Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
Χάσατε το
email ενεργοποίησης;
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Index
Help
Σύνδεση
:
Συνάντηση του Οικολογίου Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
Διαβάστε περισσότερα εδώ :
http://www.oikologio.gr/forum/b25/27-t904/msg9437/#top
Oikologio Forum
>
Εθελοντισμός
>
Εθελοντισμός
>
Δράσεις
(Συντονιστές:
paraxeno
,
giannis
,
Nefelikas
,
dpurpler
,
ithaca
,
πηνελόπη
,
Kallioph
) >
1ο Περιβαλλοντικό Ανοιχτό Εργαστήριο Για Παιδιά
Σελίδες:
1
...
10
11
12
13
14
[
15
]
Κάτω
Εκτύπωση
Αποστολέας
Θέμα: 1ο Περιβαλλοντικό Ανοιχτό Εργαστήριο Για Παιδιά (Αναγνώστηκε 9146 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Kallioph
Moderator
Συνδεδεμένος
Γη μήτηρ πάντων, Δημήτηρ πλουτοδότειρα
Απ: 1ο Περιβαλλοντικό Ανοιχτό Εργαστήριο Για Παιδιά
«
Απάντηση #350 στις:
Ιανουάριος 26, 2008, 12:01:19 μμ »
έχουμε κάποιο λογότυπό τους ;
ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουν τη δεντροφύτευση ;
Ι m confused here.
Καταγράφηκε
N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης -
http://biostore-aloa.blogspot.com
andriana
Global1
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #351 στις:
Ιανουάριος 26, 2008, 09:14:16 μμ »
Το θέμα το κατεβάσαμε από τη πρώτη σελίδα μέχρι να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε.
Η συντονιστική επιτροπή του Φιλοπάππου επέλεξε την Κυριακή ως μέρα δεντροφύτευσης.Αρχικό πλάνο ήταν το εργαστηρι και η δεντροφύτευση να γίνουν παράλληλα και όταν ολοκληρώναμε το εργαστήρι να ενωνόμασταν με την ομάδα δεντροφύτευσης.
Την Κυριακή όμως, όπως μας ενημέρωσε η Βέρα, το βασικό μέλος που είχε αναλάβει μαζι της, το κουκλοθέατρο και τις κατασκευές, δε μπορεί να παρευρεθεί και έτσι οι 2 αυτές δράσεις δε μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Μένουν μόνο η δράση της ζωγραφικής και τα αρχικά παιχνίδια διαρκειας 10' που όμως σχετίζονται με την ανακύκλωση.
Μάλλον δεν εχει νόημα να μιλήσουμε στα παιδιά για ανακύκλωση χωρίς να τους δείξουμε τι μπορούν να κάνουν με τα ανακυκλώσιμα υλικά (δράση κατασκευών).
Υπαρχει λοιπόν η εξής σκέψη.Το θέμα του εργαστηρίου να εστιάσει στη δεντροφύτευση (π.χ. "πράσινο στην πόλη")
1. Κρατάμε τη ζωγραφική- αφου τα παιδιά δουν το μέρος που θα φυτέψουμε, τα ρωτάμε πως τον φαντάζονται (δεντρα, πουλιά κ,λ.π.) και τον ζωγραφίζουν.
2. Ακολουθεί διαδραστική κουβέντα μαζί τους για την αναγκαιότητα πρασινων χώρων στη πόλη, (π.χ. γιατί χρειαζόμαστε τα δέντρα και τους ελευθερους χώρους στην πόλη, σε τι χωρους παίζουν τώρα, τι μπορουμε να κάνουμε σε ένα χωρο που έχει πράσινο κ.λ.π.)
3.Ενωνομαστε με την ομάδα δεντροφύτευσης και φυτεύουμε.
4. Ολοκληρώνοντας το φύτεμα , τους λέμε ότι τα δεντρα θελουν φροντίδα και πότισμα και δινουμε ραντεβού να ξαναγυρισουμε σε [π.χ. 1-1,5 μήνα για να δουμε τα δεντρα και να κανουμε το περιβαλλοντικο εργαστηρι για την ανακύκλωση , όπως το ειχαμε σχεδιάσει).
Αυτό ειναι μια αρχική σκέψη, ώστε και η συνεργασία με τους εκει κατοίκους να πραγματοποιηθεί κι εμείς να συμβαλουμε αλλα με κατι ολοκληρωμένο.
πως σας φαίνεται? τι προτείνετε?
(υπενθυμιζεται ότι οι κατοικοι θα βγαλουν ανακοινωση και θα πρεπει να τους ενημερωσουμε σύντομα για τις όποιες αλλαγες)
Καταγράφηκε
After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
Kallioph
Moderator
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #352 στις:
Ιανουάριος 27, 2008, 12:26:08 μμ »
Παράθεση από: andriana στις Ιανουάριος 26, 2008, 09:14:16 μμ
Μάλλον δεν εχει νόημα να μιλήσουμε στα παιδιά για ανακύκλωση χωρίς να τους δείξουμε τι μπορούν να κάνουν με τα ανακυκλώσιμα υλικά (δράση κατασκευών).
+1
Υπαρχει λοιπόν η εξής σκέψη. Το θέμα του εργαστηρίου να εστιάσει στη δεντροφύτευση (π.χ. "πράσινο στην πόλη")
1. Κρατάμε τη ζωγραφική- αφου τα παιδιά δουν το μέρος που θα φυτέψουμε, τα ρωτάμε πως τον φαντάζονται (δεντρα, πουλιά κ,λ.π.) και τον ζωγραφίζουν.
+1 Θέμα εργαστηρίου και ζωγραφικής: "το πράσινο στην πόλη". Από μόνο του ένα εργαστήρι.
Και για όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ, καλό είναι να υπάρχει μια συνάφεια και για τα παιδιά και για εμάς. Για ακόμη περισσότερη συνάφεια μπορούμε να μιλήσουμε και για τα σκουπίδια σ' αυτούς τους χώρους κι έτσι να δέσει μετά και με την ανακύκλωση.
Καταγράφηκε
N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης -
Kallioph
Moderator
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #353 στις:
Ιανουάριος 27, 2008, 01:56:18 μμ »
Ή γιατί να μη γίνει το Σάββατο το εργαστήρι που η
ομάδα
μας έχει κανονίσει ως ημέρα των εργαστηρίων; Είναι ιδιωτικός χώρος ο λόφος του Φιλοπάππου και δεν το γνωρίζω και πρέπει να πάρουμε έγκριση από τους κατοίκους;
Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Και ανεξάρτητα από αυτό μπορούμε να πάμε και να φυτέψουμε την Κυριακή.
Λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα επιτέλους. Εξαρχής είχαμε πει ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες και όρια στην οργάνωση ενός εργαστηρίου που ασχολείται με
παιδιά
και εμείς οι ίδιοι το αναιρούμε; Είπαμε να υπάρχουν back ups, όταν δεν μπορεί ένα μέλος να μπορεί ένα άλλο, για να είμαστε πιο ευέλικτοι.
Και τέλος πάντως ας πάρουμε μια απόφαση και ας "δεθούμε" μ' αυτή, τόσες αμφιβολίες, τόσα προβλήματα για ένα τίποτα!
Καταγράφηκε
Fotis
Administrator
Αποσυνδεδεμένος
Έτσι, να μη ξεχνιόμαστε...
«
Απάντηση #354 στις:
Ιανουάριος 27, 2008, 02:17:22 μμ »
Το θέμα το κατεβάσαμε από τη πρώτη σελίδα μέχρι να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε.
Η συντονιστική επιτροπή του Φιλοπάππου επέλεξε την Κυριακή ως μέρα δεντροφύτευσης.Αρχικό πλάνο ήταν το εργαστηρι και η δεντροφύτευση να γίνουν παράλληλα και όταν ολοκληρώναμε το εργαστήρι να ενωνόμασταν με την ομάδα δεντροφύτευσης.
Την Κυριακή όμως, όπως μας ενημέρωσε η Βέρα, το βασικό μέλος που είχε αναλάβει μαζι της, το κουκλοθέατρο και τις κατασκευές, δε μπορεί να παρευρεθεί και έτσι οι 2 αυτές δράσεις δε μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Δεν υπάρχει άλλο μέλος να αναπληρώσει το κενό;
Σίγουρα το βέλτιστο θα ήταν έστω και "τιμής ένεκεν" να συμμετέχουν ενεργά όλα αυτά τα άτομα που κόπιασαν...
όπως σε κάθε περίπτωση, νομίζω, ότι ο στόχος δεν είναι η συμμετοχή των οργανωτών, αλλά το να πάορυν ορισμένα μηνύματα τα παιδιά.
Ας το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας κι αυτό....
-όχι για τη συγκεκριμένη μόνο περίπτωση, γενικά μιλάμε-
Παράθεση
Μένουν μόνο η δράση της ζωγραφικής και τα αρχικά παιχνίδια διαρκειας 10' που όμως σχετίζονται με την ανακύκλωση.
Υπαρχει λοιπόν η εξής σκέψη.Το θέμα του εργαστηρίου να εστιάσει στη δεντροφύτευση (π.χ. "πράσινο στην πόλη")
Το αν θα αλλάξει το θέμα, εξαρτάται από εσάς που έχετε κάνει την προσπάθεια να οργανώσετε ένα εργαστήριο.
Θα ήταν όμως καλό, πριν γίνει ένα εργαστήριο, το θέμα να έχει δουλευτεί για ικανό χρονικό διάστημα ώστε να ξέρουμε τί κάνουμε, τί θέλουμε να πετύχουμε και με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί...
Η οργάνωση ενός εργαστηρίου θέλει χρόνο και υπάρχει ο κίνδυνος το αποτέλεσμα ενός πρόχειρα οργανωμένου εργαστηρίου να είναι τελικά αρνητικό...
Παράθεση
2. Ακολουθεί διαδραστική κουβέντα μαζί τους για την αναγκαιότητα πρασινων χώρων στη πόλη, (π.χ. γιατί χρειαζόμαστε τα δέντρα και τους ελευθερους χώρους στην πόλη, σε τι χωρους παίζουν τώρα, τι μπορουμε να κάνουμε σε ένα χωρο που έχει πράσινο κ.λ.π.)
4. Ολοκληρώνοντας το φύτεμα , τους λέμε ότι τα δεντρα θελουν φροντίδα και πότισμα και δινουμε ραντεβού να ξαναγυρισουμε σε [π.χ. 1-1,5 μήνα για να δουμε τα δεντρα και να κανουμε το περιβαλλοντικο εργαστηρι για την ανακύκλωση , όπως το ειχαμε σχεδιάσει).
Αυτό ειναι μια αρχική σκέψη, ώστε και η συνεργασία με τους εκει κατοίκους να πραγματοποιηθεί κι εμείς να συμβαλουμε αλλα με κατι ολοκληρωμένο.
πως σας φαίνεται? τι προτείνετε?
Είναι καλή σαν σκέψη για να οργανωθεί το 3ο περιβαλλοντικό εργαστήριο για παιδιά...
Παράθεση
(υπενθυμιζεται ότι οι κατοικοι θα βγαλουν ανακοινωση και θα πρεπει να τους ενημερωσουμε σύντομα για τις όποιες αλλαγες)
Παράθεση από: Kallioph στις Ιανουάριος 27, 2008, 01:56:18 μμ
Ή γιατί να μη γίνει το Σάββατο το εργαστήρι που η
ομάδα
μας έχει κανονίσει ως ημέρα των εργαστηρίων; Είναι ιδιωτικός χώρος ο λόφος του Φιλοπάππου και δεν το γνωρίζω και πρέπει να πάρουμε έγκριση από τους κατοίκους;
Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Και ανεξάρτητα από αυτό μπορούμε να πάμε και να φυτέψουμε την Κυριακή.
Λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα επιτέλους. Εξαρχής είχαμε πει ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες και όρια στην οργάνωση ενός εργαστηρίου που ασχολείται με
παιδιά
και εμείς οι ίδιοι το αναιρούμε; Είπαμε να υπάρχουν back ups, όταν δεν μπορεί ένα μέλος να μπορεί ένα άλλο, για να είμαστε πιο ευέλικτοι.
Και τέλος πάντως ας πάρουμε μια απόφαση και ας "δεθούμε" μ' αυτή, τόσες αμφιβολίες, τόσα προβλήματα για ένα τίποτα!
Πράγματι μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι και να γίνει το εργαστήριο το Σάββατο, αν μπορούν όλοι να συμμετέχουν...
Θα ήταν βέβαια προτιμότερη η Κυριακή και ο συνδυασμός των δράσεων...Αν δεν μπορεί όμως να γίνει...
Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό που κάνουμε είναι κάτι ευγενικό και αφιερώνουμε όλοι μας αρκετό από τον ελεύθερο μας χρόνο...
εν είανι ανάγκη να βιαζόμαστε και να θέτουμε διορίες από τώρα...
ΌΜΩΣ,
θεωρώ πολύ σημαντικό όταν πια αρχίσει κάποια δραστηριότητα, όποτε κι αν γίνει αυτό, να υπάρχει μια συνέπεια...
ΝΑ υπάρχει ένα πλάνο δράσης το οποίο σε γενικές γραμμές θα τηρείται....
Θα ήταν λοιπόν καλό, να υπάρχει "χώρος" για αναπληρωματικούς κι όταν για τον α' ή το β' λόγο κάποιος δεν μπορεί αν συμμετέχει σε μια δραστηριότητα να μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο..
Το όλο ζήτημα εδώ δεν είναι "one (wo)man show", αλλά ένα περιβαλλοντικό εργαστήριο το οποίο οργανώνεται από μια ομάδα εθελοντών....
Η έννοια της ομάδας συμπεριλαμβάνει και την αλληλοϋποστήριξη και την κάλυψη κενών τα οποία τυχών μπορεί να προκύπτουν.
ένα από τα κενά που μπορούν να παρουσιαστούν -και πρέπει- να καλυφθούν είναι και η απουσία κάποιων μελών της ομάδας...
Ατά για το μέλλον κι όταν πια ξεκινήσει να λειτουργεί η δράση...
Τσίου
Καταγράφηκε
Χαρά,
στου ιερού βουνού τη μοναξιά,
στον καθαρό αέρα,
ν' ανηφορίζεις μοναχός
μ' ένα δαφνόφυλλο στα δόντια
(Ν. Καζαντζάκης)
andriana
Global1
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #355 στις:
Ιανουάριος 27, 2008, 03:05:34 μμ »
Παράθεση
ότι ο στόχος δεν είναι η συμμετοχή των οργανωτών, αλλά το να πάρουν ορισμένα μηνύματα τα παιδιά.
κανείς από όσους ειμαστε στο εργαστήρι δε το βλέπουμε έτσι. μπορω να στο πω με βεβαιότητα!!
όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατο αποτέλεσμα.
Παράθεση
Δεν υπάρχει άλλο μέλος να αναπληρώσει το κενό;
ήταν η πρωτη ερώτηση που έκανα στη Βέρα. πιστεύει πως όχι, δεδομένου ότι η βούλα ασχολειται επαγγελματκά με τα παιδιά και πονταρε πολύ στη παρουσία της. αν εχω καταλαβει σωστά η βερα με τη βούλα θα "συντονιζαν" και εμάς τους υπόλοιπους.
Παράθεση
Λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα επιτέλους. Εξαρχής είχαμε πει ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες και όρια στην οργάνωση ενός εργαστηρίου που ασχολείται με παιδιά και εμείς οι ίδιοι το αναιρούμε; Είπαμε να υπάρχουν back ups, όταν δεν μπορεί ένα μέλος να μπορεί ένα άλλο, για να είμαστε πιο ευέλικτοι. Και τέλος πάντως ας πάρουμε μια απόφαση και ας "δεθούμε" μ' αυτή, τόσες αμφιβολίες, τόσα προβλήματα για ένα τίποτα!
πραγματικά δε καταταλαβαινω αυτο το ύφος καλλιόπη!!!
!
Μαζί δε μιλησαμε εχθές στο τηλεφωνο? Μόνη μου πήρα την απόφαση να προτείνουμε για την ανακοινωση ή την αλλαγη του εργαστηρίου??
μαζι δεν ειπαμε ότι αν αφαιρεσουμε τις 2 δρασεις το εργαστηρι θα ειναι μισό??? πραγματικά δε σε καταλαβαίνω...
ακόμη και το 1ο με το 2ο ποσταρισμα σου με μπερδευει...
Παράθεση
Ή
γιατί να μη γίνει το Σάββατο το εργαστήρι που η ομάδα μας έχει κανονίσει ως ημέρα των εργαστηρίων; Είναι ιδιωτικός χώρος ο λόφος του Φιλοπάππου και δεν το γνωρίζω και πρέπει να πάρουμε έγκριση από τους κατοίκους;
Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
φυσικά και μπορούμε. ο μόνος λόγος ήταν για να γινουν παράλληλες δράσεις. και δεν υπαρχει λόγος να ειμαστε επιθετικοί!! οι προτάσει ειναι προτάσεις! Όχι αποφασεις που προσπαθει κανεις να επιβάλει.
Στη τελική αυτο που έκανα ειναι να σας ενημερώσω για ό,τι συζητηθηκε στη συναντηση με την επιτροπή, μετα με τη βερα , και μετα το τηλεφωνημα με τη καλλιοπη.
Προσωπκά δε πιστευω ότι αν δεν ερθει η βουλα δε μπορουμε να τα καταφερουμε γιατι υπαρχει και ο γεωπονος και ο αντωνης που ξερουν απο παιδιά. Ημουν υποχρεωμενη όμως να ακουσω και τη βερα που το ξεκινησε ως ιδεα.
Δεν εχω προβλημα με ότι κι αν γινει.
Αποφασιστε και μου λετε. μια μικρη υπενθυμιση μόνο. οι κατοκοι θα βγαλουν ανακοινωση , και πρεπει να τοςυ ενημερωσουμε έγκαιρα. τουλαχιστον να μην εκτεθουμε.
επίσης από εδω και στο εξής, εγω τουλαχιστον δεν προκειται να συννεούμαι δια τηλεφωνου για θέματα του οικολογίου. μονο μέσω του φόρουμ.
αυτα.
Καταγράφηκε
After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
Kallioph
Moderator
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #356 στις:
Ιανουάριος 27, 2008, 03:16:14 μμ »
Παράθεση από: andriana στις Ιανουάριος 27, 2008, 03:05:34 μμ
πραγματικά δε καταταλαβαινω αυτο το ύφος καλλιόπη!!!
!
Μαζί δε μιλησαμε εχθές στο τηλεφωνο? Μόνη μου πήρα την απόφαση να προτείνουμε για την ανακοινωση ή την αλλαγη του εργαστηρίου??
μαζι δεν ειπαμε ότι αν αφαιρεσουμε τις 2 δρασεις το εργαστηρι θα ειναι μισό??? πραγματικά δε σε καταλαβαίνω...
Μην το παίρνεις προσωπικά. Δε γίνεται καμία επίθεση σε εσένα αλλά μάλλον στην οργάνωση.
Αυτά.
Καταγράφηκε
andriana
Global1
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #357 στις:
Ιανουάριος 27, 2008, 03:38:12 μμ »
Παράθεση
είχαμε πει ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες και όρια στην οργάνωση ενός εργαστηρίου που ασχολείται με παιδιά
και εμείς οι ίδιοι το αναιρούμε;
αυτο ειδα και νόμιζα ότι αναφερόσουν στην αλλαγη του θέματος του εργαστηρίου.
συγνωμη αν παρανοησα
η διαδικτυακή επικοινωνία μπερδευει ενίοτε..
Καταγράφηκε
dpurpler
Moderator
Συνδεδεμένος
we must remain perfect strangers
«
Απάντηση #358 στις:
Ιανουάριος 27, 2008, 04:26:54 μμ »
Θεωρώ ότι καλό είναι να γίνει το εργαστήρι έστω και κουτσουρεμένο λιγάκι.
Θα βρεθούν άλλες ευκαιρίες να το κάνουμε ολόκληρο, και κάθε επόεμενη φορά θα είμαστε καλύτερα οργανωμένοι.
Έχουμε συναντηθεί και συνενοηθεί με τους ανθρώπους του φιλοπάππου και δεν θα είναι καθόλου καλό να αναιρέσουμε πράγματα.
Τα εσωτερικά, ας τα βρούμε εσωτερικά.
Ας δούμε και το θετικό: Ίσως αν περισέψει και περισσότερος χρόνος για δενδροφύτευση (για γονείς και παιδιά) αυτό ενα είναι καλύτερο.
Δεν είχαμε στο μυαλό μας να κάνουμε ΜΟΝΟ ΕΝΑ εργαστήρι. Έτσι δεν είναι; Ας συμμετέχουμε σε αυτή την δράση όπως μπορούμε και έπεται συνέχεια.
Καταγράφηκε
Αλέξανδρος
paraxeno
Administrator
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #359 στις:
Ιανουάριος 27, 2008, 08:34:07 μμ »
μια πρόταση που ίσως μπορεί να λειτουργήσει ειναι, να μην το κάνουμε ως ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ με την φιλοσοφία που έχει περάσει μεχρι τώρα, αλλά ως "ΠΕΡΟΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ" (εν ολίγοις, μετονομάζοντας λιγο τη δράση μας, ώστε να χωράει στην τροποποίηση που αναγκαστικά θα γίνει λόγω της απουσίας της Βούλας, να δώσουμε κάτι αρκετά ολοκληρωμένο και σχετικό παράλληλα με τη δράση των ανθρώπων εκείνης της ημέρας) να τροποποιηθούν ελάχιστα τα παιχνίδια και να αφορούν ίσως τη σχέση του δένδρου, με το χαρτί και την ανακύκλωσή του ως οικονομία στο δένδρο, (μια και θα ειναι ο ινλαβ και ο γεωπόνος εκεί) και να γίνει το κανονικό μας εργαστήρι μια άλλη μέρα (Σαββατο όπως έχει σχεδιαστεί από την αρχή με το σκετς την κουβέντα τη ζωγραφική τα παιχνίδια τις κατασκευές και ότι άλλο θα περιέχει) είτε σε αυτόν είτε σε άλλον χώρο... (με αυτό τον τρόπο και εμείς δεν θα είμαστε ασυνεπείς ούτε θα φανεί ανοργάνωτη η όποια παρουσία μας εκεί σε σχέση με εκείνα που ανακοινώθηκαν προηγουμένως... ώστε να "κάψουμε" την πρώτη του εργαστηριού μας...
)
έτσι και η συμμετοχή μας στην δενδροφύτευση μπορεί να γίνει και πληροφορία σχετική με το αστικό πράσινο την ανάγκη προστασίας του και την ανακύκλωση ώστε να κανουμε οικονομία σε πόρους μπορούμε να πετύχουμε...
Καταγράφηκε
"Εντροπίας Εγκώμιον"
vera
Full Member
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #360 στις:
Ιανουάριος 28, 2008, 09:48:33 πμ »
καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους
συγνώμη για την απουσία μου (ημουν εκτός αττικής)
παρ' όλα αυτα απο την παρασκευή ήμουν σε τηλ/κη επικοινωνία με τα παιδιά που βρέθηκαν στην συνάντηση και με τα υπόλοιπα μέλη.
το θέμα της δεντροφύτευσης είναι αναγκαίο και πολύτιμο, ως εκ τουτου η συμμετοχή μας σε αυτη την δράση είναι συμμαντική. ολοι το πιστευουμε
Δεν έχω καμιά εμμονή με την συμμετοχή της Βούλας. Η μέρα άλλαξε όχι εμείς. Ουτε πρόκειται για προσωπική προβολή.
Κάποια θέματα δουλέυονται απο συγκεκριμένα άτομα, δεν είναι θέμα μόνο εμπειρίας είναι και χρόνου που έχουμε μεταξύ μας.
δεν είναι κακό να αναλαμβάνει ο καθένας ενα κομμάτι και να το φέρνει εις πέρας. και σιγά -σιγά να δένουν και να αλληλοσυμπληρώνονται ολα.
προσωπικά πιστεύω πως το να διαφοροποιήσουμε το θέμα μας -σε σχέση με την δεντροφύτευση- δεν μας κάνει ασυνεπεις αλλα ευέλικτους.
θέλουμε την συνεργασία με άλλες ομάδες.
οι ιδέα των παιχνιδιών, της ζωγραφικής, της συζήτησης για τον πρασινισμό της πόλης και πιθανή ανάγνωση παραμυθιού (θέλω να βρώ με θέμα το δάσος ή την την έλλεψη πρασίνου, τη ζωη στη πόλη... ) δεν μου φαίνονται λίγα + οτι πάμε για να συμμετάχουμε και στην δεντροφύτευση.
Συμφωνω με τις προτάσεις που θέτει η andriana
4. Ολοκληρώνοντας το φύτεμα , τους λέμε ότι τα δεντρα θελουν φροντίδα και πότισμα και δινουμε ραντεβού να ξαναγυρισουμε σε [π.χ. 1-1,5 μήνα για να δουμε τα δεντρα και να κανουμε το περιβαλλοντικο εργαστηρι για την ανακύκλωση , όπως το ειχαμε σχεδιάσει)...
--
Δεν ακυρώνεται τίποτα απο το θέμα του εργαστηρίου που έχουμε ώς τωρα δουλέψει. (
ερχόμενοι σε απαφη με τα παιδιά ανανεώνουμε το ραντεβού μαζί τους για την υλοποίηση του εργαστηρίου με θέμα την ανακύκλωση.
Συμφωνω πάντως πως θέλουμε περισσοτεροι δουλειά ατομικά και μεταξύ μας.
οτι προκύπτει ας είναι μια ευκαιρία για βελτίωση.
Εχουμε κοινό στόχο και τις ικανότητες να τον υλοποιούμε.
Τιποτα δεν είναι ευκολο.. το γνωρίζουμε καλά.
(ελπίζω να κάλυψα απορίες, μου ήταν λίγο δύσκολο με τις παραθέσεις σήμερα )
στο Δτ δεν έχω κάτι να προσθέσω: το βρίσκω σύντομο και περιεκτικό
όσον αφορά την συζήτηση να φτιάξουμε σημειώσεις-φωτοτυπίες?
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #361 στις:
Ιανουάριος 28, 2008, 10:57:59 πμ »
Λυπάμαι αν ήμουν απότομη, αλλά το να καθόμαστε να αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με το εργαστήρι 2 εβδομάδες πριν γίνει αυτό που είχαμε κανονίσει να γίνει, το να ανεβοκατεβάζουμε στην αρχική σελίδα την πρόσκληση, δεν είναι καθόλου σοβαρό και είναι σίγουρα ένα θέμα προς συζήτηση.
Επίσης, το να μη γίνεται σαφές τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε με τους κατοίκους του Φιλοπάππου, το αν θα συμμετέχουμε στη δεντροφύτευση ή όχι και το ότι αλλάζουμε τη μέρα, ακόμα και αν ένα βασικό μέλος δεν μπορεί να παρευρεθεί, το να μην έχει κατανοηθεί απ' όλα τα μέλη τι ακριβώς συμβαίνει και να βγαίνει ένα μήνυμα: γρήγορα να βγάλουμε ένα ΔΤ για να μην εκτεθούμε, επίσης δεν είναι σοβαρό και είναι ένα θέμα προς συζήτηση.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να αλλάξει το θέμα του εργαστηρίου αλλά ας είμαστε τουλάχιστον στο μέλλον πιο προσεκτικοί με τις ανακοινώσεις που βγάζουμε, αν θέλουμε να μας παίρνουν και στα σοβαρά. Το να κουτσουρεύουμε όμως ένα εργαστήρι που έχουμε δουλέψει όλοι αρκετό χρόνο είναι λίγο άκυρο. Και δεν μπορώ να φανταστώ τι μήνυμα περνάει όταν από το ένα θέμα πάμε στο άλλο χωρίς καμία συνάφεια.
Αν τελικώς αποφασίσαμε να αλλάξουμε το θέμα, προτείνω να κλείσει αυτό το θέμα που έχει φτάσει τις πόσες σελίδες, να ανοίξει ένα άλλο με θέμα "1ο περιβαλλοντικό εργαστήρι για παιδιά" με θέμα "δεντροφύτευση-πράσινο στην πόλη" και ένα άλλο με θέμα "2ο περιβαλλοντικό εργαστήρι για παιδιά" με θέμα "ανακύκλωση και δημιουργικές κατασκευές", ώστε να έχουμε και περισσότερο χρόνο να στείλουμε το ΔΤ και έτσι ώστε να φαίνεται ότι είναι ένα μέρος της ανακύκλωσης και όχι το σύνολο του θέματος της ανακύκλωσης που θα ασχοληθεί το εργαστήρι, ένα άλλο θέμα θα μπορούσε να είναι "πρακτικές συμβουλές για ανακύκλωση" ή κάτι τέτοιο και να χρησιμοποιήσουμε και το εν λόγω φυλλάδιο.
Δεν είχαμε καταλάβει όλοι τελικά το τι μήνυμα θα περάσει στα παιδιά απ' αυτό το εργαστήρι, που είναι απλώς ο διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων και ότι τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια μπορούν να γίνουν παιχνίδια και πώς μπορούν να γίνουν παιχνίδια. Αυτό δείχνει ένα πρόβλημα επικοινωνίας και καλό θα ήταν να ορίζαμε κάποιες ημέρες μέσα στο μήνα για να γίνονται συναντήσεις της ομάδας.
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #362 στις:
Ιανουάριος 28, 2008, 11:18:53 πμ »
1ο Περιβαλλοντικό Εργαστήρι με θέμα το πράσινο στην πόλη
http://www.oikologio.gr/forum/b36/1007/0/
2ο Περιβαλλοντικό Εργαστήρι με θέμα: ανακύκλωση και δημιουργικές κατασκευές
http://www.oikologio.gr/forum/b36/2-(and-)/0/
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #363 στις:
Ιανουάριος 28, 2008, 11:37:46 πμ »
Αν δεν χρειαστεί να ειπωθεί κάτι άλλο εδώ, να κλειδωθεί για να μην μπερδευόμαστε.
Καταγράφηκε
vera
Full Member
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #364 στις:
Ιανουάριος 28, 2008, 11:57:28 πμ »
η αλλαγη του θέματος δεν προέκυψε μόνο απο την αλλαγη της μέρας αλλα και απο το θέμα της δενδροφύτευσης... σωστά?
οτι έχει προκυψει και θέλει συζήτηση σοβαρο ή μη να το δούμε αμεσα.
ΔΕν κουτσουρεύουμε το εργαστηρι. δεν το καίμε . μένει ως έχει και γίνεται ανεξάρτητα και μόνο του.
εφόσον θέλουμε να συυμετέχουμε στη δενδροφυτευση προσαρμοζουμε το πρόγραμμα μας σε αυτο το θέμα.
Σύμφωνη να κλείσει το θέμα του εργαστηρίου για την ανακύκλωση.
να λάβουμε υπ 'όψιν και την πρόταση του paraxeno
για ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ αντι για εργαστηριο.
Παράθεση από: Kallioph στις Ιανουάριος 28, 2008, 10:57:59 πμ
Δεν είχαμε καταλάβει όλοι τελικά το τι μήνυμα θα περάσει στα παιδιά απ' αυτό το εργαστήρι, που είναι απλώς ο διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων και ότι τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια μπορούν να γίνουν παιχνίδια και πώς μπορούν να γίνουν παιχνίδια. Αυτό δείχνει ένα πρόβλημα επικοινωνίας και καλό θα ήταν να ορίζαμε κάποιες ημέρες μέσα στο μήνα για να γίνονται συναντήσεις της ομάδας.
έχουμε κάνει συναντήσεις και συζητήσεις για το θέμα. και για εμένα ηταν κατανοητο πως ως εκει θέλαμε να το πάμε..
θεμιτό να μην είναι κατανοητο κατι (και εγω δεν επικοινωνω πολυ στο forum) ή να θέλετε να αναπτυχθεί περισσότερο...
αυτο δεν μας κάνει να μην μπορούμε να συνεχίσουμε, αλλα μόνο να βελτιωθούμε.
Αν θέλετε να βρεθούμε νωρίτερα την Κυριακή στο booze (κατα τις 13:00) ή Παρασκευή βράδυ στις 9:00
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #365 στις:
Ιανουάριος 28, 2008, 12:04:32 μμ »
Παράθεση από: vera στις Ιανουάριος 28, 2008, 11:57:28 πμ
ΔΕν κουτσουρεύουμε το εργαστηρι. δεν το καίμε . μένει ως έχει και γίνεται ανεξάρτητα και μόνο του.
εφόσον θέλουμε να συυμετέχουμε στη δενδροφυτευση προσαρμοζουμε το πρόγραμμα μας σε αυτο το θέμα.
Όχι, αλλά το σκεφτήκαμε σαν πρώτη λύση.
Η μόνη παρανόηση εκ μέρους μου τουλάχιστον αφορούσε το θέμα του σκετς που το δουλεύατε χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς θα ειπωθεί και ότι το θέμα τελικά ήταν μια εισαγωγή για τις κατασκευές.
+ άλλα που θα αναφερθούν σε συνάντησή μας προφανώς.
Καταγράφηκε
Fotis
Administrator
Αποσυνδεδεμένος
Έτσι, να μη ξεχνιόμαστε...
«
Απάντηση #366 στις:
Ιανουάριος 28, 2008, 12:17:16 μμ »
Να κλειδώσουμε αυτόν τον πίνακα, ώστε να ποστάρουμε στους καινούργιους που άνοιξε (καλώς) η Καλλιόπη;
Τσίου...
Καταγράφηκε
Χαρά,
στου ιερού βουνού τη μοναξιά,
στον καθαρό αέρα,
ν' ανηφορίζεις μοναχός
μ' ένα δαφνόφυλλο στα δόντια
(Ν. Καζαντζάκης)
BUTTERFLY
Global1
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #367 στις:
Ιανουάριος 28, 2008, 12:20:53 μμ »
Απο μερους μου εχω να πω οτι θεωρω καλυτερο να προσαρμοσουμε το θεμα για να ταιριαζει με την ολη δραση της ημερας και θα προτεινα να παψουμε να βαζουμε νουμερα στα εργαστηρια, απλως να ετοιμαζουμε τις ιδεες, να ετοιμαζουμε το υλικο, να το βαζουμε στην καταλληλη ενοτητα και να προσαρμοζουμε τη σειρα αναλογα με τις αναγκες και ευκαιριες που προκυπτουν.
Δηλαδης, οχι "1ο περιβαλλοντικο εργαστηριο με θεμα το δασος" , αλλα " Περιβαλλοντικο εργαστηριο με θεμα το δασος"
οχι ¨2ο εργαστηριο με θεμα ανακυκλωση", αλλα ""εργαστηριο με θεμα ανακυκλωση" κοκ., ωστε να μην εκτιθεμεθα η απογοητευομαστε, μας δινει νομιζω μεγαλυτερη ευελιξια.
Καταγράφηκε
Χριστινα
"Η δυναμη σου πελαγος κι η θεληση μου βραχος"
Kallioph
Moderator
Συνδεδεμένος
«
Απάντηση #368 στις:
Ιανουάριος 28, 2008, 12:27:40 μμ »
Για απορίες, ιδέες για την οργάνωση και λειτουργία του περιβαλλοντικού εργαστηρίου εδώ:
http://www.oikologio.gr/forum/b36/t668/0/
Το θέμα κλειδώνει για να μην μπερδευόμαστε.
Καταγράφηκε
Σελίδες:
1
...
10
11
12
13
14
[
15
]