Σελίδες: 1 [2] 3   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Ημερίδα με θέμα CO2 - Κλιματικές αλλαγές - Περιβάλλον  (Αναγνώστηκε 348 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
giannis
Administrator
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 10:16:54 πμ »

To ολοκληρωμένο κείμενο της πρόσκλησης είναι αυτό:

[

OK. Θα τη φορτώσεις και στην κεντρική?

Α... και μία ερώτηση... μήπως ο Διομήδης θέλει να την στείλουμε πουθενά? (η χαρά του σπάμερ....) Άντε καλημέρες!
Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
διομηδης σταθης
Newbie
*
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 10:53:24 πμ »

Χαμόγελοκαλημέρες πολλές
λάθος ερώτηση Γιάννη και λάθος πρόθεση!!!
Θέλω να το στείλεις παντού!!! σε μέλη, φίλους, blogs, και όπου αλλού μπορείς Κλείσιμο ματιού ευχαριστώ πολύ. Ας περιμένουμε μόνο μέχρι την Πέμπτη μήπως έχουμε απαντήσεις από τους άλλους 2 ομιλητές και από μία από τις εκπλήξεις, ώστε να πάνε όλα τα στοιχεία.
παραξενο και Αντριάνα: επειδή εμείς θα μοιράσουμε κάτι αντίστοιχο με το "είσαι Δολοφόνος..." διευρυμένο με ακόμη περισσότερες συμβουλές θα πρότεινα, αν θέλετε να μοιράσετε κάτι, να είναι το τι σημαίνει οικολογιο, πως δημιουργήθηκε, τι στόχους έχει, τι μπορείς να κάνεις εκεί.
Αλλωστε θα είστε οι μόνοι που θα αφήσουμε μέσα να μοιράσετε κάτι αν θέλετε.
Και βέβαια για να σας δώσουμε άδεια να μοιράσετε κάτι εκεί θα πρέπει να πληρώσετε κάτι παραπάνω!!! Δεχόμαστε επιταγές, γραμμάτια αλλά και μετρητά Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
Kallioph
Hero Member

Γη μήτηρ πάντων, Δημήτηρ πλουτοδότειρα

« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 11:00:25 πμ »

χεχε Καλημέρες

Οπότε δεν το ανεβάζουμε ακόμα και στην αρχική. Αναμένουμε.

Έχω και γω γύρω στα 100 φυλλάδια "τι είναι Οικολόγιο" που είχε βγάλει ο Γιάννης. Μπορούμε να μοιράσουμε αυτά.
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
giannis
Administrator

« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 11:02:18 πμ »

Χαμόγελοκαλημέρες πολλές
λάθος ερώτηση Γιάννη και λάθος πρόθεση!!!
Θέλω να το στείλεις παντού!!! σε μέλη, φίλους, blogs, και όπου αλλού μπορείς Κλείσιμο ματιού ευχαριστώ πολύ. Ας περιμένουμε μόνο μέχρι την Πέμπτη μήπως έχουμε απαντήσεις από τους άλλους 2 ομιλητές και από μία από τις εκπλήξεις, ώστε να πάνε όλα τα στοιχεία.

OK. Αναμένουμε μέχρι την Πέμπτη και αφού είσαστε έτοιμοι με όλα τα στοιχεία το φεύγει σε ΟΛΟΥΣ... Αν κάποιος θέλει να συνησφέρει σε τίποτα διευθύνσεις ας τις στείλει σε excell ή txt στο [email protected]... Δεν υπάρχει κανένας φόβος για διπλοαποστολές!

χεχε Καλημέρες

Οπότε δεν το ανεβάζουμε ακόμα και στην αρχική. Αναμένουμε.

Έχω και γω γύρω στα 100 φυλλάδια "τι είναι Οικολόγιο" που είχε βγάλει ο Γιάννης. Μπορούμε να μοιράσουμε αυτά.

Και δεν φέρνω και άλλα 50 - 100... Η ώρα με βολεύει και είναι εντός ακτίνας δράσης μου!
Καταγράφηκε

andriana
Global1

« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 11:02:31 πμ »

Οι πολιτικοί θα μιλήσουν για τα πράγματα που ΘΑ κάνουν. Να τους  υπενθυμίσουμε τις... οξύμωρες... προθέσεις τους?

Μετα τη παρουσιάση του οικολογίου , προτείνω να επικεντρωθούμε σε 1 θέμα ώστε να δωσουμε μια ολοκληρωμένη κατα το δυνατον άποψη. (Σταση πολιτείας, αντιδραση πολιτων, ίσως προτάσεις).

Το αστικό περιβαλλον  νομίζω ότι προσφέρεται  γιατι μέσα από αυτο μπορουμε να θίξουμε πολλά θέματα.

Ακατέργαστες σκέψεις

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

1. αστικο περιβαλλον (μικρη εισαγωγή γιατι ειναι ζωτικής σημασίας και που βρισκόμαστε σήμερα)

(Στο Λεκανοπέδιο ο αστικός χώρος αυξήθηκε κατά 287,80% τα τελευταία εξήντα χρόνια και οι δασικές εκτάσεις μειώθηκαν κατά 30,85%, όπως καταδεικνύει έρευνα του Εργαστηρίου Εγγειοβελτιωτικών Εργων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων του ΕΜΠ.)

2.Παραγοντες που επηρεαζουν   ή αλλιώς ανάδειξη αντιθέσης μεταξύ πολιτικών "προθέσεων και πράξης" Θέλει τεκμηρίωση δηλ. να αναφερουμε συγκεριμενους νόμους ή έρευνες. Μπορουν να τεθουν και ως ερωτήσεις)-

1.   έλλειψη αναδάσωσης (Στην Αττική τα τελευταία 15 χρόνια μόνο ένα στα 11 στρέμματα δασικών εκτάσεων που καίγονται αναδασώνεται) +δασολογιο (π.χ. παρα το νόμο που προβλέπει αυτο κι αυτό, τελικά γίνεται αυτο!!)

2. εγερση αυθαιρετων (παραθετουμε επισημα στοιχεια)

3.δασαρχεια (Καμία πρόβλεψη δεν έγινε για την ενίσχυση των Δασαρχείων, για τον εφοδιασμό τους με μέσα, επιστημονικό προσωπικό και δασοφύλακες, σε σημείο που να τους λείπει ακόμη και εξοπλισμός για να γεμίσουν τις υδατοδεξαμενές.)

4. Χωματερές και τα προστιμα που πληρωνουμε παρότι τα ταμεία άδεια!!
)
5. ελλιπης ενημέρωση πολιτων για θεματα που αφορουν το διοξειδιο (σε ανακύκλωση,εξοικονομηση ενερργειας)

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
 Χαρακτηριστικά παραδειγματα αγωνων που δινουν τοπικες κοινωνίες για να κρατησουν το περιβαλλον (εδω εμφανιζεται και ο  ασωπός ) υπενθυμιζοντας τους ότι αντίδραση υπαρχει και δεν μπορουν να την αγνοουν!!

Προτασεις
1. κίνητρα στους πολίτες για εξοικονομηση (θυμαστε το παραδειγμα της Γερμανίας? όσα λιγοτερα σκουπιδια πετάς τόσα λιγότερα τελη πληρωνεις)
2. περιβαλλοντική αγωγή ως υποχρεωτικό μάθημα
3.αυστηροτερη νομοθεσια στην άδεια βιομηχανιών

μια  ελλιπής ιδέα είναι .. Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 11:06:02 πμ »

θα έχουμε και 100 φυλλαδια με τις μικρές συνήθειες που αγαπούν το περιβάλλον, (σύνολο 200 100 για το εργαστήρι αν θελουμε να μοιράσουμε και 100 για την εκδήλωση του Στάθη) να το κοιτάξουμε μια τελευταία ματιά μήπως έχει λάθη γιατί σε κανα μισάωρο πρέπει να πω το οκ στον Αντώνη να τυπώσει ο φίλος του ο άγιος αυτός άνθρωπος που σχεδόν μας χαρίζει τις εκτυπώσεις........ θα πρέπει καποια στιγμή να τον ανακυρήξουμε οικολογικό ευεργέτη !!!!

όσο για το κόστος των επιπλέον αν δεν βρεθεί άλλος να τσοντάρει το παιρνω πάνω μου εντρελώς αν δεν διαφωνεί κανείς, δουλειά να γίνεται να διαβάζει ο κόσμος μπας και αλλάξει έστω και ένας συνήθειες
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
andriana
Global1

« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 11:08:10 πμ »

στο κοστος βαλε κι εμένα. εχουμε και τα 50 ευρω  Κλείσιμο ματιού

υ.γ. το θεμα του ομιλητή παραμενει ανοικτό μιας και στην ολομελεια δεν ήμασταν όλοι Σαρκασμός
Καταγράφηκε

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
andriana
Global1

« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 11:15:15 πμ »

γεωπόνε, inlovewithlife, που έχετε γνώσεις ειδικές θα βοηθησετε να διαμορφωσουμε ένα  δυνατό κείμενο σε όποιο θέμα αποφασίσουμε    ε?? ε?? Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

andriana
Global1

« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 11:20:25 πμ »

επίσης
η ιδέα της Καλλιοπης για τη Δεη και το λιγνίτη (σημαντικό!)

Καταγράφηκε

Kallioph
Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 11:28:51 πμ »

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στο Λεκανοπέδιο ο αστικός χώρος αυξήθηκε κατά 287,80% τα τελευταία εξήντα χρόνια και οι δασικές εκτάσεις μειώθηκαν κατά 30,85%, όπως καταδεικνύει έρευνα του Εργαστηρίου Εγγειοβελτιωτικών Εργων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων του ΕΜΠ.

Τα δάση είναι πολύ σημαντικά γιατί απορροφούν τις εκπομπές CO2 και αντί να τα προστατεύουμε τα καταστρέφουμε, όπως και το πράσινο στην πόλη διαρκώς μειώνεται αντί να αυξάνεται.

2.Παραγοντες που επηρεαζουν ή αλλιώς ανάδειξη αντιθέσης μεταξύ πολιτικών "προθέσεων και πράξης" Θέλει τεκμηρίωση δηλ. να αναφερουμε συγκεριμενους νόμους ή έρευνες. Μπορουν να τεθουν και ως ερωτήσεις)-

(εδώ μπορεί να αναφερθεί η δημιουργία 4 εργοστασίων με πρώτη ύλη τον λιθάνθρακα και τον λιγνίτη.)

1.   έλλειψη αναδάσωσης (Στην Αττική τα τελευταία 15 χρόνια μόνο ένα στα 11 στρέμματα δασικών εκτάσεων που καίγονται αναδασώνεται) +δασολογιο (π.χ. παρα το νόμο που προβλέπει αυτο κι αυτό, τελικά γίνεται αυτο!!)

(ή αναδασώνονται περιοχές που ΔΕΝ χρειάζονται τεχνητή αναδάσωση)

2. εγερση αυθαιρετων (παραθετουμε επισημα στοιχεια)

(και μη κατεδάφιση των ήδη υπαρχόντων)

3.δασαρχεια (Καμία πρόβλεψη δεν έγινε για την ενίσχυση των Δασαρχείων, για τον εφοδιασμό τους με μέσα, επιστημονικό προσωπικό και δασοφύλακες, σε σημείο που να τους λείπει ακόμη και εξοπλισμός για να γεμίσουν τις υδατοδεξαμενές.)

4. Χωματερές και τα προστιμα που πληρωνουμε παρότι τα ταμεία άδεια!!

5. ελλιπης ενημέρωση πολιτων για θεματα που αφορουν το διοξειδιο (σε ανακύκλωση,εξοικονομηση ενερργειας)

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
 Χαρακτηριστικά παραδειγματα αγωνων που δινουν τοπικες κοινωνίες για να κρατησουν το περιβαλλον (εδω εμφανιζεται και ο  ασωπός ) υπενθυμιζοντας τους ότι αντίδραση υπαρχει και δεν μπορουν να την αγνοουν!!

(+Ελληνικό, Ελαιώνας, λόφος Φιλοπάππου)

Προτασεις
1. κίνητρα στους πολίτες για εξοικονομηση (θυμαστε το παραδειγμα της Γερμανίας? όσα λιγοτερα σκουπιδια πετάς τόσα λιγότερα τελη πληρωνεις)
2. περιβαλλοντική αγωγή ως υποχρεωτικό μάθημα
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
andriana
Global1

« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 11:57:31 πμ »

Παράθεση
Μιλάμε σαν ενεργοί πολίτες και μεταφέρουμε
Παράθεση
την εμπειρία που υπάρχει από το site

κι αυτό  είναι καλή ιδέα!! Στριφογύρισμα ματιών
μιλάμε για την εμπειρία μας και ταυτοχρονα κοινωνουμε στους παρισταμένους την άποψη/προβληματισμούς των πολιτων που εχουμε έρθει σε επαφή.
σε αυτη τη περίπτωση πρεπει  ο λόγος μας να κανει ξεκαθαρο ότι δε προπαγανδιζουμε το οικολογιο, αλλα ότι ειναι το όχημα που μεταφερει τους πολιτες εκει μέσα.  
π.χ.

- ποια ανάγκη και ποια έλλλειψη μας οδηγησαν  ως πολίτες στη δημιουργια του οκολογιου ? (η "αφωνια" η ελλειψη ενημερωσης, το δικαιωμα μας να ειμαστε ενεργοι σε αποφασεις που επηρεαζουν τη ποιότητα της ζωή μας, η παραγκωνιση του πολιτη από το κράτος, )

-πως ανταποκριθηκε ο κοσμος ?(στην αρχή? τώρα?)
-τι ειδους άνθρωποι (μικροι μεγαλοι απο όλα τα κοινωνικά στρωματα, όλες τις κομματικες παρατάξεις. γιατί? τι τους ενώνει?)
- τι θεματα τους αποσχολουν περισσότερο?
-τι θεση εχουν γι αυτά? τι διεκδικουν?
- τι ζητανε περισσοτερο όταν απαυθυνονται σε εμας? (ενημερωση, συνεργασια, δραση)
- πως βλεπουν την΄διαχειριση από το κράτος?
αναφερουμε τις "απλοικες" ερωτησεις που εχουν πέσει κατα καιρους εδω μεσα ή σε συζητησεις με πολιτες
("γιατί δεν υπογραψε ως ελλαδα το ψηφισμα για τη προστασια των καμμενων? " γιατι πληρωνουμε προστιμα  ενω τα ταμεια ειναι άδεια?"  "γιατι δε λαμβανονται τα μετρα για τον Ασωπό"¨"γιατι αρνειται το κρατος την επιδότηση για τη Κορωνεία?" )
- τι διεκδικουν  απο το κράτος? (οσα αναφερε ο γεωπονος και οι υπολοιποι)
- μειωνεται  η αυξανεται η διεκδικηση και η συνεργασια μεταξύ πολιτών? η αγανακτηση τους?
-

και άλλα τέτοια .
 και οσα λεει η καλλιοπη μπαινουν όπως τα εχουμε ακουσει και συζητησει! ".. Είναι δυνατον η Δεη να θελει νεα εργοστασια με λιθαναθρακα όταν στην ευρωπη τον εχουν καταργησει??..μπλα μπλα"

"αγανακτουμε που χρησιμοποιουν τον εθελοντισμο και τη καλη μας διαθεση για να αναδωσουν χωρις μελετες , "..

Επίσης ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
-τι ειναι πρόθυμοι οι πολιτες να κανουν για το περιβαλλον?
- ειναι ετοιμοι για αλλαγες??? (αν εχουν ενημερωση και κινητρα πιστευω ότι πολλοί περιμενουν μια σπιθα για να ενεργοποιηθουν!!)
- τι προτείνουν οι ίδιοι οι πολίτες?Απορία?
σημασια δεν εχει αν θα φανουμε "απλοικοί" ή "ανιδεικευτοι" σε καποια θεματα.
σημασια εχει να καταλαβουν τι πραγματικά σκεφτεται ο κοσμος!!!

Απλές - Σταράτες-Τίμιες κουβέντες. Ο αυτοκρατωρας ειναι γυμνος   και το λεμε!
Καταγράφηκε

andriana
Global1

« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 12:07:20 μμ »

Προσωπικά πιστεύω ότι πρεπει να γινει συνδυασμος.

και ο πρωτος σκελετος χρειάζεται αλλά και να μεταφερουμε  όσο το δυνατόν πιο αυτούσια την αληθινή γλώσσα των πολιτων και τη δική μας όπως την έχουμε  αφουγκραστει.
Όσα λεγονται παντου  αλλα δεν ακουγονται σε τετοιες ημεριδες

Καταγράφηκε

Kallioph
Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 12:13:54 μμ »

Εχμ 2-3 λεπτά χρόνος είναι; Έχεις χρονομετρήσει πόσος χρόνος είναι αυτός;

Ας ξεκινήσει, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για όλα. Ένα είναι το θέμα.

Ας μιλήσουμε για την ομάδα κυρίως, για το πώς μπορεί κάποιος να συμμετέχει, τι έχουμε κάνει και τι θέλουμε να κάνουμε. Ποιοι είμαστε; Αναφορά περί αμεσοδημοκρατίας και οριζόντιας δομής. Αναφορικά το θέμα της κλιματικής αλλαγής όσον αφορά αυτό που είπες: ανάδειξη αντιθέσης μεταξύ πολιτικών "προθέσεων και πράξης". Αρκετά με τα λόγια που δε συνάδουν με τις πράξεις.

Κλιματική αλλαγή=υπερβολική αύξηση CO2 είτε από εργοστάσια είτε από εμάς τους ίδιους (υπερβολική χρήση θέρμανσης, αυτοκινήτου). Αν ο καταναλωτής μειώσει την κατανάλωσή του θα μειωθεί και η παραγωγή.

Άρα θέλουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τι γίνεται μ' αυτό το θέμα; Γιατί αντί να ξεκινάμε αυτές συνεχίζουμε τις καύσεις λιθάνθρακα και λιγνίτη; Γιατί ενώ υπάρχουν οδηγίες της Ε.Ε. δεν τις ακολουθούμε και αντιθέτως πληρώνουμε πρόστιμα γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο;

Για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής==αύξηση πρασίνου, δέντρα στις πόλεις, δάση. Ανάπτυξη του πρασίνου και όχι του τσιμέντου.

Συνέπειες της κλιματικής αλλαγής==(συν τοις άλλοις)μείωση του νερού, γιατί δεν προστατεύονται οι υδάτινοι πόροι;

Στη συνάντηση αποφασίσαμε η ομιλήτρια να είναι η Αντριάνα. Αν δεν υπάρχει καμία διαφωνία ας ξεκινήσεις έτσι όπως το σκέφτεσαι εσύ που θα μιλήσεις κιόλας και κάνουμε τις παρατηρήσεις μας κτλ. πάνω σε ό,τι γράψεις.
Καταγράφηκε

paraxeno
Administrator

« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 12:22:46 μμ »

Παράθεση

αυτό μπορούμε να το προτείνουμε στους πολιτικούς που θα παρευρίσκονται

Παράθεση

ας εφαρμοστεί αυστηρά η υπάρχουσα με όποιο πολιτικό ή άλλο κόστος και δεν θα χρειαστεί αυστηρότερη....
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
andriana
Global1

« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 12:30:19 μμ »

εγκεφαλοκατεγίδα(Brainstorming) ..κανουμε προς το παρόν  Σαρκασμός
οκ! βάζω εμπρος..  Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε

giannis
Administrator

« Απάντηση #40 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 12:31:25 μμ »

Παράθεση

ας εφαρμοστεί αυστηρά η υπάρχουσα με όποιο πολιτικό ή άλλο κόστος και δεν θα χρειαστεί αυστηρότερη....

Χμμ... η παρούσα Νομοθεσία εφαρμόζεται αυστηρά για όσους δεν έχουν τις απαραίτητες γνωρημίες - επαφές... για τους υπόλοιπους εφαρμόζεται το απαραίτητο λαδόξυδο... Πές μου τον κουμπάρο σου να σου πω ποιός είσαι...
Καταγράφηκε

giannis
Administrator

« Απάντηση #41 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 01:10:48 μμ »

Καλή η εγκεφαλοκατεγίδα, αλλά ας αρχίσουμε να γινόμαστε λίγο πιο μαζεμένοι.

1ον - Υπάρχει περιορισμός στο χρόμο 2 - 3 λεπτά. Άντε με την ανοχή των διοργανωτών, και μία καλή επιταγούλα..., να τα κάνουμε τέσσερα τα λεπτάκια. Έχετε σκεφτεί πόσες λέξεις μπορούν να εκφωνηθούν κατανοητά σε αυτό το χρόνο?

2ον - Το κείμενο πρέπει να είναι δυνατό - σαφές - κατανοητό και να προβληματίσει. Έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να ακουστούμε και να απαιτήσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι ευχολόγια, άρα εμείς πρώτοι πρέπει να αποφύγουμε τις γενικότητες και τους αφορισμούς.

3ον - Ας ξεκινήσουμε με ένα σκελετό (ωχ... σχολείο μου θύμισε  Σαρκασμός)

• Τι είναι το οικολόγιο: Όσο το δυνατό πιο σύντομα. Το πολύ μία παράγραφο, αφού θα τους μοιράσουμε και το κείμενο
  • Γενική αναφορά στην επίδραση της αύξησης του CO2 στην κλιματική αλλαγή. Στοιχεία μπορούμε να τραβήξουμε και από το climate prediction! Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε πολύ αναλυτικοί αφού λίγο πολύ όλοι ξέρουμε πάνω κάτω γιατί μιλάμε
  • Εξειδίκευση στην ελληνική πραγματικότητα.
  • Τα γιατί μας... Γιατί δεν προχωρά η αναδάσωση? Γιατί επιμένουμε σε "βρώμικες" τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας? Γιατί πετάμε την ανακύκλωση στα σκουπίδια? Συμπληρώστε κατά βούληση...

Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές πρέπει κάπως έτσι να δομήσουμε το κείμενο. Διαφωνίες - βελτιώσεις - προσθέσεις - αφαιρέσεις... δεκτές...

Καταγράφηκε

paraxeno
Administrator

« Απάντηση #42 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 01:23:47 μμ »

εμ αυτό λέμε Γιάννο, να εφαρμόζεται ανεξαρτήτως καρικευμάτων η νομοθεσία, ποιος πολιτικός έχει τα κότσια να το κάμει ΤΩΡΑ όχι προεκλογικά όχι μελλοντικά όχι νοητά όχι στον κόσμο του ονείρου και του ιδανικού

επίσης το φυλλαδιο περιβαλλοντικής συμπεριφοράς οδεύει προς εκτύπωση 200 τεμάχια, (με τιμή 0,05/σελίδα) μπορεί και σε διπλή όψη για οικονομία και στα ευρώ αλλά κυρίως στο χαρτί - άντε να πιάσει τόπο στα χέρια που θα πάει

Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #43 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 01:27:28 μμ »

χμ χωρίς να διαφωνώ με αυτά που γράφει ο Γιάννης, δεν ξέρω εάν θα υπάρχει καποιος που να μπορεί αρμόδια και τεκμηριωμένα να απαντήσει στο γιατί της αναδάσωσης... λαμβάνοντας υπόψιν κι όλας ότι προωθείται σιωπηρά ή μη η αναθεώρηση του άρθρου 24 εις βάρος των δασικών περιοχών ειτε καμμένων είτε όχι που αφορά το θέμα αυτό - μαλλον γενικόλογα θα ψελλιστούν (παντως ας το ρωτήσουμε δεν χάνουμε και τίποτε)
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
Kallioph
Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 01:29:19 μμ »

Χαιρετισμό θα κάνουμε ρε παιδιά, δε θα κάνουμε το παιχνίδι των ερωταπαντήσεων.
Καταγράφηκε

paraxeno
Administrator

« Απάντηση #45 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 01:31:00 μμ »

Παράθεση
Εξειδίκευση στην ελληνική πραγματικότητα.
ρύπανση στα αστικά ιδίως κέντρα, ανάγκη επιβεβλημένη για γενναίες αποφάσεις  που αφορούν στο αστικό πράσινο, βιομηχανική ρύπανση παντός είδους... ελλειψη ενημέρωσης του πολίτη από τους τοπικούς φορείς για το πως μπορεί να βοηθήσει... αδιαφορία "μικρών" και "μεγάλων" χάριν προσωπικών μικρο ή μεγαλοσυμφερόντων και καταστροφικού βολέματος

Παράθεση
Χαιρετισμό θα κάνουμε ρε παιδιά, δε θα κάνουμε το παιχνίδι των ερωταπαντήσεων.

στις ημερίδες αν δεν κάνω λάθος οι επίσημοι προσκεκλημένοι απαντούν και σε κάποια ερωτήματα ή δεν ειν έτσι? αν είναι έτσι, τα ερωτήματα μπορούμε να τα βάλουμε ρητορικά στο χαιρετισμό μας και αν ακολουθεί συζήτηση με τους πιο ειδικούς να τα ξαναθέσουμε
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
διομηδης σταθης
Newbie
*

« Απάντηση #46 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 01:57:51 μμ »

Θυμόςγμτ μυαλό μου.
Ο τίτλος του ντοκυμαντέρ είναι " μια άβολη αλήθεια" .Παρακαλώ πολύ διορθώστε το.
Για το αν θα γίνει συζήτηση θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα (τι ώρα θα αρχίσουμε, πόσο χρόνο θα φάμε, πόσοι θα μείνουμε στο τέλος, μπλα μπλα μπλα)
 Κλείσιμο ματιούπείτε και έναν καλό λόγο που έχουμε βάλει και χάρτη αλλά και με ποια μέσα μεταφοράς φτάνεις στο χώρο
Καταγράφηκε
Kallioph
Hero Member

« Απάντηση #47 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 02:02:03 μμ »

Θυμόςγμτ μυαλό μου.
Ο τίτλος του ντοκυμαντέρ είναι " μια άβολη αλήθεια" .Παρακαλώ πολύ διορθώστε το.

Στάθη είσαι σίγουρος; Τουλάχιστον το βιβλίο που έχω λέγεται "μια ενοχλητική αλήθεια" και όχι "μια άβολη αλήθεια". Και όταν είχα δει το ντοκυμαντέρ νομίζω ο ελληνικός τίτλος αυτός ήταν, "ενοχλητική αλήθεια".

Καταγράφηκε

giannis
Administrator

« Απάντηση #48 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 02:03:09 μμ »

Θυμόςγμτ μυαλό μου.

Διορθώθηκε.

Κλείσιμο ματιούπείτε και έναν καλό λόγο που έχουμε βάλει και χάρτη αλλά και με ποια μέσα μεταφοράς φτάνεις στο χώρο

Μπράβο πολύ ωραίος ο χάρτης και οι σχετικές πληροφορίες πρόσβασης στο ΔΤ σας! ( Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο)
Καταγράφηκε

andriana
Global1

« Απάντηση #49 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 02:03:55 μμ »

Παράθεση
Έχετε σκεφτεί πόσες λέξεις μπορούν να εκφωνηθούν κατανοητά σε αυτό το χρόνο
?

ευκολο αυτό. διαβαζουμε   σελιδες α4  σε 3 λεπτα σε 12αρια Newroman και βλέπουμε ποσες σελιδες  βγαινουν
Παράθεση
στις ημερίδες αν δεν κάνω λάθος οι επίσημοι προσκεκλημένοι απαντούν και σε κάποια ερωτήματα ή δεν ειν έτσι
νομιζω θα ακολουθήσει ανοικτος διαλογος, οπότε μπορουμε να ετοιμάσουμε καμια ερώτηση.
θα  ερθει  καποιος απο μας εκει ε?    Απορία
Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: