Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

 
Σύνθετη αναζήτηση

14767 μηνύματα σε 1326 θέματα- από 578 μέλη - Τελευταίο μέλος: aserelefante
Oikologio ForumΠεριβάλλονΑνακύκλωσηΑνακύκλωση ΧαρτιούΑπλές ερωτήσεις για τη ανακύκλωση χαρτιού
Σελίδες: [1] |   Κάτω
Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Απλές ερωτήσεις για τη ανακύκλωση χαρτιού  (Αναγνώστηκε 797 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
mitsukodf
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« στις: Νοέμβριος 17, 2007, 11:56:12 μμ »

Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί εγώ προσωπικά μπερδεύτηκα από το μεγάλο όγκο πληροφοριών για την ανακύκλωση και για τα οφέλη της. Λύπη

Κάνω λοιπόν απλές ίσως και αφελής Χαμόγελο ερωτήσεις για την ανακύκλωση χαρτιού:

1) Ποιά ακριβώς χαρτιά μαζεύω για ανακύκλωση; Ας πούμε, μπορούμε να ανακυκλώσουμε τα ιλουστρασιόν χαρτιά από τα περιοδικά (του είδους:"Ε, cosmopolitan,κ.λ.π.") ή θεωρούνται πλαστικοποιημένα και δεν ενδίκνυνται; Αν ναι πρέπει να τα διαχωρίσω από τα άλλα χαρτιά; Τί πρέπει να πετάξω από αυτά και να μην το ρίξω στιον κάδο ανακύκλωσης (το εξώφυλλο ή την συνδετική κόλλα);Απορία

2) Από τα σπιράλ τετράδια φαντάζομαι ότι αφαιρούμε τη μεταλλική σπείρα. (είπαμε είμαι τελείως άσχετος επίτου θέματος Σαρκασμός) Το εξώφυλλο; Κάποιοες φορές δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι καθαρό χαρτί..
Από τα άλλα τετράδια, όπως τα μπλέ βγάζω το εξώφυλλο και τα μεταλλικά πιαστράκια;
ΟΙ εφημερίδες μαζεύονται όπως είναι, σωστά;

3) Μαζεύω όλα τα παραπάνω μαζί; Και μετά τα ρίχνω στον μπλε κάδο ανακύκλωσης που είναι μόνο για χαρτί ή σε αυτόν που είναι για κάθε είδους ανακύκλωση; (νομίζω υπάρχουν και τέτοιοι). ΔΕΝ πετάω τη σακούλα που τα είχα μαζέψει  μέσα, τα ρίχνω χίμα, σωστά;

Το πρώτο που μπορείτε να καταλάβετα από αυτό το μήνυμα έιναι ότι είμαι άσχετος Σαρκασμός. Νομίζω όμως ότι είναι πολλοί που έχουν τη διάθεση να αρχίσουν την ανακύκλωση αλλά μπερδεύονται από τις πολλές και γενικές πληροφορίες που υπάρχουν. Για παράδειγμα ο οργανισμός για την ανακύκλωση μπαταριών "Α.Φ.Η.Σ."  έχει σαφείς και εύκολες οδηγίες για τελείως αρχάριους και δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε 2οι (μάλιστα 2οι) στην Ε.Ε. στην ανακύκλωση μπαταριών..

Παρακαλώ διαφωτίστε με!
 
Καταγράφηκε

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ...
kallioph
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 18, 2007, 01:21:59 μμ »

Καλά έκανες  Χαμόγελο

1) Όλα τα χαρτιά μαζί, εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής κτλ. χωρίς τα σπιράλ ή πλαστικά εξώφυλλα. Π.χ. πλαστικοποιημένο θεωρείται το εξώφυλλο του κλασικού μπλε τετραδίου, αν δεν κάνω λάθος.

2) Οι εφημερίδες όπως είναι. Και σε όλα τα άλλα ναι.

3) Όλα μαζί τα μαζεύεις. Ο μπλε κάδος ανακύκλωσης είναι για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ, αυτό σημαίνει ότι ανακυκλώνεις καθετί που είναι συσκευασία είτε χάρτινη (από γάλα, γιαούρτι) είτε πλαστικό είτε άλλο. Εκεί μπορείς να πετάς και χαρτί. Επίσης, υπάρχουν και οι κίτρινοι κάδοι (κάτι μεγάλοι) που δέχονται μόνο χαρτί, όχι συσκευασίες (δηλ. περιοδικά, εφημερίδες, κόλλες από χαρτί). Στους μπλε κάδους μπορείς να τα ρίχνεις είτε σκέτα είτε με σακούλα. Στους κίτρινους κατά προτίμηση σκέτα χαρτιά ή με σακούλα χάρτινη.

Παράθεση
Το πρώτο που μπορείτε να καταλάβετα από αυτό το μήνυμα έιναι ότι είμαι άσχετος;D. Νομίζω όμως ότι είναι πολλοί που έχουν τη διάθεση να αρχίσουν την ανακύκλωση αλλά μπερδεύονται από τις πολλές και γενικές πληροφορίες που υπάρχουν.

Έχεις δίκιο σ' αυτό. Χρειαζόμαστε απλές οδηγίες. Και μη νομίζεις.. όλοι άσχετοι είμαστε μέχρι να μάθουμε  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
paraxeno
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 18, 2007, 01:33:44 μμ »

αν κάποιος έχει χρόνο και μεράκι, μπορεί να βγάζει και τους σιδερένιους συνδετήρες από περιοδικά ή εφημερίδες για να διευκολύνει τους ανακυκλωτές Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
mitsukodf
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 18, 2007, 06:28:32 μμ »

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις και για τη διάθεση να βοηθήσετε.Χαμόγελο

1) Όλα τα χαρτιά μαζί, εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής κτλ. χωρίς τα σπιράλ ή πλαστικά εξώφυλλα.

Νόμιζα ότι το ιλουστρασιόν χαρτί υποβαθμίζει την ποιότητα του παραγώμενου ανακυκλωμένου χαρτιού ή και το καταστρέφει. Αλλά απ' ότι κατάλαβα δεν υπάρχει πρόβλημα..

3) Όλα μαζί τα μαζεύεις. Ο μπλε κάδος ανακύκλωσης είναι για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ, αυτό σημαίνει ότι ανακυκλώνεις καθετί που είναι συσκευασία είτε χάρτινη (από γάλα, γιαούρτι) είτε πλαστικό είτε άλλο. Εκεί μπορείς να πετάς και χαρτί. Επίσης, υπάρχουν και οι κίτρινοι κάδοι (κάτι μεγάλοι) που δέχονται μόνο χαρτί, όχι συσκευασίες (δηλ. περιοδικά, εφημερίδες, κόλλες από χαρτί). Στους μπλε κάδους μπορείς να τα ρίχνεις είτε σκέτα είτε με σακούλα. Στους κίτρινους κατά προτίμηση σκέτα χαρτιά ή με σακούλα χάρτινη.

Εγώ δεν μένω Αθήνα και δεν είμαι σίγουρος αν ισχύουν ακριβώς τα ίδια. Κοντά στο σπίτι μου βρίσκεται ένας μπλε κάδος που γράφει ότι είναι μόνο για χαρτί και δε γράφει για συσκευασίες..
Καταγράφηκε

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ...
paraxeno
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 19, 2007, 12:02:15 πμ »

μιτσούκο μπορείς να τηλεφωνήσεις στο Δημαρχείο ή στην κοινότητά σου, συγκεκριμένα να μιλήσεις με καποιον υπεύθυνο για την καθαριότητα και να ζητήσεις περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό στον τόπο σου, αν σου πουν ότι ειναι μόνο για χαρτί μπορείς να στείλεις είτε με φαξ είτε να δώσεις χειρόγραφα ειτε με μεηλ μία αιτηση να σας φέρουν στη γειτονιά σας εναν κάδο ανακύκλωσης και για τα υπόλοιπα υλικά (πλαστικά κλπ) εάν αποφασίσεις να κάνεις καποια αιτηση γραπτώς ή με μεηλ, να φροντίσεις να πάρεις αριθμό πρωτοκόλου ώστε να πιεστεί έμμεσα ο δήμος να σας τον φέρει και να εχεις και μια αφορμή εάν δεν ανταποκριθούν στο αιτημά σου να τους γκρινιάζεις

Υπάρχει και σχετική δράση του Οικολογίου που αφορά αποστολή αιτημάτων στους Δήμους για την ανακύκλωση μπορείς να το δεις εδώ:

http://www.oikologio.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=54&topic=416.0

για ότι άλλο χρειαστεις βάλε φωνή Χαμόγελο
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
kallioph
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 19, 2007, 10:20:37 πμ »

Παράθεση
Εγώ δεν μένω Αθήνα και δεν είμαι σίγουρος αν ισχύουν ακριβώς τα ίδια. Κοντά στο σπίτι μου βρίσκεται ένας μπλε κάδος που γράφει ότι είναι μόνο για χαρτί και δε γράφει για συσκευασίες..

Άλλο είναι τότε. Αν λέει μόνο για χαρτί, μόνο για χαρτί, ας μην του αλλάξουμε την ταυτότητα :Ρ (Και τα περιοδικά μαζί, επίσης ακόμα κι αν είναι πλαστικοποιημένο το εξώφυλλο ενός τετραδίου μπορούμε να σκίσουμε το πλαστικό και να ανακυκλώσουμε το χαρτί).
Σε ποια περιοχή είσαι, να ζητήσεις από το δήμο να βάλουν αυτούς τους μπλε κάδους για συσκευασίες και όχι μόνο εσύ..
Καταγράφηκε
kinwniawramiden2.blogspot.com
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 19, 2007, 11:59:48 μμ »

μιτσουκοντφ λογω της εργασιας μου, μπορω να σου απαντησω για την Αθηνα. Θα σου πω γιατι με pm. Λοιπον για την Αθηνα: Ισχύουν ακριβως τα ιδια. Στους Μπλε καδους μπαινει οτιδηποτε ειναι ανακυκλωσιμο. στους Κιτρινους μπαινει μονο χαρτι και οτιδηποτε χαρτινο (Τετραδια,χαρτονια κλπ.) Οχι χαρτοκουτα. (Για καποιο λογο,τον οποιο δεν ξερω, η αρμοδια υπηρεσια δεν τα παιρνει.) Τα χαρτοκουτα μπορειτε να τα πετατε (αφου τα ξεενωσετε) στους μπλε καδους, οι οποιοι,σημειωτεον εχουν τοποθετηθει απο ιδιωτικη εταιρια σε συνεργασια με τους Δημους και τις κοινοτητες*(*Για τις κοινοτητες δεν ξερω σιγουρα αν υπαρχει και εκει ανκυκλωση), η οποια και εκμεταλευεται την ανακυκλωση. Επισης, αν καποιος εχει πολυ μεγαλη ποσοτητα χαρτιου, χαρτονιου κλπ μπορει να επικοινωνισει με το τμημα ανακυκλωσης του δημου (Για Αθηνα:Διεύθυνση Καθαριότητας,Ταχ. Δ/νση: Ιερά Οδός 151, 122 41 Αθήνα,Τηλέφωνο: 210 3422055,Φαξ: 210 3454703) και να ζητησει φορτηγο για να φορτωθουν τα χαρτια προς ανακυκλωση.                                                                                                                                               ΥΣΤ:Αυτα ανακυκλωνονται απο τον Δημο Αθηναιων:Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

Μπλέ Κάδοι Ανακύκλωσης

Πάνω από 1800 μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε όλη την έκταση του Δήμου. Στους κάδους αυτούς εναποτίθεται κάθε είδος ανακυκλώσιμου υλικού εκτός από τα ειδικά απορρίμματα. Τα ανακυκλώσιμα υλικά απορρίπτονται στους κάδους αυτούς χωρίς να είναι σε σακούλες ενώ τα υλικά συσκευασίας πχ. χαρτοκιβώτια οφείλουν να είναι συμπιεσμένα ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Οι κάδοι αυτοί προορίζονται μόνο για ανακυκλώσιμα υλικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απορρίπτονται σε αυτούς κοινά απορρίμματα. Η συχνότητα αποκομιδής των κάδων αυτών είναι 2-3 μέρες. Οι κάδοι αδειάζουν σε ειδικά οχήματα και τα υλικά οδηγούνται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών όπου διαχωρίζονται και προωθούνται προς ανακύκλωση.

Ανοξείδωτοι κάδοι τριών ρευμάτων

Επίσης έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης 300 ανοξείδωτοι κάδοι τριών ρευμάτων για τη συλλογή πλαστικού-γυαλιού, χαρτιού και αλουμινίου. Σε αυτούς τους κάδους απαιτείται η διαλογή των απορριμμάτων ανάλογα με το είδος του υλικού. Προορίζονται και για τα οικιακά απορρίμματα αλλά και για τα μικροαντικείμενα που απορρίπτονται στους κάλαθους του Δήμου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής ο αριθμός των κάδων αυτών θα ανέλθει τουλάχιστον στους 700 μέσα στην επόμενη τετραετία.

Κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης

Υπάρχουν 25 ολοκληρωμένα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε πλατείες σε όλη την έκταση του Δήμου, στα οποία συλλέγονται ξεχωριστά πλαστικά μπουκάλια, γυάλινα μπουκάλια, μεταλλικοί περιέκτες, χάρτινες συσκευασίες και ειδικά απορρίμματα όπως κινητά τηλέφωνα. Με την ανακύκλωση των απορριμμάτων τους στο σύστημα αυτό οι πολίτες είτε κερδίζουν εκπτωτικά κουπόνια είτε κάνουν δωρεά το χρηματικό ποσό υπέρ κοινωνικών σκοπών. Ο σχεδιασμός προβλέπει ο αριθμός των κέντρων ανταποδοτικής ανακύκλωσης να ανέλθει στους 100 στην επόμενη τετραετία.

Κώδωνες συλλογής χαρτιού και χαρτονιών

Έχουν τοποθετηθεί 100 κίτρινοι κώδωνες για τη συλλογή έντυπου χαρτιού και χάρτινων συσκευασιών χωρητικότητας 3,3 m3. Η συλλεγόμενη ποσότητα χαρτιού υπολογίζεται σε 550 tn ετησίως.

Ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού υλικού
Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με εγκεκριμένο σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού υλικού. Ήδη συλλέγει ποσότητες οι οποίες οδηγούνται προς ανακύκλωση. Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο 1960 για να κανονιστεί ο χώρος και ο χρόνος που μπορούν να απορρίψουν τα εν λόγω αντικείμενα ώστε να περισυλλεχθούν από τα συνεργία του δήμου. Είναι σημαντικό οι συσκευές να απορρίπτονται με προσοχή ώστε να μην σπάσουν και να εμποδιστεί η διαρροή επικίνδυνων ουσιών στο περιβάλλον.

Ανακύκλωση μπαταριών
Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα εγκεκριμένα συστήματα ανακύκλωσης μπαταριών και οδηγεί προς ανακύκλωση τις μπαταρίες που συλλέγει.

Ανακύκλωση παλαιών αυτοκινήτων
Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με τα εγκεκριμένα συστήματα ανακύκλωσης παλαιών αυτοκινήτων και οδηγεί προς ανακύκλωση τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που περισυλλέγει.                                                                                                                                                                                                               Αρα οπου δουμε εγκαταλελειμενο αυτοκινητο(ΠΡΟΣΟΧΗ!ΜΟΝΟ χωρις πινακιδες κυκλοφοριας.Σε περιπτωση που το οχημα εχει πινακιδες απαγορευεται η μετακινηση του) ενημερωνουμε τον δημο να το παρει.Επισης κουζινες,πλυντηρια(Και τα πιατων),ψυγεια,κλπ ηλεκτρικες συσκευες ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ απο το δημο.Οποτε πριν τα βγαλουμε εξω ενημερωνουμε τον δημο.(Σε οτι αφορα το Δημο Αθηναιων,αυτα)
Καταγράφηκε
paraxeno
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 12:07:40 πμ »

κοινωνία πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες αυτές, ευχαριστούμε ...
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
kinwniawramiden2.blogspot.com
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 04:51:04 μμ »

Δεν κανει τιποτα Παραξενο.Χαρα μου να προσφερω αφου περναει απ'το χερι μου!
Καταγράφηκε
mitsukodf
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 04:57:53 μμ »

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά. Χαμόγελο
Πιστεύω ότι είναι χρήσιμες για οποιονδήποτε θέλει να ξεκινήσει να ανακυκλώνει.
Καταγράφηκε

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ...
Σελίδες: [1] |   Πάνω
Εκτύπωση
Μεταπήδηση σε: