Σελίδες: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: 1ο Περιβαλλοντικό Ανοιχτό Εργαστήριο Για Παιδιά  (Αναγνώστηκε 6172 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεωπονος
Full Member
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« Απάντηση #200 στις: Νοέμβριος 23, 2007, 06:44:54 μμ »

Tα παιχνίδια θέλουν δεσιμο με το θέμα . δεν μπορούν να είναι ξεκαρφωτα. και γω θέλω χρόνο αλλά είμαι συνέχεια ταξίδια. Ο προβληματισμός  πάντως είναι καλός.
Vιετ

Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Γη μήτηρ πάντων, Δημήτηρ πλουτοδότειρα

« Απάντηση #201 στις: Νοέμβριος 23, 2007, 06:56:50 μμ »

Παράθεση
1. όλα έχουν τη θέση τους
Ξεκινάμε με ένα παιχνίδι όπου έχουμε αντικείμενα  δηλαδή ανακυκλώσιμα  και μη υλικά (κουτιά, πλαστικά, σακούλες* ) σε ράφια. Φτιάχνουμε μια αγορά , όπου τα παιδιά θα «αγοράσουν»  κάποια πράγματα , στη συνέχεια θα τα χρησιμοποιήσουν και τελικά θα τα διαχωρίσουν προς ανακύκλωση και κάποια θα γυρίσουν στα ράφια.
Θα υπάρχουν κάδοι (από χαρτόκουτες) με την ένδειξη του κάθε υλικού όπου  τα παιδιά θα μπορούν να ρίχνουν τα σκουπίδια.

Αυτό το παιχνίδι ενδείκνυται μόνο για μικρά παιδιά. Θα πρέπει να έχουμε και άλλα για μεγαλύτερα παιδιά.
Δεν κατανοώ το πώς θα γίνουν διαφορετικά παιχνίδια, πώς θα μοιραστούν τα παιδιά σε ομάδες, ποιος θα ασχοληθεί με την κάθε ομάδα και με τι κριτήρια. Το θέμα θέλει περισσότερη οργάνωση και προτείνω να το κάνουμε μετά τις γιορτές, έτσι ώστε να προλάβουμε να ασχοληθούμε να το δούμε καλύτερα.
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
Γεωπονος
Full Member

« Απάντηση #202 στις: Νοέμβριος 23, 2007, 06:59:02 μμ »

Μπορούμε, υπάρχει εμπειρία
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #203 στις: Νοέμβριος 23, 2007, 07:04:13 μμ »

Γεωπόνε να μας ενημερώσεις για το πότε θα μπορούσες για να είσαι και συ.
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
andriana
Global1

« Απάντηση #204 στις: Νοέμβριος 23, 2007, 08:01:07 μμ »

δε θα μπορώ να συμμετάσχω για λίγες μέρες.. Αναποφασιστικότητα
αν κανονίσετε κάτι, ωστόσο,  από την επόμενη εβδομάδα  υπολογίστε με..
Καταγράφηκε

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
kinwniawramiden2.blogspot.com
Full Member

« Απάντηση #205 στις: Νοέμβριος 23, 2007, 11:01:54 μμ »

Καλλιοπη εχεις δικιο. Απο κεκτειμενη ταχυτητα, θελοντας να απαντησω στη Βερα το ποσταρα εδω.Στην επομενη συναντηση θα ηθελα πολυ να ερθω,εκτος απροοπτου και ευχαριστως να φερω τα εντυπα.Εχεις δικιο στο οτι το εργαστηρι δεν εξειδικευτηκε με παιδια με ειδικες αναγκες για αυτο ειπα οτι θα ηταν καλο-εστω ενημερωτικα-να το συζητησουμε μιας και υπαρχουν τα εντυπα,ωστε σε περιπτωση που σε καποιο απο τα μελλοντικα εργαστηρια ερθει καποιο παιδακι με ειδικες αναγκες να ξερουμε 5 πραγματα. Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #206 στις: Νοέμβριος 24, 2007, 02:14:44 μμ »

Εχεις δικιο στο οτι το εργαστηρι δεν εξειδικευτηκε με παιδια με ειδικες αναγκες για αυτο ειπα οτι θα ηταν καλο-εστω ενημερωτικα-να το συζητησουμε μιας και υπαρχουν τα εντυπα,ωστε σε περιπτωση που σε καποιο απο τα μελλοντικα εργαστηρια ερθει καποιο παιδακι με ειδικες αναγκες να ξερουμε 5 πραγματα. Χαμόγελο

Δηλαδή ένα έντυπο θα μας εκπαιδεύσει για το πώς να συμπεριφερθούμε σε παιδιά με ειδικές ανάγκες ;
Τέλος πάντων, επειδή έχουμε ήδη αρκετά προς το παρόν, για τα μελλοντικά εργαστήρια θα το συζητήσουμε μελλοντικά. Ελπίζω να συμφωνείς.
Καταγράφηκε

Full Member

« Απάντηση #207 στις: Νοέμβριος 24, 2007, 02:35:45 μμ »

Συμφωνω απολυτα Καλλιοπη.Και εγω για μελλοντικα λεω, γιατι οπως πολυ σωστα ειπες εχουμε ηδη αρκετα.
Καταγράφηκε
vera
Full Member

« Απάντηση #208 στις: Νοέμβριος 26, 2007, 09:26:12 πμ »

καημέρα σε όλους Χαμόγελο

την παρασκεύη συναντήθηκα με δυο ανθρώπους της ορνιθολογικήε εταιρίας
τους είπα τι σκεφτόμαστε να κάνουμε και είναι σύμφωνοι να μας προσφέρουν τους χώρους
στους οποίους και οι ιδιοι πραγματοποιούν εργαστήρια για παιδιά. όπως και για ότι αλλο θελήσουμε στο μέλλον.

Ο χώρος οπου μπορεί να γίνει το εργαστήριο είναι ιδανικός. ένα σπιτάκι, το οποίο λειτουργεί για την φύλαξη παιδιών.
25 με 30 παιδιά θα έινα καλός αριθμός (ίσως και αρκετά) και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δύο μικρότερους χώρους, αν χωριστούμε σε ομάδες.
Υπάρχει κουζίνα, wc για παιδιά και (άλλο) για μεγάλους, έχει μεγάλα παράθυρα, και θέρμανση. Επίσης έχει είδη μέσα κατασκέύες απο παιδιά και ένα κάρο ανακυκλώσιμα υλικά γυρω-γυρω... που φτιάχνουν τέλειο σκηνικό!
Επίσης υπάρχουν θρανία και καρέκλες.
Αν η μέρα είναι καλή απ' έξω εχει μια αυλίτσα ... για παιχνίδι.

όσον αφορά την ημερομηνία, υπάρχει διαθεσιμότητα του χώρου στις 15/12

Θα πρότεινα να το σκεφτούμε:
αν μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε θα ήταν πολυ δυνατό  κια ωραίο για όλους μας
Υπάρχουν κι αλλα θέματα που διαχειριζόμαστε αυτή τη στιγμή ( Κλείσιμο ματιού γεια σου Καλιόπη & paraxeno, andriana, polymnia...)
Η συλλογή δωρων, και υπογραφών, τα οποία θα είναι σε εξέλιξη εκείνες τις μέρες.

τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά σιγα-σιγα
έχουμε υλικό, έχουμε δυναμικό, έχουμε χώρο
έχουμε και άλλες ιδέες που θέλουν τον χρόνο μας και την προσωπική μας δουλειά.

Πιστεύω πως με ένα καλό καταμερισμό μπορούμε να τα πετύχουμε

όταν είμαστε  σύμφωνοι μπορούμε να στέλνουμε mail

σε κάθε περίπτωση, προτείνω συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας (παρασκευή βράδυ)  Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
andriana
Global1

« Απάντηση #209 στις: Νοέμβριος 26, 2007, 10:30:36 πμ »

καλημέρα σε όλους!

Βέρα μας πολύ ωραία τα νέα που μας έφερες!
Από τη πλευρά μου νομίζω ότι είναι εφικτή η ημερομηνία, δεδομένου ότι  το υλικο είναι σχεδόν έτοιμο (φυσικά υποθέτω θα χρειαιστούν κάποιες συναντήσεις).
Ίσως για να διευκολύνουμε την Καλλιόπη που εργάζεται πολλές ώρες, αλλά κι έσενα που αν  θυμάμαι καλά  τις καθημερινές εισαι πιο άνετη. [mod by ayger]******
Η συλλογή δώρων θα οδεύει προς το τέλος της και νομίζω πως το 3ωρο της Κυριακής δεν θα εμποδίσει τις υπόλοιπες δράσεις. Θα είναι επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να μαζέψουμε υπογραφές και να εημερώσουμε για το οικολόγιο.

Οι υπόλοιποι τι λέτε?
Καταγράφηκε

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #210 στις: Νοέμβριος 26, 2007, 02:27:05 μμ »

Παράθεση
την παρασκεύη συναντήθηκα με δυο ανθρώπους της ορνιθολογικήε εταιρίας
τους είπα τι σκεφτόμαστε να κάνουμε και είναι σύμφωνοι να μας προσφέρουν τους χώρους
στους οποίους και οι ιδιοι πραγματοποιούν εργαστήρια για παιδιά. όπως και για ότι αλλο θελήσουμε στο μέλλον.

Ο χώρος οπου μπορεί να γίνει το εργαστήριο είναι ιδανικός. ένα σπιτάκι, το οποίο λειτουργεί για την φύλαξη παιδιών.
25 με 30 παιδιά θα έινα καλός αριθμός (ίσως και αρκετά) και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δύο μικρότερους χώρους, αν χωριστούμε σε ομάδες.
Υπάρχει κουζίνα, wc για παιδιά και (άλλο) για μεγάλους, έχει μεγάλα παράθυρα, και θέρμανση. Επίσης έχει είδη μέσα κατασκέύες απο παιδιά και ένα κάρο ανακυκλώσιμα υλικά γυρω-γυρω... που φτιάχνουν τέλειο σκηνικό!
Επίσης υπάρχουν θρανία και καρέκλες.
Αν η μέρα είναι καλή απ' έξω εχει μια αυλίτσα ... για παιχνίδι.

όσον αφορά την ημερομηνία, υπάρχει διαθεσιμότητα του χώρου στις 15/12

Θα πρότεινα να το σκεφτούμε:
αν μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε θα ήταν πολυ δυνατό  κια ωραίο για όλους μας

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα για το τι θα γίνει στο εργαστήρι ώστε να δούμε αν προλαβαίνουμε ή όχι ;
Ο χώρος του πάρκου όπως ακούγεται είναι τέλειος.
Καταγράφηκε

vera
Full Member

« Απάντηση #211 στις: Νοέμβριος 26, 2007, 03:26:45 μμ »

το πρόγραμμα είναι καπως έτσι:

συνάντηση στην ορνιθολογική, μικρή ενημέρωση για το πάρκο
μετάβαση στο χώρο (το σπιτάκι )
θεατρικό σκετσάκι με την κα Κατανάλωση
θα υπαρχει και κουκλα απο ανακυκλώσιμα η οποία θα μας δώσει το έναυσμα για τις κατασκεύες...
στην συνέχεια κατασκευές κούκλας-παιχνιδιών, φωλιές πουλιών, 
αν υπάρξει παιχνίδι μόνο για μεγάλα παιδιά (σε περίπτωση που έχουμε) την ίδια ώρα με τις κατασκεύες.
τέλος βόλτα στο πάρκο...
Καταγράφηκε
Γεωπονος
Full Member

« Απάντηση #212 στις: Νοέμβριος 26, 2007, 05:22:03 μμ »

Απο εμένα οκ για παρασκευή βράδυ.
Καταγράφηκε
andriana
Global1

« Απάντηση #213 στις: Νοέμβριος 26, 2007, 07:25:27 μμ »

κι αοπ μένα οκ!
Καταγράφηκε

andriana
Global1

« Απάντηση #214 στις: Νοέμβριος 26, 2007, 07:26:21 μμ »

..μου φυγε Σαρκασμός ..εννοώ από μένα οκ
Καταγράφηκε

Full Member

« Απάντηση #215 στις: Νοέμβριος 26, 2007, 09:10:36 μμ »

Εκτος απροοπτου και εγω ειμαι μεσα για την Παρασκευη.
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #216 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 09:28:23 πμ »

Παράθεση
σε κάθε περίπτωση, προτείνω συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας (παρασκευή βράδυ)

Καλημέρα. To πιθανότερο είναι να μπορώ και γω την Παρασκευή.
Μέχρι τότε τι μπορούμε να κάνουμε ; Μπορούμε να δούμε με τι θα ασχοληθούμε στη συνάντηση ή ζητάω πολλά ;
Καταγράφηκε

Γεωπονος
Full Member

« Απάντηση #217 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 12:52:54 μμ »

1o παιχνίδι ΝΙΩΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙ
όταν μαζευτούν τα παιδιά τα χωρίζουμε σε όμάδες (καλό είναι να κάνουμε & ένα παιχνίδι γνωριμίας) ανάλογα ηλικία.Σε ομάδες μαζεύουμε και τα παιδιά που θα ρθούν μετά.
κάθε ομάδα ξαπλώνει κολητά ο ένας στον άλλο και ο πρώτος κυλάει σε όλους και συνεχίζουν μέχρι  να κυλήσουν όλοι
Ιστορία τα παιδιά μαθαίνουν πως ζουν τα σκουπίδια αφού μπούν στο φορτηγό και βλέπουν πως φτάνουν στον πάτο!
2ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΈΝΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ
τα παιδιά λειτουργούν στις ομάδες τους σε όλη την δραστηριότητα και τώρα σε σειρές τρέχουν( το καθένα μονο σα σκυταλοδρομία ) σε ορισμένο σημείο -10 μ. από σειρά- και γυρίζει 20 φορές από τον αντιχειρά του και επιστρέφει.
Ιστορία τα ανακυκλωμένα σκουπίδια΄πλένονται στο πλυντήριο και γυρίζουν χρήσιμα υλικά.
 Αν θέλετε δεν θέλουν υλικά είναι απλά και γίνονται εύκολα αρκεί τα παιδιά να νιώσουν τον μύθο τους. Από γέλιο έχουν πάρα πολύ.
Καταγράφηκε
vera
Full Member

« Απάντηση #218 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 02:09:56 μμ »

Μέχρι τότε τι μπορούμε να κάνουμε ; Μπορούμε να δούμε με τι θα ασχοληθούμε στη συνάντηση ή ζητάω πολλά ;

δεν ζητάς πολλα... Έκπληξη
έχουν τεθεί θέματα
οπως :
παιχνίδι για παιδιά απο 9ετών και άνω (βοήθεια απο Γεωπόνο + inlovewithlife)
με τα μικρότερα παιδάκια θα κάνουμε κατασκευές -συντονισμός καταμερισμός σε σχέση με τις κατασκεύες

και προσωπικά θα ήθελα να συζητήσουμε το θέμα:
κριτήρια γαι τους εθελοντές του εργαστηρίου για παιδιά

1o παιχνίδι ΝΙΩΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙ
Ιστορία τα παιδιά μαθαίνουν πως ζουν τα σκουπίδια αφού μπούν στο φορτηγό και βλέπουν πως φτάνουν στον πάτο!
2ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΈΝΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ
Ιστορία τα ανακυκλωμένα σκουπίδια΄πλένονται στο πλυντήριο και γυρίζουν χρήσιμα υλικά.
 Αν θέλετε δεν θέλουν υλικά είναι απλά και γίνονται εύκολα αρκεί τα παιδιά να νιώσουν τον μύθο τους. Από γέλιο έχουν πάρα πολύ.

έξυπνα και γρήγορα  παιχνίδια Κλείσιμο ματιού ... Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο και για πολύ γέλιο όντως
έχουμε αυλή έξω από τον χώρο που θα δουλέψουμε... και φυσικά ολόκληρο το πάρκο
το μόνο που θέλουμε είναι μια όμορφη μέρα

Καταγράφηκε
BUTTERFLY
Global1

« Απάντηση #219 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 02:48:23 μμ »

Καντε το παιδια Παρασκευη, εγω ουτως η αλλως το καλυτερο που μπορω να κανω αυτη την εποχη ειναι οταν κλεισουμε τελικα ημερομηνια να ερθω ενα διωρακι πιο νωρις να μου τα πειτε. Παντως Βερα παρε με αν θες η στειλε μεηλ για λεπτομερειες και πες μου για τα υλικα αν θα τα συγκεντρωσουμε απο πριν η εκεινη την ημερα νωρις το πρωι.
Καταγράφηκε

Χριστινα
"Η δυναμη σου πελαγος κι η θεληση μου βραχος"
Γεωπονος
Full Member

« Απάντηση #220 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 06:00:45 μμ »

Τα συγκεκριμένα παίγνια είναι για όλες τις ηλικίες. Προτείνω να τα κάνει κάθε ομάδα πρίν κάνει την χειροτεχνία γιατι έτσι θα "δεθούν σαν  ομάδα" και θα μάθουν να ακολουθούν αυτό που τους  λές. Αν ξεκινήσεις με τα κάτω από 9 σαν μονάδες θα πρέπει όλο το  χρόνο να τους αναφέρεσαι έτσι. θα μπορούμε ? Καλύτερα  να έχεις ομάδα που πλέον το ένα θα σκέφτεται τον εαυτό του μέσα από την ομάδα ,παρά μονάδες που θα πρέπει να τραβήξουν την προσοχή σου από τους υπόλοιπους.
viet
Καταγράφηκε
Full Member

« Απάντηση #221 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 09:29:40 μμ »

Γεωπονε συμφωνω μαζι σου.Ειναι οντως καλη ιδεα και συμφωνω να την πραγματοποιησουμε,αρκει και οι υπολοιποι να συμφωνησουν.
Καταγράφηκε
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #222 στις: Νοέμβριος 27, 2007, 10:40:41 μμ »

Συμφωνώ με Γεωπόνο, θα αρέσει στα πιτσιρίκια και στα μεγαλύτερα παιδιά, κι εγώ οπως το φανταστηκα θα συμμετέχω με χαρά λολ
]
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
vera
Full Member

« Απάντηση #223 στις: Νοέμβριος 28, 2007, 08:45:43 πμ »

... Αν ξεκινήσεις με τα κάτω από 9 σαν μονάδες θα πρέπει όλο το  χρόνο να τους αναφέρεσαι έτσι. θα μπορούμε ? Καλύτερα  να έχεις ομάδα που πλέον το ένα θα σκέφτεται τον εαυτό του μέσα από την ομάδα ,παρά μονάδες που θα πρέπει να τραβήξουν την προσοχή σου από τους υπόλοιπους.
viet

σωστή η παρατήρηση Γεωπόνε και συμφωνω πως είναι για όλους.
ακόμα κι αν γινόταν μια ομάδα όμως με μικρά, πάλι σαν ομάδα  θα λειτουργούσε

Τον χρόνο σκεφτόμουν, αν μας φτάνει να τα κάνουμε όλα αυτά...
παιχνίδια, θεατρικό, κατασκεύες.... βόλτα στο πάρκο (και έχουμε ήδη αποκλίσει την συζήτηση με τα παιδιά)
2 ωρίτσες δεν είναι πολύ...
παρ' όλα αυτά προτιμώ και εγώ να είμαστε όλοι μαζί
κάτι θα πρέπει να αφαιρέσουμε... απο την κεντρική ιδέα, κι αν χρειαστεί να το εντάξουμε ξανά
Καταγράφηκε
vera
Full Member

« Απάντηση #224 στις: Νοέμβριος 28, 2007, 09:21:56 πμ »

Σχετικά με την συνάντηση: Παρασκευή στις 9:00 στο θησείο?

..Παντως Βερα παρε με αν θες η στειλε μεηλ για λεπτομερειες και πες μου για τα υλικα αν θα τα συγκεντρωσουμε απο πριν η εκεινη την ημερα νωρις το πρωι.

την τελευταία εβδομάδα θα κάνω σαροτική και θα μαζέψω τα υλικά... έως τότε συγκεντρώνουμε Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: