Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Πρόσκληση Ολομέλειας 02 Δεκεμβρίου 2007  (Αναγνώστηκε 878 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
giannis
Administrator
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Νοέμβριος 26, 2007, 11:24:47 μμ »

Προσκληση Ολομέλειας του Οικολογίου

Ημερομηνία: 02 Δεκεμβρίου 2007
Τόπος: Bοοze - Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα
Ωρα: 15:00
Θέματα Συζήτησης: ?

Πρέπει άμεσα:

• Να οριστεί η ώρα της συνάντησης
  • Να οριστούν θέματα προς συζήτηση (Ημερήσια Διάταξη)
  • Να αναρτηθεί ανακοίνωση - πρόσκληση στην κεντρική
  • Να ενημερωθούν όλα τα μέλη με μαιλ ή ΠΜ (Προτιμότερο το πρώτο)

Επίσης:
- Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και για μη μέλη του Οικολογίου?
- Οδηγίες (τεχνικές) για συμμετοχή από απόσταση?
Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
Fotis
Administrator
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Έτσι, να μη ξεχνιόμαστε...

« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 03:13:14 πμ »

εκείνο που θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να γίνει είναι ια περίληψη αυτών που έχουν μέρχ τώρα επιτευχθεί κι εκείνω που θελουμε να κάνουμε στο άμεσο μέλλον.

Να ορίσουμε δηλ. τα επόμενα βήματα.
Να δούμε πως λειτουργούν οι ομάδες και να συζητηθούν ορισμένα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί

Για συμμετοχή από απόσταση, θα έλεγα να χρησιμοποιηθεί skype η msn (προτιμώ το πρώτο...).
θα αναλάβουν μερικά άτομα στο χώρο να μεταφέρουν τις ιδέες και τις απόψεις ων ξενιτεμένων στην ομήγυρη...

Γιατί να μην μπορούν να παρευρεθούν μη μέλη?
Μήπως άραγε θα είμαστε τόσοι πολλοί ώστε δε θα χωράμε στην αίθουσα ή μήπως θα αναλύσουμε κρατικά μυστικά?
Πιστεύω ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τη συνάντηση μπορεί να το κάνει ώστε να γνωρίσει κι από κοντά τί είμαστε και τί κάνουμε!
Καταγράφηκε

Χαρά,
στου ιερού βουνού τη μοναξιά,
στον καθαρό αέρα,
ν' ανηφορίζεις μοναχός
μ' ένα δαφνόφυλλο στα δόντια
(Ν. Καζαντζάκης)
ayger
Administrator

« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 10:37:40 πμ »

Γιατί να μην μπορούν να παρευρεθούν μη μέλη?

Δεν νομίζω να είπε κανείς ότι τα "μη-μέλη" του οικολόγιο δεν είναι ευπρόσδεκτα...
Καταγράφηκε

Education is a progressive discovery of our own ignorance.
giannis
Administrator

« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 11:17:10 πμ »

Ωραία η συνάντηση είναι ανοιχτή για τα μέλη και τους φίλους (sic) του Οικολογίου.

- Μπορούμε να δώσουμε ώρα της συνάντησης?

Ας βγεί η ανακοίνωση χωρίς θέματα και βλέπουμε. Καλό θα ήταν να τα δουλέψουμε ο καθένας off line για να βγάζουμε κάτι συγκεκριμένο και να μην αναλωνόμαστε σε γενικότητες.
Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 11:20:27 πμ »

τις Κυριακές το booze μας διαθέτει τον χώρο στον 1ο  οροφο από τις 3-7 επίσημα αλλά και αργότερα να μείνουμε φυσικά δεν θα μας διώξουν. (πείτε μου νωρίτερα για την ώρα να σταντάρω με τον αφεντικό)

θέματα που μπορούν να συζητηθούν -

μικρή συμμετοχή στις ομάδες δράσης (εάν έρθουν και μέλη που δεν εχουν ακόμη ενεργοποιηθεί μπορούμε να μάθουμε τι λείπει και δεν τους εχει κινήσει το ενδιαφέρον)

σύνοψη των υπαρχόντων δράσεων, και προγραμματισμός (newsletter, φυλλάδια περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, συλλογή υπογραφών για δασολόγιο - Χριστουγεννιάτικη αλυσίδα, (να φέρω και τα δώρα μου??? κλπ)

συντονισμός για μετάφραση των κειμένων "τι ειναι οικολόγιο" και όποιου άλλου ειναι στατικό και στα αγγλικά

Βίντεο της ομιλίας κου Κωνσταντινίδη

εάν τα καταφέρουν η πολύμνια και ο μανου ενημέρωση για τα αιτήματα σε δήμους ώστε να εμπλακούν περισσότεροι στη δεύτερη φάσης της δράσης

οργάνωση και διερεύνηση δυνατοτήτων για διεξαγωγή ομιλιών σεμιναρίων ανάλογες με αυτή του κου Κωνσταντινίδη (προτάσεις ιδέες κλπ ώστε να γίνουν καποιες πρώτες επαφές και με χωρους και με ομιλητές για να εχουμε και επόμενες αντίστοιχες δράσεις)

ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ προς υλοποίηση

Δημιουργία ομάδας συλλογής πληροφοριών για δράσεις τρίτων όπου μπορούμε να συμμετέχουμε και εμεις ως εθελοντική ομάδα.

Δικτυο επικοινωνίας μεταξύ μας, όταν κάτι επείγει (συντονισμός κλπ)

επικοινωνία - συνεργασία με τρίτους εκτός διαδικτύου - αν χρειάζεται να στανταριστούν/διευκρινιστούν ορισμένα πράγματα στο πως διεξάγεται αυτή προς αποφυγή παρεξηγήσεων μεταξύ μελών, (υπήρξαν περιπτώσεις που χρειάστηκε να παρθεί μια απόφαση άμεσα χωρίς να υπάρχει χρόνος για συζήτηση στο φορουμ)

δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο επί της παρούσης
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
andriana
Global1

« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 11:25:15 πμ »

Στην αρχή είχαμε αναφέρει να διευθετήσουμε λίγο τα οργανωτικά, αλά αυτό δε νομίζω ότι εμποδίζει την παρουσία μη μελών. Θα  μπορούσαμε να "προσκαλέσουμε" τη πρωτοβουλία από Ηλεία (διαδικτυακά) , τον Διομήδη ως εκπρόσωπο των ενεργών πολιτών, κ.λ.π. ή θεωρείτε ότι είναι άκαιρο?

ΔΡΑΣΕΙΣ

- ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ

1. Συνοπτική παρουσία των δράσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί

ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ

2. Ανοικτές Γενικές Δράσεις (1+2 περισσότερο ενημερωτικού χαρακτήρα)
3. Ομάδες με δράσεις εν εξελίξει (Σύντομη παρουσίαση -κυρίως συγκεντρωτικού χαρακτήρα)
4. Παρουσίαση από εκπρόσωπο της κάθε ομάδας για το στάδιο και τις ανάγκες της δράσης
(εδώ θα μπορούσαμε  να απευθύνουμε πρόσκληση στους συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή)

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
5. Αξιολόγηση ( τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα)  των  προτάσεων για μελλοντικές δράσεις

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ
- για τις δράσεις
- για το site
-(στοιχειώδης)καθορισμός αρμοδιοτήτων

π.χ. Πόσες ώρες μπορεί να διαθέτει περίπου ο καθένας και τι μπορεί να αναλάβει.
Επειδή λίγοι "τρέχουν" τις δράσεις και είναι λίγο χύμα η κατάσταση, θα μπορούσαμε π.χ. κάποιος να "παίζει" σε 2 ομάδες αλλά έχοντας μια συγκεκριμένη αρμοδιότητα (τυχαίο π.χ. να φτιάχνει τα μπάνερ και για τις δύο).

ΠΟΡΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΟΥ
- διάδοση (έχουμε ασχοληθεί επ' αφορμής δράσεων, αλλά δεν έχουμε ακόμη  
  ασχοληθεί συστηματικά με καθαυτό το θέμα)
-
Παράθεση
προβλήματα που έχουν εμφανιστεί
και πως θα τα διαχειριστούμε
- ίσως πρεπει να συγκεκριμενοποιήσουμε  και κάποια ζητήματα, ώστε να μη τα επαναφέρουμε σε κάθε δράση ( π.χ. η  άναρτηση αφίσας για τη συλλογή δώρων στο μετρο, απαιτούσε σφραγίδα από τον Οργανισμό..ή το θέμα να δίνουμε χώρο στο  site όσοι βοηθούν σε κάποια δράση (π.χ.  η DHL). πως το χειριζόμαστε?
Καταγράφηκε

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
Vagelford
Newbie
*

« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 28, 2007, 06:04:29 μμ »

Αν ενδιαφέρεστε μπορώ να φέρω και ένα DVD με το υλικό σε video που έχουμε από την ημερίδα για την Πάρνηθα (γύρω στις 5 ώρες video, αν θυμάμαι καλά).
Καταγράφηκε
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 28, 2007, 07:11:22 μμ »

ότι φέρει κανείς καλό θα είναι Χαμόγελο
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
arboreal
Newbie
*

« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 12:26:07 μμ »

Γειά σας.

Σας πέτυχα συμπτωματικά πριν λίγες μέρες.
Διάβαζα μέχρι τις 3 το πρωί τί έχετε κάνει στα διάφορα θέματα.

Προσπαθώ να προλάβω να διαβάσω όσα περισσότερα μπορώ πριν την συνάντηση της Κυριακής για να ... πάρω φόρα!

Έχω κάνει δυό τρεις σκέψεις τις οποίες και παραθέτω για σκέψη.

1. Κάθε ηλεκτρονική συλλογή ψήφων:

Καταγράφηκε
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 12:46:05 μμ »

θα υπάρξει και γενική ενημέρωση για όλα οσα γίναν και όσα είναι ανοιχτά την κυριακή, οπότε μην χαλάσεις τα μάτια σου  από τόσο νωρίς...

οι σκέψεις σου δεν πέρασαν Λύπη
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
Kallioph
Hero Member

Γη μήτηρ πάντων, Δημήτηρ πλουτοδότειρα

« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 01:20:55 μμ »

Μήπως όποιος θέλει να φέρει το δώρο του για την αλυσίδα αγάπης μπορεί να το κάνει και σ' αυτή τη συνάντηση ;
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
arboreal
Newbie
*

« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 01:29:26 μμ »

Ευχαριστώ, θα τα πούμε την Κυριακή, όπου θα φέρω και τις σκέψεις μου, που δεν πέρασαν...
 Χαμόγελο  Χαμόγελο  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
BUTTERFLY
Global1

« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 02:30:47 μμ »

Καλη ιδεα Καλλιοπη, με την προϋποθεση οτι θα υπαρχει τουλαχιστον ενα αυτοκινητο για να τα μεταφερει μετα.
Καταγράφηκε

Χριστινα
"Η δυναμη σου πελαγος κι η θεληση μου βραχος"
Nefelikas
Global Moderator

« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 03:50:37 μμ »

Παιδιά, δυστυχώς θα είμαι εκτός Αθηνών την Κυριακή. Ελπίζω να μαζευτείτε αρκετοί και να πάνε όλα καλά. Γνώμη μου είναι να επικεντρωθείτε λίγο στην οργάνωση των ομάδων (ή τουλάχιστον των αρμοδιοτήτων). Καιρός να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις γνώσεις και τις δυνατότητες που έχει ο καθένας μας. Και να δικτυωθούμε ακόμα περισσότερο με οργανώσεις, ιδρύματα και μεμονωμένα άτομα που διαθέτουν την απαραίτητη εξειδίκευση για να μας βοηθήσουν να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Μην προσπαθούμε να σώσουμε το περιβάλλον μόνοι μας  Χαμόγελο

Καλή συνέχεια και τα λέμε από 9/12.

Υ.Γ. Θα βρίσκομαι στον Πύργο για δουλειά, οπότε με την ευκαιρία θα επισκεφτώ τις πυρόπληκτες περιοχές και θα μιλήσω με τους κατοίκους. Όποιος ή όποια από εσάς πιστεύει ότι έχει επαφές που μπορεί να μου φανούν χρήσιμες, στείλτε ένα mail μέχρι αύριο το μεσημέρι που θα φύγω. Θα κοιτάξω να μοιράσω και φυλλάδια του Οικολογίου όπου μπορέσω.
Καταγράφηκε
angie
Full Member

« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 01:57:01 μμ »

θα μπορουσε καποιος να ενημερωσει για τη χθεσινη συναντηση?επειδη πολλοι απο εμας δε καταφεραμε να ερθουμε δυστυχως!  Ντροπή ΝτροπήΚλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

ο νούς κινεί την ύλη
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 02:21:16 μμ »

λίγη υπομονή αντζι μου... να συμμαζέψουμε τι ειπώθηκε... και θα ανέβει ενημερωτικό ποστ Χαμόγελο
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: