Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Kαλοκαίρι στην πόλη Bookmark Detail 
Το ημερολόγιο ενός δασκάλου Bookmark Detail 
ΚΠΕ Ακράτας Bookmark Detail 
Παρουσίαση PowerPoint Bookmark Detail 
ManagEnergy Bookmark Detail 
Περιβάλλον για Νέους της Ευρώπης Bookmark Detail 
EPAEDIA - μια εγκυκλοπαίδεια για το περιβάλλον Bookmark Detail 
Ο κόσμος καίγεται! (φυλλάδιο) Bookmark Detail 
Ωκεανός... αυθαιρεσίας PDF E-mail
19.06.08

Πηγή: Ελευθεροτυπία 

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ

Η λιμνοθάλασσα της αυθαιρεσίας στο Μεσολόγγι ζει και βασιλεύει...

Ενα χρόνο μετά την παρέμβαση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, τρία χρόνια μετά την καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τουλάχιστον 500 αυθαίρετα στην Τουρλίδα, τον Λούρο, τη Διόνη και τα Ρεμπάκια παραμένουν ως έχουν στο προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο της περιοχής με τις ευλογίες του... κράτους, δηλαδή του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας (τα μέλη του έχουν διοριστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ) και του νέου προϊστάμενου της Κτηματικής Υπηρεσίας Γεωργίου Δάλλα.

Αντιδρώντας ο γενικός επιθεωρητής ζητεί με έγγραφό του προς τον κ. Σουφλιά να «ξηλωθεί» όλο το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας (λέγεται μάλιστα ότι ένα μέλος του Συμβουλίου είναι και ο ίδιος καταπατητής) και στέλνει στον εισαγγελέα τον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας στον οποίο έχει ήδη επιβληθεί πειθαρχική ποινή στέρησης τριών μισθών.

Η ιστορία στη λιμνοθάλασσα είναι αρκετά παλαιά, στην περιοχή δρουν ανεξέλεγκτα και με την «υψηλή» προστασία ακόμα και πολιτικών προσώπων καταπατητές, οι οποίοι μάλιστα αισθάνονται τόσο ισχυροί ώστε έχουν οργανωθεί σε συλλόγους. Τα νερά ταράζει ο ευσυνείδητος πρώην προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Νταουλας, ο οποίος από πέρσι επιχειρεί να βάλει τέρμα στην αυθαιρεσία προκαλώντας και την παρέμβαση του γενικού επιθεωρητή.

Ομως, όπως δήλωσε και ο ίδιος χθες στο Μέγκα, μετατέθηκε κατά «μαγικό» τρόπο στην Εφορία Αγρινίου. Ο νέος προϊστάμενος Γεώργιος Δάλλας πάει απροσχημάτιστα, όπως αναφέρει σε έγγραφό του ο επιθεωρητής, με το μέρος των καταπατητών επιτρέποντας σε φορτηγό να μπαζώνει και να κτίζει στην παραλία. Ηδη ο προϊστάμενος έχει διωχθεί πειθαρχικά με ποινή τριών μηνών στέρησης μισθού, ενώ ο επιθεωρητής ζητεί και την ποινική του δίωξη στέλνοντας την υπόθεση στον εισαγγελέα, καθώς και βαρύτερη ποινή από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό.

Στην υπόθεση μπαίνει και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας, ο οποίος βαφτίζει τα αυθαίρετα πελάδες και τα... παραχωρεί για 20 χρόνια στους καταπατητές ιδιοκτήτες τους. Μετά, λέει, θα τα πάρει ο Δήμος Μεσολογγίου, προκειμένου η περιοχή να αναπτυχθεί οικοτουριστικά... Μάλιστα, ο Φορέας αναλαμβάνει να μεσολαβήσει προς το ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε να σταματήσει η διαδικασία κατεδάφισης των αυθαιρέτων. Τόσο απροκάλυπτη υποστήριξη καταπατητών από δημόσιο φορέα είναι πραγματικά θαυμαστή...

Ο κ. Ρακιντζής, ο οποίος σήμερα δίνει στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή του για τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση, στέλνει έγγραφο στον κ. Σουφλιά και ζητεί την άμεση αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας, καθώς αυτός «εξετράπη της αποστολής του και των πλαισίων της νομιμότητας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Ο επιθεωρητής επισείει μάλιστα τη ζοφερή πιθανότητα μιας νέας καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τα κτίσματα καμία σχέση δεν έχουν με τις παραδοσιακές ξύλινες πελάδες του Μεσολογγίου, είναι απλώς αυθαίρετα έργα αυθαιρέτων και καταπατητών...

Γενικός επιθεωρητής - καταπατητές λιμνοθάλασσας σημειώσατε 2. Να δούμε ποιο θα είναι το τελικό σκορ και αν θα επικρατήσουν για άλλη μία φορά οι αυθαίρετοι...

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Ψηφοφορία

Ποιο θεωρείτε ως προτεραιότητα ουσιαστικής δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα;
 

Αναζήτηση

Προσεχείς εκδηλώσεις

Σαβ Ιούν 21, 2008 @09:00πμ - 04:00μμ
Bazaar Συλλόγου Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου
Σαβ Ιούν 21, 2008 @11:00πμ - 01:00πμ
2o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία
Σαβ Ιούν 21, 2008 @07:30μμ - 08:00μμ
Διήμερο στο λόφο του Στρέφη
Κυρ Ιούν 22, 2008 @11:00πμ - 01:00πμ
2o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία
Κυρ Ιούν 22, 2008 @07:30μμ - 08:00μμ
Διήμερο στο λόφο του Στρέφη
Κυρ Ιούν 22, 2008 @07:30μμ - 08:00μμ
Πόλη: Λαβύρινθος προς την Ελευθερία
Δευ Ιούν 23, 2008 @11:00πμ - 01:00πμ
2o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία
joomla templates by dezinedepot
© 2008 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen