Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Δεκέμβριος 2010
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Εν Δυνάμει Bookmark Detail 
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής Bookmark Detail 
Farma Bookmark Detail 
ΑΝΕΛΙΞΗ Bookmark Detail 
Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου Bookmark Detail 
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ Bookmark Detail 
Free and Real Bookmark Detail 
Αγρια βότανα της Κρήτης Bookmark Detail 
Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας (ρύπανση Αράχθου με μαζούτ) PDF E-mail
02.07.10

Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας
e-mail: [email protected]
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Σαφάκα 9, Πρέβεζα. Τ.Κ. 48100
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6945417350, 6937099240, 6947896838
Αρ. Πρωτ.: 10
Πρέβεζα 23-6-2010

Προς: Τοπικά Μ.Μ.Ε. (ηλ. ταχυδρομείο).
 
Δελτίο Τύπου

Με αφορμή το πρόσφατο, τραγικό περιστατικό με τη ρύπανση από μαζούτ στον Άραχθο και την αγωνία για ενδεχόμενη ρύπανση του Αμβρακικού, η Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας παρεμβαίνει ξανά, σχετικά με το ζήτημα των πετρελαιοειδών και τον Αμβρακικό. Οι πιο πρόσφατες παρεμβάσεις της ήταν οι ακόλουθες: 
Το κείμενο 12 σελίδων για την κατάσταση του Αμβρακικού που στάλθηκε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου μεταξύ άλλων τονίστηκαν οι φόβοι για ενδεχόμενο συμβάν με πετρελαιοειδή εντός του κόλπου.

Η επιτόπια επίσκεψη, φωτογράφηση και παρέμβαση προς την αρμόδια υπηρεσία, όταν πολίτες ενημέρωσαν την Π.Ε.Π. για μικρής έκτασης πετρελαιοκηλίδα στο στόμιο του Αμβρακικού.
Το κείμενο – εισήγηση προς τη Γ. Γ. Περιφέρειας Ηπείρου, στα πλαίσια της διαβούλευσης για το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ», όπου και πάλι τονίστηκε σε δύο σημεία το ζήτημα των πετρελαιοειδών.
Εντούτοις, έως και λίγες μέρες πριν, ήταν άγνωστος, ή θεωρούνταν ήσσονος σημασίας ο κίνδυνος ρύπανσης του Αμβρακικού, από μικρές διάσπαρτες δεξαμενές πετρελαιοειδών, που νόμιμα ή μη (ας διερευνηθεί αρμοδίως) κατέχουν επιχειρήσεις. Μετά το πρόσφατο συμβάν, τα ακόλουθα ερωτήματα προκύπτουν σχεδόν αυτόματα:
1.Προβλέπεται κάτι σχετικό με την προστασία από παρόμοιους κινδύνους από την Κ.Υ.Α. του Αμβρακικού, που κάποιοι τη θεωρούν αυστηρή;
2.Μήπως από πολυδιαφημισμένα προγράμματα τύπου «ΑΝΑΣΑ» λείπει η πραγματική μέριμνα για τον Αμβρακικό; Τα επιπλέον τουριστικά σκάφη που θα φιλοξενηθούν στα νέα λιμενικά/αλιευτικά καταφύγια που προβλέπει το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ», ή ακόμη τα επιπλέον ερασιτεχνικά σκάφη εντός του Αμβρακικού, που (βάσει του «ΑΝΑΣΑ») θα πραγματώσουν το όραμα του αλιευτικού τουρισμού, τι καύσιμο θα καταναλώνουν; Μήπως υδρογόνο; Μήπως θα υπάρξουν και χερσαίες εγκαταστάσεις καυσίμων που θα τα υποστηρίζουν; Πόσες, που και ποιας δυναμικότητας θα είναι; Πόσα από τα 120.000.000 ευρώ, που σε περίοδο κρίσης ζητούνται μέσω του προγράμματος «ΑΝΑΣΑ», προορίζονται για αντιρρυπαντικά μέσα και τεχνολογία;
3.Ποιες δικλείδες ασφαλείας πάνω στο ζήτημα της ενδεχόμενης ρύπανσης με πετρελαιοειδή περιλαμβάνονται στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, των πάσης φύσεως επιχειρήσεων της περιοχής (τρεις νομοί) γύρω από τον Αμβρακικό; Σε αυτές παρουσιάζονται ή αποκρύπτονται από τη διοίκηση και τους πολίτες οι όποιες δεξαμενές καυσίμων; 
Φαίνεται ότι το «μίγμα» των απειλών για τον Αμβρακικό αρχίζει και γίνεται εκρηκτικό! Περιμένουμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να παρέμβει άμεσα, σε θεσμικό επίπεδο, όπως πρέπει!

Για την Π.Ε.Π.
Η Διαχειριστική Επιτροπή

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Επισκέψεις από 09/2007

Επισκέπτες: 14304381

Blogs

ANADASOSI
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ
whispering planet
Asopos SOS
joomla templates by dezinedepot
© 2010 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen