Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Τη Χάρτα Πρασίνου της Αθήνας παρουσίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης (εδώ γελάμε)  (Αναγνώστηκε 118 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
dpurpler
Moderator
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 07:21:33 μμ »

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=870196&lngDtrID=244

Παράθεση
Αθήνα

Τη Χάρτα Πρασίνου της Αθήνας παρουσίασε ο δήμαρχος Νικ. Κακλαμάνης. Πρόκειται για ένα κείμενο-πλαίσιο συμφωνίας του Δήμου με τους πολίτες, το οποίο θα καλύψει την έλλειψη θεσμικού πλαισίου για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στο πρώτο σκέλος της Χάρτας καταγράφονται τα υφιστάμενα στρέμματα πρασίνου ανά Δημοτικό Διαμέρισμα και οι δεσμεύσεις από πλευράς Δήμου για το τι πρόκειται να κάνει προκειμένου να αυξηθούν οι εκτάσεις.

Στο δεύτερο σκέλος καταγράφονται τα πρόστιμα σε παραβάτες που καταστρέφουν το πράσινο, μέτρο που θα αρχίσει να εφαρμόζεται στο επόμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου που καταγράφονται στη Χάρτα, σε κάθε έναν από τους 907.540 κατοίκους της Αθήνας (βάσει της απογραφής του 2001, με προσαύξηση 15%) αναλογούν 6,84 τ. μ. πρασίνου.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το ποσοστό πράσινου στην Αθήνα.

Στόχος του Δήμου είναι επίσης οι απαλλοτριώσεις, έκτασης 248 στρεμμάτων το προσεχές διάστημα προκειμένου να δενδροφυτευτούν.

Επίσης η κατασκευή παρτεριών σε δρόμους που δεν μπορούν να φυτευτούν δένδρα λόγω έλλειψης χώρου στα πεζοδρόμια. Χίλια περίπου παρτέρια, ενός επί ενός μέτρου, θα τοποθετηθούν στις γωνίες των πεζοδρομίων, όπου απαγορεύεται και η στάθμευση.

Αλλο πρόγραμμα του Δήμου είναι αυτό της αντικατάστασης των παλαιών δέντρων που έχουν κλείσει τον κύκλο ζωής τους και θα αντικατασταθούν με νέα δενδρύλλια.

Στο πλαίσιο της Χάρτας θα λειτουργήσουν δύο υπηρεσίες προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες διοικητικές ανάγκες του Δήμου για το πράσινο: υπηρεσία Πρασινοδομίας και υπηρεσία Φυτοδημιουργίας.

Όσον αφορά τους ακάλυπτους ιδιωτικούς χώρους ο Δήμος θα ελέγχει στο εξής την εφαρμογή του νόμου σύμφωνα με τον οποίο τα 2/3 του ακάλυπτου δεν πρέπει να καλύπτεται με τσιμέντο προκειμένου να φυτευτεί.

Επίσης, στα Δημόσια ακίνητα, τις ταράτσες και τις αυλές σχολείων προβλέπεται η φύτευσή τους με θάμνους , δέντρα κλπ.

Για αυτό το σκοπό, την Πρωτομαγιά και στην πλατεία Κοτζιά θα υπάρξει υπαίθρια έκθεση όπου θα παρέχεται στους ενδιαφερόμενους τεχνογνωσία για αυτά τα θέματα καθώς και η προμήθεια φυτών και δενδρυλλίων για τους ενδιαφερόμενους, από το φυτώριο του Δήμου Αθηναίων.

Για τα μπαλκόνια θα διοργανώνεται ετήσιος διαγωνισμός για το καλύτερο «πράσινο μπαλκόνι» με τρία βραβεία ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Eκ μέρους της «Ανοιχτής Πόλης» ο σύμβουλος Ρ.Αξελός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσίαση της Χάρτας, αλλά επέκρινε την απόφαση του δημάρχου να την παρουσιάσει στα ΜΜΕ αντί του δημοτικού συμβουλίου.

«Αυτή η Χάρτα Πρασίνου, κατά την άποψη μας, δεν περιλαμβάνει νέες δεσμεύσεις, παρά μόνο κάποιες ιδέες οργανωτικού χαρακτήρα» συμπλήρωσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Μάλιστα... έχουμε έλλειψη θεσμικού πλαισίου, θα γίνουν απαλλοτριώσεις, διαγωνισμοί για πράσινο!

Τι ωραία! Δημαρχάρα που έχουμε! Πως δεν το 'χαμε παρει χαμπάρι τόσο καιρό;
Άδικα μαζεύατε βρε παιδιά υπογραφές για τον Κατράντζο το καλοκαίρι.... Έπρεπε απλά να πάρετε ένα τηλέφωνο τον Δήμαρχο να απαλλοτριώσει την περιοχή...
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
http://asoposSOS.wordpress.com
psybases
Administrator
**

« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 08:52:35 μμ »

Σαρκασμός  Σαρκασμός Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 12:42:35 πμ »

λολ

χωρίς όμως αστεία στην καλύτερη μοιάζει πολύ πολύ πολύ μπλακ ανέκδοτο η Χάρτα του Πρασίνου
και στη χειρότερη με εμπαιγμό της νοημοσύνης μας ιδίως αν κοιτάξει κανείς εικόνες από άλλες πρωτεύουσες του κόσμου ειτε του ανεπτυγμένου είτε του υπό αναπτυξη
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 12:44:46 πμ »

όταν λέμε πράσινο στην αθήνα ενοούμε τα γήπεδα? που χουν γρασίδι?
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
giannis
Administrator
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 12:48:36 πμ »

Μετά τα καγγελάκια του Αβραμόπουλου θα έχουμε και τα παρτεράκια (1χ1) του Κακλαμάνη...

Μήπως ήθελε να πεί για πράσινο επί χάρτου... Γλώσσα

Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 12:52:32 πμ »

λολ Γιάννη, έτσι είναι μανα μ οι πολιτικοί κάνουν την τρίχα καραβόσκοινο, και τον ελέφαντα κουνούπι κατά πως βολεύει την κάθε φορά... σε λίγο θα μας πουν ότι θα πάρει η Αθήνα και βραβείο πρασίνου.... αχ μανα μ... τι άλλο θα ακούσουμε και δε θα σκούξουμε αναρρωτιέμαι...
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
Kallioph
Hero Member

Γη μήτηρ πάντων, Δημήτηρ πλουτοδότειρα

« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 10:46:49 πμ »

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το ποσοστό πράσινου στην Αθήνα.

Εδώ όντως γελάμε!!!

Παράθεση
Επίσης η κατασκευή παρτεριών σε δρόμους που δεν μπορούν να φυτευτούν δένδρα λόγω έλλειψης χώρου στα πεζοδρόμια. Χίλια περίπου παρτέρια, ενός επί ενός μέτρου, θα τοποθετηθούν στις γωνίες των πεζοδρομίων, όπου απαγορεύεται και η στάθμευση.

Παρτέρια;; Γιατί μου θυμίζει καγκελάκια αυτό; Η έλλειψη χώρου στα πεζοδρόμια είναι λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων; Γιατί απ΄ ό,τι βλέπω έχουμε σεβασμό μόνο για τα υλικά αντικείμενα και καθόλου για τα ζωντανά όντα.

Αίσχος κ. δήμαρχε. Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα.

Παράθεση
Στο πλαίσιο της Χάρτας θα λειτουργήσουν δύο υπηρεσίες προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες διοικητικές ανάγκες του Δήμου για το πράσινο: υπηρεσία Πρασινοδομίας και υπηρεσία Φυτοδημιουργίας.

Όσον αφορά τους ακάλυπτους ιδιωτικούς χώρους ο Δήμος θα ελέγχει στο εξής την εφαρμογή του νόμου σύμφωνα με τον οποίο τα 2/3 του ακάλυπτου δεν πρέπει να καλύπτεται με τσιμέντο προκειμένου να φυτευτεί.

Επίσης, στα Δημόσια ακίνητα, τις ταράτσες και τις αυλές σχολείων προβλέπεται η φύτευσή τους με θάμνους , δέντρα κλπ.

Για αυτό το σκοπό, την Πρωτομαγιά και στην πλατεία Κοτζιά θα υπάρξει υπαίθρια έκθεση όπου θα παρέχεται στους ενδιαφερόμενους τεχνογνωσία για αυτά τα θέματα καθώς και η προμήθεια φυτών και δενδρυλλίων για τους ενδιαφερόμενους, από το φυτώριο του Δήμου Αθηναίων.

Για τα μπαλκόνια θα διοργανώνεται ετήσιος διαγωνισμός για το καλύτερο «πράσινο μπαλκόνι» με τρία βραβεία ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Αυτά καλά είναι σαν ιδέες, αλλά μόνο λόγια ακούμε, δε βλέπουμε πράξεις. Δε θέλουμε να μας χαϊδεύεται τ' αυτιά, λέμε.
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
dpurpler
Moderator

« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 05:59:00 μμ »

Πουλάει το περιβάλλον λέμε...

Και τρίζει και η καρέκλα του μεγάλου....

Λαμβάνουν θέσεις και "τοποθετούνται" οι μνηστήρες.

Το περιβάλλον ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
Γεωπονος
Full Member

« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 06:20:43 μμ »

Ας κάνει πράσινο έστω και για προβολή του. Μέχρι τώρα πηγαίνει μόνο σε εγκαίνια  του public!!
Καταγράφηκε
Sotiris
Newbie
*

« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 08:57:26 μμ »

Γιατί γελάμε ρε παιδιά; ποιο ακριβώς είναι το κακό; μήπως τό χουμε παραχέσει με την αρνητικότητα; ο κακλαμάνης πάει τουλάχιστον να κάνει κάτι συγκεκριμένο για το πράσινο. Όποιος έχει στοιχεία ότι όλα αυτά είναι **** αβάσιμα ας το πει αλλά εγώ δεν βλέπω καθόλου τον παραλληλισμό καγκελάκια – παρτέρια. Προσωπικά θέλω πράσινο και δε με νοιάζει πώς και από ποιον θα γίνει. 
Καταγράφηκε
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 09:13:42 μμ »

καλώς ήλθες κατ αρχήν Σωτήρη, άκουσα πριν από λιγο στις ειδήσεις το σχετικό θέμα και ανέφερε το ρεπορταζ ότι η Αθήνα εχει μόλις 80,000 δένδρα, αυτό αν το δεις μακροσκοπικά σε σχέση με την έκταση του Δήμου είναι καπως οξύμωρο να χαρακτηρίζεται Χάρτα πρασίνου... δεν υποβιβάζουμε σε καμμία περίπτωση την προθεση του δημάρχου, απλά τόσοι δημαρχοι περάσαν υποσχεθήκαν μελετήσαν και άφησαν πίσω τους μόλις 80,000 δένδρα κάγκελα τσιμεντένιες πλατείες, εκατοντάδες δρόμους χωρίς πρόβλεψη χώρου στάθμευσης,  δάση καμενα και ποτέ αναδασωμένα, εκατοντάδες αυθαιρετα με αναμονή στη λίστα του αποχαρακτηρισμού, έναν αέρα που ειναι πλέον απορίας άξιον πως ειναι βιώσιμος και όσοι τον αναπνεύουν συνεχίζουν να ζουν και όλα οσα πιθανότατα γνωρίζεις και εσύ - τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν βουνά εντός της πόλεως  που κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν  ήταν χώροι άγριοι που ο κόσμος πήγαινε για λαγούς... βλέπε στην περιοχή του Αη Γιαννη στην Βουλιαγμένης...
με τέτοια στατιστικά που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και με τόσα και τόσα προεδρικά διατάγματα που ακυρώνουν συχνά προσπάθειες για περιβαλλοντική ανάπτυξη, ειναι να μην ειν κανείς τουλάχιστον επιφυλακτικός για το κατά πόσον θα πραγματοποιηθούν και οι καλυτερες των προθέσεων?Απορία

Σαφώς ειναι καλό και αξιόλογο βήμα η ανακοίνωση του δημάρχου, να δούμε ομως και το βαθμό υλοποίησής της...

γιατί και το κτήμα Θων στην γωνία της Κηφισίας και Αλεξάνδρας καποιος προηγούμενος δήμαρχος ειχε υποσχεθεί ότι θα εχει πράσινο μπόλικο (το έδειχναν και τα σχέδια όσο κατασκευαζόταν), και λιγότερο τσιμέντο, αλλά το μόνο πράσινο ειναι τρεις τεσσερις ταλαιπωρες μουριές και δυο τρεις τέντες από τις καφετέριες στο πλάι του....

εν κατακλειδι, μακάρι όντως να πρασινίσει η πόλη γρήγορα, όχι σε πενήντα χρόνια, και γω που το είδα σαν αστείο θα φάω το καπέλο μου...
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
Kallioph
Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 09:14:48 μμ »

Γιατί γελάμε ρε παιδιά; ποιο ακριβώς είναι το κακό; μήπως τό χουμε παραχέσει με την αρνητικότητα; ο κακλαμάνης πάει τουλάχιστον να κάνει κάτι συγκεκριμένο για το πράσινο. Όποιος έχει στοιχεία ότι όλα αυτά είναι ***** αβάσιμα ας το πει αλλά εγώ δεν βλέπω καθόλου τον παραλληλισμό καγκελάκια – παρτέρια. Προσωπικά θέλω πράσινο και δε με νοιάζει πώς και από ποιον θα γίνει. 

Βασικά πράσινο = ελεύθεροι χώροι με δέντρα, άλση, πάρκα και παρκάκια... και όχι παρτεράκια επειδή δεν υπάρχει χώρος στα πεζοδρόμια!

Οι χώροι δημιουργούνται αν το θέλουμε, αλλά εμείς προτιμούμε τα τσιμέντα με λίγη πινελιά από παρτέρια.
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 09:17:06 μμ »

καλλιόπη στις ειδήσεις παντως προτρέπει ο δήμαρχος τους πολίτες και για πράσινα μπαλκόνια... ελπίζω να μην τελειώνει εκεί ο σχεδιασμός του πρασινίσματος γιατί καήκαμε... ειλικρινά ελπίζω να αρχίζει με αυτή την παραινεση
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
dpurpler
Moderator

« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 10:51:39 μμ »

Γιατί γελάμε ρε παιδιά; ποιο ακριβώς είναι το κακό; μήπως τό χουμε παραχέσει με την αρνητικότητα; ο κακλαμάνης πάει τουλάχιστον να κάνει κάτι συγκεκριμένο για το πράσινο. Όποιος έχει στοιχεία ότι όλα αυτά είναι **** αβάσιμα ας το πει αλλά εγώ δεν βλέπω καθόλου τον παραλληλισμό καγκελάκια – παρτέρια. Προσωπικά θέλω πράσινο και δε με νοιάζει πώς και από ποιον θα γίνει. 

Σωτήρη καλώς ήλθες κι από εμένα.

Να εξηγήσω λίγο τον τόνο του μηνύματός μου.
Επειδή έχω ασχοληθεί τον τελευταίο καιρό αρκετά με τα περιβαλλοντικά θέματα, και γενικά είμαι άνθρωπος ήπιων τόνων από ότι μου λένε, και εγώ επικροτώ και επικρότησα στο παρελθόν τέτοιες δηλώσεις. Όταν έρχονται από ανθρώπους με κύρος, είναι θετικό. Στην θεωρία.

Αλλά πολλές φορές, αυτές οι μεγαλοστομίες από τους αρμόδιους όχι μόνον δεν εκπληρώνονται ποτέ, αλλά αντίθετα, γίνονται βήματα ολοταχώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Από τις πρώτες ενέργειες του οικολογίου ήταν η προσπάθεια να συγκεντρωθούν υπογραφές για να μην αφεθεί στην τύχη του ο χώρος του Κατράντζου, Σταδίου και Αιόλου γωνία. Όταν κάηκε το κτήριο που υπήρχε εκεί, εγώ ήμουν 9 ετών και σήμερα είμαι 37. Ο χώρος προοριζόταν για πράσινο εδώ και 26 χρόνια. 5 δήμαρχοι πέρασαν, κανείς δεν ολοκλήρωσε αυτή την προσπάθεια της απαλλοτρίωσης. Ο σημερινός Δήμαρχος, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης από μελλοντικό χώρο πρασίνου, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει ένα ακόμα εμπορικό κέντρο, ίσως στην χειρότερη περιβαλλοντικά γωνιά της Αθήνας.

Άλλο παράδειγμα, οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες του Ασωπού. Τι ομιλίες, τι εκδηλώσεις, τι ευαισθητοποίηση μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο του Ασωπού! Και τώρα, μόλις 6 μήνες μετά, κατηγορούν για εγκάθετους όσους αγωνίζονται.

Κάνουν το άσπρο μαύρο! Άλλα λένε, άλλα υπόσχονται και άλλα τελικά κάνουν!
Μακάρι να μείνεις μαζί μας για να το διαπτώσεις κι εσύ αυτό.
Εμείς, σαν οικολόγιο, ψάχνουμε σαν τρελοί να βρούμε μία έστω περίπτωση πολιτικού άρχοντα θετική για το περιβάλλον για να την προβάλουμε! Αυτή την στιγμή υπάρχει στο πρωτοσέλιδο αρθράκι για τον Δήμαρχο Χαλανδρίου που μας έστειλε συγχαρητήρια επιστολή. Τίποτε άλλο δεν έκανε ο Δήμαρχος! Έναν καλό λόγο είπε! Ωστόσο, από την μανία μας να βρούμε κάτι θετικό, το προβάλουμε. Όπως κάναμε και με τον υφηπουργό Κιλτίδη όταν βγήκε και πίεσε για την κύρηκη των καμένων περιοχών ως αναδασωτέων το συντομότερο δυνατόν. Του δώσαμε συγχαρητήρια. Μετάπό 10 μέρες, όμως, επέτρεψε το κυνήγι που είχε προσωρινά απαγορευτεί λόγω της τεράστιας οικολογικής καταστροφής. Του την "πέσαμε" τότε.

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Είμαστε θετικά διακείμενοι με όλους. Αλλά να μην μας κοροιδεύουν.
Κάθε καλοδεχούμενος νέος συναγωνιστής, δεν έχει ίσως τον ίδιο βαθμό ωριμότητας και γνώσης που έχουμε όσοι ασχοληθήκαμε λίγο νωρίτερα. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. Μέσα σε 3 μήνες καταλαβαίνεις τι παίζεται στις πλάτες μας.

Αυτό όμως, συμφωνώ ότι σε πρώτη ανάγνωση δημιουργεί αν μη τι άλλο αντίδραση σε όσους δεν γνωρίζουν τα θέματα  λίγο πιο βαθειά.

Καλώς όρισες και πάλι και οτιδήποτε χρειαστείς, στην διάθεσή σου.  Χαμόγελο
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
Parnis1413
Full Member

« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 03:33:57 πμ »

Ένα παράδειγμα του ενδιαφεροντος του Δήμου και του Κακλαμάνη προσωπικά για το πράσινο στην Αθήνα...

Στη συμβολή της Πατησίων με την οδό Κύπρου στην Κυψέλη έχει διασωθεί αδόμητος ένας μικρός χώρος. Ένα μέρος του, που παλιά φιλοξενούσε ένα μικρό λούνα παρκ, χρησιμοποιείται σήμερα ως ανοιχτό πάρκινγκ. Το υπόλοιπο του χώρου περιλαμβάνει μερικά παρτέρια και μια μικρη παιδική χαρά. Στα παρτέρια εκτός από χαμηλή βλάστηση υπάρχουν καμιά 40αριά δέντρα και ανάμεσά τους 6 πανύψηλα πεύκα. Σε μια περιοχή που άλλοτε υπήρχαν ωραίες μονοκατοικίες, με αυλές, κήπους και δέντρα αυτός ο μικρός χώρος αποτελεί σήμερα έναν από τους τελευταίους ελεύθερους πράσινους χώρους μέσα στο τσιμεντένιο δάσος των πολυκατοικιών. 
Και όμως ο Ν. Κακλαμάνης, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των περιοίκων για την διάσωση αυτού του αδόμητου χώρου και των δέντρων του αποφάσισε να παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία που σχεδιάζει το χτίσιμο ενός υπερτοπικού πάρκινγκ. Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Μαρτίου θα μπουν στο χώρο οι μπουλντόζες, που θα ξεριζώσουν τα δέντρα για να ξεκινήσει η οικοδόμηση του πολυόροφου πάρκινγκ...

Παρεμπιπτόντως η τοπική Επιτροπή Αγώνα για τη Διάσωση του πάρκου Πατησίων και Κύπρου
καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο αυτό την Κυριακή 10 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί.

Δυστυχώς φίλοι συμπίπτει με τη συγκέντρωση στου Φιλοπάππου.
Καταγράφηκε

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Kallioph
Hero Member

« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 08:50:30 πμ »

Και για να μην ξεχνιόμαστε...

Δηλητηριάζουν τα δέντρα στα Ιλίσσια.... http://www.oikologio.gr/forum/b35/t930/0/

44 υπεραιωνόβια δένδρα στον βωμό του πάρκινγκ.... http://www.oikologio.gr/forum/b35/44-t1040/0/

Ελεύθεροι χώροι... http://www.oikologio.gr/index.php/20080131216/nea/arthografia-apo-to-Internet/antapokrisi-apo-tous-eleitherous-xorous.html

Η Αθήνα καταρρέει.... http://www.oikologio.gr/forum/b35/t963/0/

Κι ο δήμαρχος θα φυτέψει παρτέρια... !

καλλιόπη στις ειδήσεις παντως προτρέπει ο δήμαρχος τους πολίτες και για πράσινα μπαλκόνια... ελπίζω να μην τελειώνει εκεί ο σχεδιασμός του πρασινίσματος γιατί καήκαμε... ειλικρινά ελπίζω να αρχίζει με αυτή την παραινεση

Αν δοθούν πραγματικά κίνητρα και ενδιαφερθεί ο πολίτης, μακάρι. Έχει καλές ιδέες, το προείπα, αρκεί να μη μείνουν τα λόγια και αρκεί να είναι ουσιαστικό το ενδιαφέρον. Κατά τ' άλλα... μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες.
Καταγράφηκε

Γεωπονος
Full Member

« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 09:56:31 πμ »

Στην Αθήνα υπάρχουν 3500στρ πράσινο τα περισσότερα υποβαθμισμένο. Όπως είναι φανερό τα 250στρ είναι σημαντικά σαν αύξηση και ποσοστιαία, αλλά δεν μπορούν να κάνουν την μέρα άσπρη. Επίσης θέλει στρατηγική και όχι τουφεκιές του κάθε δημάρχου όσο καλός και αν είναι και διάθεση αν έχει. Είναι σημαντικά όμως για τις γειτονιές που θα γίνουν παρεμβάσεις.
Κρίσιμο είναι αν ο Κακλαμάνης μπορεί να φτιάξει μία πολιτική συνεχούς ανάπτυξης( στρατηγική )του πρασίνου και μετά και με συγκεκριμένο τρόπο ώστε
  1ο να ενοποιεί τοπικό πράσινο με περιαστικό ώστε τα ψυχρά ρεύματα να έρχονται στο κέντρο και να σπάνε την θερμική νησίδα. Αυτό θα έχει επίπτωση στην ζωή μας στην ενέργεια που καταναλώνουμε για ψύξη , θέρμανση κτλ.\
   2ο να μπορεί να συντηρήσει σωστά τον όγκο του πρασίνου που θα έχουμε γιατί σήμερα σε πολλά κομμάτια υπάρχει καταστροφή (πχ κερατόμηση και όχι κλάδεμα των δέντρων). Όσο και να θέλουμε η σημερινή κατάσταση των 500!!! δημοτικών κηπουρών δεν δουλεύει ενώ το κόστος είναι τεράστιο Ούτε λύση είναι οι 500 να γίνουν 1000( ελάχιστα δουλεύω και κάνω παράλληλα δικές μου δουλειές μς υλικά του δήμου) κηπουροί.
    3ο Οι μελέτες να γίνονται από ειδικούς και όχι η επιλογή να είναι θέμα γνώμης του αντιδημάρχου όπως σήμερα που σε αντίθεση με όλη την υπηρεσία του βάζει ξένα φυτά σε χώρους όπως ο Κεραμικός ή γύρω από την Ακρόπολή με σκοπό τον εντυπωσιασμό και όχι την ουσία και την αισθητική στο χρόνο

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά κυριώς κακά όπως πχ το λεφτα δεν έχουμε για πράσινο ενάντια  στο ότι έδωσε κιόλας 26 εκ ευρώ για την αγορά του οικοπέδου για το γήπεδο που θα κονομάει η ΠΑΕ ΠΑΟ και ο ΒΩΒΟΣ και άλλα 600χιλ. κάθε έτος στην ΚΑΕ ΠΑΟ για 30 έτη αλλά σα κίνηση για το πράσινο είναι θετική
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: