Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2009
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

http://kontodespoti.blogspot.com/ Bookmark Detail 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Bookmark Detail 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Bookmark Detail 
Ενέργεια - Περιβάλλον - Νέα Υλικά Bookmark Detail 
Η νέα ιστοσελίδα της ΕΕ για την βιολογική γεωργία Bookmark Detail 
Αγορές Βιοκαλλιεργητών 7ος-2008 Bookmark Detail 
Κίνηση Πολιτών Γέρακα Bookmark Detail 
Επιτροπή Αγώνα Θριασίου Bookmark Detail 
ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ «ΤΗΣ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΣΗ PDF E-mail
21.10.09

ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ «ΤΗΣ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΣΗ

TOY ΑΘΑΝ. ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ Ι.Τ.Α.Π

Η ρύπανση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα με τοξικά βαριά μέταλλα και η επιτρεπόμενη συνέχιση της διανομής και χρήσης των υδάτων αυτών για ανθρώπινες ανάγκες, στις περιοχές της Βοιωτίας, της Κεντρικής Εύβοιας, και τις ανατολικής Αττικής, μόνο με την κλινική εικόνα τις «γάγγραινας» μπορεί να παρομοιαστεί. Είναι δεδομένο πως την γάγγραινα με «κουκουλώματα» δεν την αντιμετωπίζεις ποτέ. Όταν δεν έχεις σύστημα να την προλαβαίνεις, και ειδικά όταν, συνδυάζεται με ρυπασμένο αναπνεόμενο αέρα, ρυπασμένα χώματα, και χτυπημένες από ρύπανση «τροφικές αλυσίδες», Τότε: Μόνο με επεμβάσεις, αποφασιστικές και καθοριστικές, μπορείς να την εξουδετερώσεις. Όμως, αυτές φέρνουν πόνο.

O τρόπος με τον οποίο, η απελθούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι παραμένουσες τοπικές εξουσίες (πολλές εκφραζόμενες από το ΠΑΣΟΚ), κινήθηκαν 26 μήνες τώρα , γύρω από τα προβλήματα αυτά φαίνεται να στόχευε σε 3 σημεία:

α) Να μην δοθούν ακριβείς εξηγήσεις για το Ποιος; και Πως;; δημιουργεί την ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, του αέρα που αναπνέουμε και της γης που δουλεύουμε.

β) Να μην αποκαλυφθούν, οι κρατικοί μηχανισμοί που, χρόνια τώρα, πατρονάρισαν και έθρεψαν την αυθαιρεσία των ρυπαντών, ενάντια στην δημόσια υγεία.

γ) Να μην πληρώσουν οι ρυπαντές, για την ζημία που προκάλεσαν αλλά και να συνεχίσουν ανέξοδα την δουλεία τους, με την πολύ-αποσβεσμένη «βρώμικη τεχνολογία» που προτιμούν να εφαρμόζουν.

Άραγε η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, Τι αχνάρια θα ακολουθήσει;;; Η «επισήμανση», «το σταμάτημα» και « η αντιμετώπιση των συνεπειών» της αυθαίρετης βιομηχανικής ρύπανσης, προτείνω να είναι τα κριτήρια μας . Δηλαδή: Το να αποφευχθεί καταρχήν «το κουκούλωμα» τις ευθύνης των ρυπαντών και η απονομή της «άφεσης των αμαρτιών» τους, και στην συνέχεια, να σταματήσει η αγνόηση του προβλήματος τις δημοσίας υγείας που η τοξική ρύπανση δημιουργεί στους πολίτες των τόπων. Πιστεύω ότι αυτά μπορεί να είναι ,Οι σηματοδότες της πορείας της, που θα μας επιτρέψουν να την κρίνουμε.

Σήμερα πλέον, μετά τα όσα, έχουν ειπωθεί, γραφτεί, και μεσολαβήσει μπορεί και πρέπει, « Η ποιότητα των εξουσιών μας», κάθε βαθμού, να κρίνεται , Όχι μόνο, από τα συσσωρευμένα λάθη χειρισμών του θέματος της ρύπανσης στο παρελθόν ,αλλά και από την αποτελεσματικότητα, πληρότητα και δικαιοσύνη, των λύσεων απορρύπανσης, που πρέπει να εφαρμόσουν τώρα και στο άμεσο μέλλον. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να τοξινώνει και να συνεχίζει να τοξινώνει . Για 26 μήνες τώρα , Τα κυβερνητικά όργανα, οι τοπικές Εξουσίες και η απελθούσα Κυβέρνηση, παραβαίνουν τον νόμο.( π.χ.13588/725). «Έκαναν ότι μπορούσαν» για να σταθούν εμπόδιο στον εντοπισμό των πηγών τις ρύπανσης. Το σταμάτημα τις θανατηφόρας διασποράς της και την απόδοση ευθυνών απορρύπανσης στους ρυπαντές. Οι τοπικές εξουσίες, καθοδηγούμενες ή μη, από ένα κέντρο παραλογισμού, προσπαθούν ακόμη και τωρα, να διαχειριστούν το καυτό –επείγον πρόβλημα, της καθημερινά συνεχιζόμενης τοξίνωσης του κόσμου, με επικοινωνιακά τρυκ και μονόπαντες πολιτικές λογικές που ροκανίζουν τον χρόνο. Ενώ η φύση των προβλημάτων, ζητά επείγουσες και ριζικές ,βιώσιμες λύσεις, «από χτες βράδυ».

Τέτοιες όμως δεν μπορούν να προκύψουν, αν, ο κρατικός μηχανισμός, μαζί με τον κόσμο της περιοχής, επίσημα κατά τις προσταγές των υπαρκτών νόμων, δεν πάρουν «θέση δουλειάς στο πεδίο». Ο καθένας «στον προβλεπόμενο ρόλο του»,προκειμένου να «Τεκμηριώσουν θεσμικά» την παραβατική δράση των ρυπαντών, δηλαδή τους παραγωγούς τοξικών. Και, κατά την θεσμική υποχρέωση τους, να σταματήσουν την ρυπαντική δραστηριότητα.

Δυστυχώς όμως , μέχρι τώρα, όλοι οι αρμόδιοι της εξουσίας, ενώ ξέρουν, προτιμούν να κρατούν τα αρμόδια υπαρκτά όργανα, εκτός πεδίου συμβάντος, υπηρετώντας τα δολοφονικά πλέον, συμφέροντα των λίγων ρυπαντών.

Επιτέλους, Υπάρχουν δικαιώματα στην ζωή και την υγεία των ψηφοφόρων αδικούμενων πολιτών των τόπων αυτών.

Δεν είναι δυνατόν να είναι ο κόσμος, συνεχώς ο αποδέκτης μιας «μονόπλευρης πολιτικής αντίληψης» που θα βάζει την δημόσια υγεία συνεχώς σε κίνδυνο. Δεν μπορεί , τα βρώμικα να τα σπρώχνουν συνεχώς και κατά σύστημα, «ουσιαστικά κάτω από το χαλί».
Η πιο πρόσφατη πρόταση για « χωροταξική παρέμβαση» στους τόπους αυτούς, που η προηγουμένη κυβέρνηση, είχε βγάλει στον αέρα, ήταν με «τα ειδικά σχέδια για την χωροταξία τις βιομηχανίας»,τις «ιδιωτικές βιομηχανικές περιοχές», και την πρόταση με το εύηχο, πλην παραπλανητικό, όνομα «υποδοχείς εξυγίανσης»!!!!!

Άραγε η νέα κυβέρνηση τι σχέδια έχει για να εφαρμόσει;;;

Διότι, για την ώρα μόνον αυτές είναι οι υπαρκτές προτάσεις και οι διατυπωμένοι σχεδιασμοί τις κεντρικής εξουσίας .Αυτοί είναι που υπάρχουν, έτοιμοι για να πάνε στην Βουλή. Και αυτές ,δεν λένε τίποτα: Για συγκεκριμένα ,προσδιορισμένα «μέτρα και έργα» εξυγίανσης των τόπων, αλλά και διασφάλιση «καθαρής λειτουργίας» των νέο-ερχομένων και των υπαρκτών εργοστασίων .

Επιπλέον δεν προβλέπουν ,κατασκευή υποδομών, στο σύνολο του χώρου, της «μητροπολιτικής βιομηχανικής ζώνης» που ετοιμάζουν για φόρτιση και με νέα εργοστάσια. Δεν νοιάζονται καν για «το τι γίνονται» τα επικίνδυνα βιομηχανικά λύματα και τα ειδικά στερεά βιομηχανικά απόβλητα, και για το αν θα μπορούν άνθρωποι να ζουν και να δουλεύουν σε τέτοιους τόπους όπου εργοστάσια και κατοικίες είναι ένα κουβάρι πλέον.!.

Οι απελθόντες, δεν νοιάζονταν πχ για την πολεοδομική ταχτοποίηση, ποταμιών, οικισμών και χωριών, για να ξεχωρίσουν σπίτια από εργοστάσια(ΖΟΕ). Το αν και πως;; θα υπάρξει καθαρό νερό για ζωή και παραγωγές. Πως θα γίνει διαχείριση υδατίνων πόρων κ.λ.π.

Το αν θα υπάρξουμε, το άφησαν να εξαρτάται από το Αν θα γίνουν ,δεκτά σχετικά ιδιωτικά έργα στα πακέτα του ΕΣΠΑ.(4ο χρημ. Πρωτ. Ε.Ε.) . Δηλαδή: Από το αν βρεθεί ιδιώτης , είτε Συνεργασία ιδιωτικού-δημόσιου φορέα(ΣΙΔΤ)να κάνει τέτοιες προτάσεις έργων !!!!!!!!!. Έτσι τα παράτησαν οι απελθόντες τις κεντρικής εξουσίας, φέρνοντας μας εκεί όπου: Η εξυγίανση του χώρου, συζητείται μόνον με προϋπόθεση το ξόδεμα πάλι δημόσιου χρήματος!!! Δηλαδή: Εμείς να πληρώσουμε ξανά, για την απορρύπανση των καμωμάτων των βιομηχανικών ρυπαντών του χώρου !!.

Αυτό δεν είναι δίκαιο.

Ξέρουμε ότι και οι παραμένουσες τοπικές εξουσίες μας (που πρόσκεινται στο νέο κόμμα εξουσίας) πολλάκις επικροτούσαν και σιγοντάριζαν τέτοια σενάρια, εις όφελος των ρυπαντών μας. Άραγε: Η νέα κυβέρνηση, τι λέει;;; για όλα αυτά τα πονηρά σχέδια της επιδοτούμενης «ανάπτυξης των ρυπαντών μας»:;;; ,«Τις δήθεν νέας χωροταξικής ταχτοποίησης στις περιοχές μας ,» που πονηρά έσπευδαν να κλείσουν το κεφάλαιο «τις ευθύνης ρυπαντών μας»;;,

Αδημονούμε και ανησυχούμε διότι: Οι παράνομοι και παράλογοι αυτοί χωροταξικοί σχεδιασμοί- προτάσεις, τις απελθούσας ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, είναι επικίνδυνοι όσο είναι οι μόνοι υπαρκτοί (ακόμη και σε σχέδια Κ.Υ.Α),στα χέρια των υπηρεσιακών αρμόδιων, έτοιμοι για να πάνε στην Βουλή. Λοιπόν, Θα καταργηθούν;;

Και αν ναι , τότε: Τι νέο έχει να προτείνει η νέα κυβέρνηση στους πολίτες του τόπου, για την εξυγίανση των τόπων;;. Για την προστασία τις υγείας με συνέχιση τις βιώσιμης παραγωγής για όλους στους τόπους αυτούς;;

Και ας μην ξεχνιόμαστε: Αυτός που ρυπαίνει πρέπει να πληρώσει την απορρύπανση και αποκατάσταση του χώρου!! και όχι να παίζουν με πρόστιμα τυπικών παραβάσεων ,που παίζουν ρόλο φερετζέ!!!!. Φυσικά ακολουθεί και μια επομένη ερώτηση: Πότε σκοπεύει η νέα κυβέρνηση, να δεσμεύσει αδειοδοτικά τον βιομηχανικό ρυπαντή, ώστε να μην ξανά-κάνει τα ίδια;;;.

 

http://viotiarecords.blogspot.com/2009/10/o_21.html  


προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
Επόμ. >
joomla templates by dezinedepot
© 2009 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen