Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
Χάσατε το
email ενεργοποίησης;
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Index
Help
Σύνδεση
:
Συνάντηση του Οικολογίου Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
Διαβάστε περισσότερα εδώ :
http://www.oikologio.gr/forum/b25/27-t904/msg9437/#top
Oikologio Forum
>
Περιβάλλον
>
Ανακύκλωση
(Συντονιστές:
giannis
,
Kallioph
) >
Ανακύκλωση Γενική Συζήτηση
Σελίδες: [
1
]
2
3
Κάτω
Εκτύπωση
Αποστολέας
Θέμα: Ανακύκλωση Γενική Συζήτηση (Αναγνώστηκε 1444 φορές)
0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
paraxeno
Administrator
Συνδεδεμένος
Ανακύκλωση Γενική Συζήτηση
«
στις:
Αύγουστος 07, 2007, 01:58:48 μμ »
Ανακύκλωση παλαιών τηλεφωνικών συσκευών από ΟΤΕ
http://www.anthropos.gr/show_news.asp?Id=7985
11/4/2007
«Θα μου δώσεις το τηλέφωνο σου;», είναι το βασικό σύνθημα του προγράμματος ανακύκλωσης παλαιών τηλεφωνικών συσκευών -σταθερών και κινητών-, φαξ και μπαταριών που ξεκίνησε ο ΟΤΕ.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ο Οργανισμός καλεί όποιον επιθυμεί να προσφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος, να ανακυκλώσει τις παλιές του συσκευές στους ειδικά διαμορφωμένους κάδους ανακύκλωσης, που έχουν τοποθετηθεί σε 100 OTESHOP τόσο στην Αθήνα όσο και στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στους κάδους ανακύκλωσης έχει ενσωματωθεί και ξεχωριστή μονάδα για τη συλλογή παλιών μπαταριών, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα ανακύκλωσης και μεγιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα οφέλη για το περιβάλλον.
Πηγή: Καθημερινή, 10-4-2007
Καταγράφηκε
"Εντροπίας Εγκώμιον"
ithaca
Full Member
Αποσυνδεδεμένος
Απ: Ανακύκλωση Γενική Συζήτηση
«
Απάντηση #1 στις:
Αύγουστος 09, 2007, 01:22:33 πμ »
Επιτέλους, θα ξεφορτωθώ τις άχρηστες συσκευές!
Καταγράφηκε
kassandra
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #2 στις:
Σεπτέμβριος 18, 2007, 07:40:52 μμ »
Αν μου επιτρέπετε συνεχίζω εδώ το θέμα για την ανακύκλωση που ξεκίνησε στο "Απλές Συνήθειες που αγαπούν το Περιβάλλον". Πιστεύω πως αν όντως ισχύει αυτό που αναφέρθηκε, πως το περιεχόμενο των κάδων ανακύκλωσης καταλήγει στις χωματερές, τότε είμαστε αντιμέτωποι με άλλο ένα σοβαρότατο θέμα.
Ψάχνοντας λίγο στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο θέμα βρέθηκα και στη σελίδα
ΕΕΑΑ (ΕΛΛΗΝΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΟΙΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ).
Δεν ξέρω αν για το συγκεκριμενο πρόβλημα θα πρέπει να απευθυνθουμε πρώτα σε Νομαρχίες,
ΟΤΑ
ή στην ΕΕΑΑ. Υποτίθεται πως το περιεχόμενων των κάδων ανακύκλωσης μεταφέρεται με ειδικά οχήματα σε κάποιο
ΚΔΑΥ. (ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ)
.
Η αλήθεια είνα πως λόγω περιορισμένου χρόνου αυτό το διάστημα δεν το έχω ψάξει περαιτέρω ακόμα, και πριν επικοινωνήσω μαζί τους ήθελα πρώτα να ρωτήσω τη γνώμη σας. Αν κάποιος έχει χρόνο και θέλει να το διευκρινήσει, το link είναι
http://www.herrco.gr/web/pages.fds?lang=1&page=7
PS:
Είχα σκοπό να επικοινωνήσω με το δήμο Ρίου ώστε να φέρουν κάποιο κάδο ανακύκλωσης εδώ στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου. (εμείς κι αν έχουμε υλικά για ανακύκλωση!!) Θα το αναβάλλω για λίγο μάλλον μέχρι να διευθετήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει..
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Αποσυνδεδεμένος
Γη μήτηρ πάντων, Δημήτηρ πλουτοδότειρα
«
Απάντηση #3 στις:
Σεπτέμβριος 19, 2007, 09:06:36 πμ »
Τελικά μπορούμε να μάθουμε αν η ανακύκλωση πηγαίνει εκεί που πρέπει να πηγαίνει ;
Καταγράφηκε
N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης -
http://biostore-aloa.blogspot.com
Manu
Επισκέπτης
«
Απάντηση #4 στις:
Σεπτέμβριος 20, 2007, 10:02:24 μμ »
Καλησπέρα παιδιά!!!
'Οσον αφορά το ερώτημα της Kalliophs σχετικά με το αν η ανακύκλωση πηγαίνει εκεί που πρέπει να πηγαίνει μπορώ να πω τα εξής: καθόσον γνωρίζω από δημοσιεύματα του Τύπου, κυρίως από το ΟΙΚΟ της Καθημερινής, υπάρχει όντως στην Αττική Κέντρο Μηχανικής Ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα στο τεύχος του Απριλίου 2007 αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία για το Δήμο Αθηναίων. Στην Αθήνα την ανακύκλωση έχει αναλάβει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, η οποία έχει τοποθετήσει τους γνωστούς μπλέ κάδους (νομίζω είναι η ίδια και σε άλλους δήμους όπως το Ν. Ηράκλειο). Από τους 480 τόνους υλικών συσκευασίας στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης του Ενιαίου Σύνδεσμου Δήμων και Κοινοτήτων οδηγείται μόνο το 50%. Δυστυχώς το υπόλοιπο δεν μπορεί να απορροφηθεί, λόγω περιορισμένων προφανώς δυνατοτήτων του εργοστασίου και οδηγείται στη χωματερή των Άνω Λιοσίων. Από το τίποτα θα μου πείτε κάτι είναι και το μισό. Πάντως η Αττική χρειάζεται μεγαλύτερες εγκαταστάσεις για να απορροφήσει όλα τα προϊόντα συσκευασίας. Ίδωμεν!!!! Για τους νομολάγνους το θεσμικό πλαίσιο πάντως που αφορά την ανακύκλωση είναι ο Ν. 2939/2001. Εννοείται προς συμμόρφωση σε κοινοτική οδηγία και εννοείται ότι ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί...
Kallioph ελπίζω να βοήθησα, να'στε καλά!!!
Καταγράφηκε
ithaca
Full Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #5 στις:
Σεπτέμβριος 21, 2007, 01:55:10 πμ »
Παράθεση από: Manu στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 10:02:24 μμ
Δυστυχώς το υπόλοιπο δεν μπορεί να απορροφηθεί, λόγω περιορισμένων προφανώς δυνατοτήτων του εργοστασίου και οδηγείται στη χωματερή των Άνω Λιοσίων. (..) Πάντως η Αττική χρειάζεται μεγαλύτερες εγκαταστάσεις για να απορροφήσει όλα τα προϊόντα συσκευασίας.
Και τα ανακυκλώσιμα στη χωματερή;
Η Αττική χρειάζεται νέα, μεγαλύτερη χωματερή.
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #6 στις:
Σεπτέμβριος 21, 2007, 08:32:37 πμ »
Αίσχος και ντροπή! Δηλαδή δεν υπάρχει άλλη λύση, να τα στέλνουμε κάπου αλλού; Θεε μου στην χώρα της αδιαφορίας ζούμε ; Και καλά όλα τ' άλλα αλλά τα πλαστικά είναι τουλάχιστον έγκλημα να τα πετάμε και να μην τα ανακυκλώνουμε !
Καταγράφηκε
N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης -
Polymnia
Επισκέπτης
«
Απάντηση #7 στις:
Σεπτέμβριος 21, 2007, 08:51:10 πμ »
Επειδή η κατάσταση της απορρόφησης των προς ανακύκλωση υλικών δεν είναι επαρκής, προτείνω, πέρα από τα αιτήματα προς τους δήμους σχετικά με το αν οργανώνεται ανακύκλωση (για σχετική κουβέντα δείτε το Δράση οικολογικής ευαισθητοποίησης), να ξεκινήσουμε μια μικρή εκστρατεία για μείωση της χρήσης του πλαστικού. Θα μπορούσαμε π.χ. να στείλουμε e-mails σε γνωστές επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τις πλαστικές σακκούλες από πάνινες (είχε προταθεί κάτι αντίστοιχο και σε προηγούμενη κουβέντα). Τι λέτε ξεκινάμε;
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #8 στις:
Σεπτέμβριος 21, 2007, 01:06:19 μμ »
Polymnia ναι!
Υπάρχουν σακούλες οι οποίες είναι από καλαμπόκι και ήδη κυκλοφορούν στην Ελλάδα, οι οποίες είναι βιοδιασπώμενες, δηλαδή αν βάλεις σε αυτές οργανικά σκουπίδια , αυτά αφομοιώνονται από το έδαφος γύρω στους 2 μήνες. Αντί για πάνινες, επειδή οι πάνινες είναι πολύ ακριβές, αποκλείεται να υιοθετήσουν αυτή την ιδέα, ας τους προτείνουμε αυτό έστω; Εγώ είμαι μέσα πάντως.
Καταγράφηκε
vera
Full Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #9 στις:
Σεπτέμβριος 21, 2007, 01:45:52 μμ »
στην διευθυνση
http://www.ecorec.gr/new/
δίνονται πληροφορίες για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών (τόπος συλλογής) καθώς και των παρατημένων αυτοκινήτων
Καταγράφηκε
kassandra
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #10 στις:
Σεπτέμβριος 21, 2007, 03:07:45 μμ »
Παράθεση από: Kallioph στις Σεπτέμβριος 21, 2007, 01:06:19 μμ
Polymnia ναι!
Υπάρχουν σακούλες οι οποίες είναι από καλαμπόκι και ήδη κυκλοφορούν στην Ελλάδα, οι οποίες είναι βιοδιασπώμενες, δηλαδή αν βάλεις σε αυτές οργανικά σκουπίδια , αυτά αφομοιώνονται από το έδαφος γύρω στους 2 μήνες. Αντί για πάνινες, επειδή οι πάνινες είναι πολύ ακριβές, αποκλείεται να υιοθετήσουν αυτή την ιδέα, ας τους προτείνουμε αυτό έστω; Εγώ είμαι μέσα πάντως.
Ωραίο Καλλιόπη, μπράβο!! Συμφωνώ..!
Καταγράφηκε
Manu
Επισκέπτης
«
Απάντηση #11 στις:
Σεπτέμβριος 21, 2007, 07:01:47 μμ »
Γειά χαρά παιδιά!!!
Πολύ καλές οι ιδέες της Polymnias και της Kalliophs. Πάντως πέρα από τι θα κάνουν οι επιχειρήσεις μπορούμε και εμείς να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικό στις καθημερινές μας αγορές. Για παράδειγμα η Greenpeace στα Εξάρχεια δίνει αρκετά φτηνά πάνινες σακούλες (και μεγάλου μεγέθους). Θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε μόνο αυτές όταν πάμε για παράδειγμα στο σουπερμάρκετ ή οπουδήποτε αλλού. Νομίζω ότι μπορείς να τις προμηθευτείς και από το διαδίκτυο. Παρεπιμπτόντως vera ευχαριστούμε για τις πληροφορίες για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών!!!
Καταγράφηκε
paraxeno
Administrator
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #12 στις:
Σεπτέμβριος 23, 2007, 02:42:44 πμ »
νομοθεσία σχετική με την Ανακύκλωση
http://www.minenv.gr/anakyklosi/law/law.html
Καταγράφηκε
"Εντροπίας Εγκώμιον"
nikoletta
Jr. Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #13 στις:
Σεπτέμβριος 24, 2007, 12:58:19 μμ »
και ένα documentaire σχετικά με την ανακλυκλωση.
Στις νύχτες πρεμιέρας. Αν κανένας προγραμματίσει να το δει να μας μεταφέρει τις γνώσεις του.
http://www.aiff.gr/article.asp?catid=11916&subid=2&pubid=64280
Ταινίες : Ντοκυμαντέρ
Ψηφιακά Νεκροταφεία - Digital Cemeteries
Τι κρύβεται στην ψυχή ενός κομπιούτερ; Υδράργυρος, Κάδμιο, Μόλυβδος, είναι μόνο μερικές από τις τοξικές και καρκινογόνες ουσίες που βρίσκονται στα εξαρτήματά του, σε ποσότητες που αρκούν για να κατατάξουν τον αγαπημένο σας υπολογιστή στην κατηγορία των επικίνδυνων αποβλήτων όταν εκείνος σταματήσει να λειτουργεί. Και που πάνε οι υπολογιστές όταν πεθάνουν; Στην Λατινική Αμερική, στην Αφρική ή στην Ασία. Είκοσι με πενήντα εκατ. τόνοι ηλεκτρονικά σκουπίδια εξάγονται παράνομα σε αναπτυσσόμενες χώρες, για να ανακυκλωθούν. Το μεγαλύτερο μέρος καταλήγει στην Κίνα. Σε πόλεις νεκροταφεία, εκατομμύρια υπολογιστές, τεμαχίζονται, αποτεφρώνονται, πλένονται σε όξινα λουτρά από στρατιές εξαθλιωμένων εργατών με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για τους ίδιους όσο και για το περιβάλλον.
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Yorgos Avgeropoulos
Αποστολή - Επιτόπια Έρευνα: Nina Maria Pashalidou
Επιμέλεια - Συντονισμός έρευνας: Apostolis Kaparaoudakis
Διεύθυνση Παραγωγής: Anastasia Skoubri
Φωτογραφία: Alexis Barzos
Μοντάζ: Yannis Biliris, Dimitris Nikolopoulos, Meletis Pongas
Μουσική: Yiannis Paxevanis
Ελλάδα, Έγχρωμο
Ελληνικά / Κινέζικα / Αγγλικά, 60΄
Καταγράφηκε
Vicky_Mar
Jr. Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #14 στις:
Σεπτέμβριος 24, 2007, 01:41:11 μμ »
http://www.xariseto.com/
νεο site
Καταγράφηκε
Polymnia
Επισκέπτης
«
Απάντηση #15 στις:
Σεπτέμβριος 25, 2007, 06:45:38 μμ »
Συμφωνώ και εγώ για τις σακκούλες από καλαμπόκι. Μπορούμε να τους ενημερώσουμε. Καλλιόπη από ποιον κυκλοφορούν αυτές οι σακκούλες;
Σας ενημερώνω, επίσης, ότι ξεκινάω αποστολή κειμένου προς τους δήμους. Οι πρώτοι είναι: το Λουτράκι (το οποίο παρεπιπτόντως συγκεντρώνει πολλά χρήματα από το καζίνο και δεν έχει πρόγραμμα ανακύκλωσης) και ο δήμος Γουβών Ηρακλείου. τα κείμενα θα τα ανεβάσω αύριο (συγγνώμη παιδιά, αλλά είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος).
Θα ξεκινήσει άλλος αποστολή στους δήμους;
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #16 στις:
Σεπτέμβριος 25, 2007, 06:53:46 μμ »
Παράθεση
Καλλιόπη από ποιον κυκλοφορούν αυτές οι σακκούλες;
Έχω δυο τρείς προμηθευτές, θα τους βρω και θα δώσω τα στοιχεία τους.
Παράθεση
Θα ξεκινήσει άλλος αποστολή στους δήμους;
Για ποιο θέμα θα είναι αυτή αποστολή; Για ανακύκλωση ; Αν θες να σε βοηθήσω, μπορώ.
Καταγράφηκε
Fotis
Administrator
Αποσυνδεδεμένος
Έτσι, να μη ξεχνιόμαστε...
«
Απάντηση #17 στις:
Σεπτέμβριος 25, 2007, 07:30:38 μμ »
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη μικρή μου εμπειρά όσον αφορά τα προγράμματα ανακύκλωσης και τον τρόπο που λειτουργούν στη Γερμανία...
Βασική διαφορά μεταξύ των δύο χωρών (Ελλάδα vs Γερμανία) είναι ότι α αποκομιδή των σκουπιδιών στη Γερμανία δεν πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ *Βλέπε δημοτικά τέλη) αλλά ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στο δήμο.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε σπίτι έχει το δικό του κάδο με barcode και κάθε φορά που περνά το απορριμματοφόρο (3 φορές τη βδομάδα) έχει ένα μηχανισμό ανάλογο με αυτό των supermarket για να διαβάζει το bar code του κάδου και ζυγίζει τον κάδο.
Κάθε τέλος του χρόνου λοιπόν, έρχεται ένας λογαριασμός στο σπίτι όπου αναφέρεται πόσα Kg σκουπίδια παρήγαγε το σπίτι, πόσο κοστίζει η αποκομιδή ανά Kg επομένως και το συνολικό ποσό που καλείται κάθε οικογένεια να πληρώσει.
Αυτό βοηθά πάρα πολύ την ανακύκλωση γιατί τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια μπαίνουν σε ξεχωριστούς κάδους και δεν ζυγίζονται (ο πολίτης δεν πληρώνει για αποκομιδή!) αφού αυτά αργότερα γίνονται ενέργεια, λίπασμα ή ανακυκλώνονται.
Αυτό το σύστημα είναι πολύ παραγωγικό.
Ο απλός πολίτης, ακόμη κι αν δεν είναι "ευαισθητοποιημένος οικολογικά" συμμετέχει στην ανακύκλωση διότι έχει να κερδίσει σε χρήμα...Κάτι που "μιλάει" άμεσα σε όλους!
Η συμμετοχή στην ανακύκλωση είναι πράγματι πολύ μεγάλη μέχρι που τελικά επικρατεί το φαινόμενο οι πολίτες να απαιτούν για περισσότερη ανακύκλωση αφού έχουν να κερδίζουν περισσότερο σε χρήμα!
Αυτή η μέθοδος αν και δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί χρειάζεται αλλαγή του συστήματος από τη βάση...
και απαιτεί και αστυνομία σκουπιδίων!!!!!!!!(μη γελάτε) όπου όταν παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση μη ανακυκλώσιμων σκουπιδιών στους κάδους των ανακυκλώσιμων κάνει έρευνα για να δει από ποιον προέρχονται...(υπάρχουν τρόποι...)
Ένας μικρός δήμος στην Ελλάδα μπορεί εύκολα να εφαρμόσει το σύστημα αυτό, αλλά το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να βρεθεί αγοραστής για τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια κι επίσης είναι δύσκολο αφού οι δήμοι βασίζονται στο σύστημα πληρωμής της αποκομιδής των σκουπιδιών μέσω της ΔΕΗ όπου κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τί ακριβώς γίνεται...
Μπορεί να αλλάξει..
Κατά την άποψη μου ναι...
Θέληση χρειάζεται!
Καταγράφηκε
Χαρά,
στου ιερού βουνού τη μοναξιά,
στον καθαρό αέρα,
ν' ανηφορίζεις μοναχός
μ' ένα δαφνόφυλλο στα δόντια
(Ν. Καζαντζάκης)
Kallioph
Moderator
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #18 στις:
Σεπτέμβριος 25, 2007, 07:42:44 μμ »
Παράθεση
Αυτό σημαίνει ότι κάθε σπίτι έχει το δικό του κάδο με barcode και κάθε φορά που περνά το απορριμματοφόρο (3 φορές τη βδομάδα) έχει ένα μηχανισμό ανάλογο με αυτό των supermarket για να διαβάζει το bar code του κάδου και ζυγίζει τον κάδο.
Κάθε τέλος του χρόνου λοιπόν, έρχεται ένας λογαριασμός στο σπίτι όπου αναφέρεται πόσα Kg σκουπίδια παρήγαγε το σπίτι, πόσο κοστίζει η αποκομιδή ανά Kg επομένως και το συνολικό ποσό που καλείται κάθε οικογένεια να πληρώσει.
Αυτό βοηθά πάρα πολύ την ανακύκλωση γιατί τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια μπαίνουν σε ξεχωριστούς κάδους και δεν ζυγίζονται (ο πολίτης δεν πληρώνει για αποκομιδή!) αφού αυτά αργότερα γίνονται ενέργεια, λίπασμα ή ανακυκλώνονται.
Αυτό το σύστημα είναι πολύ παραγωγικό.
Ο απλός πολίτης, ακόμη κι αν δεν είναι "ευαισθητοποιημένος οικολογικά" συμμετέχει στην ανακύκλωση διότι έχει να κερδίσει σε χρήμα...Κάτι που "μιλάει" άμεσα σε όλους!
Πολύ σωστό ! Η Γερμανία μας βάζει τα γυαλιά στο θέμα της ανακύκλωσης και μπορούμε να μάθουμε πολλά από τη διαχείριση που υιοθετούν.
Παράθεση
και απαιτεί και αστυνομία σκουπιδίων!!!!!!!!(μη γελάτε) όπου όταν παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση μη ανακυκλώσιμων σκουπιδιών στους κάδους των ανακυκλώσιμων κάνει έρευνα για να δει από ποιον προέρχονται...(υπάρχουν τρόποι...)
Τι να γελάσουμε. Εδώ κλαίμε για όσα χάνονται έτσι. Αστυνομία σκουπιδιών θα ήταν ό,τι καλύτερο.
Παράθεση
Μπορεί να αλλάξει..
Κατά την άποψη μου ναι...
Θέληση χρειάζεται!
Μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Αν οργανωθούμε και ανταλλάξουμε ιδέες όλα γίνονται.
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #19 στις:
Σεπτέμβριος 25, 2007, 07:47:01 μμ »
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_16_19/11/2006_205679
Ας φανταστούμε ότι κάποια μέρα θα απαγορευθεί διά νόμου να πετάμε σκουπίδια στις χωματερές. Αδύνατο; Κι όμως, στη Γερμανία αυτή η μέρα έχει ήδη περάσει. Ηταν η 1η Ιουνίου 2005. Εδώ και ενάμιση χρόνο, η Γερμανία έχει καταργήσει τις παραδοσιακές χωματερές, αντικαθιστώντας τις με ένα από τα πλέον προηγμένα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων στον κόσμο.
Τη δεκαετία του 1970, στην γερμανική επικράτεια λειτουργούσαν περίπου 50.000 χωματερές. Σήμερα, σε μια χώρα 82 εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι λιγότερες από τριακόσιες και δεν δέχονται σκουπίδια. Δέχονται μόνον ό,τι απομένει από αυτά, αφού ξεχωριστούν τα υλικά για ανακύκλωση και αφού περάσουν από διάφορα είδη επεξεργασίας, που συρρικνώνουν δραματικά τον όγκο τους και τα μετατρέπουν σε αδρανή «τούβλα». Το 2020, θα είναι κι αυτές οι λίγες χωματερές άχρηστες αφού ώς τότε, η Γερμανία στοχεύει να εκμεταλλεύεται το 100% των υλικών και της ενέργειας των σκουπιδιών.
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #20 στις:
Σεπτέμβριος 26, 2007, 08:36:34 πμ »
Παράθεση
Καλλιόπη από ποιον κυκλοφορούν αυτές οι σακκούλες;
Έχω ένα τηλέφωνο 6976476530 Κ. Κώστας.
Και από "οικοζωή", 2661042294.
[email protected]
Καταγράφηκε
Polymnia
Επισκέπτης
«
Απάντηση #21 στις:
Σεπτέμβριος 26, 2007, 08:39:27 πμ »
Καλημέρα σε όλους! Καλιόπη, έχει γίνει σχετική κουβέντα στη "Δράση οικολογικής ευαισθητοποίησης". Υπάρχουν και κάποια πρότυπα κείμενα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ή ακόμα καλύτερα σύνταξε δικά σου. Σκοπός είναι χρησιμοποιώντας επώνυμα αιτήματα να συγκεντρώσουμε στοιχεία σχετικά με το ποιοι δήμοι ανακυκλώνουν και ποιοι όχι (για περισσότερες πληροφορίες δες τη δράση οικολογικής ευαισθητοποίησης).
Ξεκίνα καλύτερα από δήμους που γνωρίζεις ότι δεν ανακυκλώνουν. Κανείς άλλος;
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #22 στις:
Σεπτέμβριος 26, 2007, 10:09:54 πμ »
Επειδή επικρατεί ένα χάος, ίσως είναι εύκολο να βάλουμε όλες τις διευθύνσεις των δήμων σε ένα θέμα, ώστε να είναι εύκολο να τις βρίσκουμε οποτεδήποτε; Ίσως στο Επικοινωνία με οργανώσεις ;
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #23 στις:
Σεπτέμβριος 26, 2007, 10:27:49 πμ »
Παράθεση
Από τους 480 τόνους υλικών συσκευασίας στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης του Ενιαίου Σύνδεσμου Δήμων και Κοινοτήτων οδηγείται μόνο το 50%. Δυστυχώς το υπόλοιπο δεν μπορεί να απορροφηθεί, λόγω περιορισμένων προφανώς δυνατοτήτων του εργοστασίου και οδηγείται στη χωματερή των Άνω Λιοσίων
Μήπως θα έπρεπε κατ' αρχήν να ασχοληθούμε με την διαχείρηση των ανακυκλώσιμων που δεν απορροφάται παρά το 50% πριν πείσουμε και άλλους δήμους να ανακυκλώνουν; Να ανακυκλώνουν για το θεαθείναι, αν δεν υπάρχει τρόπος αφομοίωσης των ανακυκλώσιμων;
Προτείνω να ανοίξουμε διαφορετικά θέματα ή εδώ ή στον εθελοντισμό για την κάθε δράση ξεχωριστά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν ομάδες που θα ασχολούνται με το κάθε θέμα ξεχωριστά. Η συνεργασία είναι αυτό που μας ενώνει.
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #24 στις:
Σεπτέμβριος 26, 2007, 10:56:03 πμ »
Για να μη χανόμαστε ξεκίνησα δύο νέα θέματα που αναφέρθηκαν εδώ και μπορείτε να τα βρείτε εδώ:
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ
http://www.oikologio.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=54&topic=412.0
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ; ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
http://www.oikologio.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=54&topic=411.0
Καταγράφηκε
Σελίδες: [
1
]
2
3
Πάνω
Εκτύπωση
Μεταπήδηση σε:
Επιλέξτε προορισμό:
-----------------------------
Οικολόγιο