Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ΙΔΕΕΣ για επόμενα Περιβαλλοντικά Εργαστήρια  (Αναγνώστηκε 299 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
vera
Full Member
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« στις: Νοέμβριος 13, 2007, 09:34:26 πμ »

Δώστε εδώ την ιδέα, τον τρόπο υλοποίησης, την εκτίμηση σας
Καταγράφηκε
kinwniawramiden2.blogspot.com
Full Member
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 13, 2007, 04:24:42 μμ »

Βερα μια ιδεα ειναι η παρασκευη χαρτιου.Το πως το φτιαχνουμε ειναι απλο.Α)Τι χρειαζεται:1)Χαρτι(εφημεριδες,περιοδικα κλπ),2)Νερο,3)Ενα μπλεντερ με το μαχαιρακι του.Β)πως το φτιαχνουμε:Κοβουμε σε κομματια το χαρτι και το τοποθετουμε στο μπλεντερ.Προσθετουμε νερο και χτυπαμε ως που το χαρτι και το νερο να γινουν ενας πουρες.Με ενα κουταλι της σουπας μαζευουμε τον πουρε στραγγιζοντας οσο γινετε το νερο και τον απλωνουμε πανω σε μια ισια επιφανεια(Π.χ τραπεζι)καιτο αφηνουμε στον ηλιο να στεγνωσει.Οταν στεγνωσει εχουμε ενα νεο κομματι χαρτι!
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator

Γη μήτηρ πάντων, Δημήτηρ πλουτοδότειρα

« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 13, 2007, 05:13:28 μμ »

Παράθεση
Βερα μια ιδεα ειναι η παρασκευη χαρτιου.Το πως το φτιαχνουμε ειναι απλο.Α)Τι χρειαζεται:1)Χαρτι(εφημεριδες,περιοδικα κλπ),2)Νερο,3)Ενα μπλεντερ με το μαχαιρακι του.Β)πως το φτιαχνουμε:Κοβουμε σε κομματια το χαρτι και το τοποθετουμε στο μπλεντερ.Προσθετουμε νερο και χτυπαμε ως που το χαρτι και το νερο να γινουν ενας πουρες.Με ενα κουταλι της σουπας μαζευουμε τον πουρε στραγγιζοντας οσο γινετε το νερο και τον απλωνουμε πανω σε μια ισια επιφανεια(Π.χ τραπεζι)καιτο αφηνουμε στον ηλιο να στεγνωσει.Οταν στεγνωσει εχουμε ενα νεο κομματι χαρτι!

Περισσότερα γι' αυτό το θέμα εδώ:
http://www.oikologio.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=50&topic=539.0
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
Γεωπονος
Full Member

« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 28, 2008, 04:38:39 μμ »

Νομίζω ότι φέραμε την καταστροφή χωρίς να υπάρχει σημαντικό ζήτημα.  Προτείνω:

1ο   Να διατηρήσουμε όλα ώς έχουν . Να συναντηθούμε το σαββατοκύριακο για να δούμε τα πρακτικά και λύσεις. Ίσως να αυτοσχεδιάσουμε και αντί για μαριονέτα ντύσουμε κάποιον. Υπάρχει γνώση και πιθανά να βρούμε κόσμο να βοηθήσει. Δυστυχώς το κοντινό σύστημα προσκόπων έχει εκδήλωση  και δεν θα μπορούν να μας βοηθήσουν άμεσα εκτός από την αίθουσα αν χρειαστεί.

2ο  Είναι κρίμα να έχουμε συζητήσει  και προετοιμάσει διάφορά και να μην τα πραγματοποιήσουμε. Οπότε λέω πρόγραμμα όπως έχει

3ο   Είναι πιθανό να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια  από μέλη του Οικολογίου σε πρακτικούς ρόλους διαχείρισης υλικών , ενημέρωση γονέων,  προσοχή στο χώρο και για ατυχήματα

Άλλο  μικρό  νέο
Κανόνισα για Παρασκευή, Σάββατο να είμαι στην Θεσ/νίκη οπότε δεν θα μπορώ  πλέον 9/2/08 αν επιστρέψουμε στην παλιά ημερομηνία
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 29, 2008, 09:57:09 πμ »

Κάτι που θα μας έδινε χαρά έχει αρχίσει και γίνεται πολύ κουραστικό.
Το να αλλάζουμε λίγο πριν την ημερομηνία χωρίς να ρωτούνται τουλάχιστον όλοι και χωρίς να συμφωνούν όλοι, δε δείχνει κανένα σεβασμό και καμία ενότητα ομάδας.
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
andriana
Global1

« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 29, 2008, 10:20:32 πμ »

παιδια  ας καταληξουμε κάπου.

για την ημερομηνία 10  Ιανουαρίου  απο ό,τι καταλαβα συμφωνουμε όλοι.(?)

ποιοι θα συμμετασχουμε τελικά? να δουμε τι δυναμικό υπαρχει

Ποιοί συμφωνουν για θεμα το πρασινο?
ποιοί συμφωνουν για θεμξα την ανακύκλωση?

Παράθεση
πιθανά να βρούμε κόσμο να βοηθήσει.Είναι πιθανό να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια  από μέλη του Οικολογίου σε

γεωπόνε  αυτη τη στιγμή οι μόνοι σίγουροι ειμαστε εσυ, ο αντώνης, η βερα κι εγω (για  αλέξανδρο+παράξενο+καλλίοπη δε ξερω) .
αν περισσοτερα άτομα ειναι απαραίτητα για
Παράθεση
πρακτικούς ρόλους διαχείρισης υλικών , ενημέρωση γονέων,  προσοχή στο χώρο και για ατυχήματα
,   φοβάμαι ότι δε μπορούμε να ποντάρουμε σε άλλους.
Καταγράφηκε

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
Γεωπονος
Full Member

« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 30, 2008, 12:20:45 μμ »

και έτσι το κάνουμε .
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 30, 2008, 12:29:28 μμ »

και έτσι το κάνουμε .

μεσοπέλαγα...
το μόνο που μας μένει είναι να κολυμπήσουμε...
Καταγράφηκε

Γεωπονος
Full Member

« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 30, 2008, 01:20:22 μμ »

Αν κάνουμε πίσω πιστεύεις ότι θα ξαναγίνει? Θα το κάνουμε και καλά!!
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 30, 2008, 01:27:39 μμ »

Πίσω δεν πάει... πρόσσω ολοταχώς

(άλλωστε θα το κάνουμε αλλά λίγο αργότερα)
Καταγράφηκε

vera
Full Member

« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 30, 2008, 02:48:01 μμ »

...έχουμε 5 μέρες τώρα οπου 5 απο τους 6 έχουμε συζητησει να προσαρμόσουμε τίς δραστηριότητες μας με την δενδροφύτευση.
προσωπικά μόνο με τον γεωπόνο δεν μίλησα γι αυτό-πίστευα θα σε ενημέρωνε ο inlove-
επειδη είμαστε πίσω - μπρός ας κρατήσουμε μια ταχύτητα και μά τελική απόφαση.
Η δενδροφύτευση έχει μέγάλη σημασία και η συμμετοχή μας δεν θα είναι μικρή. ας προχωρήσουμε όπως διαχωρίσαμε τα θέματα.
10/02 και ώρα 10:30 παιχνίδια και ζωγραφική με θέμα την δενδροφύτευση και την αναγκαιότητα πρασίνου. τόπος: στο Λόφο Του Φιλοππάπου.

και σε μεταγενέστερη ημ/νία το εργαστήρι της ανακύκλωσης.

για να συζητήσουμε θέματα τουν εργaστηρίου παρακαλώ τα μέλη της ομάδας να μαζευτούμε μία ωρα νωρίτερα την κυριακή
(πριν την συνάντηση της ολομέλειας) στις 14:00 στο booze

Καταγράφηκε
Γεωπονος
Full Member

« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 31, 2008, 12:15:15 μμ »

Φίλοι μου,
 θα είμαι στην Μεσσηνία αλλά  στην προετοιμασία θα ετοιμάσω τα τρία παίγνια (χαρτονάκια κτλ) και συμμετέχω προφανώς στην χειροτεχνία και άλλες δραστηριότητες.
Καταγράφηκε
dpurpler
Moderator

we must remain perfect strangers

« Απάντηση #12 στις: Σήμερα στις 12:16:14 πμ »

Να βοηθήσω κι εγώ βρε παιδιά, αλλά υπάρχει κάτι που να ΜΗΝ έχει να κάνει με παιδιά;

Με βρίσκουν "μικρό" και με κάνουν ότι θέλουν!   Έκπληξη Έκπληξη Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
vera
Full Member

« Απάντηση #13 στις: Σήμερα στις 09:40:47 πμ »

Φίλοι μου,
 θα είμαι στην Μεσσηνία αλλά  στην προετοιμασία θα ετοιμάσω τα τρία παίγνια (χαρτονάκια κτλ) και συμμετέχω προφανώς στην χειροτεχνία και άλλες δραστηριότητες.

οκ γεωπόνε! καλο ταξίδι

Να βοηθήσω κι εγώ βρε παιδιά, αλλά υπάρχει κάτι που να ΜΗΝ έχει να κάνει με παιδιά;

Με βρίσκουν "μικρό" και με κάνουν ότι θέλουν!   Έκπληξη Έκπληξη Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο

Απορία  Απορία... το αίτημα -προταση είναι υπο σκέψη...
τι λές να απασχολείς τους γονείς...
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: