Oikologio Forum

Περιβάλλον => Μέτρα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών => Μήνυμα ξεκίνησε από: Inner Tree στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 11:12:44 πμ



Τίτλος: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Inner Tree στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 11:12:44 πμ
Ολοι οι πολιτικοι μιλανε για τους πυροπληκους φετος και καλα κανουν αλλα...
Ο Καραμανλης δεν εκανε Υπουργειο Περιβαλλοντος με υπευθυνο Υπουργο...

Εχετε ακουσει κανεναν να μιλαει ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ δεν θα καει και η αλλη μιση Ελλαδα του ΧΡονου?
Απο τωρα πρεπει να αυξησουν καναντερ, δασοπροστασιες, πυροσβεστες. και να σχεδιασουν πολυ καλα τα βηματα για του χρονου...

ΚΑνεις δεν λεει η κανει τιποτα...το Οικολογιο πρεπει να πιεσει με ΣΜΣ και εμαιλς να ειναι οι πολιτες αφυπνησμενοι για του χρονου γιατι οι εμπρηστες θα βρουν την ευκαιρια και του χρονου...ΚΑΙ ΑΣ ΠΙΑΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΑΕΙ 10 χρονια για εμπρησμο..οσο θα κανει το ΔΑΣΟΣ να ξαναφυτρωσει...Η χωρα της ατιμωρησιας



Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: BUTTERFLY στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 11:16:23 πμ
10 χρονια?????

Οχι καλε μου! Πρωτα λιντσαρισμα στο Συνταγμα και μετα αλυσιδα στο ποδι και καταναγκαστικα εργα! Ποσα δεντρα εκαψες? 1000? Για καθε ενα θα φυτευεις 2 και αν ξανακαουν παλι απο την αρχη. Και οταν και αν τελειωσεις ποτε... τοτε 10 χρονια φυλακιση!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: paraxeno στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 11:37:26 πμ
συμφωνώ με πεταλούδα... σιγά μην ταίζουμε για δέκα χρόνια κάποιον που μας έκαψε... μπορούμε όμως να τον στείλουμε σε ένα βουνό με επιτήρηση, (χαλάλι για τον φύλακα) και να αναδασώνει, τρώγοντας ότι θα βρίσκει στο βουνό... μέχρι να γίνει ο τόπος πράσινος - νομίζω ότι αν επιζήσει θα συνετιστεί μετά από αυτό


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 11:45:32 πμ
Το 80% των πυρκαγιών είναι εμπρησμοί από αμέλεια. Ας μην έχουμε στο νου μας τους "κακούς" λοιπόν, όλοι εμείς χωρίς να το ξέρουμε γινόμαστε εμπρηστές, και αν θέλουμε να κάνουμε κάτι για να μην καεί η Ελλάδα και του χρόνου, θα πρέπει να δώσουμε βάση στην πρόληψη αυτού του φαινομένου με ενημέρωση όλων των πολιτών. Σ' αυτό τουλάχιστον αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά.

Παράθεση
λιντσαρισμα στο Συνταγμα

Συγνώμη, σε ποια εποχή ζούμε είπαμε;  ???


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: πηνελόπη στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 12:00:10 μμ

Παράθεση
λιντσαρισμα στο Συνταγμα

Συγνώμη, σε ποια εποχή ζούμε είπαμε;  ???


Στην εποχή που δεν έχουμε ακόμα συνηδητοποιήσει πως η φύση είναι ο μόνος ''θεός'' που μας τρέφει, για να μπορούμε να υπάρχουμε και να διανύουμε εποχές... Αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, αυτό δεν πρέπει κάπως να το καταλάβουν? >:(


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: BUTTERFLY στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 12:36:52 μμ
Οταν λεω λιντσαρισμα ειναι μεταφορικο, δεν λεω να τον σπασουμε στο ξυλο...καμια κατεβρεξη με βενζινα και τυχαια να πεσει ενα σπιρτο ομως?? Πλακα κανω! Καμια τοματουλα, κανενα φτυσιμο στα μουτρα, τετοια αθωα πραγματακια ::)

Οσον αφορα στην τιμωρια, αναφερομουν σε οσους αποδεδειγμενα ειναι εμπρηστες και οχι απο αμελεια...(βλ. στουπια, γκαζακια, εμπρηστικους μηχανισμους).

Δηλαδη, αυτον που πιασανε στη Φλωρινα (νομιζω) με ενα πορτ μπαγκαζ τιγκα στα γκαζακια, πρεπει να τον βαλουν φυλακη για καποια χρονια? Ξερεις τι θα γινει? Θα του επιβληθει 10 ετης καθειρξη, θα επικαλεστει ψυχασθενεια η κατι τετοιο, θα δειξει και καλη διαγωγη και σε 5 χρονια μαξιμουμ θα ειναι εξω και ελευθερος να φαει τα εκατομμυριακια που πηρε για να μας κατακαψει!

Ωραια τιμωρια! Οχι μονο δεν θα συνετισει αλλα θα ακολυθησουν κι αλλοι το λαμπρο του παραδειγμα! Εμπρος στο δρομο που χαραξε ο εμπρηστης!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: dpurpler στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 12:39:34 μμ
Πάγια θέση μου:

Δεν χρειαζόμαστε δρακόντιους νόμους - το αντίθετο.
Χρειαζόμαστε να ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ οι ποινές.

(ένας από τους καθηγητές του Παντείου που "έφαγαν" εκατομύρια ευρώ είναι έξω και μάλιστα μπορεί να φύγει εξωτερικό λόγω ακαδημαικής ιδιότητας ενώ πρωτοδίκως δικάστηκε δίς ισόβια. 2 μήνες μετά είναι έξω. Τι περιμένεις τώρα;;; )


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 01:33:43 μμ
Ο θυμός είναι λογικός όταν δεν τιμωρείται αυτός που πρέπει, συμφωνώ.

Όμως για να μην ξαναγίνονται τα ίδια αιωνίως σ' αυτόν τον τόπο πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην προστασία του δάσους από ανθρώπους που έχουν διδαχθεί για τη ζωή του δάσους, ώστε να περιοριστεί η δράση όλων αυτών των ψυχοπαθών και εγκληματιών αλλά και η δική μας δράση αμέλειας για την πρόκληση πυρκαγιάς.

Πρόληψη και προστασία είναι τα όπλα μας και καλό είναι τον θυμό μας να τον κάνουμε δημιουργική δράση πρόληψης και προστασίας.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: BUTTERFLY στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 02:07:28 μμ
Δεν διαφωνω μαζι σου, απλα θεωρω οτι πρεπει να περασει καιρος για να αλλαξει η νοοτροπια του Ελληνα και μεσα απο γενικοτερς αλλαγες στην παιδεια και στην οικογενεια. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι αυτη τη στιγμη ο Ελληνας μονο με "το βουρδουλα"= αυστηρες ποινες ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ καταλαβαινει και θα περασει πολυς καιρος μεχρι να φτασουμε στο σημειο να μη χρειαζομαστε κανεναν να μας παιρνει απο το χερακι και να μας λεει τι ειναι το σωστο, αλλα ο καθενας να το κανει απο μονος του. Και μεχρι τοτε τι? στην ιδια ατιμωρησια και ασυδοσια θα ζουμε?

ακομα κι εσυ σαν παιδι, ποτε εκανες πιο αμεσα αυτο που σου ελεγαν οι γονεις σου? οταν σου εξηγουσαν με ωραιο τροπο τα οφελη και τις επιπτωσεις η οταν φοβοσουν πως αν δεν το κανεις την εβαψες???


 


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 02:28:27 μμ
Παράθεση
ακομα κι εσυ σαν παιδι, ποτε εκανες πιο αμεσα αυτο που σου ελεγαν οι γονεις σου? οταν σου εξηγουσαν με ωραιο τροπο τα οφελη και τις επιπτωσεις η οταν φοβοσουν πως αν δεν το κανεις την εβαψες???

Ο φόβος φυλάει τα έρμα, ε ;  ;)

Κοίτα, εγώ δεν είμαι υπερ μιας συμπεριφοράς φόβου για να μάθει κάποιος. Ο φόβος σαφώς είναι ένα θετικό συναίσθημα όταν μας φέρνει σ' επαφή με αμυντικούς μηχανισμούς και μας κάνει να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε ένα γεγονός και να φυλλασσόμαστε, αλλά όταν ο φόβος ξεφεύγει, και συχνότερα αυτό γίνεται, έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Πάντως η δική μου περιβαλλοντική καλλιέργεια ξεκίνησε όταν πέταξα ένα χαρτί σ' ένα βενζινάδικο και κάποιος μου έκανε παρατήρηση και μου είπε να το μαζέψω και συν τοις άλλοις μου είπε: "στο σπίτι σου έτσι τα πετάς;" και μου έκανε μεγάλη εντύπωση καθώς ήμουν μικρό παιδάκι. Τώρα βλέπω παιδάκια να πετάνε σκουπίδια κάτω και κανείς να μην τους λέει τίποτα, αυτό είναι αδιαφορία, κι όταν ξεκινάει από μικρές ηλικίες είναι άστα να πάνε.

Παράθεση
Ειτε μας αρεσει ειτε οχι αυτη τη στιγμη ο Ελληνας μονο με "το βουρδουλα"= αυστηρες ποινες ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ καταλαβαινει

Μα σαφώς και οι ποινές και όλ' αυτά τα όρια πρέπει να μπαίνουν. Είναι μεγαλύτερο έγκλημα η ατιμωρισία παρά το ίδιο το έγκλημα. Όμως οι νόμοι είναι έτσι φτιαγμένοι για να έχουν διέξοδα και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε έχουμε τσιμεντοποιήσει δασικές εκτάσεις, επειδή νόμοι το επιτρέπουν. Γι' αυτό αυτός που χτίζει π.χ. στο δάσος δεν τα βάζει και πολύ την συνείδησή του. Γιατί του το επιτρέπουν, είναι το σύστημα τέτοιο δηλ. που είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, και απλά λέω αντί να χάνουμε την ενέργειά μας για αυτά τα αρνητικά, να δούμε τι θετικό μπορεί να βγει απ' αυτό τον θυμό. Αλλά σαφώς πρέπει να καταγγέλουμε τυχός ατιμωρησίες κτλ.

Παράθεση
και θα περασει πολυς καιρος μεχρι να φτασουμε στο σημειο να μη χρειαζομαστε κανεναν να μας παιρνει απο το χερακι και να μας λεει τι ειναι το σωστο, αλλα ο καθενας να το κανει απο μονος του. Και μεχρι τοτε τι? στην ιδια ατιμωρησια και ασυδοσια θα ζουμε?

Όλοι χρειαζόμαστε κάποιον, κάπου που εμείς υστερούμε ο άλλος μπορεί να μας βοηθήσει, και κάπου που εμείς έχουμε γνώσεις θα βοηθήσουμε. Αυτό το δούναι και λαβείν δεν πρόκειται να πάψει καθώς δεν μπορεί κανείς να αποκτήσει την τέλεια γνώση και να πει: τώρα τα ξέρω όλα τα σωστά και δεν χρειάζομαι κανέναν να με πάρει απ' το χέρι και να με διδάξει. Γηράσκω αεί διδασκόμενος κοινώς.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Fotis στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 03:00:50 μμ
...
Λοιπόν, να μαι κ εγώ...

1. Οι φωτιές δεν είναι πάντα κακές...Τα  μεσογειακά οικοσυστήματα πολλές φορές ΑΠΑΙΤΟΥΝ τη φωτιά για να συνεχίσουν να επιβιώνουν...
Εντάξει, καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν είναι αυτό το νόημα της κουβέντας, απλά να υπάρχει κι αυτή η διάσταση...

2. Αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να περιορίσουμε τους εσκεμμένους εμπρησμούς τότε πρέπει να συνταχθεί το έρμο το κτηματολόγιο. Όταν η χρήση γης και τα σύνορα είναι καθορισμένα τότε κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το αν είναι δάσος ή βοσκότοπος ή χωράφι ή οτιδήποτε άλλο. Πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζοντας με ακρίβεια μερικών εκατοστών τα σύνορα μεταξύ δάσους και πόλεων και γεωργικών εκτάσεων, ο καθένας (ακόμη κι εσείς/εμείς ως ιδιώτες) μπορούμε εύκολα να προσβάλουμε τους καταπατητές...

3. Αν υποθέσουμε ότι οι φωτιές προέρχονται από αμέλεια, τότε γιατί καίγονται τόσο μεγάλες εκτάσεις? Κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του.
Η δασική υπηρεσία αποτυγχάνει στην πρόληψη και η πυροσβεστική αποτυγχάνει στην κατάσβεση...
Πως να κάνει σωστά τη δουλειά της η Δασική υπηρεσία η οποία συνεχώς παραγκωνίζεται από την πολιτεία και συνεχώς υποχρηματοδοτείται... Η χρηματοδότηση των δασαρχείων καλά-καλά δεν φτάνει για τα αναλώσιμα...
Η πυροσβεστική...Απλώς είναι άσχετοι με το αντικείμενο της δασοπυρόσβεσης...Τί να κάνουν?
Και βέβαια τα παραπάνω ισχύουν και για το σημείο 2, αφού ακόμη και πυρκαγιές από εσκεμμένους  εμπρησμούς μπορεί να περιοριστούν...

Άποψη μου λοιπόν ότι ούτε δρακόντεια μέτρα χρειάζονται, ούτε λιντσάρισμα ούτε τίποτα...
Επίσης δεν χρειάζεται να επικρατεί πανικός κάθε φορά που ένα δάσος καίγεται...Είπαμε...Μπορεί να το χρειάζεται στη δεδομένη στιγμή...

δείτε ακόμη:
http://www.oikologio.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=51&topic=220.0
http://www.oikologio.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=51&topic=287.msg2002#new

Είμαι εδώ για περισσότερες πληροφορίες, συζήτηση και διαφωνίες (πάντα κόσμια  ;))


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: BUTTERFLY στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 05:14:53 μμ
Φωτη μου εχω διαβασει μια σχετικη εργασια στο Αναδασωση, τυχαια ακολυθωντας καποια αλλα λινκ. Εχεις απολυτο δικιο. μαλιστα ανεφερε οτι καποια ειδη οπως το πευκο, στις περιοχες που για πολλες δεκαετιες δεν υπηρχαν πυρκαγιες, μειωνοταν ο ρυθμος αναπτυξης του πευκοδασους. εχει και καποια σχεση με τη ρητινη του πευκου νομιζω. δεν πολυκαταλαβα κιολας...

