Σελίδες: 1 2 [3]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Ανακύκλωση Γενική Συζήτηση  (Αναγνώστηκε 1445 φορές)
0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Kallioph
Moderator
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Γη μήτηρ πάντων, Δημήτηρ πλουτοδότειρα

« Απάντηση #50 στις: Ιανουάριος 18, 2008, 11:10:52 πμ »

Δεν νομίζω ότι φταίει κανένας "νεοέλληνας". Το πιο σημαντικό είναι η ενημέρωση. Αλλά όχι μια απλή αναφορά στο τί πρέπει να πετάμε πού. Πρέπει η ανακύκλωση να μπει στη ζωή μας. Αυτό θα γίναι κυρίως αν στα σχολεία ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για αυτό το θέμα, μέσω τέτοιων δραστηριοτήτων. Θεωρώ αυτονόητο ότι αν κάποιος δεν έχει μάθει να ανακυκλώνει και δεν μπει στη διαδικασία να το ψάξει μόνος του (πράγμα σχεδόν απίθανο), δε θα ανακυκλώσει ποτέ όσους μπλε κάδους και να έχει δίπλα του. Και δε θα φταίει ο ίδιος. Αυτό έμαθε, αυτό κάνει..
Η περιβαλλοντική ευαισθησία αποκτιέται σταδιακά μέσω βιωμάτων και ερεθισμάτων. Το να δει κάποιος ένα μπλε κάδο να ξεφυτρώνει δίπλα του, που να του λέει απλώς τι να πετάξει, είναι επιφανειακή λύση που, όπως βλέπουμε, δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα..

Έτσι ακριβώς είναι. Το ότι μπήκαν οι κάδοι δε σημαίνει κι ότι θα μας έρθει η θεία επιφώτιση για το πώς ανακυκλώνουμε, τι ανακυκλώνουμε κτλ. Χρειάζεται συνεχής ενημέρωση και μπορούμε να πιέζουμε τυχόν δήμους - τουλάχιστον ο δήμος Αθηναίων έχει ένα φυλλάδιο που εξηγεί πολύ καλά το πώς και το γιατί - να βγάζουν διαρκώς και να μοιράζουν αυτά τα φυλλάδια. Και ειδικά σε σχολεία είναι απαραίτητο και αναγκαίο τουλάχιστον. Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως, αρκεί να επαναλαμβάνουμε τα σωστά.  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
Σελίδες: 1 2 [3]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: