Οσο για αυτα που γραφονται πριν
δε συμφωνω να πληρωνουμε για τα σκουπιδια.
Μπορουμε να μαθουμε να ανακυκλωνουμε και να πεταμε σωστα.
Πότε θα παψουμε να χρειαζομαστε αστυνομευση για το καθε μας βημα;
Μπορουμε μονοι μας να γινουμε καλυτεροι!
Ας το πιστεψουμε
τα σκουπίδια τα πληρώνουμε ήδη!...
Τα δημοτικά τέλη που πληρώνεις μεσω της ΔΕΗ (εκτός από την ΕΡΤ δηλαδή), αναφέρονται εκτός των άλλων στην αποκομιδή σκουπιδιών.
Αυτό που έχει γίνει στη Γερμανία, είναι να αποσπαστούν τα τέλη αποκομιδής από το λογαριασμό της ΔΕΗ κα να πληρώνονται αυτούσια, ανάλογα με το βάρος τον σκουπιδιών που παράγεις (από το βάρος ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ τα ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία μαζεύονται σε ειδικούς κάδους...).
Άρα, η κατάληξη είναι να πληρώνουμε λιγότερο!
Παιδιά τα κίνητρα δεν είναι αστυνόμευση.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Φώτη. Με το έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει, για το οποίο ευθύνονται αποκλειστικά οι δήμοι, αν ο πολίτης δεν κερδίσει κάτι δεν πρόκειται να συμμετέχει ποτέ σε πρόγραμμα ανακύκλωσης. Το να του μειώνεις τα δημοτικά τέλη ανάλογα με τα σκουπίδια που παράγει είναι μία πραγματιστική λύση η οποία θα εξασφάλιζε και έσοδα για τους δήμους από αυτούς που δεν συμμορφώνονταν.
Δυστυχώς οι δήμοι κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα με την τακτική που ακολουθούν σήμερα....
Αν αρχίσουν οι περισσότεροι να ανακυκλώνουν, τότε, όλο και λιγότερα χρήματα θα μπαίνουν στο ταμείο των δήμων για την αποκομιδή των σκουπιδιών. (υποπτεύομαι ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα αυξηθούν κατά πολύ τα τέλη αποκομιδής ώστε να αντισταθμιστεί μια τέτοια απώλεια).
Εδώ τίθεται κι ένα πολύ μεγαλύτερο ζήτημα:
Ως πότε θα πληρώνουμε τέλη για πράγματα τα οποία ποτέ δεν καταναλώνουμε.
έχω βαρεθεί αν πληρώνω για ΕΡΤ όταν τα τελευταία 7 χρόνια δεν έχω τηλεόραση και ραδιόφωνο!
έχω βαρεθεί να πληρώνω για αποκομιδή σκουπιδιών όταν τα σκουπίδια μου ποτές δεν ξεπερνούν τη μια σακούλα super-market ανά βδομάδα!
Σαν Έλληνες δεν έχουμε ακόμη μάθει να απαιτούμε τα δικαιώματα μας!...
Πληρώνουμε γα πράγματα με τα οποία δεν έχουμε καμία σχέση.
Αναλογιστείτε το αυτό και ίσως σιγά σιγά να ξεκινήσει μια νέα δράση...
Αίτηση προς τους δήμους να αλλάξει το σύστημα αυτό!
(αν και θέλει μαζική συμμετοχή για να γίνει κάτι τέτοιο!)!