Καλλιοπη μου, νομιζω πως στην ουσια συμφωνουμε, απλα εγω εκφραζομαι λιγο πιο καυστικα. Εμμενω βεβαια στην αποψη μου οτι οι ποινες ειναι πολυ χαλαρες (πχ 2 ετη για εμπρησμο εξ' αμελειας), αλλα συμφωνω οτι μεγαλο μερος των οσων γινονται ειναι θεμα αδιαφοριας. Και να που ερχομαστε παλι στην Παιδεια και την Οικογενεια. Μην κοιτας που εσυ αντεδρασες ετσι...την ιδια ακριβως εκφραση που σου ειπανε εχω χρησιμοποιησει απειρες φορες εγω και τις περισσοτερες οι απαντησεις που πηρα ηταν "τι ανακατευεσαι" "παρατα μας" η απλα σιωπη. Ποτε δεν εσκυψε κανεις να μαζεψει το σκουπιδακι του...

Δεν υπαρχει διαπαιδαγωγηση σωστη - τους λογους τους αναλυουμε αλλη φορα- και μεχρι να καταφερουμε να φερουμε νεα νοοτροπια στους εαυτους μας πρωτα απο ολα, στον κυκλο μας μετα και τελικα στην ζωη μας, πρεπει καπως να προστατευτουμε και οι ιδιοι και η κοινωνια μας, εστω και με περισση αυστηροτητα.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 05:32:04 μμ
Συμφωνώ και γω με τον Φώτη, και θ' ανεβάσω σε λίγο κι ένα κείμενο για τη σχέση φωτιάς-μεσογειακού δάσους.

Όσο για τις τιμωρίες, όσα χρόνια και να είναι πιστεύεις ότι θα γίνει κάτι με μόνο να τιμωρηθεί και να φυλακιστεί ο ένοχος ; Δεν θα πρέπει να (εκπ)παιδευτεί με κάποιον τρόπο για να μην ξανακάνει αυτό που έκανε πάλι από αμέλεια ;

Ότι δεν υπάρχει σωστή διαπαιδαγώγηση εννοείται, η διαπαιδαγώγηση που υπάρχει είναι στο πώς να βολευτεί το παιδί μας και να τα βρει όλα έτοιμα. Αυτή είναι η χαρά του κάθε γονέα τελικά κι όχι να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά του, δηλαδή να του μάθει τις σωστές αξίες και τη σωστή συμπεριφορά μέσω μιας αγωγής.

Παράθεση
Μην κοιτας που εσυ αντεδρασες ετσι...την ιδια ακριβως εκφραση που σου ειπανε εχω χρησιμοποιησει απειρες φορες εγω και τις περισσοτερες οι απαντησεις που πηρα ηταν "τι ανακατευεσαι" "παρατα μας" η απλα σιωπη. Ποτε δεν εσκυψε κανεις να μαζεψει το σκουπιδακι του...

Ναι, είναι δύσκολο για κάποιον να τον ταράζεις και να τον βγάζεις απ' την ευκολία του. Μη μου την αδιαφορία τάραττε ! Και γω μη νομίζεις, μετά από δυο τρεις παρατηρήσεις του το πήρα τελικά. Και στην αδελφή μου μια φορά που έριξε κάτι κάτω και της έκανα παρατήρηση, έπρεπε να της το πω τρις και ότι αν δεν το κάνει αυτή θα το κάνω εγώ, και μόνο τότε το έκανε. Επιμονή θέλει, αλλά όταν το λες σε κάποιον γνωστό σου ή φίλο σου είναι ευκολότερο απ' ό,τι όταν το λες σε κάποιον άγνωστο που το σύνηθες είναι να σε αγνοήσει.
Βέβαια το σκουπιδάκι δεν είναι ισάξιο με έναν ηθελημένο εμπρησμό αλλά όλα έχουν ένα κοινό παρονομαστή κι αυτός είναι ο σεβασμός προς το σπίτι μας, τη γη δηλαδή  :D


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: TassosD στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 05:41:23 μμ
καλα...
Σφαιρα στο κούτελο, να τελειώνουμε!
Αφού "βοηθάει" το δάσος στην επιβίωσή του, ας "βοηθήσουμε" τη φύση στην.... Φυσική Επιλογή του ικανότερου!

Σοβαρευτείτε! Το συζητάτε κιόλας;
Μήπως να του κάνουμε και σεμινάριο πώς να ξαναγίνει άνθρωπος;
Κι ενα κομμάτι παστίτσιο, για κάθε δεντρο που δεν καίει...

Δε λέω, ατυχήματα συμβαίνουν. Αυτούς, να τους βάλουμε να τα ξαναφυτέψουν και ας πάνε στο καλό μόλις τελειώσουν...

Έτσι λέω, και μιλάω σαν αγρίμι. Τουλάχιστον δε χέζω εκεί που κοιμάμαι...


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: BUTTERFLY στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 05:43:49 μμ
Για το πρωτο μερος απλα να διευκρινησω οτι το βασικο ειναι οταν κατι γινεται σκοπιμα και οχι απο αμελεια, αυτο ηταν απλα ενα παραδειγμα, αλλωστε καπως πρεπει να μαθουμε να ειμαστε πιο προσεκτικοι.

Για τη διαπαιδαγωγηση συμφωνω απολυτα μαζι σου κι ευχομαι μονο να μην ισχυσει και για μενα οταν και αν γινω μητερα το "ο,τι κοροϊδευεις το λουζεσαι" και να μη φτιαξω αλλο ενα κακομαθημενο ελληνακι!!!

Για τα υπολοιπα επισης συμφωνω απολυτα!!!!!!!!!!!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 05:48:36 μμ
Παράθεση
Αφού "βοηθάει" το δάσος στην επιβίωσή του, ας "βοηθήσουμε" τη φύση στην.... Φυσική Επιλογή του ικανότερου!

Αυτή είναι η κυριότερη παρεξήγηση για τη σχέση φωτιάς και μεσογειακού δάσους, και πριν βγάλουμε τις χατζάρες ας μάθουμε τι σημαίνει δάσος.

Φαίνεται ότι η πλύση εγκεφάλου που έχουν κάνει τα κανάλια τόσα χρόνια έχουν αποφέρει καρπούς ...



Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: polyenios στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 06:27:25 μμ
Τα πεύκα είναι πυρόφυλα... αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήνουμε να καούν! Αν είναι τόσο απλό, γιατί δεν βάζει ελεγχόμενες πυρκαγιές η δασικη υπηρεσία;

Για να αποφευχθούν οι φωτιές υπάρχουν τρεις κατηγορίες ενεργειών που πρέπει να γίνουν:
1. Οι πάγιες διοικητικές και οργανωτικές παρεμβάσεις
2. Οι κατά περίσταση προσαρμοζόμενες ανάλογα με τις συνθήκες
3. Μετά τις πυρκαγιές...

Στην 1η κατηγορία ανήκουν οι αλλαγές σε πυροσβεστική οργάνωση (π.χ. δασοπυροσβέστες με μόνιμη ανάθεση σε συγκεκριμένο δάσος), προληπτικά μέτρα (π.χ. καθαρισμός πυλώνων της ΔΕΗ και υπογειοποίηση καλωδίων), πολιτική προστασία (οργάνωση ομάδων δασοπροστασίας,, ευθύνη στρατού, εκπαίδευση κατοίκων να μην ανάβουν στόφες ή να μην κάνουν συγκολήσεις στα κάγκελα), επεμβάσεις δασολόγων σε γερασμένα οικοσυστήματα (όπως αυτό της Αλονήσσου), ενίσχυση των δραστηριοτητων που σχετίζονται με τα δάση έτσι ώστε να υπάρχει σοβαρό συμφέρον να μην  καίγονται και λοιπά...

Στην 2η κατηγορία ανήκουν μέτρα που προσαρμόζονται ανάλογα με την συγκηρία, όπως όταν υπάρχει υψηλός δείκτης επικυνδυνότητας (και πως ορίζεται αυτός...), η αν παρατηρηθεί εκ νέου αυξημένη ξηρασία, ή αν υπάρχει προεκλογική περίοδος (μη γελάτε, όλα πρέπει να μπουν στο τραπέζι), και τι πλάνα αντίδρασης εφαρμόζονται.

Στην 3η κατηγορία θα εντάξω την οργάνωση ομάδων πρώτης επέμβασης μετά την κατάσβεση της φωτιάς. Με δασολογικό, οικολογικό, νομικό, τεχνολογικό υπόβαθρο που θα αποθαρρύνει τους υποψήφιους σφετεριστές εδάφους και χρήσης αυτού...

Οι περιοχές που καίγονται κάθε χρόνο (και προφανώς είναι επικύνδυνες και στις επόμενες χρονιές) είναι δεδομένες. Να γίνει μία σοβαρή ανάλυση, να μελετηθεί πως θα ελεγχθούν αυτές οι περιοχές και τι χρειάζεται για να μειωθεί η συχνότητα εμφάνισης των πυρκαγιών σε αυτές.

Αυτά σαν μία πρώτη δική μου πρόταση... Απλά ένα πλαίσιο.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 06:50:11 μμ
Παράθεση
Τα πεύκα είναι πυρόφυλα... αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήνουμε να καούν! Αν είναι τόσο απλό, γιατί δεν βάζει ελεγχόμενες πυρκαγιές η δασικη υπηρεσία;

Αντιγράφω ένα απόσπασμα από το βιβλίο "Μαθαίνοντας να ζούμε με τις δασικές πυρκαγιές του Π. Κωνσταντινίδη

"Όμως και οι δύο μηχανισμοί αποτροπής φύτρωσης (ασφυκτικές συνθήκες που δημιουργούν οι θάμνοι, οι οποίοι κρύβουν τον ήλιο από το έδαφος και η αλληλοπάθεια) επιδρούν συγχρόνως και προς τους σπόρους των μεσογειακών θάμνων και πεύκων. Και οι μεν θάμνοι πολλαπλασιάζονται με την πρεμνοβλάστηση και τη ριζοβλάστηση, τα πεύκα όμως δεν διαθέτουν τέτοια ικανότητα. Έτσι, οι σπόροι τους πέφτουν στο έδαφος, χωρίς να μπορούν να επιβιώσουν πέρα από λίγους μήνες στις υπάρχουσες ασφυκτικές συνθήκες.

Με λίγα λόγια τα μεσογειακά πεύκα αδυνατούν να ανανεωθούν, εκτός και εάν υπάρξει προσωρινή απελευθέρωση του εδάφους από τον ανταγωνισμό των πυκνών θάμνων και την αλληλοπάθεια που προκαλούν. Η φύση δεν διαθέτει ούτε πριόνια, ούτε τσεκούρια. Έτσι ένα πεύκο μπορεί να ρίχνει για δεκάδες χρόνια χιλιάδες σπόρους και από αυτούς να μη φυτρώσει ποτέ ούτε ένας. Με το πέρασμα των χρόνων θα γερνά χωρίς να αφήσει διαδόχους. Αυτό φυσικά σημαίνει υποβάθμιση, που από ένα σημείο και μετά γίνεται μη αναστρέψιμη.

Καθαρισμένο έδαφος κατάλληλο για φύτρωση σπόρων, χωρίς ανταγωνισμούς και αλληλοπάθεια, τα φυτά βρίσκουν μόνο μετά από πυρκαγιά.

Αυτή ακριβώς είναι και η πραγματική σχέση μεταξύ μεσογειακής βλάστησης και φωτιάς. Δηλαδή η φωτιά καθάριζε ανέκαθεν το έδαφος, προκειμένου να δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες ανανέωσης του δάσους με νέα δένδρα. Μετά από χιλιάδες χρόνια, τα μεσογειακά οικοσυστήματα έχουν χάσει την ικανότητα αναγέννησης σε ακαθάριστες περιοχές. Χωρίς τις φωτιές, τα μεσογειακά δάση θα παύσουν να υπάρχουν τουλάχιστον με τη μορφή που είναι γνωστά."

"Είναι φυσικό να υπάρχει ανησυχία για την ύπαρξη των δασών μετά από κάθε φωτιά. Εάν όμως πράγματι οι φωτιές κατέστρεφαν τα δάση, τότε η χώρα μας και οι υπόλοιπες περιοχές με μεσογειακό κλίμα θα ήταν μια απέραντη έρημος από την αρχαία ακόμη εποχή. Εάν η Σάμος που την προηγούμενη δεκαετία κάηκε τουλάχιστον τρείς φορές με τεράστιες πυρκαγιές, είχε χάσει τα δάση της, τότε τι έκαιγαν τόσες ημέρες οι φωτιές του 2000; Τι καίγεται και ξανακαίγεται στην ταλαίπωρη Αττική;

Εκείνο που πρέπει να μας ανησυχεί ως κοινωνία, είναι οι συχνές πυρκαγιές. Η μείωση των μεσοδιαστημάτων των πυρκαγιών, εξαιτίας της κακής ανθρώπινης συμπεριφοράς αποτελεί μια πολύ σοβαρή διαταραχή. Δάση που ξανακαίγονται, πριν ωριμάσουν βιολογικά και πριν δημιουργήσουν απόθεμα σπόρων, οδηγούνται σε μη αναστρέψιμες υποβαθμίσεις. Και θα πρέπει να στραφεί η προσοχή όλων μας στο σημείο αυτό. Να μην καίγονται νεαρά ανώριμα δάση. Η προτεραιότητα στην προστασία πρέπει να δοθεί σε αυτά τα δάση. Άλλωστε η καύσιμη βιομάζα είναι λίγη, και η αντιμετώπιση αυτών των πυρκαγιών είναι εύκολη υπόθεση."

Άρα θέλουμε να μειώσουμε τις φωτιές και όχι να αποφύγουμε τις φωτιές, που είναι φυσικό φαινόμενο.

Παράθεση
Για να αποφευχθούν οι φωτιές υπάρχουν τρεις κατηγορίες ενεργειών που πρέπει να γίνουν:

Συμφωνώ με όλ' αυτά. Πάνω απ' όλα προστασία και πρόληψη!





Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Fotis στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 07:35:31 μμ
Πολυένιε,
Καλλιόπη,

με χαρά βλέπω ότι έχετε και πι δύο "πιάσει" το νόημα της δασοκομίας (+επέμβαση στο δάσος)
Η δασική υπηρεσία δε βάζει φωτιές...
Πολύπλοκο το φαινόμενο.
Αμερική Αυστραλία και Μεσογειακές χώρες χρησιμοποιούν το "ελεγχόμενο πυρ" για να μειώσουν την καύσιμη ύλη στα δάση κάτω από τα δάση και να δώσουν χώρο στην αναγέννηση των πεύκων...(σε γενικές γραμμές)
Στην Ελλάδα υπάρχουν διφορούμενες απόψεις...Δεν ξέρω γιατί.
Ίσως να είναι θέμα αντίδρασης των πολιτών όταν μάθουν ότι η Δασική υπηρεσία "καίει τα δάση"

σε Αμερική και Αυστραλία επίσης, ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ τις φωτιές σε οικοσυστήματα που έχουν γεράσει. Τα αφήνουν να καούν για να αναγεννηθούν...

Το άρθρο αυτό τα λέει όλα...
Δεν πρέπει να μας ανησυχούν οι φωτιές...
Μόνο όταν είναι πολύ συχνές πράγματι καταστρέφουν το δάσος.

Αυτές οι συχνές φωτιές μάλλον πρέπει να μας δημιουργούν κι ερωτηματικά...
Γιατί τόσο συχνά?
Εδώ μάλλον η απάντηση είναι εμπρησμοί που πρέπει να μας ανησυχούν ιδιαίτερα...

αυτά είναι τα δάση που πρέπει μετά εμείς να επέμβουμε διότι από μόνα τους δεν μπορούν να επιστρέψουν στην αρχική κατάσταση (τουλάχιστον άμεσα)

Όσο για τα μέτρα...
Πολυένιε, τα περιγράφεις ωραία...

Συμφωνώ!

TassosD,
Δυστυχώς πολλές φορές σαν Δασολόγος έχω έρθει αντιμέτωπος με άτομα που είναι ακραία τόσο από τη μια πλευρά (απόλυτη προστασία) όσο από την άλλη (τί να το κάνουμε το δάσος, δε χρειάζεται)
Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ποια κατηγορία είναι πιο επικίνδυνη για το φυσικό περιβάλλον.
Και οι δύο δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο μου (μας)...

Η λύση ποτέ δεν είναι σφαίρα στο κεφάλι..,
Όλες οι πράξεις (ακόμη και η καταπάτηση και ο εμπρησμός) έχουν βαθύτερα αίτια. Αν θέλουμε να γλυτώσουμε από αυτές τις ενέργειες πρέπει να ψάξουμε αυτά τα αίτια και να τα διορθώσουμε...

Ενημέρωση χρειάζεται, πρώτα από όλα προς εμάς τους ίδιους. Ώστε η γνώση να μετατραπεί σε άποψη που έχει "χέρια και πόδια" όπως λένε εδώ στη Γερμανία, δηλ. τεκμηριωμένη όπου κανείς δεν θα μπορεί σοβαρά να αμφισβητήσει...

Από εκεί και έπειτα, έχοντας γνώσεις μπορούμε να προβούμε και σε ενέργειες όπως αναδασώσεις εκεί που χρειάζεται (Πεντέλη εκεί που έχει καεί 3-4φορές), αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες, μηνύσεις εναντίον καταπατητών κι ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς!

Μέσα από αυτό το forum και τις ομάδες μπορούν να γίνουν όλα τα παραπάνω...(και γίνονται ήδη)...
Λίγο υπομονή θέλει ώστε όλοι να αποκτήσουμε σιγά σιγά τις βασικές γνώσεις τωνθεμάτων τα οποία πραγματευόμαστε!

Ευχαριστώ, αν αντέξατε να διαβάσετε όλο το παραπάνω κατεβατό!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Inner Tree στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 10:06:14 μμ
Παιδια ξαναθετω το θεμα καθως νομιζω χαθηκε στον δρομο με λυντσαρισματα και αλλα...τι να κανουμε σαν Οικολογιο να μην καει του χρονου και η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ...το θεμα δεν πρεπει να ξεχαστει μεχρι του χρονου το καλοκαιρι...στο τελος θα μεινουν τα ξερονησια και οι Κυκλαδες...και καλα αλλα ετσι οπως παει με το χτισιμο εκει θα τα ξεπαστρεψουν κα αυτα ολοι οι αυθαιρετοι με τα εξοχικα στην θαλασσα...


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Fotis στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 10:17:40 μμ
Παιδια ξαναθετω το θεμα καθως νομιζω χαθηκε στον δρομο με λυντσαρισματα και αλλα...τι να κανουμε σαν Οικολογιο να μην καει του χρονου και η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ...το θεμα δεν πρεπει να ξεχαστει μεχρι του χρονου το καλοκαιρι...στο τελος θα μεινουν τα ξερονησια και οι Κυκλαδες...και καλα αλλα ετσι οπως παει με το χτισιμο εκει θα τα ξεπαστρεψουν κα αυτα ολοι οι αυθαιρετοι με τα εξοχικα στην θαλασσα...

Κρίσιμη ερώτηση,
Καλά που μας επανέφερες στο σωστό δρόμο,
ευχαριστώ...

Λοιπόν, άποψη μου (εννοείται αυτό),
Νομίζω ότι το οικολόγιο (αυτή τη στιγμή) δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πολιτεία...
Ούτε σαν καταστολή ούτε σαν πρόληψη...
Οι μηχανισμοί είναι πολύ ισχυρά θεμελιωμένοι για να αναγεννηθεί μια "νέα Ελλάδα" σε ένα έτος...

Επόμένως δεν είμαι σίγουρος ότι το οικολόγιο μπορεί να κάνει κάτι ώστε να μη καεί η Ελλάδα του χρόνου... (συγνώμη για την απογοήτευση και τη αρνητικότητα μου, αλά έτσι νιώθω αυτή τη στιγμή και ελπιζω να κάνω λάθος...).

Το σημαντικό όμως είνα ότ πραγματικά πιστεύω ότι το οικολόγιο μπορεί να αλλάξει τη ζωή και τη συμπεριφορά μερικών ανθρώοων γύρω μας...
Στο κοντινό περιβάλλον τους ίδιους τους εαυτούς μας...
Νέες ιδέες και απόψεις συζητούνται και ζυμώνονται.
γνώσεις μεταφέρονται...

Λίγο πιο μακριά,
σε άλλους αυτούς που προσφέρετε απλόχερα τη βοήθεια σας (δεν είμαι ακόμη τόσο "μέσα" στο οικολόγιο ώστε να συμπεριλαμβάνω κι εμένα), ότι περνάει από το χέρι σας...
είναι σημαντικό να βλέπουν ότι κάποιος δεν τους έχει ξεχάσει...
ακόμη πιο σημαντικό θα είναι αργότερα, σε μερικούς μήνες όταν όλο θα τους έχουν ξεχάσει κι ελπίζω να είστε κάπου εκεί κοντά...

Και ακόμη πι μακριά, σε όλα εκείνα τα άτομα που προσεγγίζετε, ενημερώνετε και αφυπνίζετε...
Κι αν θέλουν να αφυπνιστούν θα το κάνουν....
Και αυτή η αφύπνιση έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει επιστημονικά, προσεκτικά, αντικειμενικά, χωρίς ακρότητες.

Ακόμη κι αν καεί πάλι μεγάλο μέρος των δασών του χρόνου (πράγμα που απεύχομαι) αυτό σίγουρα δε θα σημαίνει ότι το οικολόγιο δεν έκανε σωστά τη δουλειά του...
Η ζύμωση νιώθω ότι ήδη γίνεται...
Σίγουρα κάτι καλό θα βγει από αυτή την προσπάθεια...
δεν μπορεί...

Καλά να είμαστε να το δούμε!





Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: BUTTERFLY στις Σεπτέμβριος 21, 2007, 04:22:10 μμ
Inner tree thanks for reminding us. ;)

Φωτη συμφωνω απολυτα. Και δεν πιστευω οτι κανενας απο μας οσο κι αν ειναι ενθουσιωδης και αισιοδοξος πιστευει οτι του χρονου δεν θα εχουμε φωτιες η οτι θα αλλαξει ο κοσμος απο τη μια στιγμη στην αλλη. Ομως η ζυμωση οντως εχει αρχισει και πολυ πριν το Οικολογιο, τωρα νομιζω ειναι σε φαση πρωτης ωριμανσης, εφηβειας ισως. Μεχρι να ωριμασει απολυτα και να ερθει η αλλαγη μπορει εμεις να μη ζουμε, αλλα τουλαχιστον θα εχουμε συμβαλει ενα λιθαρακι.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: blues στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 01:34:33 πμ
10 χρονια?????

Οχι καλε μου! Πρωτα λιντσαρισμα στο Συνταγμα και μετα αλυσιδα στο ποδι και καταναγκαστικα εργα! Ποσα δεντρα εκαψες? 1000? Για καθε ενα θα φυτευεις 2 και αν ξανακαουν παλι απο την αρχη. Και οταν και αν τελειωσεις ποτε... τοτε 10 χρονια φυλακιση!

LOL!Καταπληκτική τιμωρία!

Τώρα που διάβασα για τη χρησιμότητα της φωτιάς ησύχασα!!Λες και θα μείνει άχτιστο και ανεκμετάλευτο μέρος για να φυτρώσουν τα ανυπόμονα πευκοσποράκια...Αααααχ! Και με τα υπόλοιπα δάση (μη-πευκοδάση) τι γίνεται;;;;

Και μέχρι του χρόνου τι γίνεται;;; Ήδη νιώθω ότι έχουν ξεχαστεί τα φετινά. Πώς θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τις μνήμες και το ενδιαφέρον ζωντανό;;; Γιατί αδιαφορία μητέρα πάσης κακίας (μου επιτρέπετε την παράφραση ,ε;)


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Adonis στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 04:55:09 μμ
Γεια σας παιδια κι' απο μενα.......

Διαβασα ολα αυτα που γραφετε και αν και καταλαβαινω την οργη σας......διαφωνω με ολες τις ακραιες λυσεις που ακουστηκαν.
Δεν ειμαστε εδω για ν'αποδωσουμε ευθυνες και να ορισουμε ποινες, αλλα για να προτεινουμε λυσεις και τροπους δρασεις.
Δε λεω....οτι θα επρεπε να ισχυουν παραδειγματικες τιμωριες...σιγουρα θα επρεπε....οπως και πολλα αλλα πραγματα θα επρεπε.....
Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας.

Η προταση μου ειναι, οτι καλο θα ηταν εκτος απο ενημερωση του κοσμου, και την αφυπνιση του στα οικολογικα θεματα,να ειμαστε κι' εμεις σε θεση, να μπορουμε να συνδραμουμε αν χρειαστει τις διαφορες ομαδες δασοπροστασιας.
Κυριως τους καλοκαιρινους μηνες που υπαρχει μεγαλυτερη αναγκη.

Καλο θα ηταν να ερθουμε σε επαφη με δασοπυροσβεστες, και να ζητησουμε απο τους ανθρωπους αυτους να μας αφιερωσουν λιγο απο το χρονο τους και να οργανωσουμε ενα σεμιναριο δασοπυροσβεσης και προληψης πυρκαγιας.
Επισης θεωρω οτι αν ειναι δυνατο να οργανωθει κατι τετοιο θα πρεπει να το παρακολουθησουμε ολοι μας.
Αυτα δεν τα λεω επειδη πιστευω οτι ολοι μας πρεπει στις επομενες πυρκαγιες να εκτελεσουμε χρεη πυροσβεστων, αλλα νομιζω οτι καλο θα ειναι ολοι μας να εχουμε καποια σχετικη γνωση.

Αν για παραδειγμα καποιοι απο εμας τυχει να βρεθουν κοντα σε καποιο σημειο που εχει αρπαξει φωτια, πιθανως αν εχουν καποιες βασικες γνωσεις να μπορεσουν και ν' αντιδρασουν πιο σωστα  και να μπορεσουν να καθοδηγησουν και αλλους γυρω τους που μπορει μεν να ειναι προθυμοι αλλα να μην γνωριζουν πως πρεπει να πραξουν.

Αφου ηδη ο Θανασης μας κανει σεμιναρια πανω σε θεματα που αφορουν  το φυσικο μας περιβαλλον, καλο θα ηταν να μαθουμε και πως ν' αντιμετωπισουμε μια φωτια που αναμφισβητητα  ειναι σοβαρη απειλη γι' αυτο.
Και αν οι πυρκαγιες ειναι μερος της ζωης ενος δασους σε καποια δεδομενη χρονικη στιγμη .......σιγουρα δεν ειναι και μερος της ζωης των ζωων που ζουν σ' αυτο.


Δε ξερω πως σας φαινεται και τι αποψη εχετε.....
Νομιζω οτι δεν ειναι κατι ανεφικτο, και θεωρω οτι ειναι χρησιμο γενικα να εχουμε γνωσεις κατασβεσης πυρκαγιας.

Φιλικα

Αντωνης 
 


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Polymnia στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 05:56:44 μμ
Καλησπέρα! Συμφωνώ με την άποψη του Αντώνη να οργανωθούν σεμινάρια δασοπυρόσβεσης και προληψης πυρκαγιάς. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουμε γνώση και θα βάλουμε ένα πετραδάκι στην αλλαγή της νοοτροπίας του νεοέλληνα.

Ας μην είμαστε ανυπόμονοι. Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι (για να θυμηθούμε και τη σοφία των παλιών). Αναλαμβάνοντας και συμμετέχοντας σε δράσεις, όπως οι προαναφερόμενες, βγαίνουμε διπλά κερδισμένοι. Κατ΄αρχήν αποκομίζουμε οι ίδιοι γνώσεις προκειμένου να φανούμε χρήσιμοι στην προστασία του δάσους. Επιπλέον αποδεικνύουμε σε όλους (ακόμα και στους ίδιους μας τους εαυτούς) ότι ενδιαφερόμαστε  για το περιβάλλον, ενργεποιούμαστε και δεν αναλωνόμαστε σε συζητήσεις.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα μας και να το κάνουμε σαφές σε κάθε μας δράση.

Πρόταση: Θέλετε κάποιοι από εμάς να αναλάβουμε να έρθουμε σε επαφή με την Δασική υπηρεσία και να ζητήσουμε τη βοήθεια της; Μπορεί να εκπλαγούμε από την αντίδρασή των δασοπυροσβεστών. Ίσως χρειαστεί την οργάνωση να την αναλάβουμε εμείς, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο δύσκολο. Τι λέτε, ξεκινάμε;


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Fotis στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 06:02:27 μμ
Μπορώ να ρωτήσω κάποιους φίλους που δουλεύουν στην πυροσβεστική...

Δώστε μου λίγες μέρες....


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 06:04:27 μμ
Ναι είναι πολύ καλή ιδέα αυτή του Aντώνη,

υπάρχουν ήδη κάποιες οργανώσεις που κάνουν σεμινάρια για δασοπροστασία, σεμινάρια πρέπει να κάνουμε και για την πρόληψη βέβαια. Τι χρειάζεται να κάνουμε λίγο πριν τους θερινούς μήνες, πώς μπορούμε να είμαστε προσεκτικοί κτλ. Τις επαφές καλό είναι να τις κάνει ένας για να μην τους πρήζουμε κιόλας τους ανθρώπους.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: TassosD στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 06:17:53 μμ
super η ιδέα σου αντώνη...
είμαι μέσα!

Απλά, θα ήθελα να επισημανω ότι δυο παράλληλα σεμινάρια (Θανάσης και Πυροσβέστες), ίσως μας δυσκολέψουν στη συμμετοχή (πόσα απογευματα να διαθέσει κανεις;).
Λέω λοιπόν να γίνει μεν η επαφή για το σεμινάριο πυρόσβεσης, αλλά να μην υλοποιηθεί πριν τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε να είμαστε όλοι διαθέσιμοι για αναδάσωση εάν και εφόσον διοργανωθεί...
Στο κάτω-κάτω, ό,τι έγινε έγινε και δεν αλλάζει μέχρι του χρόνου...
Νομίζω ότι μιλάω λογικά. Τι λέτε;


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Fotis στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 06:21:06 μμ
Για τη δασοπυρόσβεση δεν έχει κανένα νόημα να γίνει πριν την Άνοιξη...
Δεν θα κάνει κανείς δασοπυρόσβεση στα μέσα του Χειμώνα...
Υπάρχει χρόνος για μετά που θα τελειώσει ο Θανάσης με τα της βλάστησης/οικολογίας


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 06:28:02 μμ
Σεμινάρια δεν είναι απαραίτητο να γίνονται μία φορά, μπορούν να γίνονται και περισσότερα, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αρκετοί φορείς που διοργανώνουν τέτοια σεμινάρια συχνά, οπότε αρκεί να υπάρχει και αυτή η ενημέρωση εκ μέρους μας διαφόρων σεμιναρίων, ώστε αν κάποιος δεν παρακολουθησε ή δεν πρόλαβε να ξέρει ότι μπορεί να μάθει αυτό που θέλει στο επόμενο.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Adonis στις Σεπτέμβριος 27, 2007, 06:37:08 μμ
Συμφωνω με τις αποψεις ολων σας......

Συμφωνω με τον Τασο στο οτι μπορουμε να το κανουμε απο Νοεμβριο, για να ολοκληρωσουμε τα σεμιναρια με το Θαναση.
Φωτη ρωτα τον φιλο σου, χρονο εχουμε......
Polymnia, ξεκιναμε και ειμαι μαζι σου........Ας δωσουμε λιγο χρονο στο Φωτη να μιλησει με τον φιλο του και αν δεν γινει κατι ερχομαστε σε επαφη εμεις με τους αρμοδιους.
Μπορουμε να το ψαξουμε λιγακι μεχρι να μας πει ο Φωτης.

Να μαζεψουμε e-mails και τηλεφωνα γι' αρχη.

Και οπως σωστα ειπε και η Καλλιοπη οι επαφες θα γινουν απο ενα - δυο ατομα maximum, για να μην τους τρελανουμε  ;D

Υπομονη μεχρι την επομενη εβδομαδα........και μετα δραση.

Χαιρομαι που εισασταν τοσο θετικοι. ::)

Καλο απογευμα σε ολες(ους)

Αντωνης


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Polymnia στις Σεπτέμβριος 28, 2007, 12:36:37 πμ
Εντάξει λοιπόν είμαστε σε επαφή και αναμένουμε. Καλή μας αρχή.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Σεπτέμβριος 28, 2007, 08:15:56 μμ
Επίσης, μπορούμε να επικεντρωθούμε στο θέμα ΠΡΟΛΗΨΗ και να δούμε πώς μπορούμε να ενημερώσουμε κόσμο που ζει κοντά σε δασικές πυρκαγιές. Ποιες είναι οι ενέργειες οι προληπτικές που μπορούμε να προωθούμε, και διάφορα τέτοια. Μπορούμε να διοργανώνουμε σεμινάρια για αυτές τις περιοχές ίσως με τη συνδρομή και άλλων φορέων και με το κάλεσμα ανθρώπων που γνωρίζουν, έτσι ώστε και να τους καθησυχάζουν και να τους μαθαίνουν πράγματα που αγνοούν. Χρειαζόμαστε δράσεις όχι μόνο στην Αθήνα.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: gripan στις Οκτώβριος 05, 2007, 11:48:32 πμ
Πληροφοριακά να αναφέρω, οτι το τελικο πόρισμα για την φωτιά στην Ευβοια ειναι οτι:

Την βαλανε δυο αδέρφια, βοσκοι, για να εκδικηθουνε τον πατέρα τους που τους πιεζε πολυ να πηγαινουνε να βοσκησουνε το κοπάδι.  (τα αδερφια βαριόντουσαν να πανε το κοπαδι να βοσκήσει)

Οπότε μπηκε η φωτια και τελειωσαν όλα.
Παει το κοπαδι, παει και ο βοσκοτοπος ........ΠΑΝΕ ΚΑΙ 5 ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Και ξαναγυρναω στο θέμα:

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ιδεες βρε παιδια ?

Η κατι ποιο εύκολο.... ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ  (ασχετα ποιος θα το κανει)


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Οκτώβριος 05, 2007, 12:11:53 μμ
Πρέπει να ενημερωθούμε gripan, να γίνουμε εθελοντές πυροσβέστες, να προστατεύσουμε τα δάση, να κάνουμε περισσότερους ανθρώπους να ενδιαφερθούν γι' αυτό το ζήτημα. Να ενδιαφερθούμε για την πρόληψη πρώτ' απ' όλα.
Επειδή είμαστε ακόμα λίγοι εδώ πέρα, δεν μπορούν να αναπτυχθούν όλα τα θέματα μαζί.
Μπορεί να οργανωθεί κάποιο σεμινάριο, μάλιστα στις 19 του μηνός θα γίνει ομιλία του κ. Κωνσταντινίδη για το θέμα των δασικών πυρκαγιών, και σίγουρα θα καταλάβουμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει, και ποιες είναι οι προτεραιότητες.
Από κει και πέρα είναι στο χέρι μας να ενημερώσουμε με ό,τι μπορεί να γίνει τις περιοχές που έχουν περισσότερη ανάγκη από εθελοντές πυροσβέστες, και να τους ωθήσουμε σε δράση.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Fotis στις Οκτώβριος 05, 2007, 02:12:12 μμ
Πληροφοριακά να αναφέρω, οτι το τελικο πόρισμα για την φωτιά στην Ευβοια ειναι οτι:

Την βαλανε δυο αδέρφια, βοσκοι, για να εκδικηθουνε τον πατέρα τους που τους πιεζε πολυ να πηγαινουνε να βοσκησουνε το κοπάδι.  (τα αδερφια βαριόντουσαν να πανε το κοπαδι να βοσκήσει)

Οπότε μπηκε η φωτια και τελειωσαν όλα.
Παει το κοπαδι, παει και ο βοσκοτοπος ........ΠΑΝΕ ΚΑΙ 5 ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Και ξαναγυρναω στο θέμα:

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ιδεες βρε παιδια ?

Η κατι ποιο εύκολο.... ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ  (ασχετα ποιος θα το κανει)

Πολύ απλό το πόρισμα...
αν είναι κι έτσι όμως...

Δυστυχώς στην Ελλάδα, ια φωτιά που ξεκινά από ένα βοσκότοπο, παίρνει διαστάσεις τεράστιας πυρκαγιάς.
Αυτό δεν είναι λογικό.
Δεν φταίει η ξηρασία, ε φταίνε οι βοσκοί.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι γρήγορος εντοπισμός της φωτιάς (εκεί μπορούν να βοηθήσουν, η τηλεπισκόπηση (δορυφορικές εικόνες), δίκτυο από κάμερες  πυρανίχνευσης-το οποίο λειτουργεί πειραματικά στη Χαλκιδική---περισσότερες πληροφορίες από τον κ. Κωνσταντινίδη αφού συμμετέχει στην οργάνωση αυτού-  όσο και ο εθελοντές πυροσβέστες.
Το πρόβλημα είναι ότι σε εθελοντική βάση είναι δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
χρειάζονται πολλά μέσα και έξοδα τα οποία ξεφεύγουν από το budget μας.

Η απλούστερη λύση (όσο κι αν φαντάζει ουτοπία) είναι να δραστηριοποιηθεί η ίδια η πολιτεία και να δει το θέμα σοβαρά.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα.
Θέλει λοιπόν πίεση στην πολιτεία.Με όποιο τρόπο κι αν μπορεί να γίνει αυτό!
Κι από όσα βλέπω, ακόμη και οι ίδιοι οι "καμένοι" δεν ασκούν την πίεση που πρέπει...(ο νοών νοήτω...).

Το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, μια μικρή ομάδα ερασιτεχνών..
Μάλλον είμαστε "περιορισμένης ευθύνης" στον τομέα αυτό...

Στο τι πρέπει να γίνει????
Να αρχίσουμε ως λαός να σεβόμαστε το φυσικό περιβάλλον, να το αντιληφθεί αυτό και η πολιτική ηγεσία και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα τα οποία είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια κι εφαρμόζονται σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες που έχουν παρόμοιο πρόβλημα (βλέπε ΗΠΑ, Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία....)!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Οκτώβριος 05, 2007, 02:31:05 μμ
Παράθεση
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι γρήγορος εντοπισμός της φωτιάς (εκεί μπορούν να βοηθήσουν, η τηλεπισκόπηση (δορυφορικές εικόνες), δίκτυο από κάμερες  πυρανίχνευσης-το οποίο λειτουργεί πειραματικά στη Χαλκιδική---περισσότερες πληροφορίες από τον κ. Κωνσταντινίδη αφού συμμετέχει στην οργάνωση αυτού-  όσο και ο εθελοντές πυροσβέστες.
Το πρόβλημα είναι ότι σε εθελοντική βάση είναι δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
χρειάζονται πολλά μέσα και έξοδα τα οποία ξεφεύγουν από το budget μας.

Αν υπάρχουν εθελοντές πλήρως εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι, όπως αναφέρει ο νόμος περί της καθιέρωσης του εθελοντή πυροσβέστη, δεν μπορούν να προλαμβάνουν τις φωτιές πριν αρχίσουν να παίρνουν διαστάσεις τουλάχιστον τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, αν την δουν καταρχήν και ειδοποιήσουν ;

Οι εθελοντές μπορούν να κάνουν πάρα πολλά και ίσως αυτοί και εμείς οι πολίτες γενικότερα να μπορούμε με τις δράσεις μας αυτές να κινητοποιήσουμε και την πολιτεία/κράτος or whatever. Δεν αρκούν οι λεκτικές πιέσεις.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Fotis στις Οκτώβριος 05, 2007, 02:42:21 μμ
Ακροβασία....

Εθελοντισμός....
Παράδειγμα με επίγνωση ότι μπορεί να παρεξηγηθώ...

Επίσημη στάση της κυβέρνησης μιας χώρα στην Αφρικής που πλήτεται από λιμό, ενώ παράλληλα οργανώνει εκστρατείες κατά των αντιφρονούντων της (αφού πρόκειται για ολοκληρωτικό καθεστώς):

"παιδιά, αν δεν στείλετε βοήθεια (προς UNICEF, Medecins du Monde, Medecins sans frontiεres), απλά και όμορφα θα αφήσουμε τους ανθρώπους να λιμοκτονούν. εν πρόκειται να κάνουμε τίποτα. Οπότε, αποφασίζετε, είτε στέλνετε βοήθεια είτε...."
είτε λοιπόν εθελοντισμός ή θάνατος...
Οι εθελοντές μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν από μια κυβέρνηση ως αντίβαρο προς τις υποχρεώσεις της...

Προς θεού, δε λέω ότι αυτό γίνεται και στην Ελλάδα...
και οι εθελοντές σαφώς και μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο.
απλά δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε με την εθελοντική προσπάθεια...

σαφώς λοιπόν και δεν αρκούν μόνο λεκτικές πιέσεις, αλλά ο στόχος, η Ιθάκη, πρέπει να είναι αυτός (κατά την ταπεινή μου άποψη...)
στο μεταξύ, οι δράσεις που τουλάχιστον δίνουν το "σωστό παράδειγμα" πρέπει να γίνονται και να προβάλλονται!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Οκτώβριος 05, 2007, 05:31:58 μμ
Φώτη καταλαβαίνω τι θες να πεις. Υπάρχουν διάφορα ζητήματα που μας κάνουν καχύποπτους περί του εθελοντισμού. Αυτό βέβαια το παράδειγμα που ανέφερες είναι κάπως ακραίο, αλλά συμβαίνει και πολύ συχνά μάλιστα. Π.χ. έχουμε συχνά εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάποιες εταιρίες, εκδηλώσεις κτλ. οι οποίες σαφώς και έχουν και λεφτά για να πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι, κοινώς να εργασθούν και όχι να γίνουν εθελοντές. Όσον αφορά αυτή την κατάσταση θα συμφωνήσω με το παράδειγμά σου.

Απ' την άλλη, και για να ειδικευθούμε λίγο στο θέμα Πυρκαγιές και Εθελοντισμός, μια χώρα σαν την πυρόπληκτη Ελλάδα, πρέπει να έχει χέρια όταν αυτά ζητηθούν. Και όταν μιλάμε για φωτιές, που έχουμε συνηθίσει κάθε χρόνο και κάτι να καίγεται στην Ελλάδα, με τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες και τον μη συντονισμό των διαφόρων φορέων, έρχεται στο νου μας και απ' τις πρόσφατες πυρκαγιές, στις οποίες χάθηκαν ζωές, δέντρα, ζώα και άνθρωποι, η θέληση ανθρώπων εκείνη την έκτακτη στιγμή για να προσφέρουν. Και είναι πραγματικά σε τέτοιες στιγμές κινδύνου που ο άνθρωπος υπερβαίνει τον εαυτό του, και είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να μπορέσει να βοηθήσει. Γιατί εκείνες τις στιγμές βιώνουμε την σύνδεσή μας, την σύνδεση του ενός με τον άλλον, και την σύνδεση της ανθρωπότητας και της φύσης.

Η κοινωνία λοιπόν έχει χρέος να δώσει εξοπλισμό και εκπαίδευση στον άνθρωπο που θέλει να προσφέρει σε μια δύσκολη στιγμή, όπως είναι η εκδήλωση μιας πυρκαγιάς. Κι έτσι μπορεί να μην βλέπουμε κάθε φορά ανθρώπους με σαγιονάρες, γυμνούς και ανυπεράσπιστους απέναντι στην ΦΩΤΙΑ να προσπαθούν να σβήσουν μια φωτιά που είναι πέρα των δυνάμεών τους και να χάνονται ζωές ή να καταβάλλονται κατ' αυτόν τον τρόπο οι οργανισμοί τους.

Ίσως έτσι καταφέρουμε να δούμε ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, οι οποίοι έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και είναι έτοιμοι ν' αντιμετωπίσουν αυτό το γεγονός. Και ανθρώπους που προστατεύουν το δάσος, εκτός από την προσφορά για το σβήσιμο μιας φωτιάς. Είναι τόσα τα δάση στην Ελλάδα και τόσα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν, ώστε αν επαναπαυθούμε στο τι μπορεί να προσφέρει το κράτος, είμαστε χαμένοι. Κι αυτό ας μην παρεξηγηθεί, εννοώ ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να παράσχει αυτά που πρέπει, αλλά κι ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να προστατεύει τον εαυτό του και το κοντινό του περιβάλλον, όταν αυτός/ο βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αναφέρεται στο βιβλίο του Π. Κωνσταντινίδη "Μαθαίνοντας να ζούμε με τις δασικές πυρκαγιές" ένα απόσπασμα κατατοπιστικό.
"Όταν λείπει η γνώση, τα μέσα και η εκπαίδευση ο αγώνας είναι μάταιος και επικίνδυνος."


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: gripan στις Οκτώβριος 12, 2007, 12:41:33 πμ
12 Οκτωβρίου φτάσαμε. 

Θυμάται κανεις πότε έβρεξε στην Αθήνα τελευταία φορά ? Ητανε άνοιξη ? Ιουνιο, Ιούλιο, Αυγουστο, Σεπτέμβριο ...δεν θυμαμαι να έβρεξε καποια στιγμη.

Παμε τώρα μεσα Οκτωβρίου, ακόμα να βρεξει.

Παιδια περνάνε γρήγορα οι μήνες και το ερχόμενο καλοκαιρι ίσως να ειναι πολυ κοντα.

Θυμαται κανεις ποτε εβρεξε τελευταια φορα ?


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Fotis στις Οκτώβριος 12, 2007, 01:10:03 πμ
Gripan,

Μην ανηχυσείς,
Η πολύπαθη (πολιτικά+οικονομικά) χώρα μας έχει αντέξει πολλές περιόδους ανομβρίας...
Θα αντέξει κι αυτή.

Ο περασμένο χειμώνα ήταν πολύ ξηρός, μπορεί το ίδιο να συμβεί και φέτος. Μπορεί και του χρόνου.
Παρόλαυατά. τα οικοσυστήματα μας είναι πολύ σκληροτράχηλα.

Με το σουγιά στο κόκκαλο...πετιούνται ξανά...

ΥΓ. Είναι γεγονός ότι οι πρώτες βροχές έρχονταν το Σεπτέμβριο, όμως οι κύριες βροχοπτώσεις πάντα έρχονται το Νοέμβριο.
Ας περιμένουμε λίγο....


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Orion* στις Οκτώβριος 14, 2007, 01:58:11 πμ


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα μας και να το κάνουμε σαφές σε κάθε μας δράση.

Πρόταση: Θέλετε κάποιοι από εμάς να αναλάβουμε να έρθουμε σε επαφή με την Δασική υπηρεσία και να ζητήσουμε τη βοήθεια της; Μπορεί να εκπλαγούμε από την αντίδρασή των δασοπυροσβεστών. Ίσως χρειαστεί την οργάνωση να την αναλάβουμε εμείς, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο δύσκολο. Τι λέτε, ξεκινάμε;
[/quote]

συμφωνώ με την Πολυμνία.. δηλαδή μια ερώτηση προς όλους τους ειδικούς και προς όλους γενικά:
αν ενημερωθούμε οι του οικολογίου σχετικά με το πως μπορούμε να σβήσουμε φωτιά
-εάν και εφόσον είμαστε εκεί...- θα κάνουμε κάτι;;;;Και πόσα χρόνια χρειάζονται για
να μάθουν όλοι οι πολίτες πώς να αναδασώνουν και πώς να ενδιαφέρονται πρακτικά για κάτι
που μπορεί να φαίνεται μακρυά (π.χ μια φωτιά στο διπλανό βουνό μας) αλλά που είναι αναντικατάστατο κομμάτι
της ύπαρξής μας; Απ'ό,τι δείχνει η ιστορία, πολλάαααα χρόνια...Δηλαδή, σε 1.000 χρόνια από σήμερα,
θα είμαστε όλοι αφυπνισμένοι..Πάντα βέβαια με τη σιγουριά πως κάνουμε ό,τι γουστάρουμε
και πως μπορούμε να ελέγξουμε τις φυσικές αντιδράσεις, οπότε, ας μην ανησυχούμε, γίνεται η ζύμωση....
Ποια ζύμωση ρε παίδες;Εδώ είναι όλα κανονισμένα και θα στιριχτώ εγώ στο σεμινάριο και στην ελπίδα
πως ίσως του χρόνου μπει καμιά φωτιά εκεί κοντά που θα είμαι για να πάω να βοηθήσω;;;
Αυτή είναι η απάντηση στην αρχική ερώτηση του ιννερ τρι με ποιο τρόπο θα προλάβουμε τις φωτιές που έρχονται;;;
Αυτά διαβάζω και ακούω συχνά και λέω πως δεν είναι δυνατόν, σε άλλο πλανήτη ζούμε..*


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Οκτώβριος 15, 2007, 01:15:31 μμ
Παράθεση
αν ενημερωθούμε οι του οικολογίου σχετικά με το πως μπορούμε να σβήσουμε φωτιά
-εάν και εφόσον είμαστε εκεί...- θα κάνουμε κάτι;;;;Και πόσα χρόνια χρειάζονται για
να μάθουν όλοι οι πολίτες πώς να αναδασώνουν και πώς να ενδιαφέρονται πρακτικά για κάτι
που μπορεί να φαίνεται μακρυά (π.χ μια φωτιά στο διπλανό βουνό μας) αλλά που είναι αναντικατάστατο κομμάτι
της ύπαρξής μας;

Ένα ένα. Μην τα μπερδεύετε όλα στο κεφάλι σας. Το νόημα της γνώσης ποιο είναι; Δεν είναι να γνωρίζεις πώς να αντιμετωπίζεις κάποια πράγματα σε κάποιες δεδομένες συνθήκες; Αν εσύ μάθεις πώς να αντιμετωπίζεις μια εκδήλωση φωτιάς, τι πρέπει να προσέξεις, πού πρέπει να συγκεντρωθείς, αυτό σημαίνει ότι όταν βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση, θα μπορείς να δώσεις συμβουλές σε κάποιον που δεν ξέρει. Όλοι μας, είτε ζούμε κοντά σε δάση είτε όχι, μπορεί να βρεθούμε κάτω από αυτή την ανάγκη του να ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση της φωτιάς, γιατί πολύ απλά η χώρα μας είναι πυρόπληκτη. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το φαινόμενο της φωτιάς, μπορούμε όμως να μάθουμε πώς να την αντιμετωπίσουμε και άρα να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η γνώση είναι για να διακινείται, και όχι για να κλείνεται σε συρτάρια ή σε πτυχία πάνω απ' τα γραφεία μας.

Γι' αυτό αν οργανωθούμε σε σεμινάρια να μάθουμε πέντε πράγματα, θα μάθεις εσύ, θα μάθω και γω, και σιγά σιγά θα γίνουμε πολλοί, και εμείς που σήμερα είμαστε αδαείς σ' αυτό το θέμα, αύριο θα γίνουμε και εκπαιδευτές ίσως, έτσι ώστε να είναι περισσότερα τα άτομα που θα γνωρίζουν παρά αυτά που δεν γνωρίζουν. Αυτά όλα δεν γίνονται απ' την μια μέρα στην άλλη, θέλει δουλειά, αφυπνίσου εσύ και μάθε και θα αφυπνιστούν και όσοι σε περιτριγυρίζουν ως αποτέλεσμα της δράσης σου.

Όσον αφορά την επαφή μας με το δασαρχείο, αν εννοείται της Πάρνηθας, έχω δύο τηλέφωνα δασολόγων που ασχολούνται, αλλά δεν έχω βρει μέχρι στιγμής κενό χρόνου για να τους πάρω, να δω αν χρειάζονται κάτι. Θα το κάνω όμως.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Orion* στις Οκτώβριος 15, 2007, 02:27:11 μμ


Ένα ένα. Μην τα μπερδεύετε όλα στο κεφάλι σας. Το νόημα της γνώσης ποιο είναι; Δεν είναι να γνωρίζεις πώς να αντιμετωπίζεις κάποια πράγματα σε κάποιες δεδομένες συνθήκες; Αν εσύ μάθεις πώς να αντιμετωπίζεις μια εκδήλωση φωτιάς, τι πρέπει να προσέξεις, πού πρέπει να συγκεντρωθείς, αυτό σημαίνει ότι όταν βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση, θα μπορείς να δώσεις συμβουλές σε κάποιον που δεν ξέρει. Όλοι μας, είτε ζούμε κοντά σε δάση είτε όχι, μπορεί να βρεθούμε κάτω από αυτή την ανάγκη του να ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση της φωτιάς, γιατί πολύ απλά η χώρα μας είναι πυρόπληκτη. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το φαινόμενο της φωτιάς, μπορούμε όμως να μάθουμε πώς να την αντιμετωπίσουμε και άρα να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η γνώση είναι για να διακινείται, και όχι για να κλείνεται σε συρτάρια ή σε πτυχία πάνω απ' τα γραφεία μας.

Δε διαφωνώ καθόλου σχετικά με τη χρησιμότητα των σεμιναρίων
και σαφέστατα η γνώση είναι για να διαδίδεται και να χρησιμοποιείται..
...αλλά...η ερώτηση του θέματος, είναι τί θα κάνουμε για τις φωτιές του χρόνου
και όχι για τα καμμένα τα φετινά, τα προπέρσινα κτλ..αν ήταν το θέμα μας
τί θα κάνουμε με τα καμμένα,πάω πάσο, τί άλλο να κάνεις πέρα από το να τα προφυλάξεις
και να τα αβαδασώσεις.Αλλά δεν γίνεται η απάντηση να είναι ίδια σε κάθε ερώτηση..
Τί είμαστε άραγε; Οι μαλάκες που τρέχουμε να καλύψουμε τα ακάλυπτα;;;
Αυτό εννοώ για την ελπίδα ότι θα μαστε εκεί κοντά στις επερχόμενες φωτιές μπας και γλιτώσουμε
κανά κλαδί..
Και από την άλλη, σε περιπτώσεις κινδύνου, ένας υγιής άνθρωπος - και εννοώ ψυχικά και πνευματικά-
ενεργοποιεί ενστικτωδώς κινήσεις αυτοπροστασίας..και στην αυτοπροστασία
συμπεριλαμβάνεται και το να τρέξεις να σβήσεις μια φωτιά, καθώς ένας υγιής άνθρωπος
θεωρεί ευατό του κάθε στοιχείο του φυσικού περιβάλλοντός του..
μη πάρετε ανάποδα αυτό που λέω και δεν απαξιώνω τη σημασία
των γνώσεων επαναφοράς έπειτα από μια καταστροφή,
αλλά ίσως σημαντικότερο -κατά την άποψή μου-είναι το να προλαμβάνεις..*


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Οκτώβριος 16, 2007, 01:24:58 μμ
Παράθεση
αλλά ίσως σημαντικότερο -κατά την άποψή μου-είναι το να προλαμβάνεις..*

Είπες τη λέξη κλειδί. ΠΡΟΛΗΨΗ. Πώς προλαμβάνουμε μια κατάσταση; Πώς προλαμβάνουμε μια δασική πυρκαγιά;

Πολύ απλά δεν ανάβουμε τη φλόγα, αυτό σημαίνει πρόληψη. Όταν μιλάμε για θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς και για ανέμους πάνω από 7 μποφώρ δεν ανάβουμε για κανέναν λόγο φωτιά, όταν υπάρχει δάσος σε απόσταση μέχρι και 500μ.

Πρόληψη σημαίνει: ενημέρωση. (Δεν εννοώ τα ΜΜΕ τώρα, που 'χουν χάσει τον μπούσουλα και αυτά τα ίδια δημιουργούν τον πανικό και την ταραχή που μας κάνει να παίρνουμε βιαστικές και ανούσιες αποφάσεις, οι οποίες είναι μέρος του προβλήματος).

Όταν γνωρίζουμε τα αίτια μιας πυρκαγιάς μπορούμε να προλάβουμε κάποια. Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτίων είναι ΑΜΕΛΕΙΑ 42,8% και μετά ΠΡΟΘΕΣΗ 29,3% και ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΙΤΙΕΣ 25,7%.

Μπορείς επίσης να διαβάσεις στην βιβλιοθήκη του οικολογίου, στις επιστημονικές απόψεις, πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, καθώς και οικολογία των δασικών πυρκαγιών, καθώς και ό,τι έχει γράψει ο Π. Κωνσταντινίδης. Πολύ σημαντική επίσης και η ομιλία του εν λόγω ερευνητή που θα μας λύσει πολλές απορίες, για το πώς πρέπει να κινηθούμε γι' αυτό το θέμα.

Για το πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε εμείς στην ενημέρωση, έχουμε να πούμε πολλά και κυρίως να κάνουμε πολλά !!!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Faethor στις Οκτώβριος 18, 2007, 02:39:20 μμ
Παράθεση
αλλά ίσως σημαντικότερο -κατά την άποψή μου-είναι το να προλαμβάνεις..*

Πρόληψη σημαίνει: ενημέρωση. (Δεν εννοώ τα ΜΜΕ τώρα, που 'χουν χάσει τον μπούσουλα και αυτά τα ίδια δημιουργούν τον πανικό και την ταραχή που μας κάνει να παίρνουμε βιαστικές και ανούσιες αποφάσεις, οι οποίες είναι μέρος του προβλήματος).

Καλλιόπη στη περίπτωση των δασικών πυρκαγιών τα πράγματα, όσον αφορά την πρόληψη τους ίσως είναι λίγο πιο πολύπλοκα! Αρμόδια υπηρεσία για την πρόληψη των Δασικών πυρκαγιών είναι η Δασική Υπηρεσία! Πώς όμως θα κάνουν τα δασαρχεία τα απαραίτητα έργα όταν δεν δίνονται πιστώσεις για αυτά? Πως θα αναλάβουν καθαρισμούς, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνων κλπ χωρίς να υπάρχει επαρκές προσωπικό?
Κατά την ταπεινή μου άποψη αν δεν δημιουργηθεί ένας ενιαίος Φορέας Προστασίας από τις Δασικές πυρκαγιές, υπεύθυνος για όλες τις φάσεις του φαινομένου (πρόληψη, καταστολή, ενημέρωση κλπ) τα φετινά δυσάρεστα θα επαναληφθούν!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Οκτώβριος 18, 2007, 04:43:39 μμ
Παράθεση
Καλλιόπη στη περίπτωση των δασικών πυρκαγιών τα πράγματα, όσον αφορά την πρόληψη τους ίσως είναι λίγο πιο πολύπλοκα! Αρμόδια υπηρεσία για την πρόληψη των Δασικών πυρκαγιών είναι η Δασική Υπηρεσία! Πώς όμως θα κάνουν τα δασαρχεία τα απαραίτητα έργα όταν δεν δίνονται πιστώσεις για αυτά? Πως θα αναλάβουν καθαρισμούς, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνων κλπ χωρίς να υπάρχει επαρκές προσωπικό?
Κατά την ταπεινή μου άποψη αν δεν δημιουργηθεί ένας ενιαίος Φορέας Προστασίας από τις Δασικές πυρκαγιές, υπεύθυνος για όλες τις φάσεις του φαινομένου (πρόληψη, καταστολή, ενημέρωση κλπ) τα φετινά δυσάρεστα θα επαναληφθούν!

Ναι, πώς. Μήπως εκεί πρέπει να ασκηθεί πίεση και όχι σε αναδασώσεις εκεί που δεν χρειάζονται ;

Άλλωστε εγώ δεν είπα ότι είναι απλά τα πράγματα, σαφώς και είναι πολύπλοκα, γι' αυτό είναι καλό να βρούμε την άκρη και την πραγματική αιτία του γιατί δεν υπάρχει αυτό το επαρκές προσωπικό και γιατί δεν δίνονται πιστώσεις στα δασαρχεία, ενώ υπάρχει ανεργία κι ενώ κάθε χρόνο βλέπουμε και νέες βίλες βουλευτών και υψηλόβαθμων .. τύπων..
Σε συνδυασμό με την ενημέρωση, με τη γνώση δηλαδή των ανθρώπων για το πώς να αποφεύγουν πυρκαγιές εξ αμελείας και με τη σωστή λειτουργία των δασαρχείων, όχι επειδή αυτά δεν θέλουν, αλλά επειδή δεν έχουν τα μέσα για να το κάνουν, μπορεί να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.




Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Faethor στις Οκτώβριος 18, 2007, 06:30:27 μμ
Καλλιόπη δεν ήθελα να πω πως τα βλέπεις απλοϊκα τα πράγματα...

Πάλι κατα την προσωπική μου άποψη, τα δασαρχεία έχουν υποβαθμιστεί προκειμένου να περάσουν τα κόλπα των εργολάβων! Υπ' όψιν δεν θέλω να παρεξηγηθώ και να νομίσετε ότι υποστηρίζω συντεχνιακά συμφέροντα! Γνωρίζω πολύ καλά και τα αρνητικά της συγκεκριμένης Υπηρεσίας! Είναι δυνατόν όμως να ακούγονται δηλώσεις όπως αυτές της κ. Παπανδρέου και του τότε υπουργού Γεωργίας Σ. Τζουμάκα ότι η Δασική Υπηρεσία είναι η πλέον διεφθαρμένη στην Ελλάδα?

Από συζητήσεις με συναδέρφους τα δασαρχεία αυτή τη στιγμη δεν έχουν ούτε το 50 % του προσωπικού ασφαλείας! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Χαλκιδική στην οποία ούτε προσωπικό υπήρχε, αλλα και η χρηματοδότηση που είχε ο Δασάρχης της περιοχής που κάηκε για τη συντήρηση οτυ Οδικού Δικτύου και την αντιπυρική προστασία ήταν 2000 ευρώ περίπου....

Πάντως εγώ πιστεύω πως η υπάρχουσα κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει! Μακάρι να αποδειχτώ λάθος...


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Οκτώβριος 18, 2007, 08:02:17 μμ
Κοίτα, δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη αλλά ούτε και αιθεροβάμων σε καμία περίπτωση. Το ερώτημα είναι, γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα μπορούμε να κάνουμε κάτι κι αν ναι τι.
Το πρόβλημα με εμάς που βλέπουμε κάπως διαφορετικά το θέμα περιβάλλον είναι καταρχήν να μαζευτούμε, γιατί είμαστε διασκορπισμένοι για πολλούς λόγους, και κατά δεύτερον να ξεπεράσουμε τυχόν προβλήματα που πάντοτε προκύπτουν μέσα σε μια ομάδα, αντιμετωπίζοντάς τα και προχωρώντας. Σαφώς και τα πράγματα δεν θ' αλλάξουν τόσο απλά, απ' την άλλη έστω και ένας άνθρωπος ν' αλλάξει φτάνει. Να βρούμε την ελπίδα μόνο, γιατί μόνο με την ελπίδα έχουμε κάποιες πιθανότητες ελευθερίας και έρευνας για περαιτέρω δράσεις.

Κάθε χρόνο λοιπόν που βλέπουμε και βιώνουμε τις πυρκαγιές, αντί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού να κατευθύνει την οργή του στους πυροσβέστες που δεν έκαναν τα αδύνατα δυνατά, στους δασάρχες που δεν έκαναν το ίδιο, στην πίεση που ασκεί αυτή η οργή για άμεση αναδάσωση μιας καμένης περιοχής, ενώ ακόμη αυτή καίγεται, θα έπρεπε να δώσουμε αυτή την ενέργειά μας σε σχέδια τα οποία ίσως γίνονται και φαίνονται πιο αργά τα αποτελέσματά τους, που όμως μακροχρόνια προστατεύουν πραγματικά τα δάση.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: panagiotisR στις Νοέμβριος 06, 2007, 05:33:26 μμ
Για το θέμα των σεμιναρίων καλά είναι να γίνουν και να είμαστε ενήμερη πως να ενεργούμε και τι να κάνουμε σε περίπτωση μιας πυρκαγιάς αλλά έως εκεί γιατί με το να μην υπάρχει σχέδιο δράσεις από την πυροσβεστική υπηρεσία σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς καθιστά αδύνατη την συμβολή μιας ε8ελοντικής ομάδας, διότι ας πούμε ότι εμείς συγκροτούμε μια εκπαιδευμένη ομάδα 20 ατόμων με εξοπλισμό κ.τ.λ πέστε μου σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς σε ποιόν θα παρουσιαστούμε και τι σχέδιο υπάρχει για την προωθήσει μας στην πυρκαγιά π.χ ποιος θα είναι ο ομαδάρχης ο ρόλος μας, με ποιόν θα επικοινωνούμε με ποιον ασύρματο σε ποια συχνότητα κ.α πολλά που ακόμα για την Ελληνική δασοπυρόσβεση είναι άγνωστα.
Ε δω δεν μπορούνε να συντονίσουν τα οχήματα τους θα συντονίσουν εθελοντικές ομάδες;; ???


 



Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: panagiotisR στις Νοέμβριος 06, 2007, 05:57:19 μμ
Για να βρούμε τι πρέπει να κάνουμε πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι έφταιξε και αναλόγως να δράσουμε  π.χ εάν είναι νομοθετικό το θέμα να προσπαθήσουμε μέσα από δράσεις να ψηφιστούν νόμοι για την προστασία του δάσους η να καταψηφιστούν νόμοι που επιτρέπουν των αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων.
Εαν φταίνε οι υποδομές να ζητήσουμε Δασική πολιτική, Δασολόγιο , επάνδρωση των δασαρχείων ,χρηματοδότηση κ.α
Στο παρακάτω κείμενο προσπάθησα με λίγα λόγια να αναλύσω το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών ελπίζω να τα κατάφερα.
http://prasinodasos.wordpress.com/ (http://prasinodasos.wordpress.com/)


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: BUTTERFLY στις Νοέμβριος 06, 2007, 05:58:10 μμ
Μαλλον ολα τα παραπανω!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Νοέμβριος 28, 2007, 10:55:29 πμ
Αναφέρω και δω αυτό το πρόγραμμα για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ Κ.Ε.Ε. ΚΑΙ ΣΤΟ Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.
Κ.Ε.Ε.    ΑΘΗΝΩΝ

Διεύθυνση    ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΑΓΚΛΗ 53 Κ. ΠΑΤΗΣΙΑ
T.K.    104 45
Tηλ.:    210-8540566
Fax.:    210-8541078
e-mail:    [email protected]

22.11. 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγγραφές ενηλίκων σε νέα προγράμματα εκπαίδευσης του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. διάρκειας 125 ωρών, για την περίοδο 2007-2008
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) ΑΘΗΝΩΝ θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2007 την υλοποίηση των εξής νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.   

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οποιονδήποτε χρειάζεται ή επιθυμεί να αποκτήσει ικανότητες διαχείρισης κρίσεων και πανικού σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Αφορά άτομα ή ομάδες εθελοντών ή επαγγελματιών που θέλουν να μάθουν πώς να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας σεισμών, πλημμυρών, πυρκαγιών προσφέροντας πρώτες βοήθειες και υποστήριξη στους πληγέντες, ή υπηρεσίες οργάνωσης και διαχείρισης σχετικών καταυλισμών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα ανά διδακτική ενότητα του προγράμματος, είναι το εξής:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

α.    Γνωσιακές Παράμετροι.

Βασικοί Στόχοι: Απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και στάσεων σε θέματα διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων, λήψης αποφάσεων, διαχείρισης πληροφοριών, ομαδικής επικοινωνίας και διαχείρισης κινδύνων, κρίσεων, καταστροφών και πανικού.

β.    Σεισμοί.
Βασικοί Στόχοι: Απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και στάσεων σε θέματα που αφορούν τους σεισμούς, όπως λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, αξιολόγηση χώρων καταφυγής, διαδικασιών διάσωσης και αποτελεσματικής αξιοποίησης των παρεχόμενων γνώσεων.

γ.    Πρώτες βοήθειες.
Βασικοί Στόχοι: Απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και στάσεων σε θέματα πρώτων βοηθειών, όπως εγκαύματα, δηλητηριάσεις, επιδημίες και γενικότερα ενημέρωση για τους τρόπους παροχής βοήθειας σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά.

δ.    Πυρκαγιές.
Βασικοί Στόχοι: Απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και στάσεων σε θέματα πυρκαγιών, όπως μέσα καταστολής, μέθοδοι αντιμετώπισης, καθήκοντα εθελοντών, διαδικασίες διάσωσης μέσα από τη διενέργεια ασκήσεων.

ε.    Ψυχοκοινωνική στήριξη πληγέντων - Οργάνωση και διαχείριση καταυλισμών.
Βασικοί Στόχοι: Απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και στάσεων σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας εθελοντικών ομάδων σε καταστάσεις κρίσεων και εκτάκτων αναγκών και ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων.

Τα προγράμματα είναι διάρκειας 125 ωρών και οδηγούν στην απόκτηση «Πιστοποιητικού Διά Βίου Εκπαίδευσης», σύμφωνα με τον νόμο 3369/6-7-2005. Ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων, τον διαθέσιμο χρόνο των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών και τη διαθεσιμότητα των αιθουσών διδασκαλίας, τα τμήματα αναμένεται να ξεκινήσουν Αρχές Δεκεμβρίου  του 2007. Ο χρόνος λήξης κάθε προγράμματος εξαρτάται από τη συχνότητα των εκπαιδευτικών συναντήσεων. Οι συναντήσεις αυτές μπορεί να είναι δυο ή τρείς την εβδομάδα, διαρκούν δυο ή τρεις ώρες και τις καθορίζουν οι εκπαιδευόμενοι με τους εκπαιδευτές τους.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να ανατρέξετε και στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) www.ideke.edu.gr, του φορέα της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) που υλοποιεί τα παραπάνω προγράμματα στο πλαίσιο του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης στα Κ.Ε.Ε και στο Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.» που εντάσσεται στο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ του ΥΠΕΠΘ, ΜΕΤΡΟ 2.5. ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2.5.1, ΠΡΑΞΗ 2.5.1.α, και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και εθνικούς πόρους.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Δεκέμβριος 27, 2007, 09:56:15 μμ
http://www.oikologio.gr/index2.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=224&Itemid=105 (http://www.oikologio.gr/index2.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=224&Itemid=105)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 15
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 32
Κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας Εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων.

Άρθρο 2 Απόκτηση ιδιότητας Εθελοντή Πυροσβέστη Απώλεια αυτής

1. Την ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη αποκτούν άτομα ηλικίας 18 έως 55 ετών που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο ή στην Κοινότητα που εδρεύει Εθελοντική Πυροσβεστική Υπηρεσία ή σε άλλη Κοινότητα ή οικισμό που απέχει από την έδρα της Υπηρεσίας μέχρι 10 χλμ. και υπάρχει η δυνατότητα ταχείας προσέλευσης στην Υπηρεσία σε περίπτωση ανάγκης.

2. Οι εθελοντές πυροσβέστες διακρίνονται σε μάχιμους και οδηγούς πυροσβεστικών οχημάτων.

3. Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη υποβάλλουν σχετική αίτηση στην Επαγγελματική Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της οποίας κατοικούν που συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά: α. Γνωμάτευση του πλησιέστερου τοπικού Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας που να πιστοποιεί την καλή κατάσταση της υγεία στους. β. Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου. γ. Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου για τους οδηγούς.

4. Τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων εξετάζει ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην περιοχή του οποίου θα υπηρετήσουν και επιλέγει τους καταλληλότερους απ΄ αυτούς. Η αναλογία των μαχίμων πυροσβεστών προς τους οδηγούς πυροσβεστικών οχημάτων είναι: 2:1.

5. Οι εθελοντές πυροσβέστες πριν αναλάβουν την εκτέλεση πυροσβεστικών καθηκόντων εκπαιδεύονται θεωρητικά και πρακτικά από υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν με απόσπαση στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό ή Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Μετά από την περάτωση της εκπαίδευσης και αφού πιστοποιηθεί από τους εκπαιδευτές τους η διαγωγή τους και η ικανότητα τους στα αντικείμενα της παραγράφου 3 του επόμενου άρθρου, οι εκπαιδευθέντες εφοδιάζονται με ειδική κάρτα, που βεβαιώνει την ιδιότητα τους και αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό ή στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που θα υπηρετούν.

6. Η ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη αποκτάται από της επιδόσεως σ αυτόν της κάρτας της προηγούμενης παραγράφου. κατά τη διάρκεια της αρχικής τους εκπαίδευσης και μέχρι την επίδοση της κάρτας είναι δόκιμοι.

7. Οι εθελοντές πυροσβέστες αποχωρούν από την Υπηρεσία το 60ό έτος της ηλικίας τους, εκτός της ηλικίας τους, εκτός εάν προϋπήρξαν μόνιμοι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, οπότε δύναται να παραμείνουν μέχρι το 65ό έτος.

8. Με απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος αφαιρείται η ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη:

α. Για λόγους υγείας. β. Για καταδίκη σε περίπτωση τέλεσης ποινικού αδικήματος, γ. Για αδικαιολόγητη άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας. δ. Για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του και ε. Μετά από επιθυμία ιδίου.

Άρθρο 3 Εκπαίδευση - Στολή

1. Η εκπαίδευση των εθελοντών γίνεται στην έδρα της Εθελοντικής Υπηρεσίας ή στην Πυροσβεστική Σχολή από υπαλλήλους του πυροσβεστικού Σώματος.

2. Οι εθελοντές πυροσβέστες δύναται να επισκέπτονται την Επαγγελματική Πυροσβεστική Υπηρεσία για την επίδειξη κάποιου μηχανήματος ή για την παροχή ειδικής εκπαίδευσης, που δεν μπορεί να γίνει στην έδρα της Εθελοντικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

3. Η βασική εκπαίδευση των εθελοντών πυροσβεστών γίνεται στα εξής θέματα: α. Πυροπροστασία - Πρόληψη πυρκαγιών, β. Πυρόσβεση - Διασώσεις. γ. Πρώτες βοήθειες και δ. Χειρισμός μηχανημάτων - συσκευών - αντλιών.

4. Το αναλυτικό πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης των εθελοντών πυροσβεστικού Σώματος και ισχύει για όλες τις Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται κατά τις απογευματινές ώρες ή κατά ή κατά τις ημέρες του Σαββάτου και της Κυριακής. όπου υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης αυτής από τους εθελοντές πυροσβέστες.

5. Η στολή και εξάρτηση των εθελοντών πυροσβεστών και ο τρόπος που φέρονται αυτές καθορίζονται με απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: gripan στις Μάιος 05, 2008, 11:29:43 μμ
Μπήκαμε στο 2008 και μαλιστα στον Μάιο !

Αντε καλή χρονια και σε αυτη την συζήτηση.

Εχει ακούσει κανείς αν έχει ληφθεί κανένα προσθετο μέτρο φέτος για να μην καεί η Ελλάδα όπως και πέρσι ?  Εγώ δεν εχω ακούσει κάτι ...
Αυτά τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που πέσανε (και σκοτώθηκαν και οι πιλότοι) τα αντικαταστήσαμε ?  Αν όχι, μαλλον δεν θα χρειάζοντουσαν τελικα ε ?

Κανένα καινούργιο πυροσβεστικό όχημα/υδροφόρες κλπ ακουσατε να αγοράστηκε ? Η μαλλον και αυτα δεν χρειάζονται και ιδιαίτερα  ?


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: kallioph στις Μάιος 06, 2008, 01:04:15 μμ
Όσο άκουσες εσύ κάτι, τόσο άκουσα και γω....

Μόνο δηλώσεις ακούω ότι όλα είναι υπό έλεγχο (όπως πέρυσι) - (και εδώ γελάμε).

Η έννοια της πρόληψης δεν υπάρχει στο μυαλό των κυβερνούντων ούτε των κυβερνούμενων...


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: gripan στις Αύγουστος 22, 2009, 07:10:04 μμ
Αντε να'μαι και γω ο γρουσούζης μόνος πάλι εδώ, ένα χρόνο μέτα.

Μπήκαμε 2009 Αύγουστος και καίγεται το σύμπαν.
Από το 2007 που πιάσαμε την κουβένταααααα τι άλλαξε ?

Κάνε quote στο περσινό μήνυμα:

----Εχει ακούσει κανείς αν έχει ληφθεί κανένα προσθετο μέτρο φέτος για να μην καεί η Ελλάδα όπως και πέρσι ?  Εγώ δεν εχω ακούσει κάτι ...
Αυτά τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που πέσανε (και σκοτώθηκαν και οι πιλότοι) τα αντικαταστήσαμε ?  Αν όχι, μαλλον δεν θα χρειάζοντουσαν τελικα ε ?

Κανένα καινούργιο πυροσβεστικό όχημα/υδροφόρες κλπ ακουσατε να αγοράστηκε ? Η μαλλον και αυτα δεν χρειάζονται και ιδιαίτερα  ?
--------

Για χώρα με τέτοιους χαβαλέδες κατοίκους και πολλά δάση μας μείναμε....!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: paraxeno στις Αύγουστος 22, 2009, 08:05:57 μμ
τιποτε βεβαίως, με πολίτες βολεμένους και πολιτικούς καρριερίστες και ανεπάγγελτους, θα εισαι εδώ με ομοιες συνθήκες (αμφιβάλω αν θα υπαρχει τιποτε να καεί μετά απο δυο χρονια) και σε κανα δυαρι χρονια... εχω ετοιμα τα φτυαρια και το τσαπακι για δενδροφυτεύσεις, και μαζευω τα σκουπίδια απο τον δρομο


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Parnis1413 στις Αύγουστος 22, 2009, 09:09:16 μμ
Παράθεση
Κανένα καινούργιο πυροσβεστικό όχημα/υδροφόρες κλπ ακουσατε να αγοράστηκε ?


Mην είστε γκρινιάρηδες. Όπως πληροφορούμαστε από πληθος σχετικών δημοσιευμάτων στον τύπο, ιδιαίτερα μετά τον Δεκέμβρη, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας με νέες θωρακισένες αύρες, νέα δακρυγόνα κι ασφυξιογόνα χημικά, εκτοξευτήρες, πλαστικές σφαίρες, χρωμοβόμβες, βομβίδες κρότου λάμψης, νέες αντιπυρικές στολές για τα ΜΑΤ κλπ έχουν αγοραστεί και νέες πυροσβεστικές αντλίες, από αυτές που προορίζονται ειδικά για την καταστολή διαδηλώσεων με τον καταιονισμό των διαδηλωτών με πίδακες νερού. Μπορεί να μη μείνει δάσος για δάσος άκαφτο αλλά για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων είμαστε πάνοπλοι και πανέτοιμοι.  8)   


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: paraxeno στις Αύγουστος 22, 2009, 09:39:16 μμ
xa! αμέ πως... με τα ληγμένα θα μέναμε?

τραγέλαφος ειναι και ντροπή μας τρις ρεζίλι και τετρακις, στο μεταξύ στο Διονυσο εχουν αποκλειστεί και δικοί μου ανθρωποι στο σπίτι τους.. ας ειναι γεροί κι ας καεί το σπίτι...


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: gripan στις Αύγουστος 23, 2009, 10:40:24 πμ
Αν δύο χρόνια μετά την Πάρνηθα και Ηλεία , συζητάμε ότι ζητιανεύουμε κάνα αεροπλάνο από άλλες χώρες και δεν υπάρχουν υδροφόρες, πυροσβεστικά, ασύρματοι κλπ κλπ σημαίνει ότι είμαστε χώρα που οι κάτοικοι ειναι χαβαλάδες παραδομένοι στην μοίρα τους.

Ούτε κάν τα αεροπλάνα που πεσανε το 2007 και σκοτωθήκανε οι πιλότοι δεν αντικαταστήσαμε και ψάνουμε τώρα δανεικά....

Ολο αμπελοφιλοσοφία για νομοθεσίες και πράσινα άλογα, αλλά επί το πρακτικότερο τιποτα.



τιποτε βεβαίως, με πολίτες βολεμένους και πολιτικούς καρριερίστες και ανεπάγγελτους, θα εισαι εδώ με ομοιες συνθήκες (αμφιβάλω αν θα υπαρχει τιποτε να καεί μετά απο δυο χρονια) και σε κανα δυαρι χρονια... εχω ετοιμα τα φτυαρια και το τσαπακι για δενδροφυτεύσεις, και μαζευω τα σκουπίδια απο τον δρομο


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: paraxeno στις Αύγουστος 23, 2009, 01:01:05 μμ
βρήκα κατι που μπορεί να φανεί χρήσιμο, ποινική δίωξη IN REM κατά αγνώστων, όπου ο εισαγγελέας επιμερίζει τις υπαιτιότητες μετά απο ερευνα, και επεκτείνει εάν χρειαστεί και σε άλλα αδικήματα οσο μπορεσα να καταλάβω από αυτά που διάβασα... οταν πήραμε το βραβείο, μας ειπε ο κύριος Βλάσσης ο Βελλόπουλος μην φοβάστε να κανετε μηνύσεις όταν απειλούν τη ζωή σας, ακόμη και μόνοι σας, οπως εκανα κι εγώ πριν τοσα χρονια...


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: paraxeno στις Αύγουστος 23, 2009, 01:03:00 μμ
ας κανουμε κατι εποικοδομητικό, εστω και με εκπαιδευτικό τροπο απο στειρα κριτική... θα επανέλθω με περισσοτερες λεπτομερειες ελπίζω - η αμελεια 2 ετών για τη λήψη προληπτικών μετρων ειναι μερικώς υπεύθυνη για την απειλή της ζωής μας η οποία συμβαινει σημερα, θα το αφήσουμε κι αυτό να περάσει με συζητήσεις ωσπου να περάσει ο κίνδυνος και τα νεύρα μας? και η θλίψη η ο φοβος και μετά απο δυο χρονια θα ξανακουβεντιάζουμε τα ίδια? ή θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας ως ανθρωποι που νοιαζονται για τη ζωή τους πλεον?


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: dpurpler στις Αύγουστος 23, 2009, 04:24:11 μμ
Μόλις γύρισα από Ωρωπό και πήγα από Αγ. Μερκούριο. Η θέα στα αριστερά και μπροστά μου ήταν συγκλονιστική. Ένα άσπρο σύνεφο και τίποτε άλλο... Το καλό είναι ότι έχουν βγει περιπολίες στην Πάρνηθα και χρειάστηκε να εξηγήσω ότι "βάσει της προτροπής της ίδιας της τροχαίας ήθελα να αποφύγω την Εθνική" σε έναν τροχόμπατσο για να με αφήσει να περάσω.


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: paraxeno στις Αύγουστος 23, 2009, 04:33:43 μμ
ο φορέας διαχείρησης εκλεισε και το δρομο στην Πάρνηθα εκλεισε και ο Υμμητός, στο μεταξύ η φωτιά με πλησιάζει επικίνδυνα, αν δεν πεσει ο αερας μεχρι το βραδυ θα σας δείξω και φωτογραφίες με φλόγα λολ αχ αρχισα να λαλάω λεμε, και πονάνε τα πνευμόνια απο τον καπνό

στην εθνική τι κατάσταση επικρατεί? θα μπορέσει να επιστρέψει τη νύχτα ο Αντρεας άραγε? ή θα μείνει στην Υπάτη ?


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: dpurpler στις Αύγουστος 23, 2009, 09:51:15 μμ
Τι κάνει στην Υπάτη; Είναι και οι δικοί μου εκεί

Δεν ξέρω για την Εθνική, την ώρα που πήγαινα εγώ από Πάρνηθα, ήταν ανοιχτή πάντως. Μετά δεν ξέρω


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Kev στις Αύγουστος 23, 2009, 11:49:26 μμ
εχω ετοιμα τα φτυαρια και το τσαπακι για δενδροφυτεύσεις,
βρε κι'εγώ τα έχω έτοιμα αλλα για κάθε δέντρο που φυτεύεται χάνονται 10,000..κατι τέτοιες ώρες ειναι που χάνει κανείς την πίστη του στην ανθρωπότητα και εύχεται να μην είχε γίνει η καταραμένη μετάλλαξη στον πίθηκα.
Κατα τα άλλα, άκουσα οτι ένας ιδιώτης κατείχε το υπεράρμα για πυροσβέσεις με τους 15 τόνους νερό, πιστόλια με τηλεχειρισμό, προβολείς, ερπύστριες και εργαλεία κοπής δέντρων όλα αυτά απο το εσωτερικό του μηχανήματος το οποίο είναι άκρως πυρίμαχο και θωρακισμένο. Έσωσε τον οικισμό Ραπεντώσα μόνο του. Επομένως σε πολλές περιπτώσεις είναι θέμα καθαρά ανυπαρξίας πόρων ή/και αδιαφορίας.
Αλλα αν δει κανείς τι γίνεται και στον υπόλοιπο κόσμο(http://firefly.geog.umd.edu/firemap/) αν π.χ. βάλει τις τελευταίες 7 μέρες βλέπει τι παίζει γενικά..
(Αυτο που γίνεται στην Αφρική δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς, αν έχει κανείς καμία πληροφορία ας πεί)


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: il muto στις Αύγουστος 24, 2009, 01:12:13 πμ
εχω ετοιμα τα φτυαρια και το τσαπακι για δενδροφυτεύσεις,
(Αυτο που γίνεται στην Αφρική δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς, αν έχει κανείς καμία πληροφορία ας πεί)

Η πηγή του site που παραθέτεις είναι το MODIS
http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/
Στη χθεσινή εικόνα της Ελλάδας, είναι ορατή η καταστροφή στην Αττική.

http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets/?subset=Europe_3_03.2009235.terra.250m
http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets/?subset=Europe_3_03.2009235.aqua.250m

Πάνω από την Αφρική , αλλά και τη Ν. Αμερική (και άλλες περιοχές) δεν είναι πραγματικές φωτιές αυτά που φαίνονται, αλλά αν κατάλαβα καλά από το κάτωθι, αντανακλάσεις του ήλιου.

http://globalmonitoring.sdstate.edu/faculty/roy/Vermote_roy_IJRS.hs.pdf


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: dpurpler στις Αύγουστος 24, 2009, 09:06:15 πμ
il muto, welcome back!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: BUTTERFLY στις Αύγουστος 24, 2009, 09:10:50 πμ
Καλημερα!
Κατι τετοιο ειχα κι εγω στο νου μου, σαν αυτο που προτεινει το Παραξενο. Δεν υπαρχει αλλος τροπος παιδια, μονο μια μαζικη (αλλα ΜΑΖΙΚΗ οχι για τα μπαζα!) μηνυση για αμελεια, μη εκτελεση καθηκοντων, παραβιαση των ορκων ακομα και εσχατη προδοσια τελος παντως θα μπορουσε ισως να τους φερει προ των ευθυνων τους και να τους αναγκασει να κανουν αυτα που υποχρεουνται να κανου, τοσο στην προληψη, οσο και στην αντιμετωπιση και στην αποκατασταση.
Καποιος νομικος ισως μπορουσε να δωσει καμια ιδεα για το πως μπορει να γινει; Αλλα θελει κοτσια και θελει και να μαζευτουμε αρκετες 1000δες κοσμος, οχι 10-20 ανθρωποι. Μια μηνυση προς το κρατος για ανευθυνοτητα και να κανει και το γυρο του κοσμου!
Δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω, παντως με γκρινιες, φωνες, καμια διαδηλωσουλα και μετα πισω στην καθημερινοτητα δεν κανουμε τιποτα!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: BUTTERFLY στις Αύγουστος 24, 2009, 09:13:39 πμ
Υπατη; Καστανια Υπατης ειναι το χωριο μου...
Το χωριο του Νικου σχεδον καταστραφηκε χτες, ο Αγ. Βσιλειος, απο θαυμα δεν χασαμε και το σπιτι μας εκει, αφου ο ανεμος ηταν τοσο δυνατος που η φωτια περασε απο τα σπιτια με εκπληκτικη ταχυτητα και προχωρησε. Ο κοσμος εφευγε με βαρκες απο ο.τι μου ειπαν, δεν μπορουσαν να φυγουν αλλιως...η Λειβαδωστρα καιγοταν απο το Σαββατο, αλλα ελικοπτερο στα μερη αυτα ηρθε μολις την Κυριακη το μεσημερι, ενα και μοναδικο, η δε πυροσβεστικη ηταν αδυνατο να προσεγγισει αυτα τα παρθενα μερη απο ξηρας...
Παει κι αυτο...


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: vera στις Αύγουστος 24, 2009, 10:58:30 πμ
καλημέρα
λυπάμαι που σας βρίσκω υπό αυτές τις συνθήκες
συμφωνώ με την πρόταση του paraxeno
θα πρέπει να ασκούμε τα έννομα δικαιώματα μας,
αλλά να παίρνουμε και τα πράγματα στα χέρια μας.
Συμφωνώ και για μια μαζική συγκέντρωση. να βγαίνανε οι αστακοί.. να γίνουν ρόμπα
αλλά τι λέμε… πώς ήταν το σύνθημα?
«Αφήσατε τα δέντρα να καίγονται για πλάκα
Και τώρα φιλάτε το δέντρο του μακάκα»

Φίλος εθελοντής δασοπυροσβέστης που ήμασταν σε επικοινωνία
ανέφερε την ανικανότητα των αρχών, στον συντονισμό και στην λήψη σωστών αποφάσεων.
ακόμη και την καχυποψία των ανθρώπων ενώ τους έσωζε τα σπίτια και την ζωή!!
η σωστή εκπάιδευση όλων είναι σημαντική


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: paraxeno στις Αύγουστος 24, 2009, 11:17:17 πμ
ειχε καποια γιορτή ντιπ χθες εκεί... δουλευε πανηγύρι ηταν τώρα τι να σου πω θα σε γελάσω


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: paraxeno στις Αύγουστος 24, 2009, 11:22:31 πμ
ναι όντως κεβ, το λεοπαρντ το εχει φτιαξει ιδιώτης και εσωσε μονο του παλι και την Ολυμπία προπερσι... αναρρωτιέμαι τοσα κλέψαν με βατοπεδια ζημενς και μύρια οσα, δεν μπορούσαν να βαλουν και καμμια πεντακοσσαριά χιλιάρικα να μετατρεψουν δεκα παλιά λεοπαρντ που σκουριάζουν σε τετοια μικρά θαύματα ? ας αφήναν τα αεροπλάνα και τα ρεστα... να διναν την εργολαβία στον ανθρωπο αυτό που κατά πως φαινεται το κατασκεύασμά του ειναι ακρως αποτελεσματικό... κι ας μην ειχε μιζες εστω και μια φορά... οι αλήτες ολοι θα αρχίσουν τώρα να ψηφοθηρούν πανω απο τα κουφάρια του δάσους παλι... καλύτερα να μη βγουν στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα... αλήτες και κωλόπαιδα ειναι ΟΛΟΙ τους θα μας πουν για τον ανεμο για τα λιγα μεσα και καθε αλλη @@ριά...

εγώ τη ποινική δίωξη θα την ασκήσω εστω και μονη μου... δεν με νοιάζει το αποτέλεσμα... τη συνείδησή μου να ησυχάσω ότι εκανα το σωστό, και τον τρόπο να αντιδρώ σωστά θελω να μαθω


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: paraxeno στις Αύγουστος 24, 2009, 11:25:28 πμ
και μην αρχίσετε να μου λετε ειδες ποτέ κανεναν να τιμωρείτε και τέτοια, γιατί θα σας αντιπροβάλω το πολύ απλό... είδες ποτέ κανεναν να τους μηνύσει?

Μονο ο κυρ Βλάσσης πίσω το 1974 τα βαλε με χουντα και αλουμίνιο και ξερετε? τα κατάφερε τοτε...

οποτε το δεν τιμωρειται κανεις μεγάλος δεν ειναι δικαιολογία να μενουμε εμείς αδρανείς σαν μαμάκες...

συγχωρειστε μου τη γλωσσα αλλα πονάνε τα πνευμόνια μου εκτός απ την ψυχή μου, και φοβάμαι οτι θα πονάνε για χρόνια ακόμη μετά απο τουτη την καταστροφή που δεν ξερουμε καν ακόμη που θα τελειώσει... και απειλειται και η Παρνηθα με τη φωτιά στο Πορτο Γερμενό...

αν καθήσουμε και παλι με σταυρωμένα χερια τοτε ειμαστε ολοι αξιοι της τύχης μας εχοντας απωλέσει εκουσια το δικαιωμά μας να υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας την ιδια...


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: paraxeno στις Αύγουστος 24, 2009, 11:29:21 πμ
κι αν υπάρχει εντιμος πραγματικά πολιτικός ειτε στη συμπολίτευση ειτε στην αντιπολίτευση το μόνο που θα μπορούσε να κανει ειναι να προχωρήσει και αυτός σε ποινική δίωξη και μηνύσεις κι οχι να καταθετει ερωτήσεις στη βουλή για το θεαθήνε και για να φαινεται καλός στους ψηφοφόρους τους..  κι ας τονε διωξουν κι απο το κομμα του και απο τη βουλή, ο κοσμος θα τον εμπιστευτεί και θα τον επιβάλει αλλως ειναι ψεύτης και υποκριτής και οι δηθεν αγαθες προθεσεις του ειναι μονο οσο φτανει να μην πειράζεται η τσέπη του... αει σιχτίρ με τα κωθώνια τους καρριεράκηδες που πληρώνονται 6 χιλιάρικα το μηνα για να μιλάνε μόνο, και οι πυροσβέστες ρισκαρουν τη ζωή τους για ψιχουλα...



Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: BUTTERFLY στις Αύγουστος 24, 2009, 12:00:00 μμ
Πες τα ρε Χριστινιω! Γιατι αν και τωρα δεν αντιδρασουμε επι της ουσιας οχι για το θεαθηναι η για να καθησυχασουμε τις τυψεις μας, τοτε τι να πω! Ηδη μου την εχει δωσει που ακουω και διαβαζω ολους να παραπονιουνται, λες και δεν ξεραμε, δεν περιμεναμε! Βρισιες, θυμος, καταρες, θρηνος...και 2 χρονια τωρα που ημασταν; Απο την Παρνηθα και την Ηλεια επρεπε ηδη να ειχαμε πιεσει καταστασεις, αλλα ημασταν πολυ busy ολοι μας...οσο για τις επερωτησεις των βουλευτων, ειναι γελοιο το θεμα...υποβαλουν μια ερωτηση σημερα, για να απαντηθει-αν απαντηθει ποτε!- μετα απο αγνωστο χρονικο διαστημα, με αοριστολογιες, χωρις ουσιαστικη απαντηση. Και το ξερουν αυτο ολοι ανεξαιρετως, οποτε απλα παιζουν το παιχνιδακι τους, το θεατρο του παραλογου, το κλουβι με τις τρελλες, οπως θες πες το, μα παιχνιδι ειναι! Και μη ζητας συγνωμη για τη γλωσσα, λιγα λες, εγω κρατιεμαι παρα πολυ να μη βρισω ασχημα ολους τους καραγκιοζηδες και εμας, το κοινο τους!
Αει σιχτιρ! Θα πεθανουμε ολοι απο ασφυξια τελικα!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: paraxeno στις Αύγουστος 24, 2009, 12:06:28 μμ
ποιο συντονισμό βρε Βερα, ο προεδρος της ΤΕΔΚΝΑ ή καπως ετσι ενας κυριος Καλογερόπουλος, επικοινωνούσε συνεχώς ο ανθρωπος με τον ΣΚΑΙ προκειμένου να συντονίσει και να ενημερώνεται... κρατος ραδιοφώνου εχουμε τεσσερις μερες σήμερα... (παλι καλά δηλαδή που αυτοί δουλέψαν εκει στο σκαι αλλιώς θα κλαιγαμε τον Παρθενώνα σημερα) και χθες πηγε και ο διακοσμητικός στην πυροσβεστική να ενημερωθεί... και κουναγε το κεφάλι και τα χερια με νοημα... και με ικανοποίηση... δεν αντεχω να δω κανεναν τους κι αν κανουν δηλώσεις θελουν οχι σαπιες ντοματες και κλουβια αυγά, κρεμασμα θελουν ολοι και αυτοί που κυβερνάνε και εκεινοι που αντιπολιτεύονται... γιατί απο το 2007 ακόμη μυρίζει αποκαίδι κι ουτε ενας δασικός δρομος δεν ανοιχθηκε, αμφιβάλω αν οι ερμοι οι πυροσβέστες εκπαιδευθηκαν κατάλληλα για δασική φωτιά, οι εκτακτοι δασοπυροφύλακες ειν ακόμη απλήρωτοι, δασικούς χαρτες δεν εχουν δει ποτέ τους οι πυροσβέστες κατά πως ακουγεται τουλαχιστον...
και ολα οσα κι εμείς που ησυχάσαμε σταδιακά, λεγαμε προπερσι θα τα ξαναλέμε και φετος, κι εμείς συνυπεύθυνοι, γιατι υποκύψαμε στην καθημερινότητα και στη λήθη μας ενώ το φιδι γεννούσε αυγά συνεχώς δυο χρονια τωρα... τωρα που τα φιδάκια τσιμπησαν παλι ξυπνάμε, τουλαχιστον ας φροντίσουμε αυτή τη φορά να μην κοιμηθούμε γρήγορα γιατί οτι και να γινει θα το εχουμε αξιωθεί... 


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Kev στις Αύγουστος 26, 2009, 07:01:45 μμ
thanks il muto..


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: BUTTERFLY στις Αύγουστος 27, 2009, 09:04:53 πμ
Τι να τους εκπαιδευσουν βρε τους ερμους πυροσβεστες! Εδω ακου σκηνικο! Κολλητος φιλος στην Κρητη, μπηκε στην πυροσβεστικη με εξετασεις πριν κανενα 2 μηνο!!!!! Τη στολη του την πηρε πριν 15 μερες! Εκπαιδευση δεν εχει παρακολουθησει ουτε για μια μερα! Και τον καλεσαν κι ανεβηκε στις φωτιες πριν 3 μερες!!!!!! Ετοιμος ηταν να τους κανει αναφορα και κακως δεν το εκανε! Ανερματιστος, ασχετος, τον πεταξαν σε ενα πυροσβεστικο, του δωσανε μια μανικα και τον στειλανε να σβησει φωτια! Ποσο αποτελεσματικος θα μπορουσε να ειναι; Ποσο επικινδυνο ηταν και για τον ιδιο αυτο;
Κι ολες οι προσληψεις γιναν μετα το Μαιο! Κι ειναι τελη Αυγουστου κι ακομα δεν εχουν ξεκινησει! Που θα επρεπε αυτα να εχουν γινει απο Φλεβαρη τουλαχιστον! Ξεφτιλες!


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: Kev στις Αύγουστος 27, 2009, 02:34:11 μμ
paraxeno βρήκα αυτό:
http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_4466.html


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: paraxeno στις Αύγουστος 28, 2009, 12:24:30 πμ
Kev... an einai tekmhriwmeno, mporoume na to anevasoume kai sth kentrikh, dystyxws edw pou eimai ellhnikous xarakthres den exw oute mporw na kanw copy paste se notepad opote an mporeite to vazete sto dwse eidhsh, kev mporeis na anevazeis ki esy apo proxthes keimenakia kanonikotata sto portal des odhgies sthn enothta ths texnikhs yposthrixhs an dyskoleyteis


Τίτλος: Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αποστολή από: BUTTERFLY στις Αύγουστος 28, 2009, 08:59:07 πμ
Καλημερα! Το κοιταξα, δεν ξερω αν ειναι τεκμηριωμενο, ειναι παντως μια αρχη...Χριστινιω μολις γυρισεις πρεπει να το δουμε κι εμεις το θεμα, ειτε να ξεκινησουμε κατι αντιστοιχο, ειτε να επικοινωνησουμε με τους ανθρωπους αυτους και να ενωθουμε μαζι τους σε αυτη τη μηνυση...