Σελίδες: 1 [2]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Συνάντηση του Οικολογίου Κυριακή 3 Φεβρουαρίου  (Αναγνώστηκε 1420 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
giannis
Administrator
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 16, 2008, 04:05:33 μμ »

Μου αρέσει το κείμενακι της Αντριάνας... μόνο που οι δύο συναντήσεις τον μήνα... πολλές δεν είναι... Όταν καταλήξετε κάπου (σύντομα) ας μπεί εδώ ή στο wiki (μην το ξεχνάτε...) το κείμενο της πρόσκλησης για να μπορέσω να την πάρω και να τη στείλω (ΠΑΝΤΟΥ υποθέτω...)
Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
missman
Newbie
*

« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 17, 2008, 08:50:39 μμ »

Η 3 Φεβ. ειναι καλη ημερα για την συναντηση, μπορω να ελθω και εγω, εαν συμφωνειτε, φυσικα.
Προτιμω το δευτερο της adriana με μικροτροποποιησεις :
Παράθεση
Οι φωτιές του καλοκαιριού μας συγκλόνισαν, ο αρχικός πόνος και ο ενθουσιασμός για δράση ίσως πέρασαν, τα δάση όμως παραμένουν καμμένα.  Το Οικολόγιο παρακολουθώντας τις  εξελίξεις,  αναγνωρίζει ότι η ανάγκη για συλλογική δράση είναι  μεγαλύτερη από ποτέ. Η  συλλογική δράση απαιτεί ανθρώπινη επαφή και  όχι μόνο   τους ψηφιακούς μας εαυτούς.
Για το λόγο  αυτό,   το Οικολόγιο προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του

την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008 στο Bοοze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57)
και ώρα 15:00

για να συζητήσουμε απο κοντά θέματα που αφορούν τη βελτίωση του Οικολογίου, την οργάνωση, πορεία και εξέλιξη των δράσεων μας.
η συμμετοχη ολων ειναι ευπροσδεκτη και πολυτιμη...
Καταγράφηκε

missman
paraxeno
Administrator
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 17, 2008, 09:53:50 μμ »

και το ρωτάς μισμαν? άκου λεει θα έλθεις απαραιτήτως
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 17, 2008, 09:59:29 μμ »

Παράθεση
Οι φωτιές του καλοκαιριού μας συγκλόνισαν, ο αρχικός πόνος και ο ενθουσιασμός για δράση ίσως πέρασαν, τα δάση όμως παραμένουν καμμένα. Τα προβλήματα του περιβάλλοντος πολλά, μας χρειάζονται δραστήριους, ενεργούς, ανήσυχους...

Παρακολουθώντας τις  εξελίξεις,  αναγνωρίζουμε ότι η ανάγκη για συλλογική δράση είναι  μεγαλύτερη από ποτέ. Η  συλλογική δράση απαιτεί ανθρώπινη επαφή και  όχι μόνο  τους ψηφιακούς μας εαυτούς.

Το Οικολόγιο λοιπόν, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008 στο Bοοze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57 - Αθήνα) και ώρα 15:00,  για να συζητήσουμε απο κοντά θέματα που αφορούν   τη βελτίωση του Οικολογίου, αλλά και την οργάνωση, πορεία και εξέλιξη των δράσεων μας.

Οι συναντήσεις της  ολομέλειας θα πραγματοποιούνται  δύο φορες το μήνα. (ή κατά περίπτωση)
Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη

η δική μου μικρή μικρούλα τροποποίηση
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
Kallioph
Hero Member

Γη μήτηρ πάντων, Δημήτηρ πλουτοδότειρα

« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 18, 2008, 10:57:22 πμ »

Η 3 Φεβ. ειναι καλη ημερα για την συναντηση, μπορω να ελθω και εγω, εαν συμφωνειτε, φυσικα.

Φυσικά και συμφωνούμε!  Μεγάλο χαμόγελο

Λοιπόν... ; Ας καταλήξουμε σ' αυτό το κείμενο, περνάει ο χρόνος. Να το ανεβάσουμε κι αυτό στην αρχική, να το στείλει όποτε βρει ευκαιρία κι ο Γιάννης;
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
BUTTERFLY
Global1

« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 18, 2008, 11:33:22 πμ »

Αυτο το 2 φορες το μηνα θα ελεγα να μην το γραψουμε, γιατι ειναι πολυ πιθανο να μη γινει και να εκτεθουμε...
Καταγράφηκε

Χριστινα
"Η δυναμη σου πελαγος κι η θεληση μου βραχος"
Kallioph
Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 18, 2008, 11:35:19 πμ »

Αυτο το 2 φορες το μηνα θα ελεγα να μην το γραψουμε, γιατι ειναι πολυ πιθανο να μη γινει και να εκτεθουμε...

Ναι, μάλλον δεν χρειάζεται, συμφωνώ.
Καταγράφηκε

N' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί εγώ φταίω.-Ν.Καζαντζάκης - http://biostore-aloa.blogspot.com
giannis
Administrator

« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 18, 2008, 02:52:38 μμ »

Φυσικά και συμφωνούμε!  Μεγάλο χαμόγελο

Λοιπόν... ; Ας καταλήξουμε σ' αυτό το κείμενο, περνάει ο χρόνος. Να το ανεβάσουμε κι αυτό στην αρχική, να το στείλει όποτε βρει ευκαιρία κι ο Γιάννης;

Ο Γιάννης την ευκαιρία θα τη βρεί... που θέλετε να το στείλει όμως? Μόνο στα μέλη? Παντού...?

Οι φωτιές του καλοκαιριού μας συγκλόνισαν, ο αρχικός πόνος και ο ενθουσιασμός για δράση ίσως πέρασαν, τα δάση όμως παραμένουν καμμένα.
Τα προβλήματα του περιβάλλοντος πολλά..., μας χρειάζονται δραστήριους, ενεργούς, ανήσυχους...

Παρακολουθώντας τις  εξελίξεις,  αναγνωρίζουμε ότι η ανάγκη για συλλογική δράση είναι  μεγαλύτερη από ποτέ.
Η  συλλογική δράση απαιτεί ανθρώπινη επαφή και  όχι μόνο  τους ψηφιακούς μας εαυτούς.

Το Οικολόγιο λοιπόν, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008 στο Bοοze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57 - Αθήνα) και ώρα 15:00,  για να συζητήσουμε απο κοντά θέματα που αφορούν τη βελτίωση του Οικολογίου, αλλά και την οργάνωση, πορεία και εξέλιξη των δράσεων μας.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη

Το φανατζόσαστε κάπως έτσι...? Συν τα απαραίτητα λογότυπα και τα τοιαύτα....
Καταγράφηκε

inlovewithlife
Global Moderator

« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 18, 2008, 02:57:41 μμ »

Το βρίσκω τέλειο.
Καταγράφηκε
BUTTERFLY
Global1

« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 18, 2008, 03:31:13 μμ »

Go for it!!!
Καταγράφηκε

Χριστινα
"Η δυναμη σου πελαγος κι η θεληση μου βραχος"
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Newbie
*

« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 19, 2008, 10:04:57 μμ »

Aν μπορέσετε , κανονίστε και κάποια από τις συναντήσεις να είναι ΣΑΒΒΑΤΟ ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν και άτομα που βρισκόμαστε εκτός Αθηνών, καθώς η Δευτέρα είναι εργάσιμη!!!!

Τελικά ισχύουν και οι δύο ημερομηνίες? Κυριακή 27/01 & 03/02?
Καταγράφηκε
paraxeno
Administrator

« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 19, 2008, 10:10:54 μμ »

Παράθεση
Ο Γιάννης την ευκαιρία θα τη βρεί... που θέλετε να το στείλει όμως? Μόνο στα μέλη? Παντού...?

Στα μέλη μαλλον Γιάννη μόλις βρεις ευκαιρία, και ίσως σε γνωστούς μας που επιθυμούν να συμμετέχουν.. Απορία

Χριστίνα καλώς ήλθες και εδώ, μόνο στις 3/02 ισχύει η συνάντηση ΟΧΙ στις 27/01 το λέει και ο τίτλος του ποστ Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
andriana
Global1

« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 20, 2008, 11:53:07 μμ »

δε ξέρω αν το στειλαμε ήδη αλλά  θεωρω πιο ακριβές σε αυτο που θελουμε να πούμε  το
Παράθεση
η συμμετοχη ολων ειναι ευπροσδεκτη και πολυτιμη...

από το
Παράθεση
κρίνεται απαραίτητη
Καταγράφηκε

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
Kallioph
Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 22, 2008, 12:25:03 μμ »

2η Συνάντηση μελών και φίλων του Οικολογίου

Οι φωτιές του καλοκαιριού μας συγκλόνισαν, ο αρχικός πόνος και ο ενθουσιασμός για δράση ίσως πέρασαν, τα δάση όμως παραμένουν καμμένα, οι ελάχιστοι αστικοί πράσινοι χώροι κινδυνεύουν, ενώ όλο και περισσότερα περιβαλλοντικά προβλήματα προκύπτουν.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, αναγνωρίζουμε ότι η ανάγκη για συλλογική δράση είναι μεγαλύτερη από ποτέ κι αυτή η συλλογική δράση απαιτεί την ανθρώπινη επαφή και όχι μόνο τη διαδικτυακή μας παρουσία.

Για το λόγο αυτό, το Οικολόγιο προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008 στο Bοοze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57) στις 15:00, για να συζητήσουμε απο κοντά θέματα βελτίωσης, οργάνωσης και δράσης του Οικολογίου.

Η παρουσία όλων είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Να το ανεβάσω;
Καταγράφηκε

andriana
Global1

« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 22, 2008, 12:35:57 μμ »

οκ απο μενα
Καταγράφηκε

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
giannis
Administrator

« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 22, 2008, 02:47:57 μμ »

Ok και από εμένα... Θα προσπαθήσω το απόγευμα να τη στείλω και στα μέλη με mail αλλιώς αύριο σίγουρα.
Καταγράφηκε

dpurpler
Moderator

« Απάντηση #41 στις: Φεβρουάριος 09, 2008, 06:52:30 μμ »

http://www.oikologio.gr/gallery/main.php?g2_itemId=1688

Λίγες φωτό από την συνάντηση...  Χαμόγελο
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
http://asoposSOS.wordpress.com
Kallioph
Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Φεβρουάριος 12, 2008, 10:18:58 πμ »

http://www.oikologio.gr/forum/b25/22-t1098/0/

Έστω και καθυστερημένα, τα πρακτικά της ολομέλειας :

1. Ασωπός

Κάτοικοι των Οινοφύτων, που πρωτοστατούν στον αγώνα για τη διάσωση του Ασωπού, μας ενημέρωσαν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και συζητήθηκαν τρόποι που μπορούμε να βοηθήσουμε και να προβάλλουμε, μέσα από το Οικολόγιο και τα blogs, τον αγώνα των κατοίκων. Μας ενημέρωσαν επίσης ότι είμαστε καλεσμένοι όποτε θέλουμε για να δούμε το πρόβλημα από κοντά και ειδικότερα ότι στις 18 Φεβρουαρίου στα Οινόφυτα, στο υπόγειο του ναού γίνεται ανοικτή συγκέντρωση πολιτών για τη συζήτηση του προβλήματος.

Εκ μέρους μας προτάθηκαν και γενικότερα συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι ηλεκτρονικής διαμαρτυρίας, η διοργάνωση κεντρικής συνέντευξης τύπου της Πανβοιωτικής Κίνησης στην Αθήνα, Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας (στο μέτρο του δυνατού) καθώς και διήμερο στον Ασωπό.

Συζήτηση στο φορουμ: http://www.oikologio.gr/forum/b46/t365/msg10422/#new

2. Ημέρα Δράσης στου Φιλοπάππου

Έγινε ενημέρωση από την αντίστοιχη ομάδα εργασίας για την ημέρα δράσης στο λόφο του Φιλοπάππου. Αναφέρθηκαν οι επαφές μας με τους κατοίκους και η συναπόφαση κοινής δράσης στο λόφο, κατά την οποία οι κάτοικοι θα δεντροφυτεύσουν και η παρέα του Οικολογίου θα κάνει ανοιχτό περιβαλλοντικό παιχνίδι για παιδιά (5-15 ετών) ενώ όταν τελειώσει θα συμμετέχει μαζί με τα παιδιά στη δεντροφύτευση.

Κανονίστηκε συνάντηση της ομάδας εργασίας για τη ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών καθώς και αφισοκόλληση.

Συζήτηση στο φορουμ: http://www.oikologio.gr/forum/b56/1007/50/

3. Πόρταλ

Επικυρώθηκε η κοινή πρόθεση όλων να αποτελέσει το Οικολόγιο τον κεντρικό Ελληνικό διαδικτυακό κόμβο για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και να βασίζεται στη συνεισφορά των μελών του και στη συλλογική δράση.

Προτάθηκαν πολλές ιδέες για τη μορφή και τα εργαλεία, που χρειάζεται ένας τέτοιος διαδικτυακός κόμβος (πχ. χάρτης της Αθήνας που θα έχει τα κινήματα πολιτών), διαπιστώθηκε όμως η επείγουσα ανάγκη που έχουμε από προγραμματιστές και γραφίστες, για να μας βοηθήσουν σε αυτό.

Έτσι, αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση έκκλησης (όπου μπορούμε) προς ανθρώπους που έχουν γνώσεις πληροφορικής, προγραμματισμού και γραφιστικής, για να συνεσφέρουν στον παραπάνω στόχο.

4. Ανταπόκριση από την Χριστουγεννιάτικη αλυσίδα αγάπης

Η ομάδα της Χριστουγεννιάτικης αλυσίδας αγάπης μας ανέφερε ότι εκκρεμεί η παράδοση 300 περίπου δώρων σε πυροπλήκτες περιοχές.

Αφού συζητήθηκε το θέμα, κάποιοι από εμάς αναλάβαμε πρωτοβουλίες να έρθουμε σε επαφή με σχολεία από τις πυρόπληκτες περιοχές της Πελλοπονήσου, του Πηλίου, της Εύβοιας. Αναφέρθηκε και η περιοχή του Ασωπού ως πιθανός προορισμός.

Συζήτηση στο φορουμ: http://www.oikologio.gr/forum/b36/shoe-box/msg10903/?boardseen#new

5. Διαχείριση

Προς το τέλος της κουβέντας και με όσους είχαν απομείνει, συζητήθηκε το ζήτημα της διαχείρισης. Αποφασίστηκε ότι η παρέμβαση των διαχειριστών του Οικολογίου θα περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατό για τη διατήρηση της λειτουργικότητας και του χαρακτήρα και για τη διαφύλαξη του σκοπού του ιστοχώρου, με γνώμονα πάντα τους όρους χρήσης και τη βιωσιμότητα της κοινότητας.

6. Διάφορα

α. Aποφασίστηκε από τα παρόντα μέλη το κύριο θέμα του 2ου neswletter να είναι για τον Ασωπό. http://www.oikologio.gr/forum/b40/2o-newsletter/msg11014/#new

β. Μετά από πρόσκληση του Διομήδη Στάθη και των Ελλήνων Ενεργών Πολιτών αποφασίστηκε να απευθύνουμε χαιρετισμό σε ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα την κλιματική αλλαγή από την Αντριάνα. http://www.oikologio.gr/forum/b50/co2-t1051/msg10936/#new

γ. Βρέθηκε τρόπος, για να εκτυπώνουμε τα φυλλάδιά μας με πολύ μικρό κόστος, το οποίο φυσικά θα πληρώνουμε εμείς. Ευχαριστίες στο φίλο του Αντώνη για την προσφορά.
Καταγράφηκε

paraxeno
Administrator

« Απάντηση #43 στις: Φεβρουάριος 15, 2008, 12:42:59 μμ »

για τον Εξάντα στο booze δεν ειπαμε??? το ξεχάσαμε τελείως αυτό...
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
Σελίδες: 1 [2]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: