νέα - Υδάτινοι Ποροι - Ρύπανση - Διαχείρηση
15.05.11

Πηγή: http://asopossos.wordpress.com

των Γιάννη Ζαμπετάκη και π. Ιωάννη Οικονομίδη

1. Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ
2. Ιερέας στον Αγ. Σπυρίδωνα Οινοφύτων
====================================

Το θέμα των τοξικών συστατικών στις τροφές παίρνει πλέον μεγάλες διαστάσεις τόσο στη χώρα μας όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Νέες μελέτες έρχονται στο φως της δημοσιότητας που κτυπάνε το καμπανάκι του συναγερμού για τις ελεγκτικές αλλά και τις νομοθετικές αρχές. Οι εν λόγω αρχές θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά τα πορίσματα αυτών των μελετών και να νομοθετήσουν με γνώμονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και ειδικά των πιο ευπαθών ομάδων (νεογνά, παιδιά, έγκυες γυναίκες). Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα και έτσι η νομοθεσία περί βαρέων μετάλλων στα τρόφιμα (ΕΚ 1881/2006) έχει όρια μόνο για τέσσερα μέταλλα (μόλυβδο, κασσίτερο, κάδμιο και υδράργυρο).

Έτσι όταν η Πολιτεία αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα των βαρέων μετάλλων σε τρόφιμα από την περιοχή της Βοιωτίας, το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέληξε στο εξής συμπέρασμα (σχετικό δελτίο τύπου, 11.2.2011) «τα ευρήματα των δειγμάτων για τα λοιπά βαρέα μέταλλα (νικέλιο, χρώμιο, χαλκός, ψευδάργυρος) δεν μπορούν να αξιολογηθούν γιατί από τον καν. 1881/2006 δεν έχουν ορισθεί ανώτατα όρια».

Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
«Πουθενά να προσγειωθούν: η απώλεια των φυσικών βιοτόπων απειλεί τα μεταναστευτικά πουλιά παγκοσμίως PDF E-mail
Νέα - Χλωρίδα - Πανίδα - Οικοσυστήματα
15.05.11

charadrius_dubius_l.simitzi14 – 15 Μαΐου 2011: Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών

Πηγή: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία     

Φωτογραφία: Λ. Σιμιτζή


Το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών συνήθως εκτείνεται για χιλιάδες χιλιόμετρα, διασχίζοντας πολλά σύνορα, συνδέοντας πολλές διαφορετικές χώρες και οικοσυστήματα, χωρίς καμία εγγύηση ότι οι αναγκαίοι αυτοί βιότοποι για την επιβίωση των μεταναστευτικών πουλιών θα υπάρχουν την επόμενη φορά που θα ξεκινήσουν το ταξίδι αυτό.

Η ετήσια μετανάστευση υπολογίζεται σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια πουλιά: ένα από τα πιο εντυπωσιακά θαύματα του κόσμου. Όμως, κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι βιότοποι από τους οποίους εξαρτούνται τα μεταναστευτικά πουλιά για το ταξίδι τους, υποβαθμίζονται, μειώνεται η έκτασή τους δραστικά, ή εξαφανίζονται τελείως.

Γι’ αυτό, φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών εστιάζει στις αλλαγές των χρήσεων γης μέσα από τα μάτια των πουλιών.

Discuss Topic (0)
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 26 από 1045

Επισκέψεις από 09/2007

Επισκέπτες: 17495168
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Αναζήτηση

Προσεχείς εκδηλώσεις

Δέν υπάρχουν γεγονότα

Blogs

ANADASOSI
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
whispering planet
Asopos SOS
joomla templates by dezinedepot
© 2011 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen