Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2009
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

http://kontodespoti.blogspot.com/ Bookmark Detail 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Bookmark Detail 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Bookmark Detail 
Ενέργεια - Περιβάλλον - Νέα Υλικά Bookmark Detail 
Η νέα ιστοσελίδα της ΕΕ για την βιολογική γεωργία Bookmark Detail 
Αγορές Βιοκαλλιεργητών 7ος-2008 Bookmark Detail 
Κίνηση Πολιτών Γέρακα Bookmark Detail 
Επιτροπή Αγώνα Θριασίου Bookmark Detail 
Φιλοπάππου: μαχητική απάντηση στις διώξεις PDF E-mail
14.10.09

      Φιλοπάππου: μαχητική απάντηση στις διώξεις που προσπαθούν να σταματήσουν τον αγώνα των κατοίκων!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 18/10

Χρονικό του αγώνα μας για την διάσωση του Φιλοπάππου ...

Μαχητική απάντηση στις διώξεις, με τις οποίες θέλουν να σταματήσουμε!

Ο αγώνας των κατοίκων στις γειτονιές μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τον έλεγχο των λόφων του Φιλοπάππου μετράει ήδη 7 χρόνια. Ήταν Νοέμβρης του 2002 όταν έγινε η πρώτη λαϊκή συνέλευση και 500 κάτοικοι γκρέμισαν κομμάτι της περίφραξης απέναντι από την μεγάλη πολυκατοικία.
Αυτός ο Νοέμβρης έδειξε με σαφήνεια τί θέλουν οι κάτοικοι που θεωρούν το λόφο κομμάτι της καθημερινότητας τους. Έκτοτε, δεκάδες λαϊκές συνελεύσεις, εκδηλώσεις, αφισοκολλήσεις, παρεμβάσεις, δενδροφυτεύσεις, καταστροφές της περίφραξης και σαμποτάζ στα μηχανήματα της «ανάπλασης», χάραξαν διαχωριστική γραμμή προς τους εργολάβους, την εταιρεία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα», την πολεοδομία, το υπουργείο Πολιτισμού, τους αρχαιολόγους της Α΄ ΕΠΚΑ. Με τον αγώνα τους οι κάτοικοι πέτυχαν να μην λειτουργήσει η έκθεση γλυπτικής και να μην κατασκευαστεί ιδιωτικό θέατρο, τύπου Λυκαβηττού, στην καρδιά του άλσους πάνω από το Κουκάκι.

Καμμία εμπορευματοποίηση των λόφων, καμμία περίφραξη εσωτερική (π.χ. Πνύκα) ή εξωτερική (με την προοπτική επιβολής εισιτηρίου και ωραρίου επίσκεψης), καμμία ανοχή στην απονέκρωση του φυσικού και ζωϊκού πλούτου του Φιλοπάππου.

Όταν πια φάνηκε ότι η υπόθεση του λόφου δεν θα είναι απλή για τους επίδοξους εκμεταλλευτές του, η γραφειοκρατία πέρασε στην αντεπίθεση. Ενώ ξεκίνησαν με «φιλικές» κουβέντες και συμμετοχή στις ανοιχτές συνελεύσεις των κατοίκων, μετά ήρθαν τα ... ωραία: παρακολουθήσεις και απόπειρα βιντεοσκόπησης λαϊκών συνελεύσεων, τσαμπουκάδες και ξυλοδαρμοί σε περιπατητές, μηνύσεις εναντίων κατοίκων, απειλές, απαγόρευση δενδροφυτεύσεων ή και καταστροφή από «αγνώστους» των δενδρυλίων που φυτεύονταν ύστερα από ανοιχτά καλέσματα.

Μια ακόμη εκδήλωση πανικού των κρατικών υπαλλήλων που θέλουν να διαχειρίζονται σα να είναι τσιφλίκι τους τους λόφους του Φιλοπάππου, είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις αρχές του φθινιπώρου 2008 ο προϊστάμενος της Α΄ ΕΠΚΑ Αλέξανδρος Μάντης και στην οποία στοχοποιούνται 7 κάτοικοι. Με αξιοσημείωτη περηφάνεια αναδεικνύουν σε αυτό το κείμενο οι αρχαιολόγοι όλες τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν για να παρακολουθούν και να καταγράφουν τις κινήσεις των κατοίκων, αυτές που αφορούν την υπόθεση των λόφων και όχι μόνο (π.χ. καταγράφεται λεπτομερώς ακόμη και λαϊκή συνέλευση για κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Δεξαμενή).Τελικά, 3 κάτοικοι κατηγορούνται και άλλοι 4 φωτογραφίζονται ως υπεύθυνοι για όλες τις δράσεις που έγιναν από το 2002 στο λόφο. Τη σοβαρότητα της υπόθεσης υποδηλώνει το γεγονός ότι την εξέταση της μηνυτήριας αναφοράς έχει αναλάβει ο επικίνδυνος, ακροδεξιός πρώην εισαγγελέας Σανιδάς (ο οποίος αποτέλεσε, όσο βρισκόταν σε υπηρεσία, επιτελικό βραχίονα στη νομική αντιμετώπιση των κοινωνικών κινημάτων από το κράτος).

Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένοι κάτοικοι είναι γνωστοί στους αρχαιολόγους και στο υπουργείο γιατί έχουν πολλάκις ελέγξει την πολιτεία τους ως δημοσίων υπαλλήλων με ονομαστικές μηνύσεις ή έχουν ζητήσει να έχουν πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα (που αποδεικνύουν πολεοδομικές αυθαιρεσίες στο εστιατόριο του Διονύσου και την καταπάτηση μέρους της Πνύκας από την Κανέλλου). Στην ουσία, οι αρχαιολόγοι και το υπουργείο στοχοποιούν αυτούς τους κατοίκους για να θέσει η διώξη τους αναχώματα στον αγώνα μας για έναν ελεύθερο λόφο, όπως τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε.

Αυτό που ποτέ κανείς από αυτούς που έχουν συνηθίσει να τριγυρνούν μέσα σε γραφεία και διαδρόμους γλείφοντας υπουργούς και προϊσταμένους δεν θα καταλάβει, είναι ότι αυτός ο αγώνας των κατοίκων είναι αυτοοργανωμένος και ισότιμος, χωρίς αρχηγούς και ειδικούς. Κανείς δεν βρίσκεται πιο ψηλά από κανέναν, όλοι έχουν λόγο για τον Φιλοπάππου, ο οποίος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Οι λαϊκές συνελεύσεις είναι το μέσο που έχουμε επιλέξει όλα αυτά τα χρόνια να συναντιόμαστε και να συζητάμε για ότι μπορεί να μας αφορά (και για τους λόφους). Εκεί είναι ο δικός μας χώρος, όπου προσπαθούμε να χτίσουμε και να δώσουμε κίνηση στα όνειρα μας για μια καλύτερη ζωή.

Η επίθεση, λοιπόν, σε κάποιους κατοίκους που αγωνίζονται για έναν ελεύθερο λόφο είναι επίθεση εναντίων όλων μας. Και εάν το κράτος θέλει να εξατομικεύσει τον συλλογικό μας αγώνα σέρνοντας 7 κατοίκους στις δικαστικές αίθουσες, εμείς θα σηκώσουμε το γάντι που μας πέταξε και θα αποδείξουμε ότι στο κοινωνικό πεδίο χτίζονται σχέσεις και κερδίζονται πράγματα. Οι λαϊκές συνελεύσεις είναι το έδαφος μέσα στο οποίο εμείς «λογοδοτούμε» γι’ αυτό θα βρεθούμε και πάλι εκεί.

Σας καλούμε όλους, λοιπόν, σε νέα λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 στις 12:00 στον Λουμπαρδιάρη. (Σε περίπτωση βροχής, η συνέλευση θα παραγματοποιηθεί στο στεγασμένο περίπτερο δίπλα στην εκκλησία).

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Κάτοικοι από τις γειτονιές γύρω από το λόφο του Φιλοπάππου

πηγή www.indy.gr

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
Επόμ. >
joomla templates by dezinedepot
© 2009 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen