Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

 
Σύνθετη αναζήτηση

14674 μηνύματα σε 1306 θέματα- από 568 μέλη - Τελευταίο μέλος: nick
Oikologio ForumΠεριβάλλονΑνανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Συντονιστής: angie)ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 |   Κάτω
Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  (Αναγνώστηκε 8236 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
angie
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



« Απάντηση #100 στις: Νοέμβριος 17, 2007, 01:54:54 μμ »

Μιας και πιάσαμε τη Σουηδία Κλείσιμο ματιού,ας δούμε γιατί οι Σουηδοί (εκτός από το ότι κάνουν εγκαταστάσεις α/γ και σωστές χωροταξικές μελέτες,που θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς,όπως παραθέτει ο manu) καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια για θέρμανση απ' ότι οι έλληνες>!!!! Έκπληξη Είναι ένα άρθρο που  αν μη τι αλλο,καταδεικνύει το πόσο ''ενεργοβόρα'' είναι τα κτίρια στην ελλάδα και γιατί...Άρα μαζί με τις απε,πρέπει να δρομολογηθούν και αλλαγές στα κτίρια όσον αφορά στη μόνωση  και στα  δομικά υλικά τους γενικότερα.

Γιατί οι Σουηδοί ξοδεύουν τα μισά;
Διάτρητα τα ελληνικά σπίτια, χάνουν θέρμανση από πόρτες και παράθυρα με αποτέλεσμα να κατασπαταλάμε πολύτιμη ενέργεια

Του Γιαννη Ελαφρου

Σήμερα στην Ελλάδα ξοδεύουμε για θέρμανση διπλάσια από την παγωμένη Σουηδία! Τάδε έφη ο αναπληρωτής καθηγητής του Φυσικού Αθήνας κ. Μάνθος Σανταμούρης. Πρόκειται για αποτέλεσμα των διάτρητων οικοδομών της χώρας μας, που χάνουν ενέργεια από παντού. «Η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτιριακού τομέα μοιάζει με το να προσπαθείς να γεμίσεις ένα τρύπιο βαρέλι», λέει στην «Κ» ο κ. Σανταμούρης, η επιστημονική ομάδα του οποίου ήταν μεταξύ των συμβούλων της ισπανικής κυβέρνησης για τη διαμόρφωση του πολύ σημαντικού πρόσφατου νόμου για τα κτίρια και την ενέργεια. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα ο σχετικός κανονισμός, που θα υλοποιεί την ευρωπαϊκή οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, έχει «χαθεί» σε κάποιο κυβερνητικό συρτάρι, παρά το γεγονός ότι η τελευταία παράταση που μας έδωσε η Ε.Ε. έληξε στις 4 Ιανουαρίου του 2006.

«Οι λέξεις–κλειδιά είναι “‘εξοικονόμηση ενέργειας”’. Δυστυχώς είναι άγνωστες στην Ελλάδα». Απεναντίας ένα ταξικό ενεργειακό χάσμα διασχίζει τη χώρα. «Οι φτωχοί της Αθήνας πληρώνουν 197 ευρώ τον χρόνο για κλιματισμό, όταν ο μέσος όρος είναι 100 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι κατοικούν σε ακατάλληλα κτίρια. Mόνο το 8% των σπιτιών τους έχει κατάλληλη μόνωση και διπλά παράθυρα, έναντι 67% εκείνων των πλουσίων». Ο κ. Σανταμούρης μιλάει για ένα αυξανόμενο πλήθος «ενεργειακά φτωχών», δηλαδή για τους ανθρώπους που δίνουν το 10% του εισοδήματός τους για να πληρώνουν θέρμανση και ενέργεια.

Ο αναπληρωτής καθηγητής θεωρεί ότι η νομοθεσία για την ενεργειακή θωράκιση των οικοδομών στην Ελλάδα είναι ξεπερασμένη και ανεπαρκής με βάση τις σύγχρονες προκλήσεις και τις κλιματικές αλλαγές. «Αυτό οδηγεί σε κατασπατάληση ενέργειας», τονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής. Ας σημειωθεί ότι πρωταθλητές στις διαρροές ενέργειας είναι τα δημόσια και κρατικά κτίρια. Το αποτέλεσμα είναι «η ενεργειακή κατανάλωση να αυξάνεται δυσανάλογα στην Ελλάδα: 6%–9% τον χρόνο, όταν η αύξηση του ΑΕΠ δεν υπερβαίνει το 4%». Πώς θα απαντηθεί το στοίχημα; Δύο δρόμοι ξανοίγονται μπροστά μας, σύμφωνα με τον κ. Σανταμούρη. «Ο ένας είναι η συνέχιση της ενεργειακής σπατάλης, γεγονός που απαιτεί τη δημιουργία νέων σταθμών ενέργειας, οι οποίοι θα καλύπτουν κυρίως τις ώρες αιχμής και μάλιστα με πολύ μεγάλο κόστος (0,102 ευρώ την κιλοβατώρα έναντι 0,033 που είναι ο μέσος όρος). Ετσι αυξάνεται το κόστος της ενέργειας και κερδίζουν 4–5 μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, που μας γεμίζουν με βρώμικα εργοστάσια. Ο άλλος δρόμος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Τα οφέλη της διαχέονται σε όλη την κοινωνία: Σε εκείνους που θα βελτιωθούν τα σπίτια τους, σε όσους θα εργαστούν για την αναβάθμισή τους, σε όλους εμάς που θα ζούμε σε ένα καλύτερο περιβάλλον».

Εάν μαζί με την εξοικονόμηση ενέργειας υπάρχει και η κατάλληλη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας –πρώτα και κύρια της ηλιακής στον οικιακό τομέα–, μπορούμε να κάνουμε σημαντικά βήματα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα διαθέτουμε άφθονη ηλιακή ενέργεια, η οποία κορυφώνεται ακριβώς στο υψηλότερο σημείο της θερινής ζήτησης, δηλαδή τα μεσημέρια του καλοκαιριού. Μπορεί να αντιμετωπίσει δηλαδή το πρόβλημα των αιχμών.

«Ενώ η προηγούμενη οδηγία της Ε.Ε. για την ενέργεια των κτιρίων περιμένει την εφαρμογή της, υπάρχει ήδη και νέα οδηγία για την εξοικονόμηση ενέργειας από τον κτιριακό τομέα, κατά 1% τον χρόνο»! Πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση; «Υπάρχει άγνοια και αδιαφορία των διοικούντων αλλά και πιέσεις μεγάλων συμφερόντων», τονίζει ο κ. Σανταμούρης, ο οποίος επικαλείται την απλή λογική: Αντί να πληρώνουμε τα δικαιώματα ρύπων που προβλέπει η συνθήκη του Κιότο, λόγω της σπατάλης ενέργειας, ας ρίξουμε αυτά τα κονδύλια σε ποιοτικά κτίρια για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη».


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_359905_26/11/2006_206502
Καταγράφηκε

Ο νους κινεί την ύλη
Fotis
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


Έτσι, να μη ξεχνιόμαστε...


« Απάντηση #101 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 05:55:43 μμ »

Δεν βλέπω το θέμα σας στεγνούς αριθμούς...
Ούτε με απασχολεί αν μπορούμε να παράγουμε το 50% ή το 20% ή το 1% της ενέργεια που καταναλώνουμε από ΑΠΕ.
Ας παράγουμε όσο περισσότερο μπορούμε κι ας είναι μόλις 1%

Η πυρηνική ενέργεια παραμένει ακόμη η καθαρότερη και αποδοτικότερη μορφή ενέργειας...
Δε χρειάζεται κάθε φορά να ανακαλύπτουμε τον τροχό...Δεν είανι τυχαίο ότι όλες οι χώρς που έχουν την τεχνογνωσία στρέφονται προς την πυρηνική ενέργεια.
Αν είναι επικίνδυνη ή όχι είναι άλλο θέμα και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει σημαντικό μέρος της παραγωγής της στην ηλιακή και αιολική ενέργεια.
Πόσο είναι αυτό?
Όσο κι αν είναι...Ας το κάνει. Ακόμη και 10% να είναι, καλό είναι να υπάρχει!

Η λύση μπορεί να μην είναι τεράστιες κεντρικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.
Στη Γερμανία πολλοί τοίχοι πολυκατοικιών είναι επενδεδυμένοι με φωτοβολταϊκά στοιχεία.
Καλύπτουν την ενέργεια της πολυκατοικίας.
Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία δεν έχουν πρόβλημα με τη συννεφιά. δεν έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας με τα ηλιακά θερμοσίφωνα.
Ακόμη και σε ημέρα πλήρους νεφοκάλυψης, μέχρι και 25% της ηλιακής ενέργειας φτάνει στη γη.
Βέβαια η απόδοση τους είναι πολύ περιορισμένη εκείνες τις ημέρες, αλλά πόσες πια ημέρες πλήρους νεφοκάλυψης έχουμε την ερμή μας χώρα?

Είμαι της άποψης ότι δεν μπορεί να γίνει αντικατάσταση της παραγωγής ενέργειας από ΑΕΠ για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά:
1) Το λόμπι τυο πετραιαίου είνα πολύ ισχυρό γιανα επιτρέψει κάτι τέτοιο
2) Η παρούσα τεχνολογία των ΑΕΠ δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες κατανάλωσης ρεύματος.

Πάντως όλα τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, είτε είναι κεντρικά είτε σε ατομικό επίπεδο πρέπει να είναι ευπρόσδεκτα
Καταγράφηκε

Χαρά,
στου ιερού βουνού τη μοναξιά,
στον καθαρό αέρα,
ν' ανηφορίζεις μοναχός
μ' ένα δαφνόφυλλο στα δόντια
(Ν. Καζαντζάκης)
angie
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



« Απάντηση #102 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 12:07:35 μμ »

φωτη εγω συμφωνω μαζι σου απολυτα οσον αφορα στις απε,ετσι ειναι τα πραγματα ..Θα διαφωνησω ομως για την καθαρη πυρηνικη ενεργεια!Η πυρηνικη ενεργεια δεν ειναι καθαρη μορφη ενεργειας,Παραγει αερια του θερμοκηπιου,οχι ο αντιδραστηρας καθαυτος αλλα οι
βοηθητικες μοναδες του,αφηνουν ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο θερμοτητας στην ατμοσφαιρα.Δλδ περα απο τους οποιους κινδυνους ενεχει,τελικα δεν ειναι λυση ουτε στο προβλημα του θερμοκηπιου
Καταγράφηκε

Ο νους κινεί την ύλη
gripan
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


« Απάντηση #103 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 02:12:21 μμ »

Angie το φαινομενο του θερμοκηπίου ΔΕΝ προκαλειται απο την θερμότητα που παράγουν οι ανθρωπινες δραστηριότητες.
Αυτη η θερμότητα ειναι πρακτικά μηδενική.
Προκαλειται από το διοξειδιο του άνθρακα που παράγουν οι ανθρωπινες δραστηριότητες, το οποίο δεν αφήνει την  ηλιακή ενέργεια που έρχεται στην γή, να φύγει πίσω προς το διάστημα. Ετσι προκαλειται υπερθέρμανση της γης από την ηλιακή ενέργεια. Οπως ακριβως ζεσταινεται και ενα θερμοκήπιο, γιατι το γυαλί αφήνει την ηλιακή ενέργεια να εισέλθει μέσα, αλλά δεν αφήνει την θερμότητα μεσα στο θερμοκήπιο να φυγει παλι από το γυαλί. Από εκεί προέρχεται καη η μεταφορική έκφραση 'αέρια θερμοκηπίου'.

Αρα καμμία σχέση δεν έχει η θερμότητα που παράγουν οι ανθρωπινες δραστηριότητες γενικότερα (περιλαμβανομένων και των πυρηνικών) με το φαινομενο του θερμοκηπίου. Επίσης οι πυρηνικοί αντιδραστήρες και οι βοηθητικές τους δραστηριότητες, ΔΕΝ παραγουν διοξειδιο του άνθρακα που ειναι το κυριο 'αέριο θερμοκηπίου'.


φωτη εγω συμφωνω μαζι σου απολυτα οσον αφορα στις απε,ετσι ειναι τα πραγματα ..Θα διαφωνησω ομως για την καθαρη πυρηνικη ενεργεια!Η πυρηνικη ενεργεια δεν ειναι καθαρη μορφη ενεργειας,Παραγει αερια του θερμοκηπιου,οχι ο αντιδραστηρας καθαυτος αλλα οι
βοηθητικες μοναδες του,αφηνουν ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο θερμοτητας στην ατμοσφαιρα.Δλδ περα απο τους οποιους κινδυνους ενεχει,τελικα δεν ειναι λυση ουτε στο προβλημα του θερμοκηπιου
Καταγράφηκε
gripan
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


« Απάντηση #104 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 02:34:00 μμ »

Παντως Angie και Fotis το πιό ελπιδοφόρο πραγμα που έχω ακούσει τους τελευταίους μήνες σχετικα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες προέρχεται από τους ιδρυτές του Google την εβδομάδα που μας πέρασε.

Αρχίζει το Google ένα γιγαντιαίο project με σκοπό να γίνει παραγωγός εναλλακτικής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακά ή συναφείς τεχνολογίες και με κόστος διαθεσης φτηνότερο από το κόστος παραγωγής ρεύματος από λιγνίτη.

Για μενα η ουσία δεν ειναι ότι το Google θα επενδύσει ένα δις δολλάρια σε συτό. Λεφτά έχουν πολλοί ! Η ουσία ειναι οτι το επίπεδο των ανθρώπων εκεί είναι τόσο υψηλο και οι μεθοδολογίες που δουλευουνε τόσο ξεχωριστές, πού όντως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υλοποιήσουνε αυτο που αρχίζουνε.

Αν θελετε να χαρείτε παραπάνω, διαβάστε εδω το παρακάτω! Φρέσκια ειδηση απο 27 Νοεμβρίου δηλαδη προχτες !

http://www.google.com/intl/en/press/pressrel/20071127_green.html
Καταγράφηκε
kallioph
« Απάντηση #105 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 02:43:54 μμ »

Παράθεση
Angie το φαινομενο του θερμοκηπίου ΔΕΝ προκαλειται απο την θερμότητα που παράγουν οι ανθρωπινες δραστηριότητες.
Αυτη η θερμότητα ειναι πρακτικά μηδενική.
Προκαλειται από το διοξειδιο του άνθρακα που παράγουν οι ανθρωπινες δραστηριότητες, το οποίο δεν αφήνει την  ηλιακή ενέργεια που έρχεται στην γή, να φύγει πίσω προς το διάστημα. Ετσι προκαλειται υπερθέρμανση της γης από την ηλιακή ενέργεια.

Δηλαδή πώς ξεχωρίζουμε ποιο CO2 δεν είναι αυτό που δεν αφήνει την ηλιακή ενέργεια να φύγει στο διάστημα... Είναι λίγο άκυρο αυτό που λες.

http://climatechangegr.wordpress.com/2007/02/13/%ce%95%cf%80%ce%af%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%ad%ce%bf%ce%bd-%ce%bf-%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%8d%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9/

Δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου η πρώτη από τις τρεις εκθέσεις που θα αποτελούν την 4η Αξιολογητική Έκθεση του Διακυβερνητικού Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).
Η έκθεση συντασσόταν για τρία χρόνια από 600 συγγραφείς αξιοποιώντας ερευνητική δουλειά χιλιάδων επιστημόνων και έχει την έγκριση 113 κυβερνήσεων.
Η Έκθεση επισημαίνει πως 11 από τα 12 τελευταία έτη είναι στα 12 θερμότερα έτη στην ιστορία και πως η ετήσια αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη τα τελευταία 50 χρόνια είναι διπλάσια από εκείνη των προηγούμενων 100 ετών.
Οι θερμοκρασίες στην Αρκτική αυξάνονται με διπλάσιο ρυθμό από τον παγκόσμιο μέσο όρο, οι παγετώνες της μειώνονται κατά 2,7% την δεκαετία και η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει με 3,1 χιλιοστά ετησίως.
Το βασικό συμπέρασμα της Έκθεσης είναι πως αυτά τα δείγματα κλιματικής αλλαγής δεν οφείλονται σε φυσικά αίτια αλλά (με 90% πιθανότητα) στις ανθρωπογενείς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα το 2005 έφτασε τα 379ppm, πολύ υψηλότερα δηλαδή από το εύρος 180-300ppm των τελευταίων 650 χιλιάδων ετών.
Μέχρι το τέλος του αιώνα, η θερμοκρασία εκτιμάται πως θα έχει αυξηθεί κατά 1.8C - 4C σε σχέση με το 1999 ενώ στο δυσμενέστερο σενάριο η αύξηση μπορεί να φτάσει τους 6,4C.
Η αύξηση της στάθμης της θάλασσας αναμένεται μεταξύ 18cm και 59cm.
Καταγράφηκε
gripan
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


« Απάντηση #106 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 02:54:25 μμ »

Ποιό CO2 να ξεχωρίσουμε ?
Δεν υπάρχουν πολλά CO2 ! Ένα ειναι το CO2 ! Διοξειδιο του άνθρακα, Ενα άτομο άνθρακα (C), και δύο άτομα οξυγονου (O) μας κάνουν το μόριο του διοξειδίου του άνθρακα CO2 (άνθρακας και 2 οξυγόνα)
Μονοσήμαντος ορισμός!
Που ειναι το άκυρο ? Χαμόγελο

Παράθεση
Angie το φαινομενο του θερμοκηπίου ΔΕΝ προκαλειται απο την θερμότητα που παράγουν οι ανθρωπινες δραστηριότητες.
Αυτη η θερμότητα ειναι πρακτικά μηδενική.
Προκαλειται από το διοξειδιο του άνθρακα που παράγουν οι ανθρωπινες δραστηριότητες, το οποίο δεν αφήνει την  ηλιακή ενέργεια που έρχεται στην γή, να φύγει πίσω προς το διάστημα. Ετσι προκαλειται υπερθέρμανση της γης από την ηλιακή ενέργεια.

Δηλαδή πώς ξεχωρίζουμε ποιο CO2 δεν είναι αυτό που δεν αφήνει την ηλιακή ενέργεια να φύγει στο διάστημα... Είναι λίγο άκυρο αυτό που λες.

.
Η αύξηση της στάθμης της θάλασσας αναμένεται μεταξύ 18cm και 59cm.
Καταγράφηκε
angie
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



« Απάντηση #107 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 03:10:35 μμ »

οι βοηθητικες μοναδες  μαζι με τον αντιδραστηρα,παραγουν ενα ικανοτατο ποσο θερμοτητας μαζι με αλλα αερια που συμβαλλουν στο φαινομενο του θερμοκηπιου.Για να παραχθει 1 GW ηλεκτρικης ενεργειας απο εναν αντιδραστηρα απελευθερωνονται στην ατμοσφαιρα αλλα 2GW θερμοτητας.Εχω ξαναπει οτι το φαινομενο του θερμκηπιου δεν προκληθηκε απο τον ανθρωπο,ειναι μεριομνα της ιδιας της φυσης και ευνοει την υπαρξη ζωης στον πλανητη.Ειναι το φαινομενο κατα το οποιο η ατμοσφαιρα δσμευει μερος της ακτινοβολιας που εκπεμπει κυριως η ΓΗ(αλλα οχι μονο αυτη).Καποιο σημαντικο ποσοστο αυτης της κατακρατουμενης ακτινοβολιας οφειλεται στο co2,H20  και στα νεφη.μετα ερχεται το οζον κλπ..Η αποψη οτι αυτο το φαινομενο οφειλεται στο οτι τα αερια του θερμοκηπιου ,ενω αφηνουν την ηλιακη ακτινοβολια στο εδαφος,δεσμευουν μερος της γηινης ακτινοβολιας που φευγει προς την ατμοσφαιρα ειναι σωστη  μονο για το co2.Οι υδρατμοι π.χ που κι αυτοι με τη σειρα τους μπορει να συμβαλλουν στο φαινομενο του θερμοκηπιου απορροφουν κατευθειαν την εισερχομενη στην ατμοσφαιρα ακτινοβολια.

η ανθρωπινη δραστηριοτητα εχει σαν αποτελεσμα την αυξηση της συγκεντρωσης αεριων του θερμοκηπιου,δλδ αυξανουμε τους απορροφητες της ακτινοβολιας,αλλα αν αφηνεις στην ατμοσφαιρα ακτινοβολια 2 gw για καθε 1gw οφελιμης ενεργειας χωρια απο τα αερια ...σε βαθος χρονου και αυτη κατακρατειται...που θα διοχετευτει?δεν συμβαλλει στο φαινομενο του θερμοκηπιου??δεν εγλωβιζεται αυτη η ενεργεια μεταξυ της γης και της ατμοσφαιρας??αυτο ειναι το φαινομενο του θερμοκηπιου
Καταγράφηκε

Ο νους κινεί την ύλη
kallioph
« Απάντηση #108 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 03:21:05 μμ »

Ποιό CO2 να ξεχωρίσουμε ?
Δεν υπάρχουν πολλά CO2 ! Ένα ειναι το CO2 ! Διοξειδιο του άνθρακα, Ενα άτομο άνθρακα (C), και δύο άτομα οξυγονου (O) μας κάνουν το μόριο του διοξειδίου του άνθρακα CO2 (άνθρακας και 2 οξυγόνα)
Μονοσήμαντος ορισμός!
Που ειναι το άκυρο ? Χαμόγελο

Παράθεση
Angie το φαινομενο του θερμοκηπίου ΔΕΝ προκαλειται απο την θερμότητα που παράγουν οι ανθρωπινες δραστηριότητες.
Αυτη η θερμότητα ειναι πρακτικά μηδενική.
Προκαλειται από το διοξειδιο του άνθρακα που παράγουν οι ανθρωπινες δραστηριότητες, το οποίο δεν αφήνει την  ηλιακή ενέργεια που έρχεται στην γή, να φύγει πίσω προς το διάστημα. Ετσι προκαλειται υπερθέρμανση της γης από την ηλιακή ενέργεια.

Δηλαδή πώς ξεχωρίζουμε ποιο CO2 δεν είναι αυτό που δεν αφήνει την ηλιακή ενέργεια να φύγει στο διάστημα... Είναι λίγο άκυρο αυτό που λες.

.
Η αύξηση της στάθμης της θάλασσας αναμένεται μεταξύ 18cm και 59cm.

Ναι, γνωρίζω ότι το CO2 είναι ένα! Το άκυρό ήταν στο ότι στην αρχή λες ΔΕΝ προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα και μετά λες προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα όταν δε φεύγει προς το διάστημα. Με μπέρδεψες λίγο.

ΟΚ. Μάλλον εννοείς ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε φυσιολογικά πλαίσια δεν είναι πρόβλημα. Δημιουργεί στην ουσία την ατμόσφαιρα που είναι βιώσιμη από τον άνθρωπο. Οι υπέρμετρες όμως δραστηριότητες του πλανήτη έχουν μεγενθύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου κάνοντάς το στην ουσία... πρόβλημα.

Όσο η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα βρίσκεται στα φυσιολογικά επίπεδα, όλα πάνε καλά. Η ηλιακή ακτινοβολία μετατρέπεται σε θερμότητα, που μέρος της φεύγει προς τα έξω.
Όταν το διοξείδιο του άνθρακα είναι περισσότερο από το κανονικό (όταν δηλ. γίνονται υπερβολικά πολλές καύσεις), τότε η θερμοκρασία ανεβαίνει.
Καταγράφηκε
kallioph
« Απάντηση #109 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 03:25:31 μμ »

Παράθεση
Οι υπέρμετρες όμως δραστηριότητες του πλανήτη έχουν μεγενθύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου κάνοντάς το στην ουσία... πρόβλημα.

δραστηριότητες του ανθρώπου εννοώ, ή καλύτερα ο υπέρμετρος καταναλωτισμός του ανθρώπου
Καταγράφηκε
gripan
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


« Απάντηση #110 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 03:30:41 μμ »

Λοιπόν το ξαναλέω.

Οι ανθρωπινες δραστηριότητες παράγουν θερμότητα. Τα αυτοκινητα, η καυση ορυκτων καυσίμων, και γενικές όλες οι ανθρωπινες δραστηριότητες παράγουν θερμότητα.
Αυτή η θερμότητα ειναι πρακτικά μηδαμινή.   Αρα και δεν έχουμε κάνενα πρόβλημα από αυτό.

Καποιες ανθρωπινες δραστηριότητες παράγουν CO2. Η θερμότητα που παράγουν οι δραστηριότητες αυτές, ακόμα και αν ειναι καυση που φαινομενικα παράγει ζέστη, ειναι πρακτικά μηδαμινές.
Το CO2 όμως που παράγεται, εμποδίζει την θερμότητα της ηλιακής ακτινοβολίας, να φύγει πίσω στο διάστημα. Αυτη η θερμότητα ειναι το προβλημα μας.
Το CO2 δρα σαν ενα τζαμι γυρω απο την γη, που αφηνει τον ήλιο να μπαινει μεσα, αλλα δεν τον αφήνει να φυγει προς τα έξω.
Και ο ήλιος που τοσο αγαπαμε, μας υπερθερμαινει τελικά.

Καταγράφηκε
gripan
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


« Απάντηση #111 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 03:33:48 μμ »

Οσο αφορά την κλιματική αλλαγή που εξαιτίας της συζηταμε για τις εναλλακτικες πηγες, οφείλεται σε ενα μονο παράγοντα.

Την υπέρμετρη κατανάλωση ορυκτων καυσιμων. (ανθρακα, πετρελαιο) που απελευθερωνουν CO2 στην ατμοσφαιρα.
Αν κανουμε υπερμετρη κατανάλωση ρευματος που παραγεται απο εναλλακτικες πηγες, κανενα προβλημα όσο αφορα την κλιματικη αλλαγή.

Ο καταναλωτισμος ειναι άλλο θεμα θα ελεγα Χαμόγελο Ξεχωριστη συζητηση Χαμόγελο


Παράθεση
Οι υπέρμετρες όμως δραστηριότητες του πλανήτη έχουν μεγενθύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου κάνοντάς το στην ουσία... πρόβλημα.

δραστηριότητες του ανθρώπου εννοώ, ή καλύτερα ο υπέρμετρος καταναλωτισμός του ανθρώπου
Καταγράφηκε
gripan
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


« Απάντηση #112 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 03:39:56 μμ »

Σχεση με την ενέργεια που στελνει ο ηλιος στην γή, όλα τα GB της ανθρωπινης δραστηριότητας ειναι απειροελάχιστο μέγεθος.
Δεν θερμαίνουν την γή πρακτικά καθόλου.
Καταγράφηκε
kallioph
« Απάντηση #113 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 03:47:31 μμ »

Οσο αφορά την κλιματική αλλαγή που εξαιτίας της συζηταμε για τις εναλλακτικες πηγες, οφείλεται σε ενα μονο παράγοντα.

Την υπέρμετρη κατανάλωση ορυκτων καυσιμων. (ανθρακα, πετρελαιο) που απελευθερωνουν CO2 στην ατμοσφαιρα.
Αν κανουμε υπερμετρη κατανάλωση ρευματος που παραγεται απο εναλλακτικες πηγες, κανενα προβλημα όσο αφορα την κλιματικη αλλαγή.

Ο καταναλωτισμος ειναι άλλο θεμα θα ελεγα Χαμόγελο Ξεχωριστη συζητηση Χαμόγελο


Παράθεση
Οι υπέρμετρες όμως δραστηριότητες του πλανήτη έχουν μεγενθύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου κάνοντάς το στην ουσία... πρόβλημα.

δραστηριότητες του ανθρώπου εννοώ, ή καλύτερα ο υπέρμετρος καταναλωτισμός του ανθρώπου

Είναι άλλη συζήτηση μεν, είναι αλληλένδετα δε.
Η υπέρμετρη κατανάλωση ορυκτών καυσίμων είναι και θέμα υπερκαταναλωτισμού. Τα τόσα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται είναι θέμα υπερκαταναλωτισμού, το πώς χρησιμοποιούμε τη θέρμανση του σπιτιού μας είναι θέμα υπερκαταναλωτισμού, αν καίμε πολύ ρεύμα είναι θέμα υπερκαταναλωτισμού. Το πόσο CO2 καταναλώνεται από τις βιομηχανίες και τα εργοστάσια είναι αλληλένδετο με το τι εμείς σαν κοινωνία "χρειαζόμαστε".
Το θέμα δεν είναι ότι αν κανουμε υπερμετρη κατανάλωση ρευματος που παραγεται απο εναλλακτικες πηγες, κανενα προβλημα όσο αφορα την κλιματικη αλλαγή. Το θέμα είναι αν αυτό είναι εφικτό σε πρακτικό επίπεδο, τουλάχιστον στην Ελλάδα με την πολιτική που επικρατεί. Γιατί ούτως ή άλλως τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ακόμα κι αν αύριο μειώναμε κατά πόσον πρέπει τις καύσεις, θα τις λουστούμε.

Παράθεση
Οι ανθρωπινες δραστηριότητες παράγουν θερμότητα. Τα αυτοκινητα, η καυση ορυκτων καυσίμων, και γενικές όλες οι ανθρωπινες δραστηριότητες παράγουν θερμότητα.
Αυτή η θερμότητα ειναι πρακτικά μηδαμινή.   Αρα και δεν έχουμε κάνενα πρόβλημα από αυτό.

Αυτό πού ακριβώς το στηρίζεις ;
Καταγράφηκε
angie
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



« Απάντηση #114 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 03:56:50 μμ »

Για να παραχθει 1 GW ηλεκτρικης ενεργειας απο εναν αντιδραστηρα απελευθερωνονται στην ατμοσφαιρα αλλα 2GW θερμοτητας.

μη χρησιμοποιουμε 2 μετρα και δυο σταθμα,ειναι ξεκαθαρα πραγματα ,αλλο το καυσαερια που βγαζουν τα αυτοκινητα μας, σε ολο τον πλανητη ,αλλο να βγαλεις 2 GW ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ  Έκπληξη καθε φορα που παραγεις ηλεκτρικη ενεργεια συγκεκριμενης ισχυος.....σε συγκεκριμενες περιοχες

παρακατω αποσπασμα
απο συνεντευξη κου γερανιου(καθηγητη πυρ. φυσικης στο εκπα),
Τι θα απαντούσατε σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι η πυρηνική είναι φθηνή και καθαρή μορφή ενέργειας;

Είναι μυθεύματα. Καθαρή είναι μόνο οπτικά, γιατί η ραδιενέργεια δεν φαίνεται. Μην ξεχνάτε ότι ο πυρηνικός αντιδραστήρας είναι ένα μόνον κομμάτι του παζλ. Η ρύπανση πρέπει να εξεταστεί σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια: τη μονάδα εξόρυξης του ουρανίου, τη μονάδα που ξεχωρίζει και καθαρίζει το ουράνιο από τα υπόλοιπα χημικά στοιχεία, τη μονάδα εμπλουτισμού, τη μονάδα επεξεργασίας των πυρηνικών αποβλήτων και τη μονάδα προσωρινής φύλαξής τους. Αντίθετα με αυτό που υποστηρίζουν μερικοί, ότι δηλαδή ο αντιδραστήρας δεν συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, το σύνολο όλων των βοηθητικών μονάδων μαζί με τον αντιδραστήρα εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα ένα ικανό ποσό θερμότητας.
Καταγράφηκε

Ο νους κινεί την ύλη
gripan
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


« Απάντηση #115 στις: Δεκέμβριος 02, 2007, 03:16:09 μμ »

Ξαναλεμε, το πρόβλημα του θερμοκηπίου που προκαλει τις κλιματικές αλλαγες και και μας πιέζει σε διακοπή χρήσης κάρβουνου κλπ κλπ, ΔΕΝ οφείλεται στην θερμότητα που απελευθερωνουν οι ανθρωπινες δραστηριότητες, που ειναι μηδαμινή, αλλά στην θερμότητα του ηλίου που δεν μπορεί να φύγει προς το διάστημα πισω, λόγω αύξησης της συγκέντρωσης CO2 στην ατμόσφαιρα που οφείλεται στην καύση άνθρακα και άλλων ανθρακούχων προιόντων. (υδρογονάνθρακες δηλαδη πετρελαιο, φυσικο αέριο κλπ).
Οι πηγες θερμότητας απο ανθρωπινες δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με CO2 δεν έχουν καμμία επίδραση στο κλιμα γιατι ειναι μηδαμηνές.

Ολη η ηλιακή ενέργεια που έρχεται στην και την θερμαινει και εχουμε το φαινομενο θερμοκηπίου είναι περίπου 100.000 TW.
Ολη η ανθρωπινη χρηση ενέργειας είναι 15 ΤW  (περιλαμβανομένων όλων των καταναλώσεων ενέργειας από όλες τις αιτίες).

Αρα η ανθρωπινη ενέργεια ειναι συγκριτικα με την ηλιακή που έρχεται στην γη και μας ζεσταινει, ΜΗ ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ. Πεφτει κάτω από τα όρια του λαθους μετρήσεων όταν μετραμε την ηλιακή. Ειναι ανύπαρκτη. Ακόμα και μικροδιακυμανσεις της ηλιακης ενέργειας που φτανει στην γή, εποχικες μικροδιακυμανσεις, ειναι πολυ μεγαλυτερες από όλο το συνολο της ανθρωπινης δραστηριότητας.

Αλλο επιχειρημα, ελπιζω πιο ισχυρο:   Βγειτε στην ζεστη και τον ηλιάκο μας σημερα Κυριακή. Δείτε όλη την τεραστια ενεργεια που μας στελνει.....Ειμαστε ένα μηδεν μπροστα της.
Καταγράφηκε
angie
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



« Απάντηση #116 στις: Δεκέμβριος 02, 2007, 09:08:18 μμ »

Μμμμ...μαλιστα..καταρχας ας ξεκαθαρισουμε τι ειναι το φαινομενο του θερμοκηπιου..ειπαμε λοιπον οτι ειναι εκεινο το φαινομενο κατα το οποιο η ατμοσφαιρα δεσμευει μερος της ακτινοβολιας που εκπεμπει κυρια η γη(οταν λεμε δεσμευει βεβαια,δεν εννοουμε οτι το co2 δεσμευει,εννοουμε ολα τα θερμοκηπικα αερια(υδρατμοι,οζον,διοξειδιο ανθρακα ,νεφη,μεθανιο  κλπ κλπ))...το προβλημα λοιπον δεν ειναι μονο οι εκπομπες του co2,μεγαλο προβλημα δημιουργειται και απο το οζον της τροποσφαιρας που ειναι ας πουμε το ''κακο οζον'' (κι εμεις φροντιζουμε να το αυξανουμε)...που ειναι ενας σημαντικος απορροφητης θερμοτητας,αλλος δυναμικος παραγοντας ειναι τα νεφη που επηρεαζουν περισσοτερο ισως απο  οτιδηποτε αλλο το ενεργειακο μας ισοζυγιο.

Σημερα λειτουργουν 440 αντιδραστηρες,και καθε φορα που παραγουν απο 1 Gw ενεργειας, ολοι μαζι απελευθερωνουν 880 Gw θερμοτητας!!αν λοιπον,στραφουμε προς τα πυρηνικα,σημαινει οτι θα εχουμε και αλλους αντιδραστηρες,που θα παραγουν τεραστια ποσα ενεργειας,και για καθε μερος ενεργειας που θα παραγουν,θα εκπεμπουν στο περιβαλλον δυο μερη θερμοτητας,το ποσο ειναι ασυλληπτο .

Το 90% της κατακρατουμενης απο την ατμοσφαιρα γηινης ακτινοβολιας οφειλεται στην υπαρξη των H20,C02 και των νεφων.Πολλες μελετες χρησιμοποιουν το ενεργειακο ισοζυγιο της γηινης επιφανειας για να ερευνησουν τις μεταβολες της θερμορασιας σε συνδυασμο με τις συγκεντρωσεις του co2,αγνοωντας ταυτοχρονα το ισοζυγιο του συστηματος γηινη επιφανεια -ατμοσφαιρα.Το c02 με καλη προσεγγιση μπορει να θεωρηθει διαφανες στην ηλιακη ακτινοβολια,αυτο που κανει ειναι να απορροφα τη μεγαλου μηκους κυματος ακτινοβολια που εκπεμπει η γηινη επιφανεια....αν λοιπον η γηινη επιφανεια εχει επιπλεον ενεργεια,θα κατακρατησει και επιπλεον ενεργεια η ατμοσφαιρα.

Δεν το παμε συγκριτικα ,ποτε κατακραταται περισσοτερη θερμοτητα!Αυτο που συζηταμε ειναι αν συμβαλλει η οχι στο φαινομενο του θερμοκηπιου μια πυρηινικη εγκατασταση!

η προσωπικη μου εκτιμηση ειναι αυτη παντως..ποσο μαλλον τωρα που εχω διαβασει και τη σχετικη απαντηση του  κου γερανιου πανω στο θεμα
Καταγράφηκε

Ο νους κινεί την ύλη
gripan
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


« Απάντηση #117 στις: Δεκέμβριος 02, 2007, 10:37:27 μμ »

Οτι και να πει οποιοσδήποτε καθηγητης, η πραγματικότητα ειναι:

100.000 TW στελνει ο ηλιος
         15 ΤW παραγει η ανθρωπότητα με όλες τις δραστηριοτητες της μαζι συνολικά.

Τα συμπερασματα τα βγαζει ο καθενας μονος του, και ας λεει ο καθηγητης οτι θελει.

Βρε παιδιά, μην παιρνεται σαν θρησκεία ότι λεει ο οποιοσδήποτε καθηγητής. Ας βαζουμε και ενα φιλτρο λογικής. Ετσι και αλλιώς σε ενα συνεδριο να παει κανεις, βλεπει 500 καθηγητες να τσακωνονται μεταξυ τους και να λεει ο ένας τα ανάποδα από τον άλλον. Ας μην ψαρωνουμε ετσι.
Καταγράφηκε
angie
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



« Απάντηση #118 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 01:18:59 μμ »

Δεν ειναι οτι ακολουθουμε τυφλα τα οσα λεει ο καθηγητης,ειναι οτι και τα στοιχεια συνηγορουν υπερ της αποψης.
Τι γινεται με τα πυρηνικα?αυτο που γινεται ειναι μια διαφημιση με ψευδη στοιχεια,  οτι θα μας βγαλει απο το αδιεξοδο της παγκοσμιας θερμανσης μειωνοντας σημαντικα το ποσοστα διοξειδιου του ανθρακα στην ατμοσφαιρα
.Τα πραγματικα στοιχεια ξερεις ποια ειναι?

DR. HELEN CALDICOTT: Well, I have just discovered from the Department of Energy’s data, that the enrichment of uranium produces 93% per year of the C.F.C. gas in this country, which is currently banned under the Montreal Protocol because it produces destruction of the ozone layer. In Australia, we’ve got an epidemic of skin cancer because the ozone is so thin. C.F.C. gas, which is the refrigerant gas banned, is up to 20 times more potent global warmer than carbon dioxide, which accounts for 15% of global warming. But also, to enrich uranium, they use 2 two 1,000 megawatt coal power plants to enrich the uranium itself for nuclear power. Massive quantities of carbon dioxide are produced in that very process but also in building the reactors, storing the radioactive waste for hundreds of thousands of years. The other thing is that nuclear power releases millions of Curies of unregulated radiation into the air every year of noble gases and of Tritium, which is very biologically dangerous and very carcinogenic. And it also creates massive quantities of radioactive waste, which lasts for up to half a million years, which inevitably will leak into the Ecosphere, bioconcentrate in each step of the food chain--the algae, the crustaceans, the little fish, the big fish. We can’t taste the radiation, we can’t smell it, we can’t see it. Cancer takes years to evolve.

Αυτο λεει λοιπον με λιγα λογια οτι συμφωνα με τα στοιχεια της υπηρεσιας δεδομενων ενεργειας, ο εμπλουτισμος του ουρανιου(απαραιτητος για να παραχθει ενεργεια απο το ουρανιο),απελευθερωνει στην ατμοσφαιρα ετησιως το 93 % των cfc's(χλωροφθορανθρακες,υπευθυνοι σε μεγαλο βαθμο για το φαινομενο του θερμοκηπιου)στην χωρα που φιλοξενει τον αντιδραστηρα και μαλιστα λεει παρακατω οτι αυτοι οι αεριοι χλωροφθορανθρκες ειναι μεχρι και 20 φορες πιο δυνατοι απορροφητες ακτινοβολιας απο το διοξειδιο του ανθρακα.Κατι αλλο που λεει -αξιο να αναφερθει- ειναι οτι για να γινει εμπλουτισμος ουρανιου,απαιτειται ενεργεια η οποια παραγεται απο σταθμους ενεργειας που χρησιμοποιουν ανθρακα..
Αυτα οσον αφορα στο οτι τα πυρηνικα δεν απελευθερωνουν αερια του θερμοκηπιου.

Παμε παρακατω τωρα.
Σημερα υπαρχουν 440 ενεργοι αντιδραστηρες παγκοσμιως συνολικης χωρητικοτητας 364.000ΜW(ηλεκτρικης ενεργειας) και καλυπτουν το 16% συνολικης καταναλωσης ρευματος παγκοσμιως.Το υπολοιπο 64% παραγεται απο τις συμβατικες πηγες,λιγνιτης κλπκλπ...Που σημαινει το εξης:οτι για να μην εξαρτομαστε πια απο το λιγνιτη κλπ. πρεπει να αντικαταστησουμε αυτο το 64 % με πυρηνικη ενεργεια,αρα πρεπει να φτιαξουμε τετραπλασσιο αριθμο αντιδραστηρων,φτανοντας τους 2200 αντιδραστηρες σε παγκοσμια κλιμακα.Η λογικη μου λεει οτι ολο αυτο αφηνει ενα ποσο θερμοτητας αρκετα μεγαλο και ικανο να συμβαλλει στο φαινομενο του θερμοκηπιου με τον ενα η τον αλλο τροπο,γιατι εδω εξεταζεται και το ει9δος της ακτινοβολιας που μπορει να απορροφηθει,δλδ ο ηλιος μπορει να στελνει ενα τεραστιο,ασυλληπτο ποσο θερμοτητας στη γη,ομως οι διαφοροι απορροφητες μπορουν να κατακρατησουν συγκεκριμενο μερος της ηλιακης ακτινοβολιας...Αλλωστε,ειπαμε θερμοκηπιο ειναι γενικα η θερμοτητα που κατακραταται μεταξυ ατμοσφαιρας και  γης,και δεν οφειλεται μονο στην παρουσια του CO2...Αν βεβαια δεν υπηρχαν τα αερια του θερμοκηπιου,δεν θα ημαστε σημερα σε αυτη την κατασταση...
Να φιλτραρουμε πραγματα πριν τα αποδεχτουμε ,συμφωνω(πιστευε και μη,(!)   ερευνα:ετσι εχω υιοθετησει αυτο το ρητο)..γι αυτο και δεν πιστευω στην προσπαθεια διαφημισης της πυρηινκης ενεργειας,οτι ξαφνικα εγινε environmentally friendly,απο που και ως που?
Ειδικα σε θεματα που αφορουν στην υγεια ,οπως ειναι αυτο,θα πρεπει να ειμαστε πιο υποψιασμενοι!

Καταγράφηκε

Ο νους κινεί την ύλη
gripan
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


« Απάντηση #119 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 03:54:48 μμ »

Καλημέρα και παλι,

Αυτό που λεμε περί ηλιακής ενέργειας που έρχεται στην γή, αφορά ΜΟΝΟ το ποσοστό που φτάνει στην επιφάνεια του εδάφους ή στα κατώτερα στρωματα της τροπόσφαιρας.  Το συνολικό ποσό που φτανει στην γή είναι 185.000 TW και από αυτά σχεδόν το μισό φτάνει μέχρι το έδαφος.
Αρα αυτά τα 100.000 TW που φτανουνε στο έδαφος ή στην κατωτερη ατμόσφαιρα, ανακλώνται παλι σε υψηλοτερη συχνοτητες φασματος που τυχαινει να απορροφά το CO2.
Αρα λεμε παλι ......απο τα 100.000 TW που φτανουνε στην γή, όλη η ανθρωπινη δραστηριότα γενικα είναι 15 TW που ειναι μη μετρησιμο μεγεθος ανεξάρτητα ποιός την παράγει.

Τωρα συνεχίζουμε Χαμόγελο Οταν λεμε 15ΤW λεμε την ένεργεια που καιμε και απο άνθρακα και απο πετρέλαιο . Στην ισχύ υπολογίζουμε την θερμογόνο δύναμη του άνθρακα και του πετρελαιου. Οταν όμως τα καιμε, ναι με απελευθερώνουμε στο περιβάλλον όλη την θεμρογόνο δύναμη, εισπράτουμε όμως σαν θερμική ή κινητική ενέργεια ένα πολυ μικρό ποσοστό, κάτω του 25% ή και 10%  (για να γινει τελικα και αυτό θερμότηταΟ)

Αρα δεν ισχύει το επιχειρημα οτι αν τα αντικαθιστουσαμε όλα με πυρηνικα, θα εκπεμπαμε περισσότερη θερμότητα. Αντιθετα θα εκπεμπαμε λιγότερη αν ο βαθμός απόδοσης του πυρηνικου εργοστασίου είναι 30%.

Αλλα είτε περισσότερη είτε μικρότερη, μας ειναι αδιάφορο γιατί ειπαμε ότι όλη αυτή η ενέργεια ειναι συνολικά μηδεν.

100.00TW προς 15TW   . Μικροτερο νουμερο και απο το στατιστικο λαθος μετρησης του 100.000ΤW
Καταγράφηκε
angie
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



« Απάντηση #120 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 05:14:03 μμ »

καλησπερα και παλι(οπως φαινεται θα το ξημερωσουμε   Μεγάλο χαμόγελο  Κλείσιμο ματιού)

αχ...
λοιπον,δεχομαστε οτι υπαρχουν δυο τροποι θερμανσης του πλανητη?ο αμεσος και ο εμμεσος!!
Οι αντιδραστηρες παραγουν ενεργεια ηλεκτρικη ομως,παραγουν πιο πολυ θερμοτητα απο οτι ηλεκτρικη ενεργεια.Αυτο ειναι ενα γεγονος!Αυτη τη θερμοτητα τη διοχετευουν στον αερα και το νερο.Συγκεκριμενα στη Γαλλια,εχει κλεισει πυρηνικος αντιδραστηρας εξ αιτιας της υπερ-υπερθερμανσης των λιμνων ,ποταμων και της ατμοσφαιρας στην περιοχη.Αρα,με την αυξηση των αντιδραστηρων ,αυξανεται ο ρυθμος θερμανσης του τοπικου οικοσυστηματος,αυτο αν το αναγουμε σε παγκοσμια κλιμακα ξερεις τι σημαινει?με 2200 αντιδραστηρες?αρα λοιπον,εχουμε την αμεση θερμανση λογω της τεραστιας και οχι αμελητεας ποσοτητας θερμοτητας και την εμμεση με την εκλυση αεριων του θερμοκηπιου!!!

Ενα παραδειγμα ...σε μικροτερη κλιμακα.Ας παρουμε μια πολη,την Αθηνα.Η Αθηνα παντα ,οπως ολες οι πολεις,εχει θερμοκρασια μεγαλυτερη κατα 2-8 !! βαθμους κελσιου αναλογως απο καποια γειτονικη επαρχιακη πολη!!Σ αυτο συμβαλλουν πολλοι παραγοντες ,μεσα σε αυτους και το co2 και αλλα αερια-ρυπαντες,μελετες ωστοσο εδειξαν οτι αυτα δε συμβαλλουν και τοσο πολυ.Συμβαλλει ομως και η απευθειας ανθρωπογενης εκλυση θερμοτητας και μαλιστα αρκετα.Αυτο το φαινομενο υπαρχει και λεγεται αστικη θερμονησιδα..Με την ιδια λογικη,σε μεγαλυτερη κλιμακα,η εκλυση τεραστιας ποσοτητας θερμοτητας παντα επηρεαζει το μικροκλιμα μιας περιοχης.Αν αυτο συμβαινει συνεχως,καταλαβαινεις οτι επηρεαζονται ολες οι μετεωρολογικες παραμετροι,απο εξατμιση,θερμοκρασια μεχρι...ο,τι θελεις!!Ειναι λοιπον ενας αμεσος τροπος θερμανσης,που ενισχυει σαφως το φαινομενο του θερμοκηπιου.
 
Καταγράφηκε

Ο νους κινεί την ύλη
gripan
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


« Απάντηση #121 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 06:12:22 μμ »

Καλησπέρα (ακομα)

Για το τοπικο μικροκλίμα συμφωνώ.

Εξου και οι πύργοι ξύψης σε όλα τα θερμικα εργοστάσια. Καπου θελουνε να διώξουνε την περίσσεια ενέργειας που δεν μπορει να μετατραπεί σε ηλεκτρική.
Φυσικα όλοι προτιμούνε, αντί να υπάρχει πύργος ψυξης, να υπάρχει κάνα τοπικό ποταμάκι ή θαλλασα μια που το νερό έχει πολύ καλη θερμοχωρητικότητα.

Παιδια η θερμοτητα των σταθμων δεν ειναι προβλημα για το παγκοσμιο κλιμα (100.000TW προς 10TW). Μακάρι να πυρηνικά να είχανε μηδενικό δείκτη επικυνδυνότητας και μηδενικη πιθανότητα διαρροής.  Τοτε ο κόσμος θα ήτανε διαφορετικός.

(δηλαδη κολοκυθια διαφορετικός θα ήτανε αφου τα βασικα προβήματα του καθενος μας θα ήτανε ακόμα τα ίδια)
Καταγράφηκε
angie
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



« Απάντηση #122 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 10:45:32 πμ »

Βασικα το αλλο μεγαλο προβλημα ειναι οτι με προσχημα το θερμοκηπιο,οι χωρες που θελουν να αποδεσμευτουν απο το πετρελαιο, εχουν ξεκινησει μια ''προπαγανδα'' υπερ της πυρηνικης ενεργειας και παραπλανουν τον κοσμο...Ευτυχως ,ομως,η μνημη δεν ειναι και τοσο βραχυβια ωστε να εχει διαγραψει τα γεγονοτα του τσερνομπιλ και αλλων περιπτωσεων!.. Αυτοι,ομως που υποστηριζουν ενθερμα και προτεινουν την πυρηνικη ενεργεια ως λυση στο προβλημα,ειναι το λιγοτερο τραγικοι, γιατι στο βωμο των οικονομικων και γεωπολιτικων τους συμφεροντων πανε να θυσιασουν την ασφαλεια και την υγεια του κοσμου!!Δηλαδη σε τι σημειο εχουμε φτασει!!! που ενω ολοι γνωριζουμε τα παρελκομενα των πυρηνικων,προσπαθουν να μας πεισουν οτι ξαφνικα εχουν γινει πολυ ασφαλη...
Καταγράφηκε

Ο νους κινεί την ύλη
gripan
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


« Απάντηση #123 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 11:32:10 πμ »

Το ερωτημα είναι το εξής:  Εντάξει να πείς οι Ελληνες έχουν βραχύβια μνήμη.

Ολοι οι άλλοι λαοι, κατά τεκμήριο πιο ανεπτυγμενοι κοινωνικά και με ποιο αυξημενη οικολογικη συνείδηση (πχ Ελβετία και Σουηδία) που αυξάνουν την παραγωγή ενέργειας από πυρηνικά, τί είναι ?

Θα με ενδιεφερε σε αυτό το ερώτημα η γνωμη σου ...
Καταγράφηκε
angie
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



« Απάντηση #124 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 04:15:10 μμ »

Ναι...η αληθεια ειναι οτι και εγω εχω αναρωτηθει γι αυτο το θεμα.Το μονο σιγουρο οτι η αποφαση τους αυτη ειναι συναρτηση πολλων πραγματων και ενδεχομενως να μην γνωριζουμε ολες τις παραμετρους.
Βεβαια,ειδικα για την Ελβετια δεν εκπλησσομαι ιδιαιτερα ,γιατι στην Ελβετια υπαρχει νομοθεσια νομιζω που υπαγορευει την κατασκευη πυρηνικων καταφυγιων σε υπογεια σπιτιων,σε δημοσιους χωρους κλπ!!!..Αν σκεφτουμε λοιπον οτι θελουν να απεξαρτοποιηθουν απο το πετρελαιο και να μειωσουν υποτιθεται τα θερμοκηπικα αερια,ε...φανταζομαι οτι δεν θα υπηρχαν και πολλοι αντιπαλοι της ιδεας αυτης..Βεβαια,εδω υπεισερχεται και ενας αλλος παραγοντας...αυτοι οι πιο αναπτυγμενοι λαοι,ακριβως επειδη απολαμβανουν τις υπηρεσιες που τους παρεχει το κρατος τους,εχουν κατα κανονα εξαιρετικα συστηματα οσον αφορα στην περιθαλψη,στην παιδεια  ,το περιβαλλον κτλ...εχουν εμπιστοσυνη στα μετρα που θα λαβει η κυβερνηση για την ασφαλεια του αντιδραστηρα.Αν γινεται και μια προπαγανδα  υπερ των πυρηνικων...δε θελει και πολυ να πειστεις!!!Ειναι αυτο που λενε οτι καμια φορα ο αλλος επιμενει τοσο πολυ που τελικα σε πειθει,οχι λογω επιχειρηματων αλλα με την επιμονη τους μπορει να κανεις στροφη 180 μοιρων
Καταγράφηκε

Ο νους κινεί την ύλη
Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 |   Πάνω
Εκτύπωση
Μεταπήδηση σε: