Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

 
Σύνθετη αναζήτηση

13769 μηνύματα σε 1220 θέματα- από 530 μέλη - Τελευταίο μέλος: Christina
Oikologio ForumΟικολόγιοΓενική Κουβέντα (Συντονιστές: David, paraxeno, giannis, Nefelikas, dpurpler, Fotis)Οικολόγιο: Πώς συνεχίζουμε
Σελίδες: 1 2 3 4 [5] |   Κάτω
Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Οικολόγιο: Πώς συνεχίζουμε  (Αναγνώστηκε 908 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
διομηδης σταθης
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος


WWW
« Απάντηση #100 στις: Μάιος 04, 2008, 03:47:51 πμ »

 Κλείσιμο ματιού Καλημέρα σας, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!!
Έλειψα 10 μέρες και δεν προλαβαίνω να σας παρακολουθήσω. Χωρίς να έχω πολυμελετήσει όλη τη συζήτηση, έχοντας μάλλον πιάσει ελαφρώς την κεντρική ιδέα θα πω και εγώ τη γνώμη μου.
1. Το οικολόγιο θεωρώ ότι πρέπει να έχει ως βασικό στόχο την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη περιβαλλοντική ενημέρωση, ως η καλύτερη βιβλιοθήκη τέτοιου είδους αλλά και ως οι έγκυροι ρεπόρτερ του δρόμου. Αυτό βέβαια συνεπάγεται και αρνητικά στοιχεία. Πρώτα συμβαίνει το γεγονός και εμείς ακολουθούμε. Όμως θα πρέπει να κατοχυρωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων ως ο εγκυρότερος διαδικτυακός περιβαλλοντικός κόμβος. Αυτό θέλει πολύ δουλειά και την ανάλογη σοβαρότητα που έχουμε(τε) επιδείξει μέχρι τώρα.
Καλό είναι λοιπόν να υπάρχει στοχοπροσύλωση στα βασικά.
2. Για τις δράσεις τώρα.
Υπάρχει ένα δεδομένο, δεν υπάρχει πολύς χρόνος από τον καθένα μας αλλά είμαστε και σχετικά λίγοι. Αυτό δεν είναι σώνει και καλά κακό, απλά είναι ένα γεγονός. Άρα οι δράσεις πρέπει να γίνονται με έξυπνο τρόπο ώστε να μην μας εξουθενώνουν, ειδικά αν τυχόν δεν έχουν την επιτυχία που θέλουμε ή περιμένουμε.
Πρέπει επίσης να χρησιμοποιούμε τα μέσα αλλά και τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν με τρόπο τέτοιο ώστε να αισθάνονται και τη χαρά της συμμετοχής και της δημιουργίας. Επίσης οι δράσεις πρέπει να είναι καινοτόμες, σύγχρονες και με λίγο σχετικά κόπο αλλά και λιγότερο χρήμα...
Επειδή κατά τη δική μου άποψη αν δεν κουνηθούν οι τοπικές κοινωνίες, ο απλός κόσμος,
να αντιδράσει, αλλά βασικά να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του και τις υποχρεώσεις του, δεν γίνεται τίποτα.
Ως εκ τούτου λοιπόν προτείνω οι δράσεις να έχουν στόχο την κινητοποίηση των ανθρώπων με μηνύματα ακόμη και φοβικά ώστε να ταρακουνηθούν.
Για τον Ασωπό προτείνω ένα ανεξάρτητο εργαστήριο του εξωτερικού να κάνει τις αναλύσεις ώστε να μην τίθεται θέμα αμφισβήτησης, και παραπομπή του θέματος στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μην χλευάσετε τη συγκεκριμένη επιτροπή γιατί είναι η μόνη που μπορεί να το φέρει στη ολομέλεια του σώματος.
Είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν ένα χρόνο τώρα μιλάμε για τον Ασωπό και κανείς δεν έχει κάνει ανάλυση σε προϊόντα όπως πατάτες ή καρότα, που οι καρποί είναι στο έδαφος.
Και επειδή είμαι και καχύποπτος δεν ξέρω αν κάποιους τους συμφέρει να υπάρχει αυτή η αναμπουμπούλα χωρίς να υπάρχει και η επιστημονική απόδειξη ώστε να παίζουν τα προσωπικά, κομματικά ή άλλα συμφέροντα πάνω στις πλάτες των υπολοίπων μαχητών της ιστορίας του Ασωπού, και να διαχειρίζονται όπως αυτοί νομίζουν απλώνοντας ή μαζεύοντας την καλούμπα βάση προσωπικών στόχων.
Επίσης εξ όσων γνωρίζω έχουμε δικηγόρους στο οικολόγιο. Έχουν τη διάθεση και το ψυχικό σθένος να τα βάλουν με το κράτος και την οικονομική εξουσία ώστε να αρχίσουμε δικαστικό αγώνα και όχι μόνο για τον Ασωπό αλλά και για άλλα θέματα;
έχω πάρα πολλά να πω αλλά κάποια άλλη στιγμή. θα κλείσω με τούτο.
Στόχος είναι όχι η ευαισθητοποίηση αλλά η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ των απλών πολιτών, όχι μόνο με την καταγγελία αλλά και με τη συμμετοχή, η άσκηση πίεσης για πράξεις στην κεντρική εξουσία και όπου δεν γίνονται πράξεις να υπάρξουν οι ανάλογες αντιδράσεις (κοινωνικές, πολιτικές, νομικές), άρα εκεί θα πρέπει να κινηθούν οι δράσεις μας.
καλημέρα και πάλι και τα λέμε αύριο.
Καταγράφηκε
ΙΖ
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #101 στις: Μάιος 04, 2008, 10:05:35 πμ »

Παράθεση
Μια σταγόνα δεν κάνει τίποτα... μια σταγόνα όμως που επαναλαμβάνεται μπορει να διαβρώσει ακόμη και μέταλλα...
Απολύτως κυνικά,  αυτό  για μας σημαίνει..χρόνο + στομάχι +ανθεκτικότητα.

Κυνικό αλλά σοφό αυτό...

πόσοι από εμάς είμαστε έτοιμοι για το μαρτύριο της σταγόνας  Απορία Απορία

σήμερα οι εταιρείες και το πΕΧΩΔΕ αλλά και το Υπ. Αν είναι απλά παχύδερμα... Απορία

άρα οι σταγόνες αρκούν?
ακόμα και αν είναι το πιο διαβρωτικό οξύ ... Απορία
Καταγράφηκε

paraxeno
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #102 στις: Μάιος 04, 2008, 02:38:01 μμ »

καλημέρα και καλή Κυριακή κι απο μένα... διάβασα σχεδόν όλα τα μηνύματα... και προσωπικά τείνω να συμφωνήσω στα σημεία, με το τελευταίο μήνυμα του Στάθη - για την ώρα τουλάχιστον λαμβάνοντας υπόψιν, τα εξής:

- λίγα ΕΝΕΡΓΑ μέλη για να γίνουν περισσότερα και ίσως πιο αποτελεσματικά πραγματα χρειαζονται χέρια πρόθυμα που αυτή τη στιγμή δεν τα βλέπω... μακάρι να υπάρχουν ομως...

- Η αρχική μας θέση τοποθέτηση ότι δεν επιθυμούμε να αποκτήσουμε καποια νομική μορφή (ΜΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ κλπ) θα φέρει δυσκολίες στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης, αν και τη χρειαζόμαστε για να κάνουμε πιο πολλά δεν μπορώ να φανταστώ εναν τρόπο με τον οποίον χωρίς αμφισβήτηση αμφιβολίες ή καχυποψία μπορούμε να επιτύχουμε χορηγίες ως οικολόγιο... μπορεί ίσως να μας βοηθήσουν τα παιδιά του νομικού τμήματος ώστε να δημιουργηθεί ενα αδιάβλητο και διαφανές σύστημα για αυτές τις περιπτώσεις (αν εχουμε τύχη δηλαδή)

- οι χορηγίες θα ήταν ευχής έργο, αλλά από την εμπειρία μου την εργασιακή στον τομέα αυτόν οι χορηγοί συνήθως ζητούν διάφορα (όπως διαφήμιση, (θέλουμε να γεμίσουμε μπανεράκια χορηγών???), θέτουν συγκεκριμένους όρους τους οποίους είμαι σίγουρη ότι κάποιοι από εμάς τουλάχιστον δεν θα τους δουν με καθόλου καλό μάτι... εξαρτάται βέβαια πάντα από το ποιος ειν ο χορηγός - το σίγουρο ειναι ότι όταν καποιος δίνει χρήματα περιμένει κάτι εις ανταπόδοση -

- η ιδέα της εκδρομής καλή και μακάρι αν γίνει να καταφέρω να ελθω κι εγώ, (το χρειάζομαι ενα διάλειμα σε ευχάριστο τόπο)... αλλά και πάλι σκαλώνει η σκέψη μου στο οικονομικό, δηλαδή πως θα ζητήσουμε ως οικολόγιο και πως θα δικαιολογήσουμε τα χρήματα που τυχόν θα μαζευτούν από αυτή τη δράση... ποιο φυσικό προσωπο θα διαχειριστεί τα χρήματα χωρίς να εγερθούν καχυποψίες από όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, (όχι από εμάς τους πολυλογάδες που γνωριζόμαστε ήδη, εννοώ από όσους δεν εχουν μέχρι τώρα ενεργή συμμετοχή και γνωρίζουν μόνο το διαδικτυακό πρόσωπο του οικολογίου)

- και η ιδέα για μικρές κατασκευές μου φαινεται εξ ίσου καλή αλλά και πάλι ως τι θα πουλήσουμε τα μικρά μας καλλιτεχνήματα για να ειμαστε και εντάξει (νομότυπα) αλλά και διαφανείς στην μετέπειτα διαχείρηση των χρημάτων Απορία

- τα του Ασωπού θεωρώ ότι αξίζει εναν κόπο και δύο και τρεις μη σας πω, να τα δούμε περισσότερο (το θέμα αφορά και όλους μας μια και τρώμε σίγουρα καποια ζαρζαβατικά με χρώμιο)

- όσον αφορά την προσέγγιση κόσμου, για την πρόκληση της αντίδρασής του - για ενημέρωση σε σχέση με περιβαλλοντικά θέματα, υποχρεώσεις και δικαιώματα - αφύπνιση κλπ, τη θεωρώ κι εγώ σημαντικότατη, ασχέτως αν καποιος μπει ή δεν μπει στο οικολόγιο... από πέρσι ακόμη που καιγόταν ο τόπος ενας φίλος μου ειχε συμβουλέψει : "Γίνετε κουνούπια, τσιμπάτε συχνά με επιμονή κι ας πονάει λίγο την κάθε φορά..." μου φαινεται καλή τακτική λαμβανομένων υπόψιν των δυνατοτήτων μας και του ανθρώπινου δυναμικού μας τούτη τη στιγμή που κουβεντιάζουμε... αλλωστε λιγο πολύ αυτό κάνουμε μεχρι τώρα ίσως μονο χρειάζεται να κανουμε τα τσιμπηματά μας λιγο πιο τσουχτερά ...

- το κομμάτι της ηλεκτρονικής ενημέρωσης κι αυτό μοιάζει πολύ σημαντικό μια και όσο γνωρίζω τουλάχιστον δεν υπάρχει αμιγώς περιβαλλοντικός κόμβος ενημέρωσης ακόμη όπου να συγκεντρώνεται πληροφορία - ήδη πάμε καλά σε αυτό με τις δυνατότητες που μας εχουν δοθεί απο τα παιδιά/τεχνικούς. είναι όμως δουλειά πληρης, και συνεχής -  και παλι τα χέρια λίγα, σε αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ο πληροφόρηση μας που κάνει θαυμαστή αποδελτίωση οπως μπορώ να διακρίνω - μακάρι να βρεθούν και άλλα χέρια και για αυτό.

- έτοιμη για το μαρτύριο της σταγόνας χρόνια τώρα

- κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ειναι η τχνική υποστήριξη παιδιά, που αυτή τη στιγμή γίνεται μόνον από δύο άτομα... με οποιοδήποτε τρόπο και αν συνεχίσουμε τα παιδιά αυτά τα δύο χρειάζονται ενίσχυση (κανας κομποιουτεράς ακούει???) γιατί θα τα παίξουν καποια στιγμή... το σαιτ μεγάλωσε κι αντρειώθηκε πολύ για τις δυνατότητες τις αντικειμενικές ιδίως από πλευράς χρόνου δύο μονο ανθρώπων... ίσως ενα ακόμη μάθημα για όσους ενδιαφέρονται για τις λειτουργικές δυνατότητες που μας παρέχονται να βοηθήσει... επίσης ειναι σχεδόν έτοιμες οι συχνές ερωτήσεις οπου θα απαντώνται τα περισσότερα τεχνικά λειτουργικά θέματα ώστε επισκέπτες & μέλη να διευκολύνται στην πλοήγηση και χρήση πορταλ και φορουμ.

συγνώμη για άλλο ένα μακροσκελές μήνυμα, που θα μου πάει θα μαθω να γράφω λιγότερα
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
dpurpler
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #103 στις: Μάιος 04, 2008, 06:16:03 μμ »


Ψηφίζονται μαιμού νόμοι
Μπαίνουν μαιμού βιολογικοί καθαρισμοί
Γίνονται μαιμού δειγματοληψίες
Ανακοινώνονται μαιμού στοιχεία
Μπαίνουν μαιμού πρόστιμα
Γίνονται μαιμού αναδασώσεις
Η δασική υπηρεσία λειτουργεί με μαιμού τρόπο
Έχουμε μαιμού "Οικολογική αστυνομία" (sic) ήτοι Αγροφυλακή
Οι Υπουργοί και οι Νομάρχες και οι Δήμαρχοι μας λένε μαιμουδιές
Κάνουν μαιμού έργα
Κάνουν μαιμού δηλώσεις
παίρνουν μαιμού μέτρα
διαθέτουν μαιμού πλειοψηφίες
Προβάλουν αποφάσεις ως μαιμού αναγκαιότητες...

Προσωρινά είχα κάποιο μικρό άγχος για την ορολογία μου Χαμόγελο

Παράθεση
Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Προβλεπόταν έλλειμμα 1,6% φέτος και η Κομισιόν το «διόρθωσε» στο 2% – διαφορά που ισοδυναμεί με «μαύρη τρύπα» 980 εκατ. ευρώ, περίπου. Και αυτό το 2% τελεί υπό αίρεση, ίσως γίνει 2,6% διότι πολλά στοιχεία είναι «μαϊμουδιασμένα» – λέει η Κομισιόν. Το πρώτο δίμηνο, παρά τις αυξημένες κοινοτικές εισροές (μέσα σε δύο μήνες εισπράξαμε το 1/3 των πόρων όλου του έτους…)

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_04/05/2008_268606

Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
http://asoposSOS.wordpress.com
Nefelikas
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #104 στις: Μάιος 04, 2008, 10:57:28 μμ »

Ανάψανε τα αίματα... Θα σας παρακαλούσα όμως να περιοριστούμε σε απαντήσεις που αφορούν τον πηρύνα αυτού του thread, δηλαδή το πώς συνεχίζουμε με την έννοια της γενικής στρατηγικής. Οι λεπτομέρειες για κάθε δράση, ζήτημα, κλπ μπορούν να συζητηθούν στα ανάλογα threads. Το ίδιο και τα (απολύτως δικαιολογημένα) συναισθηματικά ξεσπάσματα.

Πρώτα απ' όλα, εξυπακούεται ότι κάθε μικρό ή μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα έχει πολλαπλές παραμέτρους και ακόμα περισσότερες προσεγγίσεις. Άλλο πράγμα το να στείλεις ένα καλοσυνταγμένο και επιστημονικά έγκυρο υπόμνημα στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι άλλο να ξεσηκώσεις τους κατοίκους ενός χωριού να πάνε να κόψουν ξερόχορτα για πυροπροστασία. Άλλοι οι στόχοι, άλλα τα μέσα, άλλα τα αποτελέσματα. Συνεπώς, η λέξη "στόχευση" σημαίνει το τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε σε κάθε περίπτωση. Είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο θέμα όπως η μόλυνση του Ασωπού σαν ενιαία δράση. Μπορεί να αποτελεί ένα σύνολο δράσεων αν θέλετε, αλλά ας μην είμαστε αφελείς να νομίζουμε ότι με δυο-τρεις κινήσεις θα λυθεί το πρόβλημα.

Ας επικεντρωθούμε άρα πρώτα σε χάραξη πολιτικής (δεν εννοώ κομματικές αποχρώσεις) για το ποιές πρέπει να είναι οι εκάστοτε προτεραιότητες μας. Αυτό φυσικά δεν προκύπτει μέσα από ένα τυχαίο brainstorming, αλλά μέσα από σωστή και νηφάλια έρευνα που θα μας οδηγήσει να αποφασίσουμε αν προέχει να:

κάνουμε νταβαντούρι σε τοπικό επίπεδο (αφύπνιση κατοίκων και πίεση τοπικής αυτοδιοίκησης)
προσκομίσουμε ατράνταχτα πειστήρια (επιστημονικές μελέτες και διασταύρωση τους)
καταθέσουμε αγωγές (ή να παρέχουμε νομική υποστήριξη σε όποιον θέλει να το κάνει),
προβούμε σε ακτιβισμούς (με happenings διαμαρτυρίας, συμβολικές καταλήψεις, κλπ)
κάνουμε κονέ με ΜΚΟ και τοπικές οργανώσεις (ή/και με άλλους)
συγκεντρώσουμε χορηγίες (είτε τις διαχειριστούμε εμείς είτε όχι)
ενημερώσουμε την κοινή γνώμη (ξεκινώντας από τα παιδιά)


ή οτιδήποτε άλλο. Πιθανόν και αρκετά από τα παραπάνω ταυτόχρονα, αρκεί φυσικά να επαρκούν οι εθελοντές. Αν δεν ξεκαθαρίσουμε όμως πρώτα τι και με ποια σειρά πρέπει να συμβεί δεν θα καταφέρουμε και πολλά.

Η andriana μίλησε πριν για ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ. Αυτό ακριβώς είναι η δουλειά μας, αν και προσωπικά θα μας ονόμαζα Πολλαπλασιαστές Πίεσης. Συγκεντρώνουμε στοιχεία από όλες τις πλευρές και στηρίζουμε μ' αυτά τους συμμάχους μας για να επιτεθούμε συντονισμένα σε έναν και μοναδικό στόχο κάθε φορά. Σταγόνα σταγόνα.

Θυμηθείτε ότι δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε ήρωες, ούτε βουλευτές. Συμβιβάζομαι να είμαστε το άσπρο άλογο που καβαλάει το πριγκηπόπουλο του παραμυθιού - ή έστω τα σπηρούνια που το κεντρίζουν  Κλείσιμο ματιού


Καταγράφηκε
Fotis
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος


Έτσι, να μη ξεχνιόμαστε...


« Απάντηση #105 στις: Μάιος 05, 2008, 12:44:00 πμ »

...
Και συνεχίζοντας το σκεπτικό του Νεφέλικα,
...

ΤΟ κάθε πρόβλημα που έχουμε εντοπίσει μέχρι τώρα είναι ιδιαίτερο, οπότε επί τηε ουσίας, δεν υπάρχει η έννοια της "χάραξης πολιτικής"

και θα ο εξηγήσω με δύο απλά παραδείγματα:
Ασωπός και Κτηματολόγιο

Ασωπός
ένα πρόβλημα το οποίο αφορά άμεσα την τοπική κοινωνία. Ο Θεσσαλονικιός ΔΕΝ πίνει νερό από εκεί και κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ αγοράζει κηπευτικά προϊόντα από εκεί.
ΔΕΝ τον αφορά άμεσα, εκτός από τις περιπτώσεις οικολογικά ευαισθητοποιημένων ατόμων

Κτηματολόγιο
Είναι ζήτημα εθνικής κλίμακας. Αφορά όλους τους πολίτες και θα υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Θεωρητικά, αν και τα προβλήματα έχουν την ίδια πηγή (ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού) η αντιμετώπιση των θεμάτων πρέπει να έχει διαφορετική βάση.

Τα επιμέρους βήματα και οι επιμέρους προτάσεις που ανέφερε ο Νεφέλικας είναι σωστά, και φυσικά μπορούμε να εφαρμόσουμε καμία, μια ή περισσότερες από τις παραπάνω τακτικές...
Το τί όμως είναι εφαρμόσιμο και το που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα κάθε φορά είναι   άμεσα εξαρτώμενο από την γεωγραφική κλίμακα.

Τα παραπάνω τα σημειώνω εδώ, γιατί προφανώς στην επόμενη μάζωξη δε θα είμαι παρών, αλλά για να ξέρετε ότι αυτή την παρατήρηση θα έβαζα στο τραπέζι κι από εκεί θα ξεκινούσα να οργανώνω και να προτείνω δράσεις!.

Bottom-line οι εκάστοτες δραστηριότητες είναι scale-depended.
Είμαστε αρκετά ευέλικτοι ώστε να μπορούμε να κρίνουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Προέχει λοιπόν (κατά σειρά):

1) Να δούμε ποιο είναι το θέμα που ενδιαφερόμαστε να καταπιαστούμε (αυτό προφανώς εξαρτάται από τον αριθμό τω μελών που θα μπορέσουν να ασχοληθούν με κάποιο θέμα (το θεωρώ απίθανο να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε σοβαρή δράση από μόνο ένα μέλος, χωρίς βοήθεια από κανέναν (μπορεί βέβαια να έχει εξωτερικούς συνεργάτες!)

2) Να θέσουμε τις προτεραιότητες μας για το κάθε θέμα ξεχωριστά (παρέθεσε μια λίστα ο Νεφέλικας με την οποία συμφωνώ)

3) Να οργανώσουμε χρονοδιάγραμμα τί-->πότε-->πώς-->με ποιους-->αναμενόμενα αποτελέσματα (προφανώς τα 1,2 + 3 θα γίνουν σε κάποιες συναντήσεις)

4) Να αράξουμε λίγο στον καναπέ και με νηφάλιο μυαλό να σκεφτούμε...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ;...Πολλές φορές στην ένταση της σκέψης ή της κουβέντας ξεκινάμε να κάνουμε πράγματα που πρακτικά δεν μπορούν να γίνουν για διάφορους λόγους

5) Λεπτομερής σχεδιασμός, από την ομάδα εκείνων που είπαν ότι τελικά μπορούν να ασχοληθούν (με τη συνδρομή όλων των "δορυφορικών μελών", εκείνων δηλ. που για παράδειγμα δε δήλωσαν ενδιαφέρον λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά μια ιδέα ή μια κουβέντα μπορούν να την πουν...). Εύρεση "συμμάχων" (target groups...που μπορεί να ε΄ναι κάτοικοι περιοχών όπως στην περίπτωση του Ασωπού, ή πολιτικοί ή επιστήμονες όταν αναφερόμαστε σε εθνικά ζητήματα), επικοινωνία και συναντήσεις μαζί τους, brainstorming μαζί τους, ενημέρωσή τους για το ποιες κινήσεις θέλουμε να κάνουμε κτλ κτλ

6) Ξαναματα feed-back Αυτός ο λεπτομερής σχεδιασμός, μπορεί να προχωρήσει; Βαδίζουμε σωστά; σε αυτό το σημείο γίνεται και το τελικό χρονοδιάγραμμα...

7) Τελικά μπαίνουμε στο στάδιο της εφαρμογής...

Άνεση Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, επί μέρους δράσεων...

Όλα τα παραπάνω φαίνονται πολλά κι ίσως εκ πρώτης όψεως πολλά από αυτά να δείχνουν περιττά, αλλά ένας σωστός σχεδιασμός είναι απαραίτητος, όχι μόνο για να μη χάνουμε χρόνο σε διάφορες παλινδρομήσεις, αλλά και να κερδίσουμε credits αξιοπιστίας τόσο απέναντι σε εκείνους που ερχόμαστε σε επαφή όσο και σε εμάς τους ίδιους...

και φυσικά, ο χρόνος που απαιτείται για το κάθε επί μέρους ζήτημα εξαρτάται από τον αριθμό των μελών που ασχολούνται και την εντατικότητα τους!... Μπορεί να χρειάζεται από μια μέρα μέχρι ένας μήνας...

Όλα που ειπώθηκαν σε προηγούμενες παραθέσεις (posts)  περί παρουσιάσεων κτλ κτλ είναι σωστά και βρίσκουν τη θέση τους σε ένα ή περισσότερα σημεία στα παραπάνω.


Τα παραπάνω μπορείτε να τα δεχτείτε ως την (αρχική) άποψή/πρότασή μου όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώσουμε τις επόμενες δραστηριότητες μας!
Καταγράφηκε

Χαρά,
στου ιερού βουνού τη μοναξιά,
στον καθαρό αέρα,
ν' ανηφορίζεις μοναχός
μ' ένα δαφνόφυλλο στα δόντια
(Ν. Καζαντζάκης)
kallioph
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #106 στις: Μάιος 05, 2008, 10:35:09 πμ »

Το θέμα του οικονομικού που υπεραναλύθηκε, δεν είναι όμως το πιο σημαντικό.

Διαφωνώ.

-

Και θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι μέχρι στιγμής το Οικολόγιο έχει κάνει κάποιες δράσεις! Εγώ πιστεύω ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, να δούμε λάθη που έγιναν, πώς θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα οι δράσεις από το πλάνο που έχουμε. Θεωρητικά παιδιά όλα είναι οκ, το κακό είναι ότι η μέχρι τώρα εμπειρία λέει ότι όλοι βγάζουμε τα μαχαίρια στη θεωρία αλλά όχι στην πράξη.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΟΧΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Βεβαίως πρακτικές που έχουν έρθει από σκέψη, επικοινωνία και συντονισμό. Αυτό δε χρειάζεται καν 100 ή 1000 ή 10000. Αρκούν ακόμη και 2 που συμφωνούν και συντονίζονται για να γίνει μια αποτελεσματική πράξη, όσο μικρή κι αν φαίνεται αυτή. Μην ξεχνάμε ότι το πότε θα τελειώσει μια μάχη εξαρτάται από πάμπολλους παράγοντες.

Και εκτός από τις δράσεις, έχουμε αφήσει στην άκρη ως "έτοιμη" την ενημέρωση. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου έτοιμη, είναι ένα ποτάμι που κυλάει, αν σταματήσει για λίγο θα γίνει στάσιμο και άρα δε θα είναι πια ποτάμι.

Εδώ έχουμε τα ίδια άτομα που κάνουν την ενημέρωση, τα ίδια άτομα που κάνουν τις δράσεις. 5 μέλη από τα ήδη ανενεργά μέλη του Οικολογίου να ενεργοποιούνταν θα είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην πράξη.
Καταγράφηκε

Dream on, dream until your dream come true - http://biostore-aloa.blogspot.com
διομηδης σταθης
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος


WWW
« Απάντηση #107 στις: Μάιος 05, 2008, 10:40:32 πμ »




-

Και θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι μέχρι στιγμής το Οικολόγιο έχει κάνει κάποιες δράσεις! Εγώ πιστεύω ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, να δούμε λάθη που έγιναν, πώς θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα οι δράσεις από το πλάνο που έχουμε. Θεωρητικά παιδιά όλα είναι οκ, το κακό είναι ότι η μέχρι τώρα εμπειρία λέει ότι όλοι βγάζουμε τα μαχαίρια στη θεωρία αλλά όχι στην πράξη.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΟΧΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Βεβαίως πρακτικές που έχουν έρθει από σκέψη, επικοινωνία και συντονισμό. Αυτό δε χρειάζεται καν 100 ή 1000 ή 10000. Αρκούν ακόμη και 2 που συμφωνούν και συντονίζονται για να γίνει μια αποτελεσματική πράξη, όσο μικρή κι αν φαίνεται αυτή. Μην ξεχνάμε ότι το πότε θα τελειώσει μια μάχη εξαρτάται από πάμπολλους παράγοντες.

Και εκτός από τις δράσεις, έχουμε αφήσει στην άκρη ως "έτοιμη" την ενημέρωση. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου έτοιμη, είναι ένα ποτάμι που κυλάει, αν σταματήσει για λίγο θα γίνει στάσιμο και άρα δε θα είναι πια ποτάμι.

Εδώ έχουμε τα ίδια άτομα που κάνουν την ενημέρωση, τα ίδια άτομα που κάνουν τις δράσεις. 5 μέλη από τα ήδη ανενεργά μέλη του Οικολογίου να ενεργοποιούνταν θα είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην πράξη.

[/quote]

 Κλείσιμο ματιούΣυμφωνώ με την Καλλιόπη...
Καταγράφηκε
andriana
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« Απάντηση #108 στις: Μάιος 05, 2008, 11:17:54 πμ »

Σωστά το θέτει η καλλιόπη. Ας αξιοποιήσουμε ό,τι εφοδια έχουμε μέχρι στιγμής.
1ον την εμπειρία από τις όποιες δράσεις.
2ον ίσως πρέπει  να βρουμε 1  έξυπνο τρόπο "εξοικονόμησης & επένδυσης της ενέργειας" όλων μας.

Αυτή τη στιγμή  είμαστε λίγοι,  συμμετεχουμε παντού ΚΑΙ ταυτόχρονα.
Εκ των πραγμάτων-παρότι έχουμε το δυνατό πλεονέκτημα σχεδον όλοι να μπορουμε να παιζουμε σε όλα-, κανείς μας δε μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα σε ένα θέμα όταν ταυτόχρονα "αποσπόμαστε" ανεβάζοντας άρθρα, δημιουργώντας  κείμενα, κάνοντας γενικώς τη "λάντζα" ..και αρκετοί εν ώρα εργασίας...

Μήπως να  πειραματιζόμασταν με 1 μορφή "κυκλικής εργασίας"?

δηλ. 2 άτομα, τα οποια θα αλλαζουν καθημερινά να αναλαμβανουν  την αρθρογραφία (+ τις ανάρτησεις των άλλων μελών), 1 θα αναλαμβάνει τον καθαρισμο των σπαμ κ.λ.π.
Έτσι οι υπόλοιποι- και όλοι κυκλικά-  θα έχουμε το χρόνο  να αφοσιώνομαστε  σε άλλους τομείς, ακόμη κι αν είναι η επεξεργασία σε βάθος μιας σκέψης μας.

αυτο σε καμμια περίπτωση δεν σημαίνει ότι περιορίζεται η συμμετοχή των μελών σε οτιδήποτε, απλά μιλώ για 1 στοιχειώδη συντονισμό..
 
Καταγράφηκε

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
paraxeno
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #109 στις: Μάιος 05, 2008, 01:56:18 μμ »

το θέμα με την πρόταση της εκδρομής διαχωρίστηκε και πήγε εδώ

http://www.oikologio.gr/forum/index.php?topic=1539.0

για να μην μπερδευόμαστε
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
Ορέστης
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


« Απάντηση #110 στις: Μάιος 06, 2008, 04:38:08 πμ »

Γειά σας! κατόρθωσα και μπήκα να γνωριστούμε, μετά από παρότρυνση κοινού μας φίλου να ενταχτώ σε ομάδα, αλλά οι υποχρεώσεις δεν μ' αφήνουν να ολοκληρώσω τη πρόθεσή μου, απόψε αξιώθηκα να ρίξω πάλι μια ματιά!

διαβάζοντας τις αγωνίες σας, που είναι και δικές μου ατομικές αγωνίες, μετά από τη παρακολούθηση μιας ομιλίας ενός συγγραφέα για τη παιδεία, έρχομαι κι εγώ να κατασταλάξω στην ίδια μ' αυτόν άποψη, πως δεν μπορεί να γίνει τίποτε ουσιαστικό, αν δεν κινητοποιηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, της αναβάθμισης της παιδείας, προς ένα πάντρεμα των αληθινών πανανθρώπινων αξιών, που έγιναν πάνω στη βάση του αρχαιο-ελληνικού πολιτισμού, με τις σύγχρονες απαιτήσεις της οικολογίας, μιας αληθινής οικολογίας που δεν θα έχει σαν επίκεντρο τον οφελιμισμό του ανθρώπου εις βάρος κάθε πλούτου, κάθε ζωής πάνω στη γη, με στόχο μια κακώς ενοούμενη "ανάπτυξη" που ίσως τη πληρώσουμε κι ακριβά στο εγγύς μέλλον, αν δεν προλάβουμε,

αλλά με στόχο, ν' αναλλάβουμε το ρόλο του προστάτη της φύσης και της ζωής, για τη δική της ανάπτυξη κι εξέλιξη, που στο βάθος, θα είναι κι η δική μας εξέλιξη κι ανάπτυξη...
Η ιδέα αυτή είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί, και θ' αργήσει να φέρει καρπούς, αλλά τώρα δεν υπάρχει καμιά ομάδα, ή φορέας που να έχει συλλάβει αυτό το νόημα, κι αν ψάχνουμε για ταυτότητα, η ταυτότητα του αναμορφωτή των ηθών και της παιδείας, υπό οικολογικό πρίσμα, είναι η πιο χρήσιμη απ' όλες τις δενδροφυτεύσεις, ή καταγγελίες, ή οποιαδήποτε άλλη δράση γίνεται κυρίως, ας μη κρυβόμαστε, για λόγους αυτοπροβολής, (δε λέω απ' όλους)....αυτές είναι πεθαμένες καταστάσεις, από πεθαμένους, επιτρέψτε μου,  ανθρώπους στη συνείδηση και δεν θ' αλλάξουν πολλά πράγματα...αν οι ποινές ήταν αποτελεσματικές, δεν θα υπήρχαν λόγω των νόμων, παραβάτες, ή εγκληματίες...

 Στην ουσία, με όλ' αυτά που κάνουμε, το είπε κάποιος, δεν βλέπουμε καμία αλλαγή, διότι υπάρχει η κατ' επίφαση οικολογία που κυκλοφορεί στα λόγια κι όχι στις πράξεις, κι έτσι άλλα λέγονται κι άλλα πράττονται! από την εξουσία εννοώ.
γιατί έχει εκλείψει το ήθος, η υπευθυνότητα, κι οι αρετές που βάσει των οποίων εξελίχτηκε το ανθρώπινο είδος, που είναι κι οι πειθαρχείες κι οι εγκράτειες, οι ρίζες δηλ. κάθε εξέλιξης...το ό,τι η γέννα γίνεται με πόνο, κάτι δείχνει για τη φύση της ζωής...

Η συστηματική ενημέρωση λοιπόν, όχι για τις λάμπες, ή τις συσκευές, ή το αμάξι, αλλά για τον προορισμό του ανθρώπου, που είναι η εξέλιξη, κι η προστασία των αξιών, της φύσης, των ζώων, κι αγάπη γι αυτά και τα ιδεώδη, δηλαδή να βοηθήσουμε να ξυπνήσουν όσοι "κοιμούνται" εσωτερικά, εν πρώτοις με e-mails ή με φυλλάδια, ή γνωστοποίηση στο Τύπο, ή στα Υπουργεία και πολιτικούς των προθέσεών μας,
και κατόπιν τη στόχευση της επιβολής στους τελευταίους, μιας άλλης παιδείας στα σχολειά και τα ΑΕΙ κι ενός Υπ. Περιβάλλοντος, απαραιτήτως!

Αυτά τα ρίχνω σαν ιδέα, έτσι όπως τα έχω σκεφτεί πολλές φορές, κι εσείς, αν σας κάνουν, επεξεργαστείτε τις δυνατότητες εφαρμογής της, πώς θα μπορέσουμε, να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις μιας κακής, κάκιστης τηλεόρασης, που μας επηρεάζει όλους, καθώς μοιράζεται την εκπαίδευσή μας και κυρίως των παιδιών μας,
και την ύπνωση του Υπ. Παιδείας, που νομίζει πως λειτουργεί θετικά στα ελληνόπουλα, με όλο και πιο περίπλοκη ύλη, για περισσότερη εξειδίκευση, μακρυά τελείως από τα πραγματικά προβλήματα που θα συναντήσουν τα παιδιά στη ζωή, και από κάθε οικολογική, (στο βάθος όμως), εκπαίδευση...

Π.χ. έχουν γίνει έρευνες έξω για την καταστροφική επίδραση των φαστ-φουνς, ή τζανκ-φουντς, στον χαρακτήρα, και το ήθος των παιδιών, πέρα από την σωματική υγεία, και την ευεργετικότητα των "ζωντανών" τροφών, φρούτων, λαχανικών, ωμών ξηρών καρπών, σπόρων, κλπ, (στη Αγγλία π.χ. κάποιος Όλιβερ κινητοποίησε τους πάντες ν' αλλάξει η διατροφή των παιδιών στα σχολεία, μέχρι τον Μπλερ "έψησε" και έγιναν θαύματα), κι είπαν κι εδώ το Υπ. Παιδείας να κάνει στο δημοτικό της Γκράβας πειραματικό μάθημα μεσογειακής δίαιτας, (που δεν είναι ακριβώς η μακροβιοτική Κρητική διατροφή που εντοπίστηκε το 1960 από επιστήμονες με τις λιγότερες πρωτείνες), κι άκουσα με τ' αυτιά μου πριν 2 χρόνια, τους υπεύθυνους του προγράμματος να λένε ενθουσιασμένοι, για την αλλαγή των παιδιών σε όλες τις εκδηλώσεις, ακόμα κι ως μαθητές, στον Κούλογλου!

Τι έχει γίνει απ' το 2006 νομίζω, μέχρι σήμερα στον τομέα αυτόν, (καθώς επίσης τότε και το Υπ. Υγείας εξήγγειλε εκστρατεία διάδωσης της αύξησης της φυτικής διατροφής για πρόληψη και θεραπεία), ώστε ν' αξιοποιηθούν τα ευρήματα τόσων μελετών, πειραμάτων, κι ερευνών πολλών επιστημόνων, υπέρ της σωματικής και ψυχικής υγείας του λαού, των παιδιών, τι έγινε στις καντίνες; στα νοσοκομεία, στο στρατό, στα σχολικά μαθήματα, δεν έπρεπε να υλοποιηθεί αυτή η γνώση;  τίποτε....κάτι λίγα στις καντίνες...μετά τις εκλογές δε, το τίποτα.....τα ξέρετε, όλοι τα ξέρουμε...

Η οικολογία νομίζω έχει άρρηκτη σχέση με μια νέα οπτική που σχετίζεται με την υγεία, τη διατροφή, τον πολιτισμό, το όραμα τελικά του αληθινού ανθρώπου, που ζει προσφέροντας παντού, κι όχι απομυζώντας και καταστρέφοντας! αν δεν μάθουν τα παιδιά σ' ένα νέο τρόπο ζωής, κι όσοι παραμένουν στη ψυχή παιδιά, δεν βλέπω διέξοδο, δεν ξέρω αν με καταλάβατε, αν συμφωνείτε....
πρόσφατα μου εστάλλει αυτό το λινκ, από την οπτική του οικολόγου Πατριάρχη, για πείτε κι εσείς, δεν θα έπρεπε ο άνθρωπος να μαθαίνει από μικρός πλέον πως εγκληματεί με την απληστεία του; (διαβάστε απ' τη λέξη "Αντιθέτως", για πιο σύντομα),
http://www.ec-patr.org/docdisplay.php?lang=gr&id=815&tla=gr
νομίζω τέτοια πλέον έπρεπε να λένε στις εκκλησίες κι όχι αοριστολογίες, "ελάτε στο Φως του Χριστού" και τέτοια και ανάλογα νάναι τα μαθήματα στα κοσμικά σχολεία με επιστημονικούς όρους μαζί με τις διδαχές των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, που δώσαμε το φως τους στην Ευρώπη κι εκπολιτίστηκε κι εμείς τις απαξιώνουμε και είμαστε ουραγοί της....αυτά πρέπει εντονώτατα ν' απαιτήσουμε! όλα τ' άλλα είναι ημίμετρα κι αδιέξοδα, από μέσα μας θ' αλλάξει κι ό έξω κόσμος, κι όχι ανάποδα, με δράσεις χωρίς συνειδητοποίηση κι εκπαίδευση....
αυτές είναι οι σκέψεις μου, ευχαριστώ για τη προσοχή σας! 
Καταγράφηκε
Nefelikas
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #111 στις: Μάιος 07, 2008, 11:33:54 πμ »

Πέρα από όλα όσα αφορούν τα διαδικαστικά και την οργανωτική δομή του Οικολογίου (ως ομάδα και όχι τόσο ως portal), θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι σήμερα ξεπεράσαμε τους 1.000 επισκέπτες (μέλη και αναγνώστες). Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για τα περιβαλλοντικά ζητήματα διογκώνεται και οι φωτιές πλησιάζουν, πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να υποδεχτούμε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων, που είτε θέλουν απλά να ενημερωθούν είτε να συμμετάσχουν ενεργά στις δραστηριότητες μας. Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν μέχρι τον Οκτώβριο έχουμε φτάσει τα 1.500 μέλη και τους 5.000 καθημερινούς επισκέπτες...

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι δυνατότητες που μας δίνει ο μηχανισμός του Οικολογίου (να ανεβάσουμε άρθρα στο portal, να συζητήσουμε θέματα στο forum, κλπ) πρέπει να γίνονται διαρκώς όλο και πιο εύχρηστες, ενώ οι οδηγίες και οι όροι χρήσης πρέπει να είναι πάντα σε περίοπτη θέση (ενδεχομένως σε ξεχωριστό κουτάκι πάνω-πάνω) ώστε να τις βλέπουν και να τις κατανοούν όλοι. Ιδίως όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικτυακή επικοινωνία.

Επίσης, καλό είναι να υπάρχουν κάποιες γενικές πληροφορίες για βασικά θέματα, ίσως με τη μορφή FAQ. Π.χ. η πρώτη αντίδραση οποιουδήποτε καλοπροαίρετου (αλλά άσχετου με τα οικολογικά) είναι "πάμε να κάνουμε αναδάσωση τώρα", κάτι που πλέον γνωρίζουμε ότι είναι λάθος. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να αναλωνόμαστε σε δεκάδες συζητήσεις στο forum για να εξηγήσουμε τα στοιχειώδη στους καινούργιους, ούτε όμως και είναι σωστό να υποτιμούμε ανθρώπους που απλά δε γνωρίζουν. Ούτε εμείς γνωρίζαμε πριν από κάποιους μήνες.

Τέλος, για να μη δημιουργηθεί χάος μπερδεμένων (και στο τέλος απογοητευμένων) εθελοντών, καλό είναι να υπάρχει κάπου στην κεντρική σελίδα ένα banner που θα ζητάει τη συμμετοχή του κόσμου και θα παραπέμπει σε θέμα στο forum όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι ελλείψεις μας σε ανθρώπινο δυναμικό και οι κατηγορίες δράσεων κλπ που μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Με λίγη καλή τύχη μπορεί επιτέλους να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις περιβόητες "ομάδες εργασίας" ή κάποιον άλλο τρόπο για να καταμερίζονται οι αρμοδιότητες αποτελεσματικά.

Και κάτι ακόμα, που αφορά κυρίως τις παλιές "καραβάνες" του Οικολογίου: Ας προσέξουμε παιδιά να μη δημιουργήσουμε σε κανέναν την αίσθηση ότι είμαστε κάποιου είδους κλίκα. Καλά τα πειράγματα και τα επιγραμματικά σχόλια (που μόνο εμείς μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε), αλλά σκεφτείτε ότι κανείς δεν θέλει να συμμετάσχει κάπου που θα νιώθει παρείσακτος. Ας είμαστε φιλόξενοι λοιπόν κι ας δείξουμε υπομονή στους ενθουσιώδεις που θα θελήσουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες πριν καλά-καλά μάθουν τι είμαστε και πώς λειτουργούμε.
Καταγράφηκε
paraxeno
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #112 στις: Μάιος 07, 2008, 12:19:14 μμ »

οι Συχνές ερωτήσεις ετοιμάζονται νεφέλικα
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
andriana
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« Απάντηση #113 στις: Μάιος 07, 2008, 12:29:17 μμ »

Ορέστη,
σαφώς το θέμα της οικολογίας δεν είναι μονοδιάστατο. Επηρρεάζει κι επηρρεάζεται από όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας εσωτερικής & εξωτερικής. Είναι δύσκολο -αν όχι ακατόρθωτο-  όμως να καταπιαστεί κανείς αποτελεσματικά με όλες τις ρίζες του ζήτηματος.
Γιαυτο προσπαθουμε να εστιάσουμε σε 1 συγκροτημένο, πρακτικό πλάνο, ακόμη κι αν φαινομενικά  αφήνει  απεξω κάποιες από τις παραμέτρους που αναφέρεις.
Όταν η δύναμη δεν ειναι ανάλογη με το μέγεθος του προβλήματος,  ίσως ειναι καλύτερα δυνατά  χτυπήματα που θα φέρουν σοβαρό πλήγμα έστω και σε ένα ριζίδιο, παρά σποραδικά άτακτα χτυπηματακια σε όλη τη ρίζα Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music. - Aldous Huxley
ΙΖ
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #114 στις: Μάιος 07, 2008, 10:25:38 μμ »

παιδιά οι δυνατότητες του Οικολογίου είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΕΣ από τις δυνατότητες του portal!
σκεφτείτε τη μικρή ακόμα στην Ελλάδα διεισδυτικότητα του internet και τι όμορφα και δημιουργικά πράγματα μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά...
άρα ...επιβάλλεται νομίζω να σκεφτούμε και άλλες δράσεις...
1. News letter hard copy
2. εξορμήσεις [ξαναπροτείνω Μόλα]
3. αναλύσεις σε τρόφιμα ειδικά μετά από αυτό
http://environmentfood.blogspot.com/2008/05/i.html
Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] |   Πάνω
Εκτύπωση
Μεταπήδηση σε: