Σελίδες: [1] 2 3 4   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Εκστρατεία Ασωπός!  (Αναγνώστηκε 2614 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
dpurpler
Moderator
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« στις: Νοέμβριος 02, 2007, 07:07:51 μμ »

Θυμάστε την δράση για την Αμαλία;

Θυμάστε την δράση με τα SMS και Blogs για την Πάρνηθα τον Ιούλιο;

Με μαύρα ρούχα για την Πελλοπόνησο τον Αύγουστο;

Το blog action day?

Νομίζω ήρθε η ώρα του Ασωπού. Γιατί:

1. Υπάρχει το site Ασωπός SOS που έχει ότι υλικό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μαζεμένο  σε ένα σημείο
2. Έχει "ανακατευτεί" η Erin Brockovich
3. Έχει "ανακατευτεί" η ευρωπαική ένωση
4. Ο Σουφλιάς κάνει ενέργειες για τον Ασωπό - μάλλον για τα μάτια του κόσμου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις-
5. Οι κάτοικοι καταλήγουν (μάλλον σήμερα) σε κείμενο που θα κυκλοφορήσει για συλλογή υπογραφών.
6. Η όλη υπόθεση του Ασωπού είναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ της ελληνικής παθογένειας για το περιβάλλον (και όχι μόνο...)

Ίσως λοιπόν να είναι η κατάλληλη στιγμή για τα ακόλουθα που προτείνω:

1. Δημιουργία λογότυπου - μπάνερ κλπ σώστε τον Ασωπό
2. Μετάφραση κειμένου και αποστολή σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ εν είδει ρεπορτάζ
3. Σχετική διαφήμιση και διακίνηση για να μπεί σε blogs/sites το κείμενό μας και το λογότυπο
DONE! 4. Συλλογή υπογραφών ηλεκτρονικά και εγγράφως (αναλαμβάνω εγώ το ελληνικό, αλλά χρειάζομαι μετάφραση στο αγγλικό κείμενο)
5. Μαζική αποστολή - ενημέρωση σε περιβαλλοντικές οργανώσεις / κλπ
6. Συμμετοχή (ίσως) σε πορεία από την Θήβα στην Αθήνα που διοργανώνουν οι κάτοικοι. Δεν ξέρω αν θα αποφασιστεί τελικά, και πότε, αλλά αν γίνει μπορούμε να συμμετέχουμε ή τουλάχιστον να το προβάλλουμε.

Εθελοντές;;;

Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
http://asoposSOS.wordpress.com
BUTTERFLY
Global1

« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 05, 2007, 05:49:46 μμ »

Τελεια ιδεα! Οσον αφορα το Νο 2 υπαρχει το κειμενο?

Αν θες μεταφραση για το 4 και το 2 μεσα! βεβαια χρωσταω εδω και 2 βδομαδες το Αντι Διακυρηξης (πηξιμο γαρ), αλλα νομιζω αυτο ειναι πιο φλεγον!
Καταγράφηκε

Χριστινα
"Η δυναμη σου πελαγος κι η θεληση μου βραχος"
dpurpler
Moderator

« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 05, 2007, 06:16:22 μμ »

Τελεια ιδεα! Οσον αφορα το Νο 2 υπαρχει το κειμενο?

Αν θες μεταφραση για το 4 και το 2 μεσα! βεβαια χρωσταω εδω και 2 βδομαδες το Αντι Διακυρηξης (πηξιμο γαρ), αλλα νομιζω αυτο ειναι πιο φλεγον!
Έχω ετοιμάσει το εξής για το 4:

Παράθεση
Συλλογή υπογραφών για την σωτηρία του Ασωπού ποταμού.

Ο Ασωπός ποταμός είναι ένα ποτάμι που πηγάζει στην Βοιωτία και εκβάλει στον Νότιο Ευβοϊκό, στην Ελλάδα, 60 περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Εδώ και 40 χρόνια, από το 1969, με ένα Προεδρικό Διάταγμα της στρατιωτικής χούντας που υπήρχε τότε στην Ελλάδα, ο Ασωπός χαρακτηρίστηκε αποδέκτης επεξεργασμένων βιομηχανικών λυμάτων. Το ποτάμι, που οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν ως θεό (Ασωπός, γιός του Ποσειδώνα), έχει την ατυχία να περνά μέσα από περιοχές που παράγουν το 20% περίπου της βιομηχανικής παραγωγής της Ελλάδας.
Σήμερα ο Ασωπός δέχεται στα νερά του τα λύματα από εκατοντάδες βιομηχανίες που βρίσκονται σε κοντινή Βιομηχανική περιοχή. Παρόλα αυτά, στις εκβολές του φτάνει ελάχιστο νερό. Η σύσταση του εδάφους, απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του νερού μαζί με όλα τα βιομηχανικά απόβλητα και το εξαπλώνει σε ολόκληρο τον υδροφόρο ορίζοντα. Αποτέλεσμα αυτού είναι μία τεράστια περιοχή, να έχει μολυνθεί ίσως ανεπανόρθωτα με διάφορα απόβλητα, μεταξύ των οποίων και βαρέα μέταλλα, μεταξύ των οποίων και το γνωστό λόγω της πρόσφατης δημοσιότητας εξασθενές χρώμιο που είναι ένα στοιχείο καρκινογόνο και μεταλλαξιογόνο. Πλέον, το νερό από τις πηγές και τις γεωτρήσεις όλης αυτής της περιοχής, δεν κάνει για καμία ανθρώπινη χρήση, ήτοι ούτε για πόση, ούτε για μαγείρεμα, ούτε για μπάνιο και πλύσιμο ρούχων, ούτε καν για πότισμα.

Στην περιοχή κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι, ειδικά το καλοκαίρι, οι οποίοι εδώ και χρόνια καταναλώνουν το νερό, χωρίς ποτέ κανείς να τους ενημερώσει για την επικινδυνότητά του, παρά μόλις φέτος το καλοκαίρι (2007).

Πρόσφατα, μετά από τρεις αναβολές και έξι χρόνια καθυστέρηση, έγινε μια δίκη. Από τους 18 κατηγορούμενους, οι 10 απαλλάχτηκαν λόγω λάθους καταγραφής στοιχείων! Από αυτούς που καταδικάστηκαν, η μεγαλύτερη ποινή ήταν πρόστιμο 5000 ευρώ μόλις!

Ρεπορτάζ έχουν ανακαλύψει ότι μερικές βιομηχανίες ανοίγουν γεωτρήσεις και χύνουν μέσα τους -κατευθείαν στον υδροφόρο ορίζοντα- τα απόβλητά τους!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το blog Ασωπός SOS (http://asoposSOS.wordpress.com). Το site είναι στα Ελληνικά.

Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ελληνική Βουλή, τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από κάθε αρμόδια υπηρεσία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση του Ασωπού ποταμού και των προβλημάτων (υγείας, οικονομικά, περιβαλλοντικά) των κατοίκων των περιοχών που επηρεάζονται από το πρόβλημα.
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι:

Είναι βασισμένο στο πρωτοσέλιδο του asoposSOS αλλά μεταποιημένο σε κείμενο για συλλογή υπογραφών.
Θέλω να βάλω και το Ελληνικό και το Αγγλικό κείμενο στην ψηφοφορία με στόχο τις 100.000 υπογραφές.
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
Polymnia
Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 06, 2007, 09:35:56 πμ »

Αλέξανδρε είμαι και εγώ μέσα. Συμφωνώ για το λογότυπο, το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας και ίσως να είναι και κινούμενο για να αιχαμλωτίζει το μάτι (συγγνώμη αλλά δεν γνωρίζω την ορολογία για την κινούμενη είδηση).

Αν μου επιτρέπεις χτένισα λίγο το κείμενο. Ελπίζω να μην το έκανα πολύ "βαρύ" από άποψη λεξιλογίου. Αν σου αρέσει κάτι τέτοιο, μπορώ να συνεχίσω το χτένισμα και για το υπόλοιπο κείμενο.

Σήμερα ο Ασωπός αποτελεί, όντως, τον αποδέκτη λυμάτων εκατοντάδων βιομηχανιών που ενεργοποιούνται σε κοντινή βιομηχανική περιοχή, τα οποία, όμως, δεν επιδέχονται καμμιά επεξεργασία. Η μεγαλύτερη ποσότητα του μολυσμένου από τα βιομηχανικά απόβλητα νερού απορροφάται από το έδαφος, λόγω της σύστασής του, με αποτέλεσμα η μόλυνση να εξαπλώνεται στον υδροφόρο ορίζοντα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μια εκτεταμένη περιοχή έχει επιβαρυνθεί ανεπανόρθωτα, δεδομένου ότι στα εν λόγω απόβλητα έχουν εντοπιστεί μεταξύ των άλλων βαρέα μέταλλα, το πιο επικίνδυνο των οποίων είναι το εξασθενές χρώμιο. Το τελευταίο έχει χαρακτηριστεί ως ένα ένα ιδιαίτερο επιβλαβές στοιχείο για την ανθρώπινη υγεία, καθώς είναι καρκινογόνο και μεταλλαξιογόνο. Μια επιπλέον ολέθρια συνέπεια της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα  αποτελεί ότι το νερό, είτε προέρχεται από πηγές είτε από γεωτρήσεις, είναι πλέον ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση (πόση, μαγείρεμα, μπάνιο, πλύσιμο ρούχων, πότισμα).

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια
Καταγράφηκε
dpurpler
Moderator

« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 06, 2007, 12:18:43 μμ »

Πολύμνιά μου, σε ευχαριστώ για την προσπάθεια και την προσφορά σου!  Χαμόγελο

Θα προτιμούσα το κείμενο να παραμείνει ως έχει, για τους εξής λόγους:

1. Καθρεπτίζει σε μεγάλο βαθμό το αρχικό κείμενο του asoposSOS και θα βοηθήσει πιθανούς επισκέπτες.
2. Tο κείμενο του asoposSOS είναι έτσι δομημένο, ώστε να χτυπά με links τα αντίστοιχα άρθρα και για να γίνει αυτό (με τα καλύτερα άρθρα) έφαγα άπειρο χρόνο ώστε αφενός να μπαίνουν όλα τα χρήσιμα στοιχεία με την μορφή ιστορικού αλλά και αφετέρου να έχει και μία συνοχή σαν κείμενο. Δεν ξανακάνω την ίδια δουλειάμε τα links! Μου έφαγε πάνω από 20 ώρες αναζήτηση άρθρων και εισαγωγή συνδέσμων. Δεν θέλω να το ξανα-υποστώ αυτό - τουλάχιστον άμεσα!
3. Μπορεί κάποιος από τους προσφερθέντες να έχει ήδη αρχίσει την μετάφραση και καλό είναι το Ελληνικό με το Αγγλικό κείμενο να είναι πιστή μετάφραση το ένα του άλλου.

Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
BUTTERFLY
Global1

« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 10:49:59 πμ »

Sign to save Asopos river!

Asopos is a river that rises in Viotia and discharges into the South Euboean Gulf in Greece, about 60 km away from Athens.

Forty years ago, in 1969, through a Presidential Decree, issued by the Military Government (Junta) that ruled Greece at the time, Asopos was proclaimed a Processed Industrial Waste receiver. The river the Ancient Greeks worshiped as a god (Asopos was Poseidon's son) was unfortunate enough to run through areas that turn out almost 20% of Greece's total industrial production.

Today, Asopos' waters receive waste from hundreds of industries, situated at a nearby Industrial area. Nevertheless, only a slight amount of water reaches its estuary. The texture of the soil absorbs the largest part of the water, including all the industrial waste, and spreads it to the whole underground water horizon. This results to a possibly irreversable polution of a huge area with various waste, amongst which heavy metals, including the renowned due to recent publicity, Hexavalent Chromium. This is an element that causes cancer and/or metallaxis.

The water from the springs, the fountains and the drillings in this whole area is no longer suitable for any human use, neither drinking nor cooking, bathing and washing clothes, not even for watering plants!

Hundreds of thousands of residents inhabit the area, especially during the summer. All these people have been consuming water for years, without ever having been officially informed of the hazards, until merly this summer (2007).

Recently, after 3 adjournments and a delay of 6 years,  a trial took place. 10 out of 18 defendants were aquited due to misrecorded data! For those convicted, the highest punishment was the ridiculous amount of EURO 5.000 as a fine!

Various reportings have revealed that some industries open up drillings and convey inside all their waste- directly into the underground water horizon!

( For further information, please visit.............. The site is in Greek)

We request that the Greek Government, the Greek Parliament, the European Community Authorities and every other qualified service take all necessary measures and actions in order to insure the restoration of Asopos river, as well as the indemnification of all the problems (health related, economical, environmental) the residents are facing due to this situation.

Signature:

Αυτο ειναι λοιπον, χτενιστε το και τσεκαρετε το. Εκει που εχω κενα θελω τηε βοηθεια των ειδικων, δεν μπορω να βρω το "Υδροφορος οριζοντας" πουθενα και δειτε λιγο και το Ασθενες Χρωμιο με κοκκινο. Το θεμα το σαιτ το εχω σε παρενθεση γιατι ισως δεν πρεπει να μπει μιας και το σαιτ ειναι στα Ελληνικα
Καταγράφηκε

Χριστινα
giannis
Administrator
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 10:56:42 πμ »

Εξασθενές Χρώμιο: Hexavalent Chromium
Υδροφόρος Ορίζοντας: Underground waters (Υποθέτω)
Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
dpurpler
Moderator

« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 11:15:46 πμ »

Πεταλούδα, ΤΕΛΕΙΟ είναι!

Αν δεις άλλες διαμαρτυρίες, τα αγγλικά τους είναι της πλάκας! (όπως θα ήταν και τα δικά μου αν έκανα την απόπειρα να το μεταφράσω εγώ  Μεγάλο χαμόγελο ). Και πάλι υπογράφουν οι επισκέπτες, δεν έχουμε πρόβλημα, αρκεί να είναι κατανοητό. Και αυτό είναι άψογο!

Ο γιάννης έχει δικιο για το εξασθενές, αυτός είναι ο όρος, και το underground water μας κα΄νει - εκτός αν κάποιος έχει να προτείνει κα΄τι καλύτερο μέχρι το απόγευμα, που το σηκώνω!

Ευχαριστώ!
 Φιλί Φιλί

ΥΓ. Άλλαξα και το theme του http://asopossos.wordpress.com. Για πείτε καμιά γνώμη. Αυτό, ή το προηγούμενο;
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
Kallioph
Moderator

Γη μήτηρ πάντων, Δημήτηρ πλουτοδότειρα

« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 03:36:38 μμ »

Παράθεση
ΥΓ. Άλλαξα και το theme του http://asopossos.wordpress.com. Για πείτε καμιά γνώμη. Αυτό, ή το προηγούμενο;

Το προηγούμενο  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
dpurpler
Moderator

« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 03:47:26 μμ »

Παράθεση

Το προηγούμενο  Κλείσιμο ματιού

Σοβαρά το λές;;;  Απορία Έκπληξη

Σε μικρή οθόνη το προηγούμενο ήταν απαράδεκτο. Το είδα και... φρίκαρα!

Άσε που οι μισού μου έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να διαβάσουν τα γραμματάκια...

Αυτό που έχω τώρα, υποστηρίζει και widgets (που έχουν πλάκα). Το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι στις κατηγορίες δεν βγάζει λίστα με τα ποστ αλλά το ένα ποστ κάτω από τα άλλα, ολόκληρα, κατά σειρά δημοσίευσης. Ευτυχώς δλδ που δεν βάζω φωτό.
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
BUTTERFLY
Global1

« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 03:57:05 μμ »

Παρακαλω υποχρεωσις μου (με 50 ευρω καθαρισες! χιχιχιχι)

Καταγράφηκε

Χριστινα
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 04:08:03 μμ »

Παράθεση
Σοβαρά το λές;;;

Ναι  Γλώσσα

Κι έτσι μ' αρέσει, απλώς με το προηγούμενο άνοιγε το μάτι σου κι ήταν και λίγο σουρεαλιστικό, γι' αυτό μ' άρεσε.  Στριφογύρισμα ματιών
Η αλήθεια είναι ότι το καινούργιο είναι πιο καλά δομημένο.
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
dpurpler
Moderator

« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 04:36:18 μμ »

Παρακαλω υποχρεωσις μου (με 50 ευρω καθαρισες! χιχιχιχι)

φτού... δεν έπιασαν τα emoticons με τα φιλιά...   Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
BUTTERFLY
Global1

« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 05:07:43 μμ »

lol!

Για ξαναδες το τωρα που το διορθωσα. Κραταμε ολο το underground water horizon η σκετο underground waters??
Καταγράφηκε

Χριστινα
giannis
Administrator

« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 05:18:56 μμ »

lol!

Για ξαναδες το τωρα που το διορθωσα. Κραταμε ολο το underground water horizon η σκετο underground waters??

Νομίζω underground waters... με το horizon μπορεί να μην γίνει αντιληπτό τι εννοείτε.
Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
dpurpler
Moderator

« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 05:35:52 μμ »

Ναι, συμφωνώ με Γιάννη.
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
BUTTERFLY
Global1

« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 06:13:28 μμ »

οκ Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

Χριστινα
dpurpler
Moderator

« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 07, 2007, 10:51:23 μμ »

http://www.petitiononline.com/asopoSOS/petition.html

υπογράψτε αν θέλετε...

Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 12:00:55 μμ »

Αλέξανδρε, την Κυριακή θα πάω στο Ecofestival, μήπως να έφτιαχνες ένα κείμενο σαν αυτό που μετέφρασε η πεταλούδα που είναι μικρό και να βάλεις από κάτω πίνακα για υπογραφές, να το πάρω μαζί μου μπας και μαζέψουμε καμιά υπογραφή, εκτός διαδικτύου ; Το λέω γιατί αυτό που ήδη υπάρχει στα έγγραφα του οικολογίου είναι πολύ μεγάλο και δε θα κάτσουν να το διαβάσουν, ενώ το μικρό τα έχει όλα περιληπτικά και δεν κουράζει.
Καταγράφηκε

dpurpler
Moderator

« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 12:15:55 μμ »

Αλέξανδρε, την Κυριακή θα πάω στο Ecofestival, μήπως να έφτιαχνες ένα κείμενο σαν αυτό που μετέφρασε η πεταλούδα που είναι μικρό και να βάλεις από κάτω πίνακα για υπογραφές, να το πάρω μαζί μου μπας και μαζέψουμε καμιά υπογραφή, εκτός διαδικτύου ; Το λέω γιατί αυτό που ήδη υπάρχει στα έγγραφα του οικολογίου είναι πολύ μεγάλο και δε θα κάτσουν να το διαβάσουν, ενώ το μικρό τα έχει όλα περιληπτικά και δεν κουράζει.

Κι εγώ θα πάω αλλά για επαγγελματικούς λόγους. Επίσης Κυριακή, μάλλον μεσημέρι.

Αυτό δεν κάνει;:

Συλλογή υπογραφών για την σωτηρία του Ασωπού ποταμού.

Ο Ασωπός ποταμός είναι ένα ποτάμι που πηγάζει στην Βοιωτία και εκβάλει στον Νότιο Ευβοϊκό, στην Ελλάδα, 60 περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Εδώ και 40 χρόνια, από το 1969, με ένα Προεδρικό Διάταγμα της στρατιωτικής χούντας που υπήρχε τότε στην Ελλάδα, ο Ασωπός χαρακτηρίστηκε αποδέκτης επεξεργασμένων βιομηχανικών λυμάτων. Το ποτάμι, που οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν ως θεό (Ασωπός, γιός του Ποσειδώνα), έχει την ατυχία να περνά μέσα από περιοχές που παράγουν το 20% περίπου της βιομηχανικής παραγωγής της Ελλάδας.
Σήμερα ο Ασωπός δέχεται στα νερά του τα λύματα από εκατοντάδες βιομηχανίες που βρίσκονται σε κοντινή Βιομηχανική περιοχή. Παρόλα αυτά, στις εκβολές του φτάνει ελάχιστο νερό. Η σύσταση του εδάφους, απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του νερού μαζί με όλα τα βιομηχανικά απόβλητα και το εξαπλώνει σε ολόκληρο τον υδροφόρο ορίζοντα. Αποτέλεσμα αυτού είναι μία τεράστια περιοχή, να έχει μολυνθεί ίσως ανεπανόρθωτα με διάφορα απόβλητα, μεταξύ των οποίων και βαρέα μέταλλα, μεταξύ των οποίων και το γνωστό λόγω της πρόσφατης δημοσιότητας εξασθενές χρώμιο που είναι ένα στοιχείο καρκινογόνο και μεταλλαξιογόνο. Πλέον, το νερό από τις πηγές και τις γεωτρήσεις όλης αυτής της περιοχής, δεν κάνει για καμία ανθρώπινη χρήση, ήτοι ούτε για πόση, ούτε για μαγείρεμα, ούτε για μπάνιο και πλύσιμο ρούχων, ούτε καν για πότισμα.

Στην περιοχή κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι, ειδικά το καλοκαίρι, οι οποίοι εδώ και χρόνια καταναλώνουν το νερό, χωρίς ποτέ κανείς να τους ενημερώσει για την επικινδυνότητά του, παρά μόλις φέτος το καλοκαίρι (2007).

Πρόσφατα, μετά από τρεις αναβολές και έξι χρόνια καθυστέρηση, έγινε μια δίκη. Από τους 18 κατηγορούμενους, οι 10 απαλλάχτηκαν λόγω λάθους καταγραφής στοιχείων! Από αυτούς που καταδικάστηκαν, η μεγαλύτερη ποινή ήταν πρόστιμο 5000 ευρώ μόλις!

Ρεπορτάζ έχουν ανακαλύψει ότι μερικές βιομηχανίες ανοίγουν γεωτρήσεις και χύνουν μέσα τους -κατευθείαν στον υδροφόρο ορίζοντα- τα απόβλητά τους!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το blog Ασωπός SOS (http://asoposSOS.wordpress.com). Το site είναι στα Ελληνικά.

Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ελληνική Βουλή, τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από κάθε αρμόδια υπηρεσία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση του Ασωπού ποταμού και των προβλημάτων (υγείας, οικονομικά, περιβαλλοντικά) των κατοίκων των περιοχών που επηρεάζονται από το πρόβλημα.
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι:

Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 12:19:15 μμ »

Και γω για επαγγελματικούς λόγους θα πάω, αλλά μπορεί να κάτσω κανά δύωρο απ' έξω να μαζέψω υπογραφές για το δασολόγιο και γιατί όχι και για τον Ασωπό.

Αυτό το κείμενο έλεγα, απλώς να έχει από κάτω τον πίνακα για τις υπογραφές. Υπάρχει κάπου ;
Καταγράφηκε

vera
Global1

« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 12:51:04 μμ »

χαιρατώ. Χαμόγελο
 και εγώ μέσα για την εκστρατεία Ασωπός

μπορώ να κάνω:
προσχέδια για λογότυπο και -φυσικά- να αποφασίσουμε ολη η ομάδα το τελικό (καλά πώσες ιδέες θα κατεβάσω...!)
και οπωσδήποτε συλλογή υπογραφών όπου βρεθώ και όπου σταθώ.

Επείγει να δείξουμε στους ανθρώπους που ζουνε το πρόβλημα -χρόνια τώρα-
πως υπάρχει κοινωνική αλλυλεγγύη, και βέβαια να σταματήσει το έγκλημα στο όνομα του χρήματος... και σε βάρος της Ζωής
τουλάχιστον ας γίνουμε ενοχλητικοί  Έκπληξη

αυτά
ενοχλήστε με για οτι θελήσετε,
είναι φορές που δεν πέρνω ανάσα απο την δουλειά και στο σπίτι δεν έχω internet
αν έχει "τρέξει" κάτι στείλτε pm (sorry κιόλας παιδιά...οτι μπορούμε)

καλή συνέχεια
Καταγράφηκε
dpurpler
Moderator

« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 01:15:11 μμ »

Και γω για επαγγελματικούς λόγους θα πάω, αλλά μπορεί να κάτσω κανά δύωρο απ' έξω να μαζέψω υπογραφές για το δασολόγιο και γιατί όχι και για τον Ασωπό.

Αυτό το κείμενο έλεγα, απλώς να έχει από κάτω τον πίνακα για τις υπογραφές. Υπάρχει κάπου ;

Θα το φτιάξω, το αργότερο αύριο θα ναι ανεβασμένο.
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
dpurpler
Moderator

« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 11:06:15 μμ »

http://www.oikologio.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=162&Itemid=102

READY!
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
dpurpler
Moderator

« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 11:38:25 μμ »

Είμαστε εδώ:

1. Δημιουργία λογότυπου - μπάνερ κλπ σώστε τον Ασωπό
2. Μετάφραση κειμένου και αποστολή σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ εν είδει ρεπορτάζ
3. Σχετική διαφήμιση και διακίνηση για να μπεί σε blogs/sites το κείμενό μας και το λογότυπο
DONE! 4. Συλλογή υπογραφών ηλεκτρονικά και εγγράφως (αναλαμβάνω εγώ το ελληνικό, αλλά χρειάζομαι μετάφραση στο αγγλικό κείμενο)
5. Μαζική αποστολή - ενημέρωση σε περιβαλλοντικές οργανώσεις / κλπ
6. Συμμετοχή (ίσως) σε πορεία από την Θήβα στην Αθήνα που διοργανώνουν οι κάτοικοι. Δεν ξέρω αν θα αποφασιστεί τελικά, και πότε, αλλά αν γίνει μπορούμε να συμμετέχουμε ή τουλάχιστον να το προβάλλουμε.

Έχουμε αρκετή δουλίτσα ακόμα. Πιάνω το 2.

Link BBC:
Παράθεση
Guardian:
Παράθεση
Letters to the editor
Letters for publication should be sent to:
Guardian [email protected]
Observer [email protected]

The Independent

Παράθεση
* News Desk - newseditor@ independent.co.uk

* Foreign Desk - foreigneditor@ independent.co.uk

TIMES:
Παράθεση
THE TIMES Editorial departments
Home News
[email protected]
World News
[email protected]

Αυτές οι διευθύνσεις αρκούν νομίζω για αρχή.

Αρχίζω να δουλεύω το Ελληνικό κείμενο (το οποίο κάποιος θα κάνει την αγγαρεία να μεταφράσει)
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
Σελίδες: [1] 2 3 4   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: