Σελίδες: [1] 2 3 4 5 6 ... 14   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: 1ο Περιβαλλοντικό Ανοιχτό Εργαστήριο Για Παιδιά  (Αναγνώστηκε 5795 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
vera
Full Member
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« στις: Οκτώβριος 02, 2007, 09:01:11 πμ »

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου
θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτό Εργαστήριο για παιδιά (ηλικίας 4-12)
με θέμα το Περιβάλλον
από την ομάδα Καλλιτεχνικών Δράσεων του Οικολόγιου (www.oikologio.gr)

Θα πραγματοποιηθούν:
Περιβαλλοντικά παιχνίδια
Συζήτηση - Ενημέρωση με θέμα "μια μικρή αλλαγη φέρνει μια μεγάλη"
και Δημιουργία Ομαδικού Εργου Ζωγραφικής

Τόπος Συνάντησης: Περιβαλλοντικό Πάρκο Τρίτση (μέσα)
απέναντι απο τα μαγαζάκια Βιολογικών προϊόντων (natural ahops)
Ώρα 11:00 Διάρκεια 2~2:30 ώρες (εκτός αν δεν φεύγουμε...)

Δηλώστε την συμμετοχή του παιδιού στο mail [email protected]
ή τη δική σας βοήθεια εδώ

Επιμέλεια Βέρα

Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Γη μήτηρ πάντων, Δημήτηρ πλουτοδότειρα

« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 09:13:26 πμ »

Α, ωραία  Μεγάλο χαμόγελο

Να το βάλουμε και στο ημερολόγιο.

Θα κοιτάξω να έρθω με την ανιψιά μου. Και όπου μπορώ να βοηθήσω μου λες.
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 09:33:20 πμ »

Να πούμε και πού ακριβώς είναι το πάρκο Τρίτση ; Και πώς μπορείς να φτάσεις εκεί με συγκοινωνίες, αν ξέρουμε ;
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
andriana
Global1

« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 10:01:31 πμ »

ΟΚ από τον  Σπύρο εχθές, ο οποίος συμμετέχει πολύ ευχαρίστως! θα μας βοηθήσει και στη διαφήμιση της δράση μας !! 
περισσότερα νέα το μεσημεράκι....

πιστεύω ότι  το να θες να δώσεις είναι η ορμή, η έμπνευση.
Η  καθαυτή πράξη του δοσίματος  όμως είναι πάντα μια  ολόκληρη, θαυμαστή  τέχνη... 

συμφωνώ μαζί σας ότι  πρέπει να βάλουμε  σωστά και τα  "πετραδάκια" στο παραμύθι/ιστορία μας ώστε οι "κοντορεβυθούληδες" μας να "φτάσουν" στο μήνυμα..
ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις σελίδες..

http://www.theatroedu.gr/EandT_educ_assort_GR.htm
(η παιδική λογοτεχνία. περιέχει παραμύθια για πολλά κοινωνικά  και οικογενειακά ζητήματα, . έχει κι 1 οικολογικό παραμύθι). Κι αν θέλουμε να φτιάξουμε 1 δικό μας ίσως αυτη η σελιδα μας βοηθήσει στη δομή του..

οικολογικά  παραμύθια για παιδιά προσχολικής ηλικίας 
kpe-kastor.kas.sch.gr/peekpe/text/sinedrio/II_sin_sxol/11.30-11.50_Kalampaliki.pdf

Βέρα ειδικά σε σένα  που ασχολήσαι με μαριονέτες (αν κατάλαβα σωστά) ίσως σου φανεί χρήσιμο.
 Για τέτοια πράγματα να ξέρεις ότι εγώ και η  τρέλα μου να ξετρυπώνω πραγματα από το ιντερνετ  είναι στη διάθεση σου.. 

παιδιά πριν το ανακοινωσουμε επισήμως,
θα πρότεινα να περιμένουμε να μιλήσω με το Σπύρο το μεσημέρι , γιατί  τη Κυριακή έχουν μια εκδήλωση για τα πουλιά..έπίσης αν θέλουμε να διαφημιστεί  ίσως χρειαστεί μια μικρη προετοιμασία..
Καταγράφηκε

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
ayger
Administrator

« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 10:03:27 πμ »

Να πούμε και πού ακριβώς είναι το πάρκο Τρίτση ; Και πώς μπορείς να φτάσεις εκεί με συγκοινωνίες, αν ξέρουμε ;

Tο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" έχει έκταση 6 φορές μεγαλύτερη από τον Εθνικό Κήπο και αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας.

Χάρτης από το Γούγλη ΕΔΩ:

Από Αττική οδό:

* Κόμβος 6 "Λεωφ. Φυλής" για την είσοδο Β του Πάρκου (Περίπτερο Ενημέρωσης)
    * Κόμβος 7 "Λεωφ. Δημοκρατίας" για τις εισόδους Α και Γ του Πάρκου (Κέντρο Προσανατολισμού και Ενημέρωσης)

Από Εθνική οδό:

* Κόμβος για Αγ.Αναργύρους, Ίλιον ("Τρεις Γέφυρες) για τις εισόδους Β, Α και Γ.

Με λεωφορείο:

* Από Αθήνα προς Πάρκο: Είσοδος Γ (στάση 1η Πολυκατοικιών)
          o Α10 (Πλ.Βάθη - Αχαρναί)
          o B10 (Πλ.Βάθη - Αχαρναί)
          o 714 (Πλ.Βάθη - Πάρνηθα)
          o 735 (Σταθμός Πατήσια - Ζεφύρι - Αχαρναί)
    * Από Πάρκο προς Αθήνα: Είσοδος Β (στάση 6η Χασιάς)
          o Α12 (Μάρνη - Ανω Λιόσια - Φυλή)
          o B12 (Μάρνη - Ανω Λιόσια)
          o 704 (Σταθμός Μετρό Αττική - Καματερό)

Καταγράφηκε

Education is a progressive discovery of our own ignorance.
andriana
Global1

« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 10:04:48 πμ »

για τις συγκοινωνίες μπορω να σας πω αύριο το αργότερο γιατι ξέρω την περιοχή.
Καταγράφηκε

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
andriana
Global1

« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 10:05:54 πμ »

άψογα!
Καταγράφηκε

vera
Full Member

« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 10:15:01 πμ »

"μαμά που θα βρούμε το oikologio στο Πάρκο...;"

Φτάσατε στην είσοδο του Πάρκου! ( επί της Λ. δημοκρατίας )
Προχωρόντας προς τα μέσα (αριστερα -δεξια σας υπάρχουν ελαιόδεντρα,
στο τέλος του χωματόδρομου συναντάται ένα συντριβάνι (κομβικό σημείο, καφε κλπ)
απο εκεί κατευθύνεστε αριστερα, περνάτε την γεφυρούλα , ταϊζετε τις παπίτσες
και σε λίγο είσαστε έξω απο τα natural shops.

Αν έρθεται από τη είσοδο της Λ. Φυλής
θα μας βρείτε μπροστά σας μετα απο κανά χιλίομετρο με τα πόδια...

Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 10:33:39 πμ »

Μήπως να μεταφερθεί στις ΔΡΑΣΕΙΣ αυτό το θέμα ;
Καταγράφηκε

giannis
Administrator

« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 11:42:34 πμ »

Έφτιαξα ένα ενημερωτικό με τα στοιχεία που βρήκα σ'αυτό το θέμα. Στέλνω και το χάρτη για ευκολότερη πρόσβαση.
Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
andriana
Global1

« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 01:58:12 μμ »

Μίλησα με τον Σπύρο

Τη Κυριακή αυτή  stiw 11.30 έχουν ήδη διοργανώσει μια δράση ορνιθολογίας .

Ο ίδιος προτείνει  :

Αν είμαστε έτοιμοι-  συμμετέχουμε σε αυτήν με παράλληλα ίσως εργαστήρια.
 (Τα θετικά είναι πως  έχει ήδη ετοιμαστεί η υποδομή  κι ήδη κληθεί κόσμος.
Αρνητικά  ότι το οικολόγιο -σε περίπτωση που μας ενδιαφέρει- δεν θα  έχει διαφημιστεί όσο θα μπορούσε.)

2η δυνατότητα,  να διοργανώσουμε μια εκδήλωση  όπου θα διαφημιστεί ως συνεργασία με   το πάρκο.

Ο Σπύρος προτείνει ακόμη μπορούμε  κι αν θέλουμε μια δική μας εκδήλωση να συμμετέχουμε  μεθάυριο ως «πρόβα» για εμάς.

Τι λέτε?

Καταγράφηκε

inlovewithlife
Global Moderator

« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 02:49:08 μμ »

Παιδιά, ας αποφασίσουμε για να το ποστάρουμε σε αναδάσωση, κεντρικό οικολογίου και mailing list
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 03:09:30 μμ »

Παράθεση
2η δυνατότητα, να διοργανώσουμε μια εκδήλωση όπου θα διαφημιστεί ως συνεργασία με το πάρκο.

Ο Σπύρος προτείνει ακόμη μπορούμε κι αν θέλουμε μια δική μας εκδήλωση να συμμετέχουμε μεθάυριο ως «πρόβα» για εμάς.

Αυτό νομίζω ότι είναι το καλύτερο. Ίσως για το επόμενο Σάββατο ή Κυριακή να το διοργανώσουμε και καλύτερα και να διαφημιστεί και περισσότερο;

Βέρα από σένα εξαρτάται για το πότε μπορείς.
Καταγράφηκε

inlovewithlife
Global Moderator

« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 06:31:11 μμ »

Παιδιά κάποιος έστειλε μεηλ για το θέμα στη λίστα Θυμός.

Δεδομένου ότι ήδη το έλαβαν τα 1040 ατομα της λίστας, βρισκόμαστε νομίζω προ τετελεσμένων γεγονότων και πρέπει να την κάνουμε το Σαββατο την εκδήλωση, για να μην έχουμε ανθρώπους να τραβιούνται τζαμπα.

Παρακαλώ επικυρώστε για να ανεβεί το θέμα στα κεντρικά anadasosi, oikologio.
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 02, 2007, 07:15:12 μμ »

Αυτά είναι αποτέλεσμα διαχωρισμού και βιασύνης. Και προσωπικά δεν βλέπω κανένα τετελεσμένο γεγονός επειδή έφυγε email για τη λίστα. Αυτό που πραγματικά είναι είναι μία σκέψη που πάει να γίνει δράση, και προς το παρόν είναι στο επίπεδο μεταξύ σκέψης και δράσης, άρα δεν έγινε ακόμα δράση, άρα δεν είναι καν γεγονός, δηλαδή κάτι που έχει συμβεί!

Όποιος έστειλε το θέμα στη λίστα καλό είναι να διευκρινήσει αυτό το γεγονός, έτσι ώστε να μην είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε βιαστικές και σπασμωδικές κινήσεις που δεν ωφελούν ούτε τη συγκεκριμένη ομάδα που διοργάνωσε αυτό και κυρίως τη Βέρα, ούτε το οικολόγιο/λίστα/αναδάσωση ως σύνολο. Οπότε αυτοί που πιθανώς να τραβηχτούν τζάμπα, αντί να διαπληκτίζονται για το θεαθείναι, γιατί δεν έρχονται εδώ να δηλώσουν συμμετοχές, να αναλάβουν δράσεις, με πιο εύκολο τρόπο απ' αυτόν της λίστας, δεν το καταλαβαίνω.
Καταγράφηκε

vera
Full Member

« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 03, 2007, 07:58:03 πμ »

καλημέρα.

Δεν ήμουν εχθές στις εξελίξεις σε σχέση με το πάρκο..
Συμφωνω σε μια  εκδήλωση σε συνεργασία με το πάρκο οπου θα διαφημιστούμε και περισσότερο.
Μπορούμε να πάμε την κυριάκη off the record για όποιον νιώθει την ανάγκη να εξικοιωθεί με μια επιτόπια δράση με παιδιά...
(ας κάνουμε μόνο ένα πχ ζωγραφική)

Στην προσπάθεια μας να οργανωθούμε λογικο να γίνονται κινήσεις που έχουν συνέπειες.
Εφόσον εγω αναρτησα την ανακοίνωση για την δράση λογικό να την στείλει κάποιος με mail.
Aπό την άλλη όμως είμαστε μέσα στην εβδομάδα και δεν έχω απάντηση για το θέμα της συζήτησης - ενημέρωσης με τα παιδιά (ποιοι θα συμμετέχουν, να φτιάξουμε εικόνες ..κλπ) ή την συμμετοχη μουσικού

Μήπως να συναντηθούμε; Παρασκευή βραδάκι... Τί λέτε?
Με την αλλάγη δεν έχω πρόβλημα για την άλλη εβδομάδα
-μέχρι τέλος του μήνα το ΣΑββατο είναι οκ για εμένα

Επίσης εχθές ανέβηκα στη Πάρνηθα Κλάμα
Πήρα και δύναμη όμως απο το κομμάτι του Μόλα Χαμόγελο

Είδα μια ανακοίνωση λοιπόν στο καταφύγιο Μπάφι για αυτο το Σάββατο
¨Οπου Θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Φυσικής Αναδάσωσης με τη μέθοδο του Σβόλου

Πιστεύω πως θα ενδιαφέρει αρκετούς από εμάς
και πάλι μπορούμε να ανέβουμε με παιδιά, να βρούμε και εκεί
και να κάνουμε μαζί τους παιχνίδι και... σβόλους.

ΤΙ νομιζω τελικά
Ας οργανώσουμε όπως ολοι το θέλουμε το εργαστήρι μέσω οικολογίου στο πάρκο -χωρίς βιασύνη
(προσωπικά έβαλα το Σάββατο για να κινητοποιηθούμε )

Τα παιδιά όμως βρίσκονται παντού και μπορούμε
 να ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους και διαμέσου κι' άλλων δράσεων
(αυτό θα λειτουργίσει καλά και σε όσους απο εσάς νιώθετε μουδιασμένοι με τα παιδια')

Καταγράφηκε
Polymnia
Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 03, 2007, 09:05:46 πμ »

Βέρα,

Θα συμφωνήσω με μια συνάντηση. Θα ήθελα να βοηθήσω και εγώ, όπου μπορώ, παρ΄όλο που δεν έχω την αντίστοιχη εμπειρία με παιδιά. Η Παρασκευή βολεύει και εμένα αρκεί αν μην είναι πολύ αργά.

Καλημέρα. Είναι πολύ όμορφο να ονειρεύεσαι και να δημιουργείς Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 03, 2007, 09:07:40 πμ »

Αν δεν έχεις πρόβλημα και συ Βέρα τότε ας το κάνουμε την άλλη βδομάδα να οργανωθούμε και καλύτερα. Συμφωνώ με τη συνάντηση αλλά εγώ θα μπορώ μετά τις 21:00.

Παράθεση
Τα παιδιά όμως βρίσκονται παντού και μπορούμε
 να ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους και διαμέσου κι' άλλων δράσεων

Συμφωνώ και μ' αυτό. Τα παιδιά είναι πολύ πρόθυμα ν' ακούσουν και να μάθουν, και το έχουν πραγματικά ανάγκη. Και καλό είναι ν' ασχολήθουμε σε μόνιμη βάση μ' αυτά και να κάνουμε εκδηλώσεις για αυτά.
Καταγράφηκε

nikoletta
Jr. Member
**

« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 03, 2007, 09:16:43 πμ »

Εγώ έστειλα το θέμα στη λίστα αλλά το διορθώνω. Το έστειλα ζητώντας συμμετοχές στο προσωπικό μου μαιλ για να ξέρει η Βέρα να υπολογίζει άτομα αλλά κανένας δεν έστειλε τίποτα προς το παρόν.
Δεν είναι θέματα διαχωρισμού Kallioph, έιναι θέμα να εντάξουμε κόσμο που να θέλει να συμμετέχει και εδώ. Το θέμα δεν είναι μόνο να τους στέλνουμε τετελεσμένα θέματα αυτο γίνεται αλλά να τους βάζουμε και στην διαδικασία της οργάνωσης έτσι?
Άρα το ακυρώνουμε?
Ας μου πει κάποιος ότι ακυρώνεταιο να στείλω ένα ακυρωτικό μαιλ της δράσης.

Σχετικά με την ημερίδα με τους Σβόλλους το Σάββατο υπάρχει αντίστοιχο νήμα στο θέμα των αναδασώσεων κτλ.
Καταγράφηκε
vera
Full Member

« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 03, 2007, 09:37:04 πμ »

Ακυρώνουμε το εργαστήρι για το Σάββατο στις 6 Οκτωβρίου

Συντονιζόμαστε για το επόμενο ΣΚ
Πρώτα συνάντηση μεταξύ μας!!

Καταγράφηκε
Kallioph
Moderator

« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 03, 2007, 09:43:45 πμ »

Παράθεση
Εγώ έστειλα το θέμα στη λίστα αλλά το διορθώνω. Το έστειλα ζητώντας συμμετοχές στο προσωπικό μου μαιλ για να ξέρει η Βέρα να υπολογίζει άτομα αλλά κανένας δεν έστειλε τίποτα προς το παρόν.
Δεν είναι θέματα διαχωρισμού Kallioph, έιναι θέμα να εντάξουμε κόσμο που να θέλει να συμμετέχει και εδώ. Το θέμα δεν είναι μόνο να τους στέλνουμε τετελεσμένα θέματα αυτο γίνεται αλλά να τους βάζουμε και στην διαδικασία της οργάνωσης έτσι?

Σαφώς και αυτό είναι το θέμα, να συμμετέχουν όλα τα μέλη της λίστας εδώ. Και αν αυτός ήταν ο σκοπός σου τότε συμφωνώ μαζί σου. Γιατί όπως βλέπουμε εδώ υπάρχουν λίγα άτομα και κάποιες ιδέες για δράσεις κι εκδηλώσεις που δεν βρίσκουν ανταπόκριση και πατώνουν, και πολλά άτομα στη λίστα, που δεν τα παρακολουθώ βέβαια για να ξέρω τι σκοπό έχουν και τι ακριβώς συζητάνε και λένε. Γιατί δεν έρχονται εδώ; Γιατί δεν αλλάζει η μορφή της λίστας ώστε να έρθουν εδώ;
Καταγράφηκε

nikoletta
Jr. Member
**

« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 03, 2007, 09:55:05 πμ »

Ενώ είμαι εγώ που υποστήριζα ότι υπάρχει κόσμος στη λίστα που ενδιαφέρεται αλλά δε μπορεί να ενταχθεί εδώ κτλ , τώρα τελευταία αναθεωρώ (περίμενα έστω μια προσπάθεια για συμμετοχή σε αυτή την δράση. τέλος πάντων ανήκει αλλού αυτή η κουβέντα).
εστειλα το μαιλ ακύρωσης λέγοντας ότι ακυρώνεται και θα πραγματοποιηθεί κάποια άλλη στιγμή (και όποιος θέλει να βοηθήσει να μου στείλει προσωπικό μαιλ, ... για να δούμε).
Θα ξαναστείλω και ένα αύριο και  την παρασκευή οπότε δε νομίζω να υπάρξει θέμα.

Πάντως σχετικά με τις δράσεις με τα παιδιά και ειδικά αν θέλουμε να γίνονται με κάποια συχνότητα θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι από εδώ και στο εξής σε ανοιχτούς χώρους θα τίθεται και το θέμα του καιρού. (υπάρχει και κλειστος  χώρος στο πάρκο?) ...
Καταγράφηκε
andriana
Global1

« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 03, 2007, 10:27:40 πμ »

Καλημέρα! Μιας και θα είναι η 1η δράση του οικολογιού , θα πρότεινα κι εγώ να μη βιαστούμε. 
Η ιδέα σου Βέρα να πάμε off record είναι καλή όμως πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα αν , πόσοι θα πάμε , αν θα παρουσιαστούμε ως οικολόγιο ή ως απλοι εθελοντές και τι δράση θα κάνουμε (από όσο ξέρω υπάρχει ήδη ζωγράφική στο πρόγραμμα) .
Η αναδάσωση με βόλους  στη Πάρνηθα  ξέρεις τι ώρα είναι?
Καταγράφηκε

inlovewithlife
Global Moderator

« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 03, 2007, 12:47:53 μμ »

Ok, ας το κάνουμε έτσι. Ελπίζω να μην πάει κάνεις το Σάββατο στο πάρκο και να μας περιμένει.
Καταγράφηκε
andriana
Global1

« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 03, 2007, 01:16:01 μμ »

μμμ! δε κατάλαβα θα πάμε? το Σάββατο από ότι βλέπω υπάρχει μια δραση μας για την Ηλειά, 1 στη Παρνηθα που λέει η Βερα..
με το πάρκο δε κατάλαβα τι θα γίνει.. θα πάμε ή όχι?? πρεπει να ενημερωσω τον Σπύρο....vera?? εσυ τι λες?
Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2 3 4 5 6 ... 14   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